Τεχνητή Νοημοσύνη και Εκπαίδευση: Πλεονεκτήματα, προκλήσεις και πρακτική εφαρμογή

Η Τεχνητή Νοημοσύνη μεταμορφώνει την εκπαίδευση, προσφέροντας εξατομικευμένη μάθηση και άμεση ανατροφοδότηση, αλλά και προκαλώντας ανησυχίες για μεροληψία και δεδομένα.
Αποθήκευση άρθρου
Το άρθρο προστέθηκε στη λίστα σας
  • Η Τεχνητή Νοημοσύνη προσφέρει πλεονεκτήματα στην εκπαίδευση, όπως η εξατομικευμένη μάθηση και η άμεση ανατροφοδότηση, βοηθώντας τους μαθητές να προσαρμόσουν την εκπαιδευτική τους εμπειρία σύμφωνα με τις ανάγκες τους.
  • Υπάρχουν προκλήσεις που συνδέονται με την εφαρμογή της Τεχνητής Νοημοσύνης στην εκπαίδευση, όπως ο κορεσμός πληροφοριών, η επεξεργασία μεγάλων όγκων δεδομένων και οι κίνδυνοι μεροληψίας και παραβίασης απορρήτου.
  • Στην Ελλάδα, το πρόγραμμα Ai4edu εισάγει διαλογικούς βοηθούς στις σχολικές αίθουσες, υποστηρίζοντας μαθητές και εκπαιδευτικούς, με στόχο να καταδείξει την αξία της Τεχνητής Νοημοσύνης ως συνεργάτη στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Έχουν περάσει δύο χρόνια από το λανσάρισμα του ChatGPT, τον Νοέμβριο του 2022, κάτι που αποτέλεσε καθοριστικό ορόσημο για την εξοικείωση ολοένα και μεγαλύτερου πλήθους ανθρώπων ανά τον πλανήτη με την καθημερινή χρήση της Τεχνητής Νοημοσύνης. Ήδη, κατά τη διάρκεια των δύο αυτών χρόνων, οι όροι «Τεχνητή Νοημοσύνη» και η «μηχανική μάθηση» δεν αποτελούν μόνο οικείες έννοιες, αλλά έχουν ενσωματωθεί στην καθημερινότητα των περισσότερων ανά τον κόσμο. Η θεωρητική συζήτηση για το ποιους κλάδους θα επηρεάσει και πώς έχει περάσει στο πεδίο της εφαρμογής και η εκπαίδευση δεν αποτελεί εξαίρεση.

Όπως κάθε τι καινούριο, η χρήση Τεχνητής Νοημοσύνης στον χώρο της Εκπαίδευσης είναι μία πρόκληση που έχει οφέλη, αλλά δημιουργεί και ανησυχίες. Σύμφωνα με τον Νίκο Παναγιωτόπουλο, καθηγητή Κοινωνιολογίας του τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, ένα από τα κύρια οφέλη της χρήσης της Τεχνητής Νοημοσύνης στην Εκπαίδευση είναι η δυνατότητα εξατομικευμένης μάθησης. «Χάρη στα εργαλεία της που έχουν σχεδιαστεί ειδικά για αυτόν τον σκοπό, κάθε μαθητής μπορεί να επωφεληθεί από μια εξατομικευμένη εκπαιδευτική εμπειρία, προσαρμοσμένη στον ρυθμό και στο βιοτικό του ύφος του», σχολίασε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Παναγιωτόπουλος.

‘Αλλο ένα πλεονέκτημα της χρήσης της Τεχνητής Νοημοσύνης στο εκπαιδευτικό περιβάλλον είναι η άμεση ανατροφοδότηση. «Τα εργαλεία της με δυνατότητες μηχανικής μάθησης μπορούν να αξιολογήσουν γρήγορα την εργασία των μαθητών και να παρέχουν άμεσα εποικοδομητική ανατροφοδότηση. Γεγονός που όχι μόνο εξοικονομεί πολύτιμο χρόνο τόσο στους δασκάλους όσο και στους μαθητές», εξήγησε.

Τεχνητή Νοημοσύνη και Εκπαίδευση: Πλεονεκτήματα, προκλήσεις και πρακτική εφαρμογή

Ωστόσο, υπάρχουν «αξιοσημείωτες ανησυχίες» που μπορούν να προκύψουν από τη χρήση της Τεχνητής Νοημοσύνης στην Εκπαίδευση. Σύμφωνα με τον κ. Παναγιωτόπουλο, μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις είναι ο κορεσμός περιεχομένου. «Με τόσες πολλές διαθέσιμες πληροφορίες στα χέρια μας χάρη στις μηχανές αναζήτησης που τροφοδοτούνται από αλγόριθμους μηχανικής εκμάθησης, είναι εύκολο να κατακλυστούμε από τις πληροφορίες», εξήγησε.

