Εργασιακό άγχος: Όταν ο εργαζόμενος επωμίζεται περισσότερα βάρη σε λιγότερο χρόνο

Αποθήκευση άρθρου
Το άρθρο προστέθηκε στη λίστα σας
  • Οι εργαζόμενοι στην Ελλάδα επωμίζονται περισσότερα βάρη σε λιγότερο χρόνο, όπως αποκαλύπτεται από έκθεση του ΙΝΕ της ΓΣΕΕ.
  • Ο εντατικός ρυθμός εργασίας, οι σφιχτές προθεσμίες και η έλλειψη ελέγχου δημιουργούν στρεσογόνο κλίμα.
  • Κλάδοι και επαγγέλματα υψηλού κινδύνου για ψυχική υγεία είναι οι κατασκευές, τα ξενοδοχεία, η εστίαση και η εκπαίδευση.
  • Η εργασιακή συμβουλευτική αποτελεί σημαντικό μέσο για την αντιμετώπιση του εργασιακού άγχους.
  • Οι επιχειρήσεις δεν επενδύουν επαρκώς στην ενδοεπιχειρησιακή κατάρτιση, προκαλώντας δυσμενή αποτελέσματα στην εξέλιξη των εργαζομένων.

Περισσότερα βάρη σε λιγότερο χρόνο καλείται να επωμιστεί ο Έλληνας εργαζόμενος, σύμφωνα με την τελευταία έκθεση του Ινστιτούτου Εργασίας (ΙΝΕ) της ΓΣΕΕ για την απασχόληση, που βασίστηκε στα αποτελέσματα των ερευνών του Ινστιτούτου.

Ο Σύμβουλος Απασχόλησης στο Περιφερειακό Παράρτημα Κρήτης του ΙΝΕ ΓΣΕΕ, Μάνος Πετράκης, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, εξηγεί ότι οι εργαζόμενοι στη χώρα μας αντιμετωπίζουν το πρόβλημα της εντατικοποίησης της εργασίας τους, ενώ παράλληλα αδυνατούν να ελέγξουν τη ροή της διαδικασίας καθώς πάνω από το 56% των εργαζομένων είναι αναγκασμένο να δουλεύει σε σφιχτές προθεσμίες. Το γεγονός αυτό, όπως αναφέρει, σε συνδυασμό με την αδυναμία ελέγχου των προθεσμιών και των όρων παράδοσης των καθηκόντων δημιουργεί ένα απίστευτα στρεσογόνο κλίμα.

Τα παραπάνω εντείνονται ακόμη περισσότερο, όταν οι σχέσεις στο περιβάλλον εργασίας είναι δυσμενείς και μη υποστηρικτικές, όταν οι συγκρούσεις αυξάνονται και οι εργαζόμενοι απασχολούνται με βραχύβιες συμβάσεις ορισμένου χρόνου, στοιχείο που πολλαπλασιάζει την πίεση και δημιουργεί μια αδυναμία επαγγελματικής προοπτικής.

Οι κλάδοι και τα επαγγέλματα υψηλού κινδύνου

Με αφορμή εργαστήριο νομικής πληροφόρησης και επαγγελματικής συμβουλευτικής που πραγματοποίησε το ΙΝΕ της ΓΣΕΕ για το εργασιακό άγχος, στο πλαίσιο της 88ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, ο Σύμβουλος Απασχόλησης, πολιτικός επιστήμονας και επιστημονικός συνεργάτης στο κεντρικό παράρτημα του Ινστιτούτου στην Αθήνα, Βασίλης Ρίζος, επισημαίνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι έρευνα της ΕΛΣΤΑΤ που έγινε το 2020 με αντικείμενο ψυχοκοινωνικούς παράγοντες, ατυχήματα και προβλήματα υγείας που συνδέονται με την εργασία, αποκάλυψε ότι κλάδοι υψηλού κινδύνου για την ψυχική υγεία είναι εκείνοι των κατασκευών, των ξενοδοχείων, της εστίασης και της εκπαίδευσης.

