Το άγχος στην παιδική ηλικία επηρεάζει τα σπερματοζωάρια του αγοριού – Τι επίπτωση θα έχει στα παιδιά του

Η έρευνα αποκαλύπτει ότι το παιδικό άγχος μπορεί να τροποποιεί γενετικά τα σπερματοζωάρια των πατεράδων, επηρεάζοντας την υγεία των απογόνων τους.
Αποθήκευση άρθρου
Το άρθρο προστέθηκε στη λίστα σας
  • Νέα έρευνα δείχνει ότι το στρες στην παιδική ηλικία μπορεί να αφήσει επιγενετικά ίχνη στα σπερματοζωάρια των πατεράδων, επηρεάζοντας ενδεχομένως την υγεία των απογόνων τους.
  • Η μελέτη εστίασε σε δύο τύπους επιγενετικών αλλαγών: τη μεθυλίωση του DNA και το μικρό μη κωδικοποιητικό RNA (ncRNA), που μπορεί να τροποποιούν την ανάπτυξη του εγκεφάλου και άλλων χαρακτηριστικών.
  • Παρόλο που οι επιγενετικές αλλαγές παρατηρήθηκαν, δεν έχει επιβεβαιωθεί ότι μεταδίδονται από τον πατέρα στα παιδιά, και απαιτούνται περαιτέρω έρευνες για να κατανοηθεί η κληρονομικότητά τους.

Νέα έρευνα στην επιγενετική αποκαλύπτει πως το στρες που μπορεί να βίωσε κάποιος στην παιδική του ηλικία αποτυπώνεται και παραμένει στα σπερματοζωάρια. Τι συνέπειες μπορεί να έχει αυτό για τα παιδιά του;

Οι πατεράδες ενδέχεται να φέρουν ίχνη του παιδικού τραύματος και του στρες που βίωσαν στην παιδική ηλικία στα σπερματοζωάρια τους, σύμφωνα με μια νέα μελέτη. Έως τώρα μελέτες είχαν δείξει πως υπάρχει συσχέτιση ανάμεσα στο παιδικό στρες και την επιγενετική και την ανάπτυξη των παιδιών.

Η νέα έρευνα, όμως, που δημοσιεύθηκε στις 3 Ιανουαρίου στο περιοδικό Molecular Psychiatry, εξέτασε την «επιγενετική» των σπερματοζωαρίων των πατεράδων που είχαν εκτεθεί σε υψηλό στρες στην παιδική τους ηλικία.

Πώς το στρες στην παιδική ηλικία επηρεάζει τα σπερματοζωάρια

Η επιγενετική έχει να κάνει με το πώς διαβάζεται το DNA — το σχέδιο που χρησιμοποιείται για να κατασκευαστούν οι πρωτεΐνες και τα μόρια που απαρτίζουν το σώμα μας. Η επιγενετική δεν αλλάζει τον υποκείμενο κώδικα του DNA, αλλά τροποποιεί το ποια γονίδια μπορούν να ενεργοποιηθούν.

Έρευνες δείχνουν ότι οι εμπειρίες και το περιβάλλον των ανθρώπων μπορούν να αφήσουν ίχνη αυτών των «επιγενετικών αλλαγών» στο DNA, τα οποία μπορούν στη συνέχεια να τροποποιήσουν τη δραστηριότητα των γονιδίων.

«Η επιγενετική ουσιαστικά λέει ποια γονίδια είναι ενεργά», δήλωσε ο Φινλανδός επικεφαλής συγγραφέας της μελέτης, Δρ. Jetro Tuulari, αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Κλινικής Ιατρικής του Πανεπιστημίου του Τουρκού στη Φινλανδία. Η εργασία αυτή προσθέτει δεδομένα στο σώμα των μελετών που διερευνούν αν οι εμπειρίες που βίωσαν οι γονείς κατά τη διάρκεια της ζωής τους μπορούν να μεταδοθούν στις μελλοντικές γενιές μέσω αυτών των επιγενετικών αλλαγών.

«Το να κατανοήσουμε την κληρονομικότητα μέσω των γονιδίων και του DNA είναι ένα από τα πιο κρίσιμα στοιχεία που μπορούμε να κατανοήσουμε για τη βιολογία», δήλωσε ο Tuulari σύμφωνα με το Live Science. «Τώρα κάνουμε έρευνα που θέτει το ερώτημα αν έχουμε μια πλήρη εικόνα».

