- Η Περιφερειακή Διεύθυνση Ηπείρου του Ε.Φ.Ε.Τ. διαπίστωσε την παρουσία του μικροοργανισμού Salmonella spp. σε σουτζουκάκια παρασκευασμένα από την εταιρεία ΥΙΟΙ ΓΟΥΓΟΥΣΗ Ο.Β.Ε.Ε.
- Απαιτήθηκε η άμεση ανάκληση της παρτίδας του προϊόντος και έχουν ξεκινήσει οι σχετικοί έλεγχοι.
- Οι καταναλωτές που έχουν αγοράσει τα σουτζουκάκια καλούνται να μην τα καταναλώσουν.
- Η ημερομηνία παραγωγής του προϊόντος ήταν 03-09-2024 και η ημερομηνία λήξης 13-09-2024.
- Ο Ε.Φ.Ε.Τ. προχώρησε σε ελέγχους στο πλαίσιο του προγράμματος παρακολούθησης μικροβιολογικών κριτηρίων ασφάλειας τροφίμων.
- Οι εργαστηριακές αναλύσεις διενεργήθηκαν στο Κτηνιατρικό Εργαστήριο Ιωαννίνων.
Ο Ε.Φ.Ε.Τ και συγκεκριμένα η Περιφερειακή Διεύθυνση Ηπείρου, κατά τη διενέργεια ελέγχων στο πλαίσιο του Προγράμματος «Επίσημος έλεγχος για την παρακολούθηση Μικροβιολογικών κριτηρίων ασφάλειας τροφίμων», έτους 2024, προέβη σε δειγματοληψία παρασκευάσματος κρέατος με την εμπορική ονομασία «ΣΟΥΤΖΟΥΚΑΚΙ», ημερομηνία παραγωγής 03-09-2024 και ημερομηνία λήξης 13-09-2024 που παράγεται από την εταιρεία ΥΙΟΙ ΓΟΥΓΟΥΣΗ Ο.Β.Ε.Ε. στο 12ο χλμ. Ε.Ο. Καστοριάς-Κορησού. Σε συνέχεια εργαστηριακών αναλύσεων στο Κτηνιατρικό Εργαστήριο Ιωαννίνων, διαπιστώθηκε η παρουσία του παθογόνου μικροοργανισμού Salmonella spp. στο ανωτέρω δείγμα.

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. απαίτησε την άμεση ανάκληση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας του εν λόγω προϊόντος και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Καλούνται οι καταναλωτές που έχουν προμηθευτεί το ανωτέρω προϊόν (η απεικόνιση του οποίου αποτυπώνεται κατωτέρω) να μην το καταναλώσουν.