Επιπλέον, συνέχισε ο κ. Παναγιωτόπουλος, οι πλατφόρμες τεχνητής νοημοσύνης παράγουν τεράστιες ποσότητες δεδομένων από τις παιδαγωγικές αλληλεπιδράσεις μεταξύ μαθητών και δασκάλων. «Η επεξεργασία αυτού του συντριπτικού όγκου θέτει μια σημαντική πρόκληση για τους εκπαιδευτικούς καθώς μπορεί να μην διαθέτουν την απαραίτητη τεχνογνωσία να ερμηνεύσουν και να χρησιμοποιήσουν αποτελεσματικά αυτά τα δεδομένα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Δεν πρέπει να ξεχνάμε και τον κίνδυνο της μεροληψίας. Εφόσον οι αλγόριθμοι μαθαίνουν από υπάρχοντα σύνολα δεδομένων που αποτελούν συχνά αυθαίρετες κοινωνικές κατασκευές, συνειδητά ή όχι, υπάρχει κίνδυνος αυτές οι κατασκευές διαιωνιστούν ή ακόμη και να ενισχυθούν από εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης που χρησιμοποιούνται στις τάξεις. Και φυσικά, με την αναδυόμενη τάση χρήσης στην εκπαιδευτική τεχνολογία του chatbots όπως το GPT-4 δημιουργείται μεγάλη ανησυχία σχετικά με το απόρρητο των δεδομένων, καθώς οι ευαίσθητες προσωπικές πληροφορίες σχετικά με τους μαθητές θα μπορούσαν ενδεχομένως να χρησιμοποιηθούν καταχρηστικά από τρίτους, εάν δεν προστατεύονται επαρκώς», ανέφερε.

Αυτή τη στιγμή, στην Ελλάδα γίνονται ήδη τα πρώτα βήματα εισαγωγής της Τεχνητής Νοημοσύνης στις σχολικές αίθουσες, μέσω του Αi4edu, ενός προγράμματος, συγχρηματοδοτούμενου από την Ευρωπαϊκή Ένωση, που φέρνει δύο διαλογικούς βοηθούς, έναν για τους μαθητές, τον Study Buddy και έναν για τους εκπαιδευτικούς, τον Teacher Mate.

Tο μεν Study Buddy έχει τη δυνατότητα να επικοινωνεί με τους μαθητές σε φυσική γλώσσα (κείμενο και φωνή), παίρνοντας τον ρόλο μέντορα, δασκάλου, αλλά και δημιουργού ασκήσεων (τεστ). Μπορεί, δηλαδή, να βοηθά, μεταξύ άλλων, στην εξήγηση όρων, τη διαδραστική μάθηση, τη δημιουργία περιλήψεων, την επιμέλεια γραπτών εργασιών, τη δημιουργία κουίζ και τη βαθμολόγηση απαντήσεων. Στο Study Buddy έχουν ενσωματωθεί τα σχολικά βιβλία και έτσι, μπορεί να παρέχει κατάλληλη υποστήριξη.

Το δε Teacher Mate επικοινωνεί με τους εκπαιδευτικούς επίσης σε φυσική γλώσσα. Διαθέτει έναν πίνακα ελέγχου, από όπου οι εκπαιδευτικοί ελέγχουν την πρόοδο των μαθητών, δημιουργούν τσετ αυτόματα, στέλνοντας σχετικά σχόλια στους μαθητές. Επίσης, διαθέτει μία σουίτα εργαλείων, η οποία βοηθά, μεταξύ άλλων, στην επεξήγηση όρων και τη σχεδίαση μαθημάτων. Στο Teacher Mate είναι επίσης ενσωματωμένο το υλικό των σχολικών βιβλίων, αλλά και επιπλέον εκπαιδευτικό υλικό προς χρήση.

Τα παραπάνω είναι αποτέλεσμα συνεργασίας ενός consortium στο οποίο συμμετέχουν έξι οργανισμοί, από τέσσερα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης: Το Κέντρο Έρευνας και Καινοτομίας «Αθηνά» (Ελλάδα), το Lulea Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο (Σουηδία), το Πανεπιστήμιο Κύπρου και το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου (Κύπρος), το Drumcondra Education Center (Ιρλανδία) και η Ελληνογερμανική Αγωγή (Ελλάδα).

«Πριν από το ChatGPT είχαμε σκεφτεί να κάνουμε ένα σύστημα ερωταποκρίσεων για μαθητές και εκπαιδευτικούς», ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Βασίλης Κατσούρος, Διευθυντής στο Ινστιτούτο Επεξεργασίας του Λόγου (ΙΕΛ) του Ερευνητικού Κέντρου «Αθηνά». «Στο μεταξύ, ήρθε το ChatGPT και αλλάξαμε την τεχνολογία της ιδέας αυτής, ώστε να δημιουργήσουμε έναν ψηφιακό βοηθό», πρόσθεσε, σχετικά με το πώς προέκυψε το Αi4edu.

