Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2025

Kitchen Lab”: Ο Άκης μας ετοιμάζει για τις γιορτές με την καλύτερη γλυκιά διάθεση

Ο Άκης Πετρετζίκης μας προετοιμάζει για τις γιορτές στο "Kitchen Lab" με γλυκές και αλμυρές συνταγές, περιλαμβάνοντας ξεχωριστά πιάτα που συνδυάζουν υπέροχες γεύσεις και δημιουργικότητα.
  • Ο Άκης Πετρετζίκης παρουσιάζει ένα γλυκό μενού για τις γιορτές στο "Kitchen Lab" το Σαββατοκύριακο 07 και 08 Δεκεμβρίου, με συνταγές που περιλαμβάνουν γλυκά στοιχεία σε κάθε πιάτο.
  • Στο σαββατιάτικο επεισόδιο, οι συνταγές περιλαμβάνουν πιτάκια με κολοκύθα και μετσοβόνε, κοτόπουλο με γλυκοπατάτες και λουκουμάδες με σιρόπι σοκολάτας.
  • Στην κυριακάτικη εκπομπή, ο Άκης προτείνει ψητή κολοκύθα με κατσικίσιο τυρί, σνίτσελ χοιρινό με πατάτες στο air fryer, και ένα συνδυαστικό γλυκό cheesecake με κουραμπιέδες.

Σαββατοκύριακο, 07 και 08 Δεκεμβρίου, με «Kitchen Lab» και τα πιο νόστιμα πιάτα που έχετε δοκιμάσει! ! Ο Άκης Πετρετζίκης το Σάββατο 07 Δεκεμβρίου παρουσιάζει ένα επεισόδιο «Kitchen Lab» στις 16:40 το οποίο βάζει στο μενού της ημέρας ένα γλυκό στοιχείο σε κάθε συνταγή, ετοιμάζοντάς μας για τις γιορτές με την πιο γλυκιά διάθεση.

Το σαββατιάτικο μενού ξεκινάει με πιτάκια με κολοκύθα και μετσοβόνε, ένα ορεκτικό που είναι γλυκό και αλμυρό την ίδια στιγμή, με έναν εκπληκτικό συνδυασμό υλικών που προσδίδει το κάτι πολύ ιδιαίτερο και ψαγμένο, μέσα όμως από ένα πολύ χορταστικό αποτέλεσμα. Πρώτα σοτάρει μπέικον σε ένα τηγάνι με ελαιόλαδο, το αφαιρεί από το τηγάνι και εκεί βάζει κρεμμύδι ψιλοκομμένο, κολοκύθα σε κυβάκια, αλάτι, πιπέρι και σοτάρει. Βάζει όλα τα υλικά από το τηγάνι σε ένα μπολ μαζί με το μπέικον, ανακατεύει, προσθέτει τριμμένο μετσοβόνε, τυρί κρέμα και ψιλοκομμένο φασκόμηλο, ανακατεύει, απλώνει από μια κουταλιά γέμισης σε 12 κομμάτια μιας ζύμη κουρού, διπλώνει τα κομμάτια στα δύο, αλείφει με αραιωμένο με νερό κρόκο, πασπαλίζει με κολοκυθόσπορο, ψήνει και σερβίρει

Για κυρίως πιάτο ο αγαπημένος μας σεφ προτείνει κοτόπουλο στο φούρνο με γλυκοπατάτες. Θα μυρίσει όλο το σπίτι ψητό φαγητό ενώ οι γλυκοπατάτες σε αυτό το πολύ κλασικό κατά τα άλλα γεύμα, θα το ανεβάσουν ένα επίπεδο ακόμα και θα δώσουν μια γλυκιά νότα που ταιριάζει πολύ στο κοτόπουλο. Ανοίγει ένα κοτόπουλο κόβοντας τη ράχη του, το αλείφει παντού με μια μαρινάδα με βούτυρο, ρίγανη, μουστάρδα, μέλι, ξύσμα και χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι, και ψήνει για 30 λεπτά. Προσθέτει τις γλυκοπατάτες σε wedges, αφού τις ανακατέψει με αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, και σκόρδο, τα ψήνει μαζί για άλλα 30 λεπτά και σερβίρει αυτό το υπέροχο και αρωματικό φαγητό με φρέσκια ρίγανη.

