Τεχνητή νοημοσύνη: Πώς μεταμορφώνει την ιατρική έρευνα και τις θεραπείες

Η τεχνητή νοημοσύνη επαναστατεί στην ιατρική, επιτρέποντας έγκαιρη ανίχνευση καρκίνου και λοιμώξεων μέσω προηγμένων εξετάσεων αίματος.
Αποθήκευση άρθρου
Το άρθρο προστέθηκε στη λίστα σας
  • Η τεχνητή νοημοσύνη επιτρέπει την έγκαιρη ανίχνευση του καρκίνου των ωοθηκών μέσω νέων εξετάσεων αίματος, προτού εκδηλωθούν συμπτώματα, βελτιώνοντας την πρόγνωση των ασθενών.
  • Ερευνητές χρησιμοποιούν νανοσωλήνες και αλγόριθμους μηχανικής μάθησης για την ανάλυση δειγμάτων αίματος, διακρίνοντας καλύτερα τα δείγματα από καρκινοπαθείς σε σύγκριση με παραδοσιακούς βιοδείκτες.
  • Η τεχνητή νοημοσύνη δεν περιορίζεται μόνο στον καρκίνο, αλλά και στη διάγνωση λοιμώξεων όπως η πνευμονία, επιταχύνοντας την ανίχνευση και μειώνοντας τον αριθμό των απαιτούμενων εξετάσεων.

Η έγκαιρη ανίχνευση και πρόληψη του καρκίνου είναι ζωτικής σημασίας για την καταπολέμηση της νόσου και τη βελτίωση των ποσοστών επιβίωσης. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τον καρκίνο των ωοθηκών, ο οποίος συχνά δεν εντοπίζεται μέχρι να εξαπλωθεί. Οι περισσότερες περιπτώσεις ξεκινούν από τις σάλπιγγες, πράγμα που σημαίνει ότι μέχρι να φτάσει η ασθένεια στις ωοθήκες, μπορεί να έχει ήδη κάνει μετάσταση σε άλλα μέρη του σώματος.

Χάρη στις ραγδαίες εξελίξεις στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης, ερευνητικές ομάδες αναπτύσσουν νέες εξετάσεις αίματος, προσφέροντας τη δυνατότητα για έγκαιρη ανίχνευση πολύ πριν την εμφάνιση συμπτωμάτων. Η τεχνητή νοημοσύνη μεταμορφώνει επίσης την ταχύτητα και την ακρίβεια των διαγνωστικών εξετάσεων για άλλες απειλητικές για τη ζωή καταστάσεις, συμπεριλαμβανομένων λοιμώξεων όπως η πνευμονία. Αξιοποιώντας τη δύναμη των προηγμένων αλγορίθμων, οι τεχνολογίες αυτές μπορούν να αναλύουν γρήγορα δείγματα αίματος, επιταχύνοντας τη διαδικασία ανίχνευσης και επιτρέποντας στους γιατρούς να αναλάβουν άμεσα δράση.

Καθώς η τεχνητή νοημοσύνη συνεχίζει να εξελίσσεται, η εφαρμογή της στην ιατρική έρευνα και θεραπεία υπόσχεται να αναδιαμορφώσει το τοπίο της υγειονομικής περίθαλψης, προσφέροντας νέες ελπίδες για έγκαιρη παρέμβαση και βελτιωμένη έκβαση των ασθενών σε ένα ευρύ φάσμα παθήσεων.

Ο Δρ. Ντάνιελ Χέλερ, βιοϊατρικός μηχανικός στο Memorial Sloan Kettering Cancer Center στη Νέα Υόρκη, έχει εκπαιδεύσει την τεχνητή νοημοσύνη ώστε να εντοπίζει τα πρώιμα σημάδια του καρκίνου των ωοθηκών. Η ομάδα του έχει αναπτύξει μια τεχνολογία εξετάσεων που χρησιμοποιεί νανοσωλήνες – μικροσκοπικούς σωλήνες άνθρακα που είναι περίπου 50.000 φορές μικρότεροι από τη διάμετρο μιας ανθρώπινης τρίχας. Πριν από περίπου 20 χρόνια, οι επιστήμονες άρχισαν να ανακαλύπτουν νανοσωλήνες που εκπέμπουν φθορίζον φως. Την τελευταία δεκαετία, οι ερευνητές έμαθαν πώς να τροποποιούν τις ιδιότητες αυτών των νανοσωλήνων, ώστε να ανταποκρίνονται σχεδόν σε ό,τι περιέχει το αίμα.