Η νέα μελέτη ανέλυσε τα σπερματοζωάρια από 58 άτομα, και εξέτασε δύο τύπους επιγενετικών δεικτών: τη μεθυλίωση του DNA και το μικρό μη κωδικοποιητικό RNA (ncRNA).

Η μεθυλίωση του DNA είναι μια χημική αντίδραση που προσθέτει μια ετικέτα στο DNA. Όταν το DNA μεθυλιώνεται, το σώμα μπορεί να το διαβάσει ως σήμα για να αλλάξει τον τρόπο που διαβάζεται ένα γονίδιο — για παράδειγμα, να το απενεργοποιήσει.

Το μικρό μη κωδικοποιητικό RNA (ncRNA) έχει παρόμοιο αποτέλεσμα στα γονίδια, εκτός του ότι αντί να επισημάνει το ίδιο το μόριο του DNA, μπορεί να παρεμβαίνει στον τρόπο που το σώμα διαβάζει το RNA, ένα γενετικό «ξαδελφάκι» του DNA που μεταφέρει τις οδηγίες από τον πυρήνα στο κύτταρο.

Η σχέση του παιδικού στρες με τις επιγενετικές αλλαγές στα σπερματοζωάρια

Οι πατεράδες, οι περισσότεροι από τους οποίους ήταν στην ηλικία των 30 και 40 ετών, επιλέχθηκαν μέσω της μελέτης FinnBrain Birth Cohort, μιας μελέτης του Πανεπιστημίου του Τουρκού για πάνω από 4.000 οικογένειες που εξετάζει τους περιβαλλοντικούς και τους γενετικούς παράγοντες που ενδέχεται να επηρεάσουν την ανάπτυξη των παιδιών.

Για να μετρήσουν το άγχος στην παιδική ηλικία των συμμετεχόντων, η ομάδα χρησιμοποίησε την Κλίμακα Τραύματος και Δυσφορίας (TADS), ένα καθιερωμένο ερωτηματολόγιο που ρωτά τους ανθρώπους για τις αναμνήσεις τους σχετικά με συναισθηματική ή σωματική παραμέληση, καθώς και συναισθηματική, σωματική ή σεξουαλική κακοποίηση.

Αυτές οι βαθμολογίες στην κλίμακα TADS κατηγοριοποιήθηκαν είτε ως χαμηλές (0 έως 10), που σημαίνει ότι οι συμμετέχοντες είχαν σχετικά λίγες αναμνήσεις με τραύμα και στρες στην παιδική ηλικία, είτε ως υψηλές (πάνω από 39), που σημαίνει ότι θυμούνταν πολλά τραυματικά γεγονότα.

Οι επιγενετικές αλλαγές στα σπερματοζωάρια των ανδρών με υψηλό στρες στην παιδική ηλικία;

Η ανάλυση αποκάλυψε ότι τα σπερματοζωάρια των ανδρών με υψηλές βαθμολογίες είχαν ένα διαφορετικό επιγενετικό προφίλ σε σύγκριση με τα σπερματοζωάρια των ανδρών που ανέφεραν λιγότερο τραύμα. Αυτό το μοτίβο παρέμεινε και αφού οι ερευνητές εξέτασαν αν οι διαφορές θα μπορούσαν να αποδοθούν σε άλλους παράγοντες, όπως η κατανάλωση αλκοόλ ή το κάπνισμα, οι οποίοι είναι επίσης γνωστοί για το πώς επηρεάζουν το επιγενώμα (epigenome).

Η ανακάλυψη οποιωνδήποτε συσχετισμών μεταξύ αυτών των στρεσογόνων καταστάσεων και της επιγενετικής είναι «απολύτως συναρπαστική», είπε ο Tuulari, επειδή το στρες συνέβη νωρίς στη ζωή των ανδρών. Αυτό υποδηλώνει ότι οι επιγενετικές αλλαγές επιβίωσαν με την πάροδο του χρόνου, παρά τα δεκαετίες που έχουν περάσει από τα γεγονότα που αρχικά θα τα είχαν προκαλέσει.