«Στο πλαίσιο του έργου έχουμε δει περισσότερους από 4.000 εκπαιδευτικούς στις συμμετέχουσες χώρες που χρησιμοποιούν το εργαλείο που έχουμε αναπτύξει. Είναι, όμως, ανοικτό και για όποιον εκπαιδευτικό ενδιαφέρεται, στο apps.ilsp.gr/ai4edu, με τη δημιουργία ενός λογαριασμού», ανέφερε από την πλευρά της η Πέπυ Σταμούλη, μέλος του Ειδικού Επιστημονικού Προσωπικού του ΙΕΛ με εξειδίκευση στη Γλωσσική Τεχνολογία.

Τεχνητή Νοημοσύνη και Εκπαίδευση: Πλεονεκτήματα, προκλήσεις και πρακτική εφαρμογή

Όσο για την πρακτική εφαρμογή, η τρέχουσα χρονιά είναι η δεύτερη κατά την οποία υλοποιείται το έργο στα σχολεία των εμπλεκόμενων φορέων οι δύο διαλογικοί βοηθοί.

«Πέρυσι ήταν ο πρώτος χρόνος, κατά τον οποίο αναπτύχθηκε το πρόγραμμα και πιλοτικά δοκιμάστηκε σε τάξεις και ομάδες καθηγητών, περίπου 200-300 για κάθε φορέα. Φέτος αναπτύσσεται η δεύτερη εκδοχή του ai4edu, η οποία θα είναι έτοιμη τα Χριστούγεννα, προκειμένου από τον Ιανουάριο να δοκιμαστεί στις τάξεις έως τον Ιούνιο, για να δούμε πώς δουλεύει», εξήγησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Γρηγόρης Μηλόπουλος, ερευνητής Εκπαιδευτικής Τεχνολογίας του Τμήματος Έρευνας και Ανάπτυξης της Ελληνογερμανικής Αγωγής.

«Στόχος μας είναι να δείξουμε μέσα από αυτήν την ερευνητική προσπάθεια ότι η Τεχνητή Νοημοσύνη είναι πρώτα από όλα ένας αξιόπιστος συνεργάτης του εκπαιδευτικού, που είναι εκεί ανά πάσα στιγμή όταν τον χρειαστεί, να ελευθερώσει το κατάλληλο περιεχόμενο στον μαθητή που το χρειάζεται», εξήγησε από την πλευρά του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Σοφοκλής Σωτηρίου, Υπεύθυνος Έρευνας και Ανάπτυξης της Ελληνογερμανικής Αγωγής. «Τότε, θα έχουμε μία πολύ καλή εφαρμογή και θα μπορέσουμε να πείσουμε τους εκπαιδευτικούς πρώτα από όλα και στη συνέχεια την Εθνική Αρχή, ότι είναι πραγματικά ώρα να κάνουμε τέτοιες παρεμβάσεις στα αναλυτικά εκπαιδευτικά προγράμματα», κατέληξε.

Πάντως, όπως επεσήμανε ο κ. Παναγιωτόπουλος, «η υιοθέτηση της Τεχνητής Νοημοσύνης ως ισχυρού εργαλείου δίπλα σε ειδικευμένους εκπαιδευτικούς μπορεί να ανοίξει το δρόμο για ένα μέλλον όπου η εκπαίδευση θα γίνεται πιο προσιτή, πιο ελκυστική και δημοκρατική».

«Το εκπαιδευτικό σύστημα οφείλει να προσπαθήσει να επιτύχει μια ισορροπία μεταξύ της αξιοποίησης της δύναμης της Τεχνητής Νοημοσύνης και της διατήρησης των ανθρώπινων στοιχείων, που είναι απαραίτητα για την ολοκληρωμένη ανάπτυξη δεξιοτήτων. Εκτιμώ πως αξιοποιώντας τη δύναμη της εξατομίκευσης, βελτιώνοντας την αποτελεσματικότητα των εκπαιδευτικών, κλείνοντας τα εκπαιδευτικά κενά, ενθαρρύνοντας την κριτική σκέψη και αντιμετωπίζοντας ζητήματα ηθικής και ασφάλειας δεδομένων, μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα νέο εκπαιδευτικό τοπίο το οποίο θα μπορεί να είναι προς όφελος κάθε μαθητή», κατέληξε.


Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο ΔΕΔΟΜΕΝΟ.

// ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Η Σιγκαπούρη επιστρατεύει ρομποτικά σκυλιά για να θωρακίσει και να επιτηρεί την πόλη του μέλλοντος

Κάιλ Σνάιντερ: Χειροπέδες στον «χρυσό» Ολυμπιονίκη της πάλης για σκάνδαλο πορνείας

Γιώργος Λιάγκας για ζεϊμπέκικο Τάσου Ξιαρχό: «Παρότι με πλήγωσε πρόσφατα, ήταν αντιδεοντολογικό…»

Λιάγκας αποκαλύπτει για γάμο Αραβανή – Λάζαρη: «Καλεσμένοι δημοσίευαν βίντεο χωρίς άδεια»

Πτήση MH17: Η Ρωσία ευθύνεται για την τραγική κατάρριψη του αεροσκάφους της Malaysian Airlines, αποφαίνεται ο ICAO – Διεκδικούν αποζημιώσεις Ολλανδία και Αυστραλία

Αττική Οδός: Χείμαρρος λάσπης πλημμύρισε τις δεξιές λωρίδες προς Ελευσίνα – Τεράστιο μποτιλιάρισμα μετά την έξοδο Ηρακλείου

Κατερίνα Καινούργιου για βίντεο Ιωάννας Τούνη: «Κούκλα μου είναι ο πατέρας των παιδιών σου»

Οι επιστήμονες άφωνοι μπροστά στις μυστηριώδεις δομές «κηρήθρας και βάφλας» στον Άρη

Ζεράρ Ντεπαρντιέ: Ένοχος για σεξουαλική παρενόχληση – Η απόφαση του δικαστηρίου

Ο Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς μιμήθηκε τον Νουσρέτ και έγινε viral

Συγκλονιστικό βίντεο από το τροχαίο στον Άλιμο: Η στιγμή που το όχημα εκσφενδονίζεται στο φανάρι

Η Παραλία: Ο Ρόμπερτ χάνει τις αισθήσεις του – Κανείς δεν μπορεί να τον κάνει καλά

Η Πλαίσιο διακρίνεται στην ελίτ των εργοδοτών του Best Workplaces Hellas για το 2025

Όλοι οι άνθρωποι με μπλε μάτια μοιράζονται έναν κοινό πρόγονο…αποκαλύπτει έρευνα

Ένοχος για σεξουαλική επίθεση ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ

00:00 / 00:00

Η Κίνα επιζητά στρατηγική σύμπραξη με τη Ρωσία στην τεχνητή νοημοσύνη

Ο Κινέζος πρεσβευτής στη Ρωσία, Zhang Hanhui, δήλωσε ότι η Κίνα επιθυμεί να αναπτύξει συνεργασία με τη Ρωσία στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης, με...

Μελέτη: Ο συνδυασμός δύο φαρμάκων θωρακίζει ασθενείς μετά από έμφραγμα

Ο συνδυασμός δύο φθηνών φαρμάκων θα μπορούσε να σώσει χιλιάδες ζωές και να μειώσει δραστικά τα περιστατικά καρδιακών προσβολών και εγκεφαλικών επεισοδίων, σύμφωνα με...

Πρωτοποριακή τεχνολογία αποκαλύπτει τα «δακτυλικά αποτυπώματα» του καρκίνου στο αίμα με υπέρυθρη ακτινοβολία

Ερευνητές από το Ινστιτούτο Max Planck ανέπτυξαν μια καινοτόμο εξέταση με τεχνητή νοημοσύνη που χρησιμοποιεί υπέρυθρη ακτινοβολία για τον εντοπισμό του καρκίνου στο αίμα,...

Η μανία με τις AI κούκλες σαρώνει τα social media — αλλά κρύβει επικίνδυνες παγίδες;

Μια νέα ψηφιακή τάση εξαπλώνεται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπου οι χρήστες μετατρέπουν τον εαυτό τους σε ψηφιακές μινιατούρες χρησιμοποιώντας εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης, δημιουργώντας...

Υγεία: Η αξιοποίηση της τεχνολογίας θωρακίζει τον εγκέφαλο από γνωστική εξασθένηση

Μια νέα μετα-ανάλυση σε 57 επιστημονικές μελέτες με 411.430 συμμετέχοντες άνω των 50 ετών αποκαλύπτει ότι η συστηματική χρήση ψηφιακής τεχνολογίας (υπολογιστής, smartphone, διαδίκτυο)...

Η μανία με τις AI κούκλες σαρώνει τα social media — αλλά κρύβει...

Μια νέα ψηφιακή τάση εξαπλώνεται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπου οι χρήστες μετατρέπουν τον εαυτό τους σε ψηφιακές μινιατούρες χρησιμοποιώντας εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης, δημιουργώντας...