Σήμερα, οι επιστήμονες μπορούν να τοποθετήσουν εκατομμύρια νανοσωλήνες σε ένα δείγμα αίματος και να εκπέμψουν διαφορετικά μήκη κύματος φωτός ανάλογα με το τι προσκολλάται σε αυτούς. Ωστόσο, παραμένει το ζήτημα της ερμηνείας του σήματος, το οποίο ο Δρ. Χέλερ παρομοιάζει με την ταυτοποίηση ενός δακτυλικού αποτυπώματος. Σε αυτή την περίπτωση το δακτυλικό αποτύπωμα είναι ένα μοτίβο μορίων που συνδέονται με τους αισθητήρες οι οποίοι έχουν διαφορετικές ευαισθησίες και δυνάμεις σύνδεσης.

Ωστόσο, τα μοτίβα δεν μπορεί να τα διακρίνει ένας άνθρωπος.

«Μπορούμε να κοιτάξουμε τα δεδομένα αλλά δεν θα βγάλουμε κανένα νόημα. Τα μοτίβα που είναι διαφορετικά μπορούμε να τα δούμε μόνο με την τεχνητή νοημοσύνη» εξήγησε.

Για να αποκωδικοποιήσουν τα δεδομένα των νανοσωλήνων, οι ερευνητές τα τροφοδότησαν σε έναν αλγόριθμο μηχανικής μάθησης, ο οποίος διέκρινε ποια δείγματα προέρχονταν από ασθενείς με καρκίνο των ωοθηκών και ποια από υγιείς ανθρώπους. Σύμφωνα με τον ερευνητή, η τεχνητή νοημοσύνη κατάφερε να επιτύχει καλύτερη ακρίβεια από τους καλύτερους βιοδείκτες καρκίνου που είναι διαθέσιμοι σήμερα.

Η ερευνητική ομάδα συνεχίζει τις μελέτες για να διαπιστωθεί αν μπορεί να βελτιώσει το σύστημα χρησιμοποιώντας μεγαλύτερα σύνολα αισθητήρων και δείγματα από πολύ περισσότερους ασθενείς.

Ωστόσο, η τεχνητή νοημοσύνη δεν είναι δυνητικά χρήσιμη μόνο στην έγκαιρη ανίχνευση του καρκίνου. Εάν ένας καρκινοπαθής νοσήσει με πνευμονία διατρέχει κίνδυνο θανάτου, και, καθώς υπάρχουν περίπου 600 διαφορετικοί οργανισμοί που μπορούν να προκαλέσουν πνευμονία, θα πρέπει να υποβληθεί σε πολλαπλές εξετάσεις για να εντοπιστεί η μόλυνση.

Οι νέοι τύποι εξετάσεων αίματος απλοποιούν και επιταχύνουν τη διαδικασία

Η εταιρεία Karuis, με έδρα την Καλιφόρνια, έχει αναπτύξει ένα τεστ που χρησιμοποιεί την τεχνητή νοημοσύνη και ανιχνεύει τον παθογόνο παράγοντα της πνευμονίας μέσα σε 24 ώρες.

«Πριν από το τεστ μας, ένας ασθενής με πνευμονία έπρεπε να υποβληθεί- μόνο κατά την πρώτη εβδομάδα νοσηλείας του- σε 15- 20 διαφορετικές εξετάσεις προκειμένου να ανιχνευθεί ο ιός» λέει ο διευθύνων σύμβουλος της Karius, Άλεκ Φορντ.

Η εταιρεία διαθέτει μια βάση δεδομένων μικροβιακού DNA η οποία έχει δεκάδες δισεκατομμύρια σημεία δεδομένων. Τα δείγματα εξετάσεων από τους ασθενείς μπορούν να συγκριθούν με αυτή τη βάση δεδομένων για τον ακριβή εντοπισμό του παθογόνου παράγοντα.