Εντυπωσιακά — όπως έχει αναφερθεί σε προηγούμενες μελέτες από άλλες ερευνητικές ομάδες — οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι ένα συγκεκριμένο μόριο μικρού μη κωδικοποιητικού RNA εκφράστηκε διαφορετικά σε εκείνους που είχαν βιώσει έντονο άγχος ως παιδιά. Αυτό το μόριο, γνωστό ως hsa-mir-34c-5p, τράβηξε την προσοχή τους επειδή είχε προηγουμένως αποδειχθεί ότι τροποποιεί την ανάπτυξη του εγκεφάλου των ποντικών στα αρχικά στάδια της ανάπτυξής τους.

Οι ερευνητές σημείωσαν επίσης διαφορετικά προφίλ μεθυλίωσης του DNA γύρω από δύο γονίδια, τα CRTC1 και GBX2. Αυτό προκάλεσε έκπληξη στην ομάδα, καθώς αυτά τα γονίδια έχουν επίσης συνδεθεί με την πρώιμη ανάπτυξη του εγκεφάλου σε άλλες μελέτες, κυρίως σε ζώα.

Συνολικά, αυτά τα ευρήματα υποδηλώνουν ότι αυτές οι επιγενετικές αλλαγές μπορεί να τροποποιούν την πρώιμη ανάπτυξη, εφόσον μεταδοθούν από τον γονέα στο απόγονο, όπως υπέθεσε ο Tuulari.

Ωστόσο, είναι σημαντικό να σημειώσουμε ότι αυτός ο τομέας έρευνας βρίσκεται ακόμη σε πρώιμο στάδιο. Η παρατήρηση επιγενετικών αλλαγών στα σπερματοζωάρια δεν σημαίνει απαραίτητα ότι αυτές οι αλλαγές μεταδίδονται στα παιδιά. Στην πραγματικότητα, οι ερευνητές εργάζονται σκληρά για να απαντήσουν σε αυτό το ερώτημα, είπε ο Tuulari.

Δεν έχει επιβεβαιωθεί ότι οι επιγενετικές αλλαγές μπορούν να μεταδοθούν από έναν ανθρώπινο γονέα στα παιδιά τους, είπε. «Έχουν ωστόσο αποδειχθεί σε πειραματικά μοντέλα ζώων, περιλαμβανομένων των σκουληκιών και των ποντικών».

Επομένως, είναι πολύ νωρίς για να καταλήξουμε σε συμπεράσματα σχετικά με την επίδραση που έχει το πατρικό στρες στην υγεία του παιδιού, είπε ο Tuulari. Δεν είναι επίσης σαφές αν οι επιγενετικές αλλαγές που έχουμε παρατηρήσει θα έχουν τελικά θετική, αρνητική ή ουδέτερη επίδραση, πρόσθεσε.

Επιγενετικές αλλαγές: Οι συνέπειες στα παιδιά

Παρ’ όλα αυτά, τα ευρήματα «προσθέτουν βάρος στα στοιχεία» ότι οι εμπειρίες ζωής μπορούν να αλλάξουν την επιγενετική των ανθρώπινων σπερματοζωαρίων, δήλωσε ο βρετανός Richard Jenner, καθηγητής μοριακής βιολογίας στο University College London, ο οποίος δεν συμμετείχε στη μελέτη.

Θα φανεί αν αυτές οι επιγενετικές αλλαγές είναι σημαντικές είπε ο Jenner. Θα ήταν καλό η μελέτη να επαναληφθεί με μεγαλύτερο δείγμα. Στην τρέχουσα μελέτη, παράγοντες όπως η ηλικία και οι διατροφικές συνήθειες των ανδρών θα μπορούσαν να έχουν αμβλύνει τα αποτελέσματα, οπότε αυτοί οι παράγοντες θα μπορούσαν να μελετηθούν περαιτέρω, είπε.

Στο μεταξύ, μπορούμε μόνο να υποθέσουμε αν αυτές οι πληροφορίες θα μπορούσαν, στο μέλλον, να χρησιμοποιηθούν για να βελτιώσουν την υγεία ενός παιδιού του οποίου ο γονέας υπήρξε εκτεθειμένος σε παιδικό τραύμα και στρες, κατέληξε. «Ο χρόνος θα δείξει», είπε ο Jenner.

