Έλληνες ερευνητές, σε συνεργασία με τον επίκουρο καθηγητή Τάσσο Κυριακίδη από το Πανεπιστήμιο Γέιλ, ξεκίνησαν μια νέα ερευνητική προσπάθεια για να μελετήσουν τη δράση της ουσίας DMB, που εντοπίστηκε στο ελαιόλαδο. Η έρευνα επικεντρώνεται στον τρόπο με τον οποίο η DMB επιδρά στο εντερικό μικροβίωμα και συμβάλλει στην αναστολή της παραγωγής τριμεθυλαμίνης και του Ν-οξειδίου τριμεθυλαμίνης, ουσίες που συνδέονται με φλεγμονές, καρδιακές και νευροεκφυλιστικές παθήσεις, όπως το Αλτσχάιμερ. Η μελέτη αυτή αναδεικνύει τη σημασία του ελαιολάδου στην υγεία της καρδιάς και του εντερικού μικροβιώματος.
Πιο αναλυτικά
O τίτλος της νέας ερευνητικής προσπάθειας είναι «DMB, Gut Microbiota and Heart Health» και το κυρίαρχο θέμα της, είναι ο ρόλος της DMB (3,3 Dimethyl – 1-butanol – 3,3 διμεθυλο-1-βουτανόλη), που προέρχεται από το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο στην αναστολή παραγωγής τριμεθυλαμίνης (ΤΜΑ) και Ν-οξειδίου τριμεθυλαμίνης (ΤΜΑΟ) από το εντερικό μικροβίωμα.
.entry-content
.entry-footer