Σύμφωνα με τον ερευνητή, αυτό θα ήταν αδύνατο χωρίς την τεχνητή νοημοσύνη. Μια πρόκληση είναι ότι οι ερευνητές δεν κατανοούν επί του παρόντος όλες τις συνδέσεις που μπορεί να κάνει ένα σύστημα τεχνητής νοημοσύνης μεταξύ των βιοδεικτών των εξετάσεων και των ασθενειών.

Τα τελευταία δύο χρόνια ο Δρ. Σλάβι Πετρόφσκι αναπτύσσει μια πλατφόρμα τεχνητής νοημοσύνης που ονομάζεται Milton και η οποία, χρησιμοποιώντας βιοδείκτες από τα δεδομένα της βρετανικής βιοτράπεζας, αναγνώρισε 120 ασθένειες με ποσοστό επιτυχίας άνω του 90%. Η εύρεση μοτίβων σε έναν τέτοιο όγκο δεδομένων είναι κάτι που μόνο η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να κάνει.

«Συχνά πρόκειται για πολύπλοκα μοτίβα, όπου μπορεί να μην υπάρχει ένας βιοδείκτης, αλλά πρέπει να λάβετε υπόψη σας ολόκληρο το μοτίβο», λέει ο Δρ. Πετρόφσκι, ο οποίος είναι ερευνητής στον φαρμακευτικό γίγαντα AstraZeneca.

Ο Δρ. Χέλερ χρησιμοποιεί μια παρόμοια τεχνική αντιστοίχισης μοτίβων στην έρευνά του για τον καρκίνο των ωοθηκών.

«Γνωρίζουμε ότι ο αισθητήρας δεσμεύει και ανταποκρίνεται σε πρωτεΐνες και μικρά μόρια στο αίμα, αλλά δεν γνωρίζουμε ποιες από τις πρωτεΐνες ή τα μόρια σχετίζονται με καρκίνο» κατέληξε.

ΠΗΓΗ: BBC


Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο ΔΕΔΟΜΕΝΟ.

// ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Ινδία: Τραγωδία με ελικόπτερο στην Ουταραχάντ – Τουλάχιστον 6 θύματα

Γιώργος Κιμούλης: Ηχηρή ήττα στη δικαστική μάχη με το ΣΕΗ – Αποκλειστικό

Τσιμτσιλή αποκαλύπτει για Καινούργιου: «Την βλέπω να κάνει λαμπερό γάμο…»

Μετς: Άλυτο μυστήριο ο νεκρός άνδρας, γρίφος με τις πινακίδες του καμένου οχήματος – Τα 3 σενάρια που εξετάζουν οι Αρχές

Λειψυδρία: Τα κρίσιμα έργα αποκαλύπτονται μέχρι τον Ιούνιο

Ζαχαράκη: «Αποκλείεται οποιαδήποτε παρέμβαση στα εσωτερικά της εκκλησίας»

Θεσσαλονίκη: Στρατολογούσαν ανήλικους από σχολεία τα μέλη της ακροδεξιάς συμμορίας που εξαρθρώθηκε

Παγωτά… με τιμές «φωτιά»: Εκτόξευση κόστους σε σχέση με το 2024 – Πόσο κοστίζει μια μπάλα παγωτό

Φανή Σπυριδάκη: Ραγίζει καρδιές για τον επιθετικό καρκίνο που αντιμετωπίζει – «Στον υπέρηχο πάγωσε το χαμόγελο…»

Πεθερά δηλητηρίασε την νύφη της: Η 37χρονη εκπαιδεύτρια Pilates αποκάλυψε την κρυφή σχέση του συζύγου της

Δανάη Μπάρκα: Συντετριμμένη ψυχολογικά λίγο πριν το οριστικό «αντίο» – Αποκλειστικό

Βατικανό: Μαύρος καπνός από την καμινάδα της Καπέλα Σιξτίνα – Σήμερα η «δεύτερη πράξη» της μυστικής διαδικασίας στο Κονκλάβιο