Σε ό,τι αφορά τα επαγγέλματα, υψηλότερο κίνδυνο αντιμετωπίζουν οι χειριστές μηχανημάτων, και μάλιστα σε ποσοστό 70%, και ακολουθούν όσοι απασχολούνται στην παροχή υπηρεσιών καθώς και οι πωλητές. Σχολιάζοντας το σχετικό εύρημα, εκτιμά ότι με όρους αλληλεπίδρασης των ανθρώπων μεταξύ τους, στην περίπτωση των χειριστών μηχανημάτων από τη μία πλευρά λείπουν η ανθρώπινη διάδραση και η κοινωνική υποστήριξη κατά την τέλεση των καθηκόντων, ενώ από την άλλη πλευρά, εργαζόμενοι στην παροχή υπηρεσιών και την πώληση εκτίθενται πολύ έντονα στην ανθρώπινη διάδραση και επαφή, με συνέπεια να έχουν αυξημένη ανάγκη αποφόρτισης.

Το πρόβλημα δεν είναι ατομικό – Αφορά τον σύγχρονο χώρο εργασίας

Ο κ. Πετράκης διευκρινίζει ότι το πρόβλημα του εργασιακού άγχους δεν είναι ατομικό, αλλά αφορά τον σύγχρονο χώρο εργασίας. Από την πλευρά του, ο κ. Ρίζος χαρακτηρίζει εσφαλμένη την νοοτροπία που υπάρχει ότι η ψυχική ανθεκτικότητα αφορά την πνευματική σκληρότητα και αντοχή, την ψυχρή αντιμετώπιση των πραγμάτων και την αντοχή σε πιο δύσκολες συνθήκες. «Ο άνθρωπος δεν είναι κάτι που μπορεί να απορροφά πολλή ενέργεια μέχρι να σπάσει. Δεν θέλουμε να σπάσει. Από την πλευρά του ένας οργανισμός δεν επιθυμεί να έχει ανθρώπους που μετά από κάποιο χρονικό διάστημα θα σπάσουν, αλλά ανθρώπους που θα μπορούν να ανακάμψουν, μέσα από την υποστήριξή τους και τη δημιουργία νέας νοηματοδότησης», προσθέτει.

Πόσο κοστίζει σε μια εταιρεία ένας εργαζόμενος που βιώνει έντονο εργασιακό άγχος;

«Πόσο κοστίζει σε μια εταιρεία ένας εργαζόμενος που βιώνει έντονο εργασιακό άγχος και μειώνεται η αποτελεσματικότητά του; Υπάρχει αυτή η εξίσωση στο θέμα του άγχους. Αν βάλουμε στην εξίσωση τους παράγοντες αποτελεσματικότητα και στρες βλέπουμε μεν ότι αρχικά, όσο αυξάνεται το στρες αυξάνεται και η αποτελεσματικότητα, ωστόσο από ένα σημείο και μετά μειώνεται η αποτελεσματικότητα. Συνεπώς το υπεραυξημένο στρες οδηγεί σε μείωση της αποτελεσματικότητας και διερωτώμαι πόσο κοστίζει στην εταιρεία ένας εργαζόμενος με σημάδια επαγγελματικής εξουθένωσης και πώς μπορεί η επιχείρηση να το προλάβει αυτό για να μείνει το ίδιο παραγωγικός. Για παράδειγμα, σε μια ομάδα εργασίας οκτώ ατόμων, στην οποία δεν ελήφθη κανένα μέτρο πρόληψης του εργασιακού άγχους και κανένας δεν ανέφερε οποιοδήποτε θέμα αυξημένου φόρτου ή πίεσης, η διοίκηση μπορεί να μην γνωρίζει τίποτε και οι τρεις από τους οκτώ εργαζόμενους να μην είναι παραγωγικοί λόγω εξουθένωσης. Στην περίπτωση αυτή θα χρειαστεί οι υπόλοιποι πέντε να δουλεύουν και για τους τρεις και η επιχείρηση πρέπει να πάρει μέτρα», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Ρίζος.