Για γλυκό ο Άκης απογειώνει τις αισθήσεις φτιάχνοντας λουκουμάδες μέσα σε σιρόπι με σοκολάτα, το απόλυτο επιδόρπιο και η καλύτερη επιλογή για να κλείσετε γλυκά ένα ούτως ή άλλως πολύ γλυκό μενού. Πρώτα ετοιμάζει το σιρόπι, βράζοντας σε μια κατσαρόλα ζάχαρη με νερό και, αφού κρυώσει, προσθέτει μέλι. Στη συνέχεια, ετοιμάζει τη ζύμη ανακατεύοντας στο μίξερ νερό, ζάχαρη, αλάτι, βανιλίνη, ηλιέλαιο, μαγιά, και στη συνέχεια προσθέτει αλεύρι, χτυπάει και αφήνει να φουσκώσει. Παίρνει λίγο από το μείγμα της ζύμης με το χέρι του, το κλείνει στην παλάμη και αφαιρεί με λαδωμένο κουταλάκι το μείγμα που προεξέχει. Ρίχνει τα μπαλάκια που δημιουργούνται σε ένα βαθύ τηγάνι με ηλιέλαιο σε μέτρια φωτιά, τηγανίζει σε δόσεις μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα, μεταφέρει τους λουκουμάδες στο σιρόπι, αφήνει για λίγα δευτερόλεπτα, τους αφαιρεί σε ένα ταψί να στραγγίζουν και αφού τους μεταφέρει σε πιατέλα, τους περιχύνει με λιωμένη κουβερτούρα, τους πασπαλίζει με ψιλοκομμένο φιστίκι Αιγίνης και τους σερβίρει σε μια αξέχαστη πρόταση.

Την Κυριακή 08 Δεκεμβρίου, ο Άκης Πετρετζίκης παραδίδει ένα επεισόδιο «Kitchen Lab» στις 16:40, ξεπερνώντας για ακόμη μια φορά τον εαυτό του, αφού δημιουργεί από την αρχή καινούργιες, πεντανόστιμες και πανέμορφες συνταγές.

Το ορεκτικό στο κυριακάτικο μενού είναι μια ψητή κολοκύθα με κατσικίσιο τυρί, ένα πιάτο πάρα πολύ θρεπτικό, σκέτο στολίδι για το τραπέζι σας και με ιδανικούς συνδυασμούς υλικών, αφού η κολοκύθα με το κατσικίσιο τυρί ταιριάζουν τέλεια και προσφέρουν κάτι ολοκαίνουργιο, ως πρόταση. Η διαδικασία είναι πολύ απλή, αφού ο Άκης κόβει μια κολοκύθα στη μέση, την χαράζει και την βάζει σε ένα ταψί μαζί με καρότα και κρεμμύδια σε κομμάτια. Στη συνέχεια την περιχύνει με μια μαρινάδα με ελαιόλαδο, μέλι, τζίντζερ, μπούκοβο, αλάτι, πιπέρι και μηλόξιδο και την ψήνει.

Μεταφέρει την κολοκύθα σε ένα πιάτο σερβιρίσματος, βάζει από πάνω τα λαχανικά που έχουν ψηθεί, αφού τα ψιλοκόψει, και σερβίρει το ορεκτικό του με καρύδια, ρόδι, μαϊντανό, ελαιόλαδο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Για κυρίως πιάτο ο αγαπημένος μας σεφ προτείνει ένα σνίτσελ χοιρινό με πατάτες, αλλά θα το κάνει σε μόλις 30 λεπτά αφού θα το φτιάξει στο air fryer.Πρώτα κόβει πατάτες σε στικς και τα ανακατεύει με αλάτι, πιπέρι και ελαιόλαδο. Στη συνέχεια βάζει στα δύο σνίτσελ του αλάτι και τα περνάει διαδοχικά, πρώτα από ένα μείγμα με αλεύρι και αλάτι, ύστερα από ένα μείγμα με αυγά, κάρι, μουστάρδα, ρίγανη, αλάτι και τέλος από ένα μείγμα με σπασμένα δημητριακά καλαμποκιού.

Βάζει τα σνίτσελ και τις πατάτες σε δύο διαφορετικούς κάδους του air fryer, ψήνει συνολικά για 24 λεπτά και το φαγητό του είναι έτοιμο.

Για γλυκό ο Άκης επιλέγει να κάνει ένα υπέροχο πάντρεμα, δύο γλυκά σε ένα, cheesecake και κουραμπιές, σε ένα αποτέλεσμα γεύσης που θα σας μείνει αξέχαστο. Η διαδικασία είναι και εδώ πολύ απλή και ξεκινάει στον πολυκόπτη, όπου χτυπάει μπισκότα, λιωμένο βούτυρο και ανθόνερο. Μεταφέρει σε φόρμα και αφήνει στο ψυγείο για να δέσει το μείγμα. Στον κάδο του μίξερ ανακατεύει κρέμα γάλακτος, άχνη ζάχαρη, τυρί κρέμα, αλάτι, ανθόνερο, προσθέτει το μείγμα πάνω από τα μπισκότα, αφήνει πάλι στο ψυγείο για να σφίξει, πασπαλίζει την επιφάνεια του cheesecake με χτυπημένα αμύγδαλα και με άχνη ζάχαρη και σερβίρει κάτι εκπληκτικό και καθ’ όλα ευφάνταστο.

«Kitchen Lab», κάθε Σάββατο και Κυριακή στις 16:40

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο ΔΕΔΟΜΕΝΟ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δημοφιλή

ΗΠΑ: Ο σύμβουλος ασφαλείας του Τραμπ επιθυμεί επιτάχυνση παραδόσεων όπλων στην Ταϊβάν

Ο Μάικ Γουόλτς, σύμβουλος εθνικής ασφαλείας του Ντόναλντ Τραμπ,...