Αυτές είναι οι διαχρονικές παροιμίες από την αρχαία Ελλάδα που επιβιώνουν ακόμα

Φθηνό ρεύμα και επιδοτήσεις στους λογαριασμούς: Αποκαλύπτουμε τα μυστικά για να γλιτώσετε τις υπέρογκες χρεώσεις

Αρχαίο μουσικό κοχύλι ζωντανεύει μαγικά μετά από 18.000 χρόνια

00:00 / 00:00

Η Κίνα επιζητά στρατηγική σύμπραξη με τη Ρωσία στην τεχνητή νοημοσύνη

Ο Κινέζος πρεσβευτής στη Ρωσία, Zhang Hanhui, δήλωσε ότι η Κίνα επιθυμεί να αναπτύξει συνεργασία με τη Ρωσία στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης, με...

Μελέτη: Ο συνδυασμός δύο φαρμάκων θωρακίζει ασθενείς μετά από έμφραγμα

Ο συνδυασμός δύο φθηνών φαρμάκων θα μπορούσε να σώσει χιλιάδες ζωές και να μειώσει δραστικά τα περιστατικά καρδιακών προσβολών και εγκεφαλικών επεισοδίων, σύμφωνα με...

Πρωτοποριακή τεχνολογία αποκαλύπτει τα «δακτυλικά αποτυπώματα» του καρκίνου στο αίμα με υπέρυθρη ακτινοβολία

Ερευνητές από το Ινστιτούτο Max Planck ανέπτυξαν μια καινοτόμο εξέταση με τεχνητή νοημοσύνη που χρησιμοποιεί υπέρυθρη ακτινοβολία για τον εντοπισμό του καρκίνου στο αίμα,...

Η μανία με τις AI κούκλες σαρώνει τα social media — αλλά κρύβει επικίνδυνες παγίδες;

Μια νέα ψηφιακή τάση εξαπλώνεται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπου οι χρήστες μετατρέπουν τον εαυτό τους σε ψηφιακές μινιατούρες χρησιμοποιώντας εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης, δημιουργώντας...

Υγεία: Η αξιοποίηση της τεχνολογίας θωρακίζει τον εγκέφαλο από γνωστική εξασθένηση

Μια νέα μετα-ανάλυση σε 57 επιστημονικές μελέτες με 411.430 συμμετέχοντες άνω των 50 ετών αποκαλύπτει ότι η συστηματική χρήση ψηφιακής τεχνολογίας (υπολογιστής, smartphone, διαδίκτυο)...

Η μανία με τις AI κούκλες σαρώνει τα social media — αλλά κρύβει...

Μια νέα ψηφιακή τάση εξαπλώνεται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπου οι χρήστες μετατρέπουν τον εαυτό τους σε ψηφιακές μινιατούρες χρησιμοποιώντας εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης, δημιουργώντας...

Επιστήμονες δημιούργησαν ανθρώπινα δόντια από μηδενική βάση στο εργαστήριο

Για πρώτη φορά, επιστήμονες κατάφεραν να αναπτύξουν ανθρώπινα δόντια σε εργαστήριο, ανοίγοντας τον δρόμο για μια μελλοντική, φυσική εναλλακτική στα σφραγίσματα και τα οδοντικά...

Έρευνα αποκαλύπτει σχεδόν 200 επικίνδυνα παρασιτοκτόνα σε ευρωπαϊκά σπίτια

Μια εκτεταμένη μελέτη σε σπίτια δέκα ευρωπαϊκών χωρών αποκάλυψε την παρουσία 197 παρασιτοκτόνων στην οικιακή σκόνη, με περισσότερο από το 40% να σχετίζεται με...

Δρ. Λάμπρος Περόγαμβρος στο ertnews.gr: Σκοπός μας ως θεραπευτές των εφιαλτών, να ξαναδώσουμε...

«Έχουμε βρει ότι ονειρευόμαστε κατά τη διάρκεια του μεγαλύτερου ποσοστού του ύπνου μας (~70%)»Τι ακριβώς συμβαίνει με τα όνειρά μας; Γιατί δεν θυμόμαστε, κυρίως...

