Στην περιοχή της Μικρομάνης Μεσσηνίας καλλιεργείται μια ξεχωριστή ποικιλία καρπουζιού με κίτρινη σάρκα που κερδίζει την προσοχή για τη γλυκιά γεύση και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του. Οι παραγωγοί της περιοχής αναφέρουν ότι πρόκειται για μια εξειδικευμένη καλλιέργεια που απαιτεί συγκεκριμένες συνθήκες και φροντίδα.
Η συγκεκριμένη ποικιλία διαφέρει από τα συμβατικά καρπούζια όχι μόνο στο χρώμα αλλά και στην περιεκτικότητα σε θρεπτικά συστατικά. Παρά την περιορισμένη παραγωγή, το κίτρινο καρπούζι έχει αρχίσει να κερδίζει έδαφος στην ελληνική αγορά, προσφέροντας μια εναλλακτική επιλογή για τους καταναλωτές που αναζητούν κάτι διαφορετικό.