Πώς μπορεί να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα;

Σε επίπεδο αντιμετώπισης του προβλήματος του εργασιακού άγχους και της εργασιακής εξουθένωσης, ο κ. Ρίζος διευκρινίζει ότι οι παρεμβάσεις λειτουργούν σε τρία επίπεδα: εκείνο του οργανισμού, εκείνο της αλληλεπίδρασης του οργανισμού με το άτομο και εκείνο της πληροφόρησης και συμβουλευτικής εκ μέρους του ΙΝΕ της ΓΣΕΕ προς τους εργαζόμενους.

Αρχικά υπογραμμίζει την ανάγκη αλλαγής του θεσμικού πλαισίου ώστε να αντιμετωπίζεται το άγχος ως μια επαγγελματική ασθένεια. Ένα σημαντικό πρώτο βήμα έγινε ήδη με την απόφαση 1358 του 2019 του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, που έχει αποδώσει έμφραγμα που έπαθε υπάλληλος που πήγαινε στη δουλειά του, σε πιεστικές καταστάσεις που βίωνε για χρονική περίοδο άνω των πέντε μηνών και με τα συστηματικά χαρακτηριστικά της ανασφάλειας για τη συνέχιση της εργασίας, της αβεβαιότητας για αλλαγή καθηκόντων, των συνεχών αλλαγών και της αύξησης του φόρτου εργασίας. Έτσι. το δικαστήριο αποφάσισε ότι το εργασιακό άγχος που βίωνε ο άνθρωπος αυτός ήταν το στοιχείο που τον οδήγησε στον θάνατο, κατέγραψε το γεγονός ως εργασιακό ατύχημα και αποφασίστηκε η καταβολή αποζημίωσης ύψους 160.000 για ψυχική οδύνη της οικογένειας.

Σε δευτερογενές επίπεδο, ο Σύμβουλος Απασχόλησης επισημαίνει: «το θέμα είναι τι κάνει η ίδια η επιχείρηση για να ενημερώνει τους εργαζόμενους για τους κινδύνους που υπάρχουν, για να οργανώνει το πλαίσιο λειτουργίας των καθηκόντων, να προλαμβάνει περιπτώσεις φόρτου, να λειτουργεί προς την κατεύθυνση της πρόληψης και της διαχείρισης συγκρούσεων, να διαμορφώνει συνεργατικές σχέσεις. Στη συνέχεια το ζήτημα είναι τι κάνει αφού διαπιστωθεί η ύπαρξη του φαινομένου».

Μία από τις ενδεδειγμένες ενέργειες για την αντιμετώπιση συγκρούσεων στο χώρο εργασίας είναι ο εντοπισμός τους από τον γιατρό εργασίας ή η δημιουργία ενός συστήματος παρακολούθησης των σχέσεων μεταξύ των εργαζομένων ώστε να ενισχυθεί η συνεργατικότητα.

Στο επίπεδο τριτογενούς παρέμβασης εντάσσεται η παρέμβαση σε επίπεδο ατόμου από την πλευρά του Δικτύου Πληροφόρησης και Συμβουλευτικής Εργαζομένων και ανέργων του Ινστιτούτου της ΓΣΕΕ, που διαθέτει 12 παραρτήματα σε 13 περιφέρειες και 9 άτομα δυναμικό ενώ οργανώνει δράσεις ατομικής και ομαδικής πληροφόρησης και συμβουλευτικής, είτε διά ζώσης, είτε διαδικτυακά, αλλά και νομικής υποστήριξης του εργατικού δυναμικού της χώρας. Υπάρχει, επίσης, η δυνατότητα παρέμβασης του Ινστιτούτου στα σωματεία και τους συλλόγους εργαζομένων ώστε να ασκηθεί πίεση στην επιχείρηση.

Με τον τρόπο αυτό, σύμφωνα με τον κ. Πετράκη, «το άτομο υποστηρίζεται ώστε να εντοπίσει τους στρεσογόνους παράγοντες και να καταφέρει να αναπτύξει δράσεις που έχουν να κάνουν με τη διαχείριση του εργασιακού περιβάλλοντος και την ικανότητα ψυχικής ανθεκτικότητας».