E. Bellini, TikTok: Μαμούθ επένδυση 12 δισ. ευρώ για θωράκιση των δεδομένων των...

Το TikTok ανακοινώνει μια σημαντική επένδυση ύψους 12 δισ. ευρώ, με την ονομασία Project Clover, που στοχεύει στην προστασία των δεδομένων των Ευρωπαίων χρηστών...

Πρωτιά για το «Σωτηρία»: Όταν δίνεις φτερά στους νέους καρδιολόγους – Μ. Βαβουρανάκης,...

Συνέντευξη στη Σοφία ΠατραμάνηΣε μια Καρδιολογική κλινική – κόσμημα, η οποία «χτυπάει» στους ρυθμούς του «αύριο» της Επιστήμης, τρεις ειδικευόμενοι γιατροί της κατέκτησαν την...

Πάνω από 3 εκατ. παιδιά παγκοσμίως πέθαναν το 2022 από λοιμώξεις που σχετίζονται...

Περισσότερα από τρία εκατομμύρια παιδιά έχασαν τη ζωή τους το 2022 σε όλο τον κόσμο, εξαιτίας λοιμώξεων που σχετίζονται με τη μικροβιακή αντοχή, όπως...

A. Μπουρλά: Σύντομα θα δούμε πολύ περισσότερες και πολύ καλύτερες θεραπείες για τα...

Εξαιρετικά αισιόδοξος για το πεδίο της επιστήμης εμφανίστηκε ο κ. Άλμπερτ Μπουρλά, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Pfizer, ο οποίος, στο πλαίσιο του 10oυ...

Δέκα νέα νοσοκομεία προστίθενται εντός του 2025 στο καινοτόμο πρόγραμμα «Οίκοθεν»

Το πρόγραμμα Οίκοθεν έχει ήδη εξυπηρετήσει περισσότερους από 250 ασθενείς, εξοικονομώντας πάνω από χίλιες θεραπείες και αποδεσμεύοντας αντίστοιχα νοσοκομειακές κλίνες. Επικεντρώνεται στην ασφαλή μεταφορά...

Έρευνα: Πώς τα κέντρα δεδομένων επιδεινώνουν την παγκόσμια λειψυδρία

Τεχνολογικοί κολοσσοί όπως Amazon, Microsoft και Google κατασκευάζουν κέντρα δεδομένων σε περιοχές με σοβαρή λειψυδρία παγκοσμίως, με την υποστήριξη των τοπικών κυβερνήσεων. Τα κέντρα...

Επαναστατική φορετή συσκευή εντοπίζει καρδιακά προβλήματα με εντυπωσιακή ακρίβεια 90%

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Μιζούρι δημιούργησαν μια καινοτόμο φορετή συσκευή σε σχήμα αστερία, η οποία παρακολουθεί την υγεία της καρδιάς με ακρίβεια άνω...

Πρωτοποριακή τεχνολογία επιτρέπει το χειρισμό ολογραμμάτων

Ερευνητές ανέπτυξαν μια τεχνολογία με την οποία μπορεί κάποιος να παρεμβαίνει και να χειρίζεται ένα ολόγραμμα. Στη μελέτη τους, η οποία είναι διαθέσιμη στο...

Επιστήμονες χαρτογράφησαν τον πιο λεπτομερή χάρτη του εγκεφάλου θηλαστικού

Επιστήμονες δημιούργησαν το πιο λεπτομερές διάγραμμα καλωδίωσης εγκεφάλου θηλαστικού, χρησιμοποιώντας προηγμένη τεχνολογία και τεχνητή νοημοσύνη. Κατέγραψαν πάνω από 200.000 κύτταρα και 500 εκατομμύρια νευρωνικά...

// ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Χάος στη δίκη Φιλιππίδη: Η δικηγόρος του πετάχτηκε όρθια και χειροκροτούσε – «Είμαστε για...

Στη δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη, που διεξάγεται σήμερα, παρουσιάστηκαν...

Δανάη Μπάρκα: Με διαταγή της οι ρεπόρτερ εισέρχονται στα στούντιο του MEGA αποκλειστικά με...

Η Δανάη Μπάρκα βρίσκεται στο επίκεντρο μιας kontroversy, καθώς...