Επιστήμονες δημιούργησαν ανθρώπινα δόντια από μηδενική βάση στο εργαστήριο

Για πρώτη φορά, επιστήμονες κατάφεραν να αναπτύξουν ανθρώπινα δόντια σε εργαστήριο, ανοίγοντας τον δρόμο για μια μελλοντική, φυσική εναλλακτική στα σφραγίσματα και τα οδοντικά...

Έρευνα αποκαλύπτει σχεδόν 200 επικίνδυνα παρασιτοκτόνα σε ευρωπαϊκά σπίτια

Μια εκτεταμένη μελέτη σε σπίτια δέκα ευρωπαϊκών χωρών αποκάλυψε την παρουσία 197 παρασιτοκτόνων στην οικιακή σκόνη, με περισσότερο από το 40% να σχετίζεται με...

Δρ. Λάμπρος Περόγαμβρος στο ertnews.gr: Σκοπός μας ως θεραπευτές των εφιαλτών, να ξαναδώσουμε...

«Έχουμε βρει ότι ονειρευόμαστε κατά τη διάρκεια του μεγαλύτερου ποσοστού του ύπνου μας (~70%)»Τι ακριβώς συμβαίνει με τα όνειρά μας; Γιατί δεν θυμόμαστε, κυρίως...

E. Bellini, TikTok: Μαμούθ επένδυση 12 δισ. ευρώ για θωράκιση των δεδομένων των...

Το TikTok ανακοινώνει μια σημαντική επένδυση ύψους 12 δισ. ευρώ, με την ονομασία Project Clover, που στοχεύει στην προστασία των δεδομένων των Ευρωπαίων χρηστών...

Πρωτιά για το «Σωτηρία»: Όταν δίνεις φτερά στους νέους καρδιολόγους – Μ. Βαβουρανάκης,...

Συνέντευξη στη Σοφία ΠατραμάνηΣε μια Καρδιολογική κλινική – κόσμημα, η οποία «χτυπάει» στους ρυθμούς του «αύριο» της Επιστήμης, τρεις ειδικευόμενοι γιατροί της κατέκτησαν την...

Πάνω από 3 εκατ. παιδιά παγκοσμίως πέθαναν το 2022 από λοιμώξεις που σχετίζονται...

Περισσότερα από τρία εκατομμύρια παιδιά έχασαν τη ζωή τους το 2022 σε όλο τον κόσμο, εξαιτίας λοιμώξεων που σχετίζονται με τη μικροβιακή αντοχή, όπως...

A. Μπουρλά: Σύντομα θα δούμε πολύ περισσότερες και πολύ καλύτερες θεραπείες για τα...

Εξαιρετικά αισιόδοξος για το πεδίο της επιστήμης εμφανίστηκε ο κ. Άλμπερτ Μπουρλά, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Pfizer, ο οποίος, στο πλαίσιο του 10oυ...

Δέκα νέα νοσοκομεία προστίθενται εντός του 2025 στο καινοτόμο πρόγραμμα «Οίκοθεν»

Το πρόγραμμα Οίκοθεν έχει ήδη εξυπηρετήσει περισσότερους από 250 ασθενείς, εξοικονομώντας πάνω από χίλιες θεραπείες και αποδεσμεύοντας αντίστοιχα νοσοκομειακές κλίνες. Επικεντρώνεται στην ασφαλή μεταφορά...

Έρευνα: Πώς τα κέντρα δεδομένων επιδεινώνουν την παγκόσμια λειψυδρία

Τεχνολογικοί κολοσσοί όπως Amazon, Microsoft και Google κατασκευάζουν κέντρα δεδομένων σε περιοχές με σοβαρή λειψυδρία παγκοσμίως, με την υποστήριξη των τοπικών κυβερνήσεων. Τα κέντρα...

Επαναστατική φορετή συσκευή εντοπίζει καρδιακά προβλήματα με εντυπωσιακή ακρίβεια 90%

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Μιζούρι δημιούργησαν μια καινοτόμο φορετή συσκευή σε σχήμα αστερία, η οποία παρακολουθεί την υγεία της καρδιάς με ακρίβεια άνω...

Πρωτοποριακή τεχνολογία επιτρέπει το χειρισμό ολογραμμάτων

Ερευνητές ανέπτυξαν μια τεχνολογία με την οποία μπορεί κάποιος να παρεμβαίνει και να χειρίζεται ένα ολόγραμμα. Στη μελέτη τους, η οποία είναι διαθέσιμη στο...

Επιστήμονες χαρτογράφησαν τον πιο λεπτομερή χάρτη του εγκεφάλου θηλαστικού

Επιστήμονες δημιούργησαν το πιο λεπτομερές διάγραμμα καλωδίωσης εγκεφάλου θηλαστικού, χρησιμοποιώντας προηγμένη τεχνολογία και τεχνητή νοημοσύνη. Κατέγραψαν πάνω από 200.000 κύτταρα και 500 εκατομμύρια νευρωνικά...

// ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Βαγγέλης Χαρισόπουλος: «Αυτός είναι ο λόγος που κόπηκε το Πάμε Δανάη»

Στην κάμερα της πρωινής εκπομπής του Alpha, Super Κατερίνα,...

Δημήτρης Φιντιρίκος: Η πρώτη εμφάνιση μετά τη σύλληψή του (φωτογραφία)

Ο Δημήτρης Φιντιρίκος συνελήφθη τα ξημερώματα της Κυριακής (11/5)...

Ο Δημήτρης Φιντιρίκος συνελήφθη αιφνιδιαστικά στο νυχτερινό κέντρο της Δέσποινας Βανδή στη Θεσσαλονίκη

Ο Δημήτρης Φιντιρίκος, γνωστός επιχειρηματίας και σύντροφος της θυγατέρας...

Ευαγγελία Αραβανή – Σπύρος Λάζαρης: Παντρεύτηκαν! Η φωτογραφία που δημοσίευσε η Αντωνά

Με τα ιερά δεσμά του γάμου ενώθηκαν σήμερα, Κυριακή...

// ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η Σιγκαπούρη επιστρατεύει ρομποτικά σκυλιά για να θωρακίσει και να επιτηρεί την πόλη του μέλλοντος

Η Σιγκαπούρη επενδύει στην ανάπτυξη και χρήση ρομποτικών σκύλων...

Κάιλ Σνάιντερ: Χειροπέδες στον «χρυσό» Ολυμπιονίκη της πάλης για σκάνδαλο πορνείας

Ο Κάιλ Σνάιντερ, χρυσός Ολυμπιονίκης της ελεύθερης πάλης, συνελήφθη...

Γιώργος Λιάγκας για ζεϊμπέκικο Τάσου Ξιαρχό: «Παρότι με πλήγωσε πρόσφατα, ήταν αντιδεοντολογικό…»

Ο Γιώργος Λιάγκας σχολίασε στην εκπομπή "Το Πρωινό" του...

Λιάγκας αποκαλύπτει για γάμο Αραβανή – Λάζαρη: «Καλεσμένοι δημοσίευαν βίντεο χωρίς άδεια»

Ο Γιώργος Λιάγκας, καλεσμένος στο γάμο της Ευαγγελίας Αραβανή...

Αττική Οδός: Χείμαρρος λάσπης πλημμύρισε τις δεξιές λωρίδες προς Ελευσίνα – Τεράστιο μποτιλιάρισμα μετά την έξοδο Ηρακλείου

Σημαντική προειδοποίηση εκδόθηκε για τους οδηγούς που θα χρησιμοποιήσουν...

Κατερίνα Καινούργιου για βίντεο Ιωάννας Τούνη: «Κούκλα μου είναι ο πατέρας των παιδιών σου»

Στην εκπομπή Super Κατερίνα, σήμερα Τρίτη 13/5, σχολίασαν το...

Οι επιστήμονες άφωνοι μπροστά στις μυστηριώδεις δομές «κηρήθρας και βάφλας» στον Άρη

Οι επιστήμονες ανακάλυψαν παράξενες δομές στον Άρη, που μοιάζουν...

Ζεράρ Ντεπαρντιέ: Ένοχος για σεξουαλική παρενόχληση – Η απόφαση του δικαστηρίου

Ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ, από το 2021 βρέθηκε στο στόχαστρο...

Ο Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς μιμήθηκε τον Νουσρέτ και έγινε viral

Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού και πλέον μάνατζερ παικτών,...

Συγκλονιστικό βίντεο από το τροχαίο στον Άλιμο: Η στιγμή που το όχημα εκσφενδονίζεται στο φανάρι

Ένα σοβαρό τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε τα ξημερώματα της Τρίτης...

Η Παραλία: Ο Ρόμπερτ χάνει τις αισθήσεις του – Κανείς δεν μπορεί να τον κάνει καλά

Η Φανή δείχνει ξαφνικά να αλλάζει γνώμη για την...

Η Πλαίσιο διακρίνεται στην ελίτ των εργοδοτών του Best Workplaces Hellas για το 2025

Η εταιρεία Πλαίσιο κατέκτησε την 7η θέση στη λίστα...

Όλοι οι άνθρωποι με μπλε μάτια μοιράζονται έναν κοινό πρόγονο…αποκαλύπτει έρευνα

Μια πρόσφατη μελέτη από το Πανεπιστήμιο της Κοπεγχάγης αποκαλύπτει...

Ένοχος για σεξουαλική επίθεση ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ

Δικαστήριο στο Παρίσι έκρινε ένοχο τον Γάλλο ηθοποιό, Ζεράρ...

