Η κάμερα του ALPHA βρέθηκε κοντά στους παραγωγούς ροδιού στην Αχαΐα, όπου οι αγρότες εργάζονται σκληρά για τη συγκομιδή αυτού του πολύτιμου καρπού. Η παραγωγή ροδιών στην Ελλάδα φτάνει τους 50.000 τόνους, με σημαντικό ποσοστό να εξάγεται σε διεθνείς αγορές.
Οι παραγωγοί συζητούν τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν, όπως οι καιρικές συνθήκες και οι απαιτήσεις της αγοράς. Η καλλιέργεια του ροδιού, γνωστού και ως “κόκκινος χρυσός”, αποτελεί πηγή εισοδήματος και ανάπτυξης για την περιοχή, ενισχύοντας την τοπική οικονομία.