Πέτρος Κωστόπουλος: «Ήθελα να αυτοκτονήσω, ήθελα με τη μηχανή να συντριβώ» – Το AIDS,...

Ο Πέτρος Κωστόπουλος, σε μια αποκαλυπτική συνέντευξη στην εκπομπή...

Το μυστικό αφροδισιακό: Πώς οι αρχαίοι Έλληνες εξασφάλιζαν πάθος και αντοχή στον έρωτα

Στην αρχαία Ελλάδα, οι αντιλήψεις γύρω από τον γάμο...

// ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ινδία: Τραγωδία με ελικόπτερο στην Ουταραχάντ – Τουλάχιστον 6 θύματα

Στην Ινδία, ένα ελικόπτερο που μετέφερε τουρίστες συνετρίβη κοντά...

Γιώργος Κιμούλης: Ηχηρή ήττα στη δικαστική μάχη με το ΣΕΗ – Αποκλειστικό

Ο Γιώργος Κιμούλης έχασε τη δίκη που είχε καταθέσει...

Τσιμτσιλή αποκαλύπτει για Καινούργιου: «Την βλέπω να κάνει λαμπερό γάμο…»

Η Σταματίνα Τσιμτσιλή αποκάλυψε στην εκπομπή "Happy Day" ότι...

Λειψυδρία: Τα κρίσιμα έργα αποκαλύπτονται μέχρι τον Ιούνιο

Ο Γενικός Γραμματέας Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων, Πέτρος Βαρελίδης,...

Ζαχαράκη: «Αποκλείεται οποιαδήποτε παρέμβαση στα εσωτερικά της εκκλησίας»

Η υπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη, διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει...

Θεσσαλονίκη: Στρατολογούσαν ανήλικους από σχολεία τα μέλη της ακροδεξιάς συμμορίας που εξαρθρώθηκε

Στη Θεσσαλονίκη, οι αρχές εξάρθρωσαν μια ακροδεξιά οργάνωση που...

Παγωτά… με τιμές «φωτιά»: Εκτόξευση κόστους σε σχέση με το 2024 – Πόσο κοστίζει μια μπάλα παγωτό

Οι τιμές στα παγωτά σημειώνουν αύξηση, κυρίως λόγω της...

Φανή Σπυριδάκη: Ραγίζει καρδιές για τον επιθετικό καρκίνο που αντιμετωπίζει – «Στον υπέρηχο πάγωσε το χαμόγελο…»

Η Φανή Σπυριδάκη, γνωστή γευσιγνώστρια και επιχειρηματίας, μοιράστηκε την...

Δανάη Μπάρκα: Συντετριμμένη ψυχολογικά λίγο πριν το οριστικό «αντίο» – Αποκλειστικό

Η Δανάη Μπάρκα βιώνει δύσκολες ψυχολογικές στιγμές λίγο πριν...

Βατικανό: Μαύρος καπνός από την καμινάδα της Καπέλα Σιξτίνα – Σήμερα η «δεύτερη πράξη» της μυστικής διαδικασίας στο Κονκλάβιο

Με αμείωτο ενδιαφέρον παρακολουθείται από εκατομμύρια Καθολικούς πιστούς και...

Αυτές είναι οι διαχρονικές παροιμίες από την αρχαία Ελλάδα που επιβιώνουν ακόμα

Το άρθρο αναλύει τις παροιμίες και φράσεις της αρχαίας...

Αρχαίο μουσικό κοχύλι ζωντανεύει μαγικά μετά από 18.000 χρόνια

Επιστήμονες αποκάλυψαν τον ήχο ενός κοχυλιού ηλικίας 18.000 ετών,...

Δημήτρης Αλεξάνδρου: Τα πρώτα του γενέθλια μετά το χωρισμό – Αποκαλύφθηκε η πρόσκληση για το εντυπωσιακό πάρτι

Ο Δημήτρης Αλεξάνδρου ετοιμάζεται να γιορτάσει τα 38α γενέθλιά...

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων: Τι γράφουν σήμερα Πέμπτη 8 Μαΐου 2025

Δείτε παρακάτω όλα τα πρωτοσέλιδα των ελληνικών εφημερίδων. Πρωτοσέλιδα...