Θεσσαλονίκη: Πίσω από τα κάγκελα ο “εγκέφαλος” της ακροδεξιάς οργάνωσης – Με περιοριστικούς όρους αφέθηκε ελεύθερος ο “στρατολογητής”

Στη Θεσσαλονίκη, δύο ηγετικά στελέχη ακροδεξιάς οργάνωσης απολογήθηκαν σήμερα...

Πάνος Μιχαλόπουλος: Αποκαλύπτει τη ζωή του σήμερα – «Έχω περιουσία στην Καλαμάτα!»

Ο Πάνος Μιχαλόπουλος, σε πρόσφατη συνέντευξή του στο Πρωινό...

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς αποχαιρέτησε αιφνιδιαστικά τον Άντι Μάρεϊ

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς ανακοίνωσε τη λήξη της συνεργασίας του...

Χρηματιστήριο Αθηνών: Πτωτικά ξεκίνησαν οι συναλλαγές σήμερα – Ήπιες διακυμάνσεις στην Ευρώπη

Οριακά πτωτικές τάσεις επικρατούν σήμερα (13.5.2025) κατά την έναρξη...

Η Vodafone φέρνει την ταχύτητα του 5G στο 94% του πληθυσμού καλύπτοντας όλο και περισσότερες περιοχές

Μπορείτε να φανταστείτε τη ζωή σας χωρίς γρήγορο Internet...

Το σοκαριστικό μυστικό που ανακαλύφθηκε στο υπόγειο δικαστηρίου της Αργεντινής!

Δικαστικοί αξιωματούχοι στην Αργεντινή ανακάλυψαν τυχαία περισσότερα από 80...

Παγκράτι: Ληστεία σε κατάστημα τυχερών παιχνιδιών – Έριξαν στον υπάλληλο υγρό

Ένοπλη ληστεία σημειώθηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Δευτέρας...

«Η ΑΕΚ φλερτάρει με τον Ιβάν Λέκο» αποκαλύπτει Βέλγος δημοσιογράφος

Η ΑΕΚ προγραμματίζει να τερματίσει τη συνεργασία της με...

Φίλιππος Μιχόπουλος: Με φόρμα στην Κηφισιά βάζει τον γιο του στο σχολικό – Αποκλειστικές φωτογραφίες

Αποκλειστικές φωτογραφίες που εξασφάλισε το dedomeno.gr αποτυπώνουν μία τρυφερή...

Η Lamborghini που δεν νιώθει τις χειροβομβίδες

Η Rezvani παρουσίασε την πιο ασταμάτητη Urus που κυκλοφορεί,...

Μαρία Αναστασοπούλου: Η απάντησή της σε ερώτηση για την άδικη συμπεριφορά του Γιώργου Παπαδάκη

Η Μαρία Αναστασοπούλου παραχώρησε μία μικρή συνέντευξη στην κάμερα...

Ετεοκλής Παύλου: «Αδυνατούσα να ανταποκριθώ ερωτικά, η Ελένη πώς έπρεπε να αντιδράσει;»

Ο Ετεοκλής Παύλου, σε πρόσφατη εκπομπή, σχολίασε τις αμφιλεγόμενες...

Ηράκλειο: Σοκαριστικό βίντεο από ληστεία σε περίπτερο – Η στιγμή που ο δράστης απειλεί με μαχαίρι τον λαιμό υπαλλήλου

Στο Ηράκλειο της Κρήτης, ένας εργαζόμενος περιπτέρου βρέθηκε αντιμέτωπος...

Ο Όμιλος ΔΕΗ συμμετέχει στο Ευρωπαϊκό Ερευνητικό Έργο RAIDO

Ο Όμιλος ΔΕΗ συμμετέχει στο ευρωπαϊκό ερευνητικό έργο RAIDO...

Eurovision 2025: Πότε θα διαγωνιστεί η Ελλάδα – Σε ποια θέση εμφανίζεται η Klavdia!

Η αντίστροφη μέτρηση για τους ημιτελικούς της Eurovision 2025...

Μοσχαρίσιο κρέας: Εκτοξεύεται ξανά η τιμή του

Η τιμή του μοσχαρίσιου κρέατος στη Βαρβάκειο Αγορά αναμένεται...

Τάσος Ιορδανίδης ξεσπά κατά Καλύβα και Λιάγκα: «Πήγαινε στην σεξεργάτρια και στη μαμά σου»

Ο Τάσος Ιορδανίδης και η Ζωή Κρονάκη σχολίασαν πρόσφατα...

Ουγγαρέζος αποκαλύπτει για Στεφανίδου: «Θέλω να μοιραστώ κάτι που γνωρίζω από συνεργάτες της! Τους…»

Η Τατιάνα Στεφανίδου παραχώρησε μια αποκαλυπτική συνέντευξη στον Γρηγόρη...

