Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2024

Beyond the Olive Grove: Στο Ηράκλειο το 6ο Παγκόσμιο Συμπόσιο του YALE – Αναμορφώνοντας τη Δημόσια και Πλανητική Υγεία, Πολιτική και Βιωσιμότητα

Το 6ο Διεθνές Συμπόσιο του Yale στο Ηράκλειο εστιάζει στην αναμόρφωση της δημόσιας και πλανητικής υγείας μέσω της ελιάς και του ελαιόλαδου, με συμμετοχή διεθνών επιστημόνων και επαγγελματιών.
  • Το 6ο Διεθνές Συμπόσιο του Yale για το Ελαιόλαδο και την Υγεία θα πραγματοποιηθεί στο Ηράκλειο από 1 έως 4 Δεκεμβρίου, με συμμετοχές από παγκόσμιους ακαδημαϊκούς και επαγγελματίες του τομέα.
  • Το πρόγραμμα περιλαμβάνει διαλέξεις και συζητήσεις για τη δημόσια υγεία, την ποιότητα του ελαιολάδου, στρατηγικές μάρκετινγκ, και την κυκλική οικονομία, εστιάζοντας στις προκλήσεις που θέτει η κλιματική αλλαγή.
  • Το Συμπόσιο στοχεύει στην προώθηση της συνεργασίας και των καινοτόμων ιδεών στον τομέα του ελαιόλαδου, αναδεικνύοντας παράλληλα την Κρήτη ως κέντρο βιωσιμότητας.

Το Ηράκλειο θα φιλοξενήσει από 1 έως 4 Δεκεμβρίου το 6ο Διεθνές Συμπόσιο του Yale για το Ελαιόλαδο και την Υγεία, με συμμετοχές από όλο τον κόσμο. Το μεγάλο επιστημονικό γεγονός, που επιστρέφει στην Κρήτη, θα πραγματοποιηθεί στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου, διοργανώνεται από τη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Yale και το Ινστιτούτου Μοριακής Βιολογίας και Βιοτεχνολογίας του Ιδρύματος Έρευνας και Τεχνολογίας (IMBB-ΙΤΕ), σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης και τον Δήμο Ηρακλείου Κρήτης.

Το Συμπόσιο συγκεντρώνει κορυφαίους ακαδημαϊκούς, επαγγελματίες, παραγωγούς, μεταποιητές, αγοραστές, καθώς και εκπροσώπους της βιομηχανίας και σχετικών τομέων, που μοιράζονται κοινό ενδιαφέρον για την ελιά και τα προϊόντα της.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει διαλέξεις, συζητήσεις, γευσιγνωσίες και κοινωνικές εκδηλώσεις, εξετάζοντας ποικίλα ζητήματα όπως:

• Η επίδραση του ελαιολάδου και της ελιάς στη δημόσια και πλανητική υγεία (Μεσογειακή διατροφή, διατροφικές συστάσεις και βιώσιμα μοντέλα).
• Η ποιότητα, αυθεντικότητα και χημεία του ελαιολάδου.
• Στρατηγικές μάρκετινγκ.
• Η αξιοποίηση των παραπροϊόντων του ελαιολάδου στη ζωική ευζωία.
• Ο ρόλος της κυκλικής οικονομίας και της βιωσιμότητας.
• Προκλήσεις και ευκαιρίες που θέτει η κλιματική αλλαγή.
Το Συμπόσιο στοχεύει στην ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ των συμμετεχόντων και στην προώθηση νέων ιδεών και προσεγγίσεων που αφορούν την παραγωγή, την επιστήμη και την πολιτική γύρω από το ελαιόλαδο.

Οργανωτική και Επιστημονική Επιτροπή:
• Βασίλης Βασιλείου – Σχολή Δημόσιας Υγείας Yale, ΗΠΑ
• Άρης Κεφαλογιάννης – Industry Disruptors, Ελλάδα
• Τάσος Κυριακίδης – Σχολή Δημόσιας Υγείας Yale, ΗΠΑ
• Μιχάλης Στάγκος – GP, L-Stone Capital / Founder MSCOMM
• Νεκτάριος Ταβερναράκης – Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας & Πανεπιστήμιο Κρήτης, Ελλάδα
Η εκδήλωση υπόσχεται να προσφέρει πολύτιμες γνώσεις και εμπειρίες σε όλους τους συμμετέχοντες, συμβάλλοντας παράλληλα στην ανάδειξη της Κρήτης ως κόμβου καινοτομίας και βιωσιμότητας στον τομέα του ελαιόλαδου.

Δείτε ΕΔΩ το πρόγραμμα του Συνεδρίου

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο ΔΕΔΟΜΕΝΟ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δημοφιλή

Παπαθεοδώρου: «Δείξαμε πνεύμα στο τέλος και κατακτήσαμε τη νίκη»

Ο Προμηθέας νίκησε το Περιστέρι με σκορ 82-75, με...

Ένας θανόντας ανοιχτά της Γαύδου, μετά από ανατροπή σκάφους με πρόσφυγες

Ναυάγιο σκάφους με πρόσφυγες σημειώθηκε ανοιχτά της Γαύδου, με...