Λειψυδρία: Τα κρίσιμα έργα αποκαλύπτονται μέχρι τον Ιούνιο

Σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων,...

Ελλάδα και Ισραήλ αναπτύσσουν καινοτόμο υποβρύχιο drone

Η Ελλάδα και το Ισραήλ προχωρούν στην κατασκευή του...

Γιατί οι πριγκίπισσες γεννούσαν δημόσια με θεατές;

Το άρθρο εξετάζει την παράδοση των γυναικών των βασιλικών...

Άγιος έρωτας: Σοκαριστική αποκάλυψη – Η Σοφία είδε τον πατέρα της να κακοποιεί την Χαρά!

Στο επεισόδιο της σειράς "Άγιος έρωτας", η Σοφία παλεύει...

Αίνιγμα με τη χρυσή μάσκα του Αγαμέμνονα: Το προσωπείο που προκαλεί διαμάχη στους αρχαιολόγους

Το άρθρο εξετάζει την αμφιλεγόμενη γνησιότητα του χρυσού προσωπείου...

ΣΤΑΣΥ: Αδειάζει η κλεψύδρα για αίτηση – Μόνιμες προσλήψεις

Αδειάζει η κλεψύδρα για μόνιμες θέσεις εργασίας στην ΣΤΑΣΥ....

ΗΠΑ: Ο Τραμπ έτοιμος να αποκαλύψει εμπορική συμφωνία-σταθμό με τη Βρετανία σύμφωνα με αμερικανικά ΜΜΕ

Ο Ντόναλντ Τραμπ αναμένεται να ανακοινώσει μια εμπορική συμφωνία...

Τα πέντε εκπληκτικά μυστικά της καθημερινότητας των αρχαίων

Το άρθρο αναδεικνύει πέντε παράξενες πρακτικές που είχαν οι...

Η αποτυχημένη επιχείρηση χιλιάδων Βρετανών για τη σύλληψη του Γρίβα Διγενή

Στις 7 Μαΐου 1957, οι βρετανικές δυνάμεις κατοχής εξαπέλυσαν...

ΗΠΑ: Δικαστής μπλοκάρει απελάσεις Ασιατών μεταναστών στη Λιβύη – Αποστάσεις παίρνει ο Τραμπ

Ομοσπονδιακός δικαστής στις ΗΠΑ απαγόρευσε προσωρινά τις απελάσεις Ασιατών...

Πακιστάν: Ισχυρή έκρηξη συγκλονίζει τη Λαχόρη εν μέσω κλιμακούμενης έντασης με την Ινδία

Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε νωρίς το πρωί στην Λαχόρη του...

Ονδούρα: Σε επιφυλακή οι δυνάμεις ασφαλείας μετά από συναγερμό της πρεσβείας των ΗΠΑ

Οι αρχές της Ονδούρας ενίσχυσαν τις δυνάμεις ασφαλείας στην...

Μετς: Τραγικός θάνατος άνδρα σε φλεγόμενο όχημα – Οι αρχές αναζητούν στοιχεία από κάμερες ασφαλείας

Στο Μετς, ένας άνδρας βρήκε τραγικό θάνατο τα ξημερώματα...

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 8 Μαΐου 2025

Σήμερα, Πέμπτη (8.5.2025) σύμφωνα με το εορτολόγιο τιμάται η...

Βόρεια Κορέα: Εκτόξευσε ισχυρό βαλλιστικό πύραυλο στην Ανατολική Θάλασσα

Η Βόρεια Κορέα προχώρησε στην εκτόξευση τουλάχιστον ενός βαλλιστικού...

Γάζα: Στερεύουν τα αποθέματα τροφίμων της World Central Kitchen

Η αμερικανική ανθρωπιστική οργάνωση World Central Kitchen ανακοίνωσε ότι...

Ουκρανία: Η Ρωσία σφυροκόπησε με βόμβες την περιοχή Σούμι λίγες ώρες μετά την έναρξη της τριήμερης εκεχειρίας

Η Ουκρανική Αεροπορία ανακοίνωσε ότι ρωσικά αεροσκάφη εκτόξευσαν καθοδηγούμενες...