Το άρθρο συνοπτικά

  • Πατεράδες που υπήρξαν εκτεθειμένοι σε υψηλό παιδικό στρες παρουσίασαν διαφορετικούς επιγενετικούς δείκτες στα σπερματοζωάρια τους.
  • Η μελέτη επικεντρώνεται σε δύο τύπους επιγενετικών αλλαγών: τη μεθυλίωση του DNA και το μικρό μη κωδικοποιητικό RNA (ncRNA).
  • Οι επιγενετικές αλλαγές ενδέχεται να επηρεάσουν την ανάπτυξη των απογόνων, αν και απαιτούνται περαιτέρω έρευνες για να επιβεβαιωθεί η κληρονομικότητά τους.
  • Τα αποτελέσματα δεν επιβεβαιώνουν ότι αυτές οι αλλαγές μεταδίδονται από πατέρα σε παιδί, αλλά η έρευνα σε ζώα έχει δείξει συσχέτιση.

Πηγή: oloygeia.gr

https://www.oloygeia.gr/diatrofi/diavitis-7-froyta-me-chamilo-glykaimiko-deikti-poy-den-epireazoyn-to-sakcharo/


Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο ΔΕΔΟΜΕΝΟ.

// ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Η ιστορία του στοιχειωμένου χωριού – Οι επισκέπτες ορκίζονται ότι συναντούν φαντάσματα

Φραγκολιάς: Η εμπειρία της πατρότητας, ο οδυνηρός χωρισμός και η απώλεια του πατέρα του

Μπαρτζώκας και Γκαρούμπα συγκρούστηκαν έντονα στο Ρεάλ – Ολυμπιακός

Ηγουμενίτσα: Συνελήφθησαν οδηγός και συνοδηγός νταλίκας που παρεμπόδισε απόπλου προς Κέρκυρα

Γενέθλια για τη Δέσποινα Μοιραράκη: «Μπορεί να έκλεισα τα…»

Συναγερμός για 15χρονο που χάθηκε στον Πειραιά – Έκκληση από το «Χαμόγελο του Παιδιού»

Καραμέρος: Καταδικάζω απερίφραστα την άγρια επίθεση με αίμα σε φοιτητές και καθηγητές στη Νομική

Μπάρκλεϊ: «Θα ξυλοφόρτωνα τον πατέρα του Χαλιμπάρτον στη θέση του Γιάννη»

Τα «συμφώνησαν» η Μαρία Καρυστιανού και ο Στέφανος Κασσελάκης: Οι αποκαλυπτικοί διάλογοι στα social media

Τζόκερ κλήρωση 2904: Οι τυχεροί αριθμοί σήμερα

Βελόπουλος: «Θα αγωνιστούμε αδιάκοπα για να αποκαλυφθεί η αλήθεια για την τραγωδία των Τεμπών»

Δημητρίου: «Μετά από αυτή την οδυνηρή περιπέτεια…» – Η συγκλονιστική εξομολόγηση για την κόρη και τον γαμπρό της

Ύπνος: Η ομάδα τροφίμων που πρέπει να τρώτε το πρωί για να κοιμηθείτε καλά το βράδυ – «Ο τρόπος που ξεκινάτε την ημέρα σας έχει σημασία»

Ρεάλ Μαδρίτης – Ολυμπιακός ζωντανά στη μάχη του κρίσιμου τρίτου αγώνα των πλέι οφ της Euroleague

Τραμπ: Επισφράγισε την αποπομπή του Μάικ Γουόλτς – Ποιο κρίσιμο πόστο θα του αναθέσει

00:00 / 00:00

Φάρμακα: Γιατί επιβάλλεται να διατίθενται αποκλειστικά με ιατρική συνταγή – Η παρέμβαση του...

Ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης (ΙΣΘ) επαναφέρει το αίτημα για τη νομοθέτηση της χορήγησης φαρμάκων μόνο με ιατρική συνταγή, επισημαίνοντας την επικίνδυνη κατάσταση στην Ελλάδα,...

Άνοια: Το κορυφαίο φρούτο που θωρακίζει τον εγκέφαλο, αποκαλύπτει έρευνα – «Η τακτική...