Πρεμιέρα για το «Σπίτι μου 2»: Τι αλλάζει – Πότε θα γίνουν οι πρώτες εγκρίσεις

Το πρόγραμμα «Σπίτι μου 2» ξεκινά την 15η Ιανουαρίου...

ΗΠΑ: Η επιτροπή χρηματιστηρίου μήνυσε τον Μασκ για παραβιάσεις στην αγορά μετοχών του Twitter

Η αμερικανική αρχή κεφαλαιαγοράς (SEC) μήνυσε τον Ίλον Μασκ...

Ζώδια: Προβλέψεις για την Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2025

Οι προβλέψεις για την Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2025 επικεντρώνονται...

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

Η Ελλάδα Ψηφίζει: Αυτό είναι το καινούργιο τηλεπαιχνίδι του ΣΚΑΪ με τους Κούτρα – Ντσούνο

Το νέο τηλεπαιχνίδι "Η Ελλάδα Ψηφίζει" κάνει πρεμιέρα στον ΣΚΑΪ, βασισμένο στην επιτυχημένη παραγωγή "The People’s Choice" του ΙΤV Studios.Οι τηλεθεατές θα συμμετέχουν ενεργά...

Μαρία Σολωμού: “Πρέπει να γίνει ένα στοπ με τις επαναλήψεις των σειρών, θα το εκφράσει ο κόσμος

Η Μαρία Σολωμού εξέφρασε την επιθυμία να σταματήσουν οι επαναλήψεις σειρών στην τηλεόραση, υποστηρίζοντας ότι ο κόσμος θα το εκφράσει αυτό.Αναφέρθηκε στην ανωνυμία στα...

Hotel Ελβίρα: Δείτε το πρώτοι εδώ – Ο Μιχάλης Λεβεντογιάννης και Ορέστης Χαλκιάς στα γυρίσματα της εκπομπής

Το Mega ετοιμάζει μια νέα κωμική σειρά με τίτλο "Hotel Ελβίρα", που θα κάνει πρεμιέρα το δεύτερο μισό της τηλεοπτικής σεζόν και θα περιλαμβάνει...

Deal: Ταξιδεύει παντού στην Ελλάδα για casting!

Ο Γιώργος Θαναηλάκης υποδέχεται καθημερινά 22 παίκτες στο τηλεπαιχνίδι Deal, όπου διεκδικούν χρηματικό έπαθλο 70.000€.Το Deal έχει συγκεντρώσει πάνω από 17.500 αιτήσεις συμμετοχής σε...

Πρεμιέρα για τη σειρά “Η Μαρία που έγινε Κάλλας” – Έτσι την “δέχτηκαν” οι τηλεθεατές

Η νέα σειρά της ΕΡΤ, "Η Μαρία που έγινε Κάλλας", εξερευνά τη ζωή και την καριέρα της διάσημης ντίβας της όπερας, Μαρία Κάλλας, στη...

Πρωτοφανές περιστατικό στο Cash or Trash: Ο Θάνος Λούδος δεν κατάφερε να δώσει εκτίμηση – Σε σοκ ο Θάνος Μαρίνης

Ο Θάνος Λούδος εκτίμησε για πρώτη φορά δύο μοναδικά σταχτοδοχεία από τη θαλαμηγό «Χριστίνα» του Αριστοτέλη Ωνάση, χωρίς να μπορέσει να καθορίσει χρηματική αξία.Ο...

Το “Πειρατικό VINYΛΙΟ” επιστρέφει στις 20 Ιανουαρίου στο ΜΑΚ ΤV

Η εκπομπή «ΠΕΙΡΑΤΙΚΟ VINYΛΙΟ» επιστρέφει στο ΜΑΚ TV στις 20 Ιανουαρίου 2025, προγραμματισμένη για κάθε Δευτέρα έως Πέμπτη στις 23:30.Η εκπομπή θα προσφέρει μουσική,...

ERTFLIX: Εντυπωσιακή αύξηση με 219.000.000 θεάσεις για το 2024

Το ERTFLIX σημείωσε 219.000.000 θεάσεις για το 2024, με αύξηση 58% σε σχέση με το 2023, κυρίως λόγω του εμπλουτισμένου περιεχομένου με σειρές και...

Η Ειρήνη Αγαπηδάκη φτάνει απόψε στο «ΕQ» του Action 24

Η Ειρήνη Αγαπηδάκη μοιράζεται την προσωπική της ιστορία, αναφερόμενη στα πρώτα χρόνια της στην Κρήτη, την παχυσαρκία που αντιμετώπισε στην εφηβεία και την πολιτική...

Ράδιο Αρβύλα” και “Boomers” ξαναγυρίζουν

Οι «Ράδιο Αρβύλα», με τους Αντώνη Κανάκη, Γιάννη Σερβετά και Χρήστο Κιούση, επιστρέφουν στην τηλεόραση μετά από επιτυχημένη πορεία το 2024.Η εκπομπή θα ξεκινήσει...