«Βρυχάται» ξανά το ηφαίστειο Κανλάον στις Φιλιππίνες – Ακυρώθηκαν πτήσεις

Μια πεντάλεπτη μέτριας ισχύος έκρηξη σημειώθηκε στον κρατήρα του...

ΟΦΗ – Ολυμπιακός: Χάνουν τον τελικό Κυπέλλου Ελλάδας οι Κωστούλας και Όρτα για τους ερυθρόλευκους

Ο Ολυμπιακός, μετά την επιτυχημένη ολοκλήρωση της Super League,...

Αφροδίτη Γεροκωνσταντή για Γιώργο Λιάγκα: «Εξοργίστηκα! Ήταν τόσο προβλέψιμο που ήταν απογοητευτικό»

Η Αφροδίτη Γεροκωνσταντή, σε συνέντευξή της στην εκπομπή Breakfast...

Νίκη Μπακογιάννη: Η δουλειά που κάνει σήμερα και ο χωρισμός – «Δεν ήθελα να κάνω άλλα παιδιά»

Η Νίκη Μπακογιάννη παραχώρησε συνέντευξη στην εκπομπή Happy Day...

Ο Ροντινέι αποτύπωσε στο δέρμα του το πρωτάθλημα του Ολυμπιακού

Ο Ροντινέι, ο αρχηγός του Ολυμπιακού, έκανε τατουάζ το...

Βασίλης Καρράς: Μεγαλειώδης συναυλία-αφιέρωμα στον θρύλο θα συγκλονίσει το Καλλιμάρμαρο στις 13 Ιουνίου

Στις 13 Ιουνίου, το Καλλιμάρμαρο Στάδιο θα φιλοξενήσει μια...

Ο δήμιος που εκτέλεσε τις περισσότερες θανατικές ποινές στην Ελλάδα και το τραγικό τέλος που τον περίμενε

Η γκιλοτίνα ή λαιμητόμος έγινε παγκοσμίως γνωστή στη Γαλλική...

Αλέξης Μίχας ξεσπά για Δανάη Μπάρκα: «Πέρσι δεν αφιέρωσαν ούτε 30 δευτερόλεπτα να μου πουν ένα αντίο!»

Ο Αλέξης Μίχας, που είχε συνεργαστεί στο παρελθόν με...

Αυτά είναι τα πέντε εκπληκτικά έθιμα που εφάρμοζαν οι αρχαίοι

Το άρθρο αναφέρεται σε πέντε παράξενες πρακτικές που ακολουθούσαν...

Eurovision 2025: Πότε προβάλλεται ο συναρπαστικός Α’ ημιτελικός!

Η Eurovision 2025 πραγματοποιείται στη Βασιλεία της Ελβετίας, με...

Rezvani Knight, μια Lamborghini Urus που μεταμορφώθηκε σε θηρίο

Η Rezvani παρουσίασε το νέο της μοντέλο, Rezvani Knight,...

Οι Ντάλας Μάβερικς εξασφάλισαν το χρυσό λαχείο του Draft του NBA παρά το μόλις 1,8% των πιθανοτήτων

Οι Ντάλας Μάβερικς, παρά τις μόλις 1,8% πιθανότητες, κατάφεραν...

Σοκάρει η Ζωζώ Σαπουντζάκη σε αναπηρικό αμαξίδιο – Αποκλειστικές φωτογραφίες

Η Ζωζώ Σαπουντζάκη, η εμβληματική ηθοποιός και τραγουδίστρια, έκανε...

Ηράκλειο: Τουρίστας έχασε τη ζωή του σε πισίνα ξενοδοχείου στη Χερσόνησο

Τη ζωή του έχασε ένας τουρίστας στη Χερσόνησο Ηρακλείου,...

Βίντεο: Φοιτητής ακινητοποιεί επιτήδειο που του άρπαξε το κινητό

Ένας Κινέζος φοιτητής στο Λονδίνο κατάφερε να ανακτήσει το...

Τέμπη: Παραδόθηκε το καθοριστικό πόρισμα του Πολυτεχνείου στον εφέτη ανακριτή

Το πόρισμα του Πολυτεχνείου σχετικά με το σιδηροδρομικό δυστύχημα...

Eurovision 2025: «Κόλαφος» ο Τάσος Τρύφωνος – «Φέτος είναι στα χαμηλότερα επίπεδα από ποτέ»

Ο Τάσος Τρύφωνος σε απόσπασμα που προβλήθηκε σήμερα, Τρίτη...

Σπάνιο Honda NSX-R εκτοξεύεται στα 850.000 ευρώ!

Το Honda NSX-R, το εμβληματικό supercar της ιαπωνικής εταιρείας,...