Πώς λειτουργεί η εργασιακή συμβουλευτική

Σε ό,τι αφορά την τριτογενή παρέμβαση και την εργασιακή συμβουλευτική, η υποστήριξη των εργαζομένων κατευθύνεται προς:

   -την φροντίδα του εαυτού (ιατρική παρακολούθηση, σωματική άσκηση)

   -δραστηριότητες αναψυχής (άδειες, κοινωνικότητα στο χώρο εργασίας, επαφή με τη φύση),

   -την κοινωνική υποστήριξη (μέσω της συμμετοχής σε κοινωνικά πλαίσια ή κοινότητες) και

   -την ανάπτυξη γνωστικών δεξιοτήτων (για τη διαχείριση συγκρούσεων, τη διαχείριση χρόνου, και την οργάνωση ημερήσιου προγράμματος). Οι δεξιότητες αυτές καλλιεργούνται είτε με τη βοήθεια του συμβούλου είτε μέσα από τη συμμετοχή του εργαζόμενου σε δράσεις επαγγελματικής κατάρτισης και εκπαίδευσης.

Οι επιχειρήσεις δεν επενδύουν στην ενδοεπιχειρησιακή κατάρτιση

Σύμφωνα με τους κ.κ. Πετράκη και Ρίζο, από έρευνες του ΙΝΕ της ΓΣΕΕ και από άλλες έρευνες προκύπτει ότι την τελευταία 20ετία οι επιχειρήσεις δεν επενδύουν στην ενδοεπιχειρησιακή κατάρτιση και αυτό έχει πάρα πολλά δυσμενή αποτελέσματα, καθώς δεν βοηθάει στην εξέλιξη του εργαζομένου και στη δημιουργία δεξιοτήτων για να αντιμετωπίζει νέες προκλήσεις. Υπογραμμίζουν δε την ανάγκη οι επιχειρήσεις να εξετάσουν το συγκεκριμένο ζήτημα, καθώς, όπως αναφέρουν, «δεν είναι δυνατόν να λυθεί ένα κοινωνικό πρόβλημα με ατομικούς όρους».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο ΔΕΔΟΜΕΝΟ.

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Ο Ντίνος Μήτογλου του Παναθηναϊκού μαζί με τον Σίμο Μήτογλου της ΑΕΚ στο Final 4 του Άμπου Ντάμπι

Klavdia – Ακόμη και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο υποκλίθηκε μετά τη Eurovision: «Περήφανος για σένα»

ΔΕΗ: Εντυπωσιακό άλμα 17 μονάδων από την S&P Global στην αξιολόγηση εταιρικής βιωσιμότητας

ΝΑΤΟ: Στην Θράκη η μεγάλη άσκηση «Immediate Respone 2025» με 3.000 Αμερικανούς μαχητές

Μάχη της Κρήτης: Όταν οι «κουζουλοί» ταπείνωσαν τον Χίτλερ – Το αφιέρωμα του ΓΕΣ

Λάρισα: Συγκλονιστικές εικόνες από τα βασανιστήρια με τσιγάρα στα κορμιά των παιδιών – «Περίπου 20 λεπτά μας έκαιγε και μας χτυπούσε»

Λιάγκας: Το επεισόδιο με τον Κασσελάκη που τον έκανε να “σκάσει” στα γέλια – “Είμαι το κισμέτ σου”

Αλβέρτης και Μπαρτζώκας συναντήθηκαν στο αεροδρόμιο – Η συνύπαρξη των αιώνιων αντιπάλων ενόψει Άμπου Ντάμπι

Βασιλικότερο του βασιλέως: Μέσα στο εντυπωσιακό γκαράζ του Καρόλου Γ’

Μανιφέστο περιπέτειας το εντυπωσιακό Fiat Grande Panda 4×4

Lexus IS500 Ultimate Edition: Ένας αποχαιρετισμός στον ατμοσφαιρικό V8

Κωνσταντοπούλου επιτίθεται στο ΠΑΣΟΚ για την πρόταση Προανακριτικής: «Χαρίζει ευθύνες στα εμπλεκόμενα πολιτικά πρόσωπα»

Μαρκ Ρούτε: «Επικροτώ που ο Τραμπ αναλαμβάνει πρωταγωνιστικό ρόλο» στις εξελίξεις για την Ουκρανία