Έρευνα που δημοσιεύθηκε από τον καθηγητή Robert Krikorian του Πανεπιστημίου του Σινσινάτι αναδεικνύει τα μπλε μύρτιλα ως το κορυφαίο φρούτο για την προστασία του...

Ύπνος: Η μυστική τεχνική για να κοιμηθείτε ακαριαία, σύμφωνα με ειδικό – «Θεωρείται ότι προσφέρει ανακούφιση από το σύνδρομο των ανήσυχων ποδιών»

Η τεχνική του σαπουνιού, όπως προτείνει ο ειδικός σε θέματα ύπνου Adeel Ul-Haq, μπορεί να προσφέρει ανακούφιση από την αϋπνία και το σύνδρομο ανήσυχων...

Εκφύλιση ωχράς κηλίδας: Επαναστατική θεραπεία με νανοσωματίδια χρυσού αναγεννά την όραση

Μία νέα επαναστατική θεραπεία με νανοσωματίδια χρυσού υπόσχεται να αναγεννήσει την όραση σε ασθενείς με ηλικιακή εκφύλιση της ωχράς κηλίδας (AMD). Η μέθοδος, που...

Φραγμένες αρτηρίες: Το κορυφαίο σήμα κινδύνου κατά την άσκηση που αποκαλύπτει επικίνδυνο πρόβλημα υγείας, προειδοποιεί ειδικός

Οι φραγμένες αρτηρίες αποτελούν σοβαρό κίνδυνο για καρδιοαγγειακές παθήσεις, συχνά χωρίς να εκδηλώνονται συμπτώματα για χρόνια. Ο καθηγητής Martin Bennett προειδοποιεί ότι ο πόνος...

Ύπνος: Η αρχαία μέθοδος που εξασφάλισε σε γυναίκα “βαθύ ύπνο όλη τη νύχτα”...

Μια γυναίκα από το Lancashire, η Angela Morton, ανακάλυψε μια αρχαία αιγυπτιακή μέθοδο ύπνου που της επέτρεψε να κοιμάται όλη τη νύχτα χωρίς τη...

Νόσος Πάρκινσον: Επαναστατική θεραπεία με βλαστοκύτταρα φέρνει ελπίδα

Η νόσος Πάρκινσον, μια ασθένεια που μέχρι πρότινος θεωρούνταν δύσκολα διαχειρίσιμη, φαίνεται να βρίσκει ελπίδα μέσω επαναστατικών θεραπειών με βλαστοκύτταρα. Σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες,...

Καρκίνος: Το κορυφαίο φρούτο που θωρακίζει τον οργανισμό, σύμφωνα με γιατρό – Βοηθάει και στην διαχείριση του διαβήτη

Σύμφωνα με τον Dr. William Arias, ειδικό στην παχυσαρκία και τον διαβήτη, η κατανάλωση πράσινης «άγουρης» μπανάνας μπορεί να προσφέρει σημαντικά οφέλη για την...

Ύπνος: Εξαφανίστε το άγχος το βράδυ σε λιγότερο από 5 λεπτά με 5...

Ο ενεργειακός θεραπευτής Oliver Niño προτείνει πέντε απλές τεχνικές για την αποτοξίνωση από το άγχος, που μπορούν να εφαρμοστούν σε λιγότερο από πέντε λεπτά,...

Νευραλγία τριδύμου: Πώς ένα αθώο χαμόγελο πυροδοτεί τον “αόρατο εχθρό” – Ποιοι βρίσκονται...

Η νευραλγία τριδύμου είναι μια εξαιρετικά επώδυνη νευρολογική πάθηση που προκαλεί έντονο, διαξιφιστικό πόνο στο πρόσωπο, συχνά πυροδοτούμενο από απλές κινήσεις όπως το χαμόγελο...

Υψηλή χοληστερίνη: Η κορυφαία τροφή που εξαφανίζει το πρόβλημα μέσα σε λίγες εβδομάδες,...

Η υψηλή χοληστερίνη είναι ένα σημαντικό πρόβλημα υγείας που επηρεάζει πολλούς ανθρώπους, κυρίως άτομα άνω των 50 ετών. Σύμφωνα με ειδικούς, το γιαούρτι εμπλουτισμένο...