Φρίντριχ Μερτς: «Για τα εθνικά μας ζητήματα αποφασίζουμε εμείς κι όχι η αμερικανική κυβέρνηση»

Ο καγκελάριος Φρίντριχ Μερτς δήλωσε ότι η Γερμανία θα...

Big Brother: Αποκάλυψε τα πάντα χωρίς αναστολές!

Στο άρθρο για το ριάλιτι "Big Brother" του ΣΚΑΪ,...

Koenigsegg Jesko, εκτοξεύεται στο 100-200 ταχύτερα από το 0-100 [video]

Το Koenigsegg Jesko έχει καταρρίψει νέο παγκόσμιο ρεκόρ ταχύτητας...

Ουκρανία: Ο Ζελένσκι εμμένει στην πρόταση για 30ήμερη κατάπαυση πυρός

Ο ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε την Τετάρτη (7/5)...

Τάσος Χατζηβασιλείου: «Η Αίγυπτος κρίσιμος σύμμαχος της Ελλάδας στη Μεσόγειο»

Στο Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας Ελλάδας – Αιγύπτου που πραγματοποιήθηκε...

Αλεξάνταρ Βούτσιτς: Περήφανος που θα τιμήσει στρατιωτική παρέλαση στην Μόσχα – «Η Δύση αδυνατεί να κατανοήσει»

Ο πρόεδρος της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, δήλωσε υπερήφανος για...

Βοσνία-Ερζεγοβίνη: Συναγερμός ΟΗΕ για απόσχιση της Σερβικής Δημοκρατίας – «Πρωτοφανής πολιτική κρίση»

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ πραγματοποίησε συνεδρίαση για τη...

Ερντογάν: Κρίσιμη συνομιλία με τον πρωθυπουργό του Πακιστάν

Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, είχε τηλεφωνική...

Ο Ολυμπιακός εξασφάλισε θριαμβευτικά θέση στη League Phase του Champions League

Ο Ολυμπιακός εξασφάλισε τη συμμετοχή του στη League Phase...

Παρί Σεν Ζερμέν – Ίντερ συγκρούονται στον μεγάλο τελικό του Champions League

Στον τελικό του Champions League για τη σεζόν 2024/2025...

Άλμα ανόδου στη Wall Street μετά την απόφαση της Fed για τα επιτόκια

Η συνεδρίαση της Wall Street έκλεισε θετικά μετά την...

Παρί Σεν Ζερμέν – Άρσεναλ 2-1: Τη νίκησε ξανά και προκρίθηκε στον τελικό του Champions League

Η Παρί Σεν Ζερμέν τα κατάφερε! Η ομάδα του...

Αλεξάνδρα Νίκα: Η συγκινητική φωτογραφία με τον γιο της – Παραδομένη στη μητρική αγάπη

Η Αλεξάνδρα Νίκα μοιράζεται τη χαρά της μητρότητας μέσω...

Ρόδος: Βρέθηκε νεκρός ο 63χρονος επιχειρηματίας που αγνοούνταν για έξι ημέρες

Νεκρός εντοπίστηκε ο 63χρονος ξενοδόχος Κωνσταντίνος Τσιαντής στη Ρόδο,...

Νίνο: «Όταν έγινα μπαμπάς έγινε…» – Η εξομολόγηση για την οικογένεια και τα παιδιά του

Ο Νίνο παραχώρησε μια ειλικρινή συνέντευξη στο podcast «Restart»,...

Συναγερμός: Αγνοείται 15χρονη κοπέλα από τη Νέα Ερυθραία

Η 15χρονη Νασμιγιέ εξαφανίστηκε το πρωί της Τετάρτης (07/05/2025)...

Fed: Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ πάγωσε ξανά τα επιτόκια

Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Fed) αποφάσισε να διατηρήσει...

Αφροδίτη Λιάντου: Πρώτο πλάνο για χάρη του Σκουρλέτη – Τον εκθείασε απροκάλυπτα

Η Αφροδίτη Λιάντου και ο Αλέξανδρος Σκουρλέτης, που γνωρίστηκαν...