Honda στροφή στρατηγικής: Προτεραιότητα στα υβριδικά έναντι ηλεκτρικών

Μπαρτζώκας: «Αναλαμβάνουμε πλήρως την ευθύνη, δεν κουβαλάμε απωθημένο»

00:00 / 00:00

Η Κίνα επιζητά στρατηγική σύμπραξη με τη Ρωσία στην τεχνητή νοημοσύνη

Ο Κινέζος πρεσβευτής στη Ρωσία, Zhang Hanhui, δήλωσε ότι η Κίνα επιθυμεί να αναπτύξει συνεργασία με τη Ρωσία στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης, με...

Μελέτη: Ο συνδυασμός δύο φαρμάκων θωρακίζει ασθενείς μετά από έμφραγμα

Ο συνδυασμός δύο φθηνών φαρμάκων θα μπορούσε να σώσει χιλιάδες ζωές και να μειώσει δραστικά τα περιστατικά καρδιακών προσβολών και εγκεφαλικών επεισοδίων, σύμφωνα με...

Πρωτοποριακή τεχνολογία αποκαλύπτει τα «δακτυλικά αποτυπώματα» του καρκίνου στο αίμα με υπέρυθρη ακτινοβολία

Ερευνητές από το Ινστιτούτο Max Planck ανέπτυξαν μια καινοτόμο εξέταση με τεχνητή νοημοσύνη που χρησιμοποιεί υπέρυθρη ακτινοβολία για τον εντοπισμό του καρκίνου στο αίμα,...

Η μανία με τις AI κούκλες σαρώνει τα social media — αλλά κρύβει επικίνδυνες παγίδες;

Μια νέα ψηφιακή τάση εξαπλώνεται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπου οι χρήστες μετατρέπουν τον εαυτό τους σε ψηφιακές μινιατούρες χρησιμοποιώντας εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης, δημιουργώντας...

Υγεία: Η αξιοποίηση της τεχνολογίας θωρακίζει τον εγκέφαλο από γνωστική εξασθένηση

Μια νέα μετα-ανάλυση σε 57 επιστημονικές μελέτες με 411.430 συμμετέχοντες άνω των 50 ετών αποκαλύπτει ότι η συστηματική χρήση ψηφιακής τεχνολογίας (υπολογιστής, smartphone, διαδίκτυο)...

Επιστήμονες δημιούργησαν ανθρώπινα δόντια από μηδενική βάση στο εργαστήριο

Για πρώτη φορά, επιστήμονες κατάφεραν να αναπτύξουν ανθρώπινα δόντια σε εργαστήριο, ανοίγοντας τον δρόμο για μια μελλοντική, φυσική εναλλακτική στα σφραγίσματα και τα οδοντικά...

Έρευνα αποκαλύπτει σχεδόν 200 επικίνδυνα παρασιτοκτόνα σε ευρωπαϊκά σπίτια

Μια εκτεταμένη μελέτη σε σπίτια δέκα ευρωπαϊκών χωρών αποκάλυψε την παρουσία 197 παρασιτοκτόνων στην οικιακή σκόνη, με περισσότερο από το 40% να σχετίζεται με...

Δρ. Λάμπρος Περόγαμβρος στο ertnews.gr: Σκοπός μας ως θεραπευτές των εφιαλτών, να ξαναδώσουμε πίσω στα όνειρα την καθαρτική τους λειτουργία

«Έχουμε βρει ότι ονειρευόμαστε κατά τη διάρκεια του μεγαλύτερου ποσοστού του ύπνου μας (~70%)»Τι ακριβώς συμβαίνει με τα όνειρά μας; Γιατί δεν θυμόμαστε, κυρίως...

E. Bellini, TikTok: Μαμούθ επένδυση 12 δισ. ευρώ για θωράκιση των δεδομένων των...

Το TikTok ανακοινώνει μια σημαντική επένδυση ύψους 12 δισ. ευρώ, με την ονομασία Project Clover, που στοχεύει στην προστασία των δεδομένων των Ευρωπαίων χρηστών...

