Η Ελλάδα κατατάσσεται ανάμεσα στις πρώτες χώρες παραγωγής μελιού στην Ευρώπη, με την παραγωγή να προσεγγίζει τους 20.000 τόνους ετησίως. Η πλούσια χλωρίδα και το ιδανικό κλίμα της χώρας συμβάλλουν στην παραγωγή υψηλής ποιότητας μελιού, το οποίο έχει κερδίσει διεθνή αναγνώριση.
Η μελισσοκομία στην Ελλάδα στηρίζεται σε παραδοσιακές μεθόδους που διασφαλίζουν την αυθεντικότητα και την ποιότητα του προϊόντος. Οι Έλληνες μελισσοκόμοι συνεχίζουν να προάγουν τη βιώσιμη πρακτική και την προστασία των μελισσών, ενισχύοντας παράλληλα την οικονομία των τοπικών κοινοτήτων.