Έμεινε» το μετρό στη Θεσσαλονίκη και οι άνθρωποι περπατούσαν μέσα στο τούνελ

Το μετρό Θεσσαλονίκης ακινητοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου...

Κυρ. Πιερρακάκης – Προϋπολογισμός: Με τα ιδιωτικά, μη κερδοσκοπικά πανεπιστήμια θα σπάσει ένα παλιό ταμπού

Ο υπουργός Παιδείας, Κυριάκος Πιερρακάκης, ανακοίνωσε ότι από τον...

ΗΑΕ: Τα Εμιράτα «ανησυχούν» για τις ισλαμιστικές διασυνδέσεις των νέων ηγετών στη Συρία

Υψηλόβαθμος αξιωματούχος των ΗΑΕ εκφράζει ανησυχία για τις ισλαμιστικές...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

Τα εξαιρετικά επεξεργασμένα τρόφιμα μπορεί να σχετίζονται με κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνου του παχέος εντέρου

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Νότιας Φλόριντα ανακάλυψαν ότι η κατανάλωση εξαιρετικά επεξεργασμένων τροφίμων μπορεί να συνδέεται με την ανάπτυξη καρκίνου του παχέος εντέρου...

Τα υπερεπεξεργασμένα προϊόντα ενδέχεται να σχετίζονται με κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνου του παχέος εντέρου

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Νότιας Φλόριντα εντόπισαν πιθανή σχέση μεταξύ υπερεπεξεργασμένων τροφίμων και ανάπτυξης καρκίνου του παχέος εντέρου, μέσω χρόνιας φλεγμονής που προκαλούν...

Φάρος» – Το εργοστάσιο Έξυπνης Νοημοσύνης της ΕΕ στην Ελλάδα

Στην Ελλάδα θα κατασκευαστεί το εργοστάσιο Τεχνητής Νοημοσύνης "Φάρος", με στόχο την παραγωγή υπηρεσιών στους τομείς της Υγείας, της Ελληνικής Γλώσσας και Πολιτισμού, καθώς...

Το «Experience AI» της Google προγραμματίζεται να εκπαιδεύσει τους δασκάλους σε ζητήματα Τεχνητής Νοημοσύνης

Το πρόγραμμα «Experience AI» της Google θα εφαρμοστεί στην Ελλάδα, με σκοπό την εκπαίδευση δασκάλων σε θέματα Τεχνητής Νοημοσύνης, όπως ανακοινώθηκε από τον Υπουργό...

Το «Experience AI» της Google έρχεται να μορφώσει τους δασκάλους σε θέματα Τεχνητής Νοημοσύνης

Το πρόγραμμα «Experience AI» της Google θα υιοθετηθεί στην Ελλάδα, με σκοπό την εκπαίδευση των εκπαιδευτικών σε θέματα Τεχνητής Νοημοσύνης, όπως ανακοινώθηκε από τον...

Το «Experience AI» της Google έρχεται να καθοδηγήσει τους δασκάλους σε θέματα Τεχνητής Νοημοσύνης

Το πρόγραμμα «Experience AI» της Google θα εφαρμοστεί στην Ελλάδα, με στόχο την εκπαίδευση των εκπαιδευτικών σε θέματα Τεχνητής Νοημοσύνης, όπως ανακοίνωσαν ο Υπουργός...

Στην Ελλάδα ένα από τα πρώτα επτά εργοστάσια AI της ΕΕ – Ο «Φάρος» τοποθετεί τη χώρα στον χάρτη της Τεχνητής Νοημοσύνης

Στην Ελλάδα θα δημιουργηθεί ένα από τα πρώτα εργοστάσια Τεχνητής Νοημοσύνης της ΕΕ, ο «Φάρος», με στόχο την προώθηση καινοτομίας σε τομείς όπως η...

Στην Ελλάδα ένα από τα πρώτα επτά εργοστάσια AI της ΕΕ – Ο «Φάρος» τοποθετεί τη χώρα στον χάρτη της Τεχνητής Νοημοσύνης

Στην Ελλάδα θα κατασκευαστεί ένα από τα πρώτα εργοστάσια Τεχνητής Νοημοσύνης της ΕΕ, ο «Φάρος», με στόχο την προώθηση της καινοτομίας σε τομείς όπως...

Έρχεται ο ρομπότ-βοσκός που θα μπορούσε να αλλάξει την κτηνοτροφία

Το SwagBot είναι ένα ρομπότ με τεχνητή νοημοσύνη που αναπτύχθηκε από το Πανεπιστήμιο του Σίδνεϊ και έχει τη δυνατότητα να μεταμορφώσει την κτηνοτροφία βοοειδών,...

Ο καινούργιος επεξεργαστής του Mate 70 της Huawei δεν δείχνει σημαντικό επανασχεδιασμό, αναφέρει η TechInsights

Ο επεξεργαστής Kirin 9020 του νέου smartphone Mate 70 της Huawei είναι μια «αυξητική βελτίωση» σε σχέση με τον προκάτοχό του, Kirin 9010, και...