Πρωτιά για το «Σωτηρία»: Όταν δίνεις φτερά στους νέους καρδιολόγους – Μ. Βαβουρανάκης,...

Συνέντευξη στη Σοφία ΠατραμάνηΣε μια Καρδιολογική κλινική – κόσμημα, η οποία «χτυπάει» στους ρυθμούς του «αύριο» της Επιστήμης, τρεις ειδικευόμενοι γιατροί της κατέκτησαν την...

Πάνω από 3 εκατ. παιδιά παγκοσμίως πέθαναν το 2022 από λοιμώξεις που σχετίζονται...

Περισσότερα από τρία εκατομμύρια παιδιά έχασαν τη ζωή τους το 2022 σε όλο τον κόσμο, εξαιτίας λοιμώξεων που σχετίζονται με τη μικροβιακή αντοχή, όπως...

A. Μπουρλά: Σύντομα θα δούμε πολύ περισσότερες και πολύ καλύτερες θεραπείες για τα...

Εξαιρετικά αισιόδοξος για το πεδίο της επιστήμης εμφανίστηκε ο κ. Άλμπερτ Μπουρλά, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Pfizer, ο οποίος, στο πλαίσιο του 10oυ...

Δέκα νέα νοσοκομεία προστίθενται εντός του 2025 στο καινοτόμο πρόγραμμα «Οίκοθεν»

Το πρόγραμμα Οίκοθεν έχει ήδη εξυπηρετήσει περισσότερους από 250 ασθενείς, εξοικονομώντας πάνω από χίλιες θεραπείες και αποδεσμεύοντας αντίστοιχα νοσοκομειακές κλίνες. Επικεντρώνεται στην ασφαλή μεταφορά...

Έρευνα: Πώς τα κέντρα δεδομένων επιδεινώνουν την παγκόσμια λειψυδρία

Τεχνολογικοί κολοσσοί όπως Amazon, Microsoft και Google κατασκευάζουν κέντρα δεδομένων σε περιοχές με σοβαρή λειψυδρία παγκοσμίως, με την υποστήριξη των τοπικών κυβερνήσεων. Τα κέντρα...

Επαναστατική φορετή συσκευή εντοπίζει καρδιακά προβλήματα με εντυπωσιακή ακρίβεια 90%

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Μιζούρι δημιούργησαν μια καινοτόμο φορετή συσκευή σε σχήμα αστερία, η οποία παρακολουθεί την υγεία της καρδιάς με ακρίβεια άνω...

Πρωτοποριακή τεχνολογία επιτρέπει το χειρισμό ολογραμμάτων

Ερευνητές ανέπτυξαν μια τεχνολογία με την οποία μπορεί κάποιος να παρεμβαίνει και να χειρίζεται ένα ολόγραμμα. Στη μελέτη τους, η οποία είναι διαθέσιμη στο...

Επιστήμονες χαρτογράφησαν τον πιο λεπτομερή χάρτη του εγκεφάλου θηλαστικού

Επιστήμονες δημιούργησαν το πιο λεπτομερές διάγραμμα καλωδίωσης εγκεφάλου θηλαστικού, χρησιμοποιώντας προηγμένη τεχνολογία και τεχνητή νοημοσύνη. Κατέγραψαν πάνω από 200.000 κύτταρα και 500 εκατομμύρια νευρωνικά...

Αυστρία: Συναγερμός επιστημόνων για εξαφάνιση των παγετώνων λόγω κλιματικής κρίσης

Ερευνητές προειδοποιούν ότι οι παγετώνες της Αυστρίας κινδυνεύουν με πλήρη εξαφάνιση λόγω της κλιματικής αλλαγής, με πέντε παγετώνες στις περιοχές Ötztal και Stubai να...

// ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αποκαλύφθηκε η αρχαιότερη πόλη της Ευρώπης και είναι ελληνική

Το Άργος, η αρχαιότερη πόλη της Ευρώπης που κατοικείται...

Θεοφάνους: Σάλος μετά την ανάρτησή του για την Klavdia – «Με ειλικρίνεια το έγραψα...

Ο Γιώργος