Ύπνος: 7 μαγικά μυστικά για να απογειώσετε την παραγωγή μελατονίνης και να κοιμηθείτε...

Το άρθρο εξετάζει επτά φυσικούς τρόπους για την ενίσχυση της παραγωγής μελατονίνης, προκειμένου να βελτιωθεί η ποιότητα του ύπνου χωρίς τη χρήση συμπληρωμάτων. Ο ειδικός...

Πόσος χρόνος απαιτείται αληθινά για να αποκτήσετε μύες; Η επιστήμη αποκαλύπτει

Το άρθρο εξετάζει πόσος χρόνος απαιτείται για την ανάπτυξη μυϊκής μάζας, υπογραμμίζοντας ότι η διαδικασία αυτή εξαρτάται από τη σωστή προπόνηση, τη διατροφή και...

Εγκέφαλος: Η κορυφαία υπερτροφή που ενισχύει τη μνήμη και αξίζει να εντάξετε στο...

Το άρθρο αναδεικνύει τη σημασία ενός υγιεινού πρωινού για την ενίσχυση της μνήμης, εστιάζοντας στα καρύδια ως την κορυφαία τροφή που αξίζει να προστεθεί...

Είναι η νόσος Αλτσχάιμερ ένας νέος τύπος διαβήτη; Πώς συνδέονται και πώς μπορούμε να τα προλάβουμε

Σύμφωνα με την Αμερικανική αλλά και κάθε άλλη Επιστημονική Διαβητολογική Εταιρεία παγκοσμίως, τα άτομα με διαβήτη παρουσιάζουν υψηλότερα ποσοστά εμφάνισης ανοϊκών συνδρόμων και νόσου Αλτσχάιμερ. Ο αρρύθμιστος...

Ύπνος: Το απλό τεστ των 15 λεπτών που αποκαλύπτει εάν κοιμάστε επαρκώς – Τα μυστικά για να ξυπνάτε ξεκούραστοι το πρωί, σύμφωνα με ειδικούς

Το άρθρο εξετάζει τη σημασία του επαρκούς ύπνου και προτείνει ένα απλό τεστ 15 λεπτών για να διαπιστώσει κάποιος αν κοιμάται αρκετά. Οι ειδικοί...

Υψηλή αρτηριακή πίεση: Η κορυφαία «υγιεινή» τροφή που πρέπει να εξαλείψετε, προειδοποιούν ειδικοί

Η διαχείριση της υψηλής αρτηριακής πίεσης απαιτεί προσεκτική επιλογή τροφών, καθώς ορισμένες, παρά τη φήμη τους ως υγιεινές, μπορεί να είναι επιβλαβείς. Ειδικοί προειδοποιούν...

Ύπνος: Η μαγική μέθοδος γιατρού που “εξαφανίζει την υπερανάλυση” και σας χαρίζει ύπνο μέσα σε λίγα λεπτά

Ο Dr. Joe Whittington προτείνει μια απλή και αποτελεσματική μέθοδο για την καταπολέμηση της υπερανάλυσης και την ευκολότερη χαλάρωση πριν τον ύπνο, γνωστή ως...

// ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Όλγα Κεφαλογιάννη: Μαγευτική παρουσία στο φαντασμαγορικό πάρτι για τα 50ά γενέθλιά της

Η Όλγα Κεφαλογιάννη γιόρτασε τα 50ά της γενέθλια με...

Ο 28χρονος που θανατώθηκε ως ο «Δράκος του Σέιχ Σου» – «Μανούλα μου γλυκιά...

Ο 28χρονος Αριστείδης Παγκρατίδης, γνωστός ως ο «Δράκος του...

Ντενίση: «Τι με φέρατε εδώ πέρα για 5 λεπτά;» – Το ξέσπασμα της ηθοποιού...

Στην εκπομπή "Πρωινό" του ΑΝΤ1, η Μιμή Ντενίση παραχώρησε...

Μαργαρίτα Θεοδωράκη: «Πληγώθηκα βαθιά από τη διαθήκη του πατέρα μου – Είμαι πεπεισμένη ότι...

Η Μαργαρίτα Θεοδωράκη παραχώρησε μια συγκινητική συνέντευξη στην εκπομπή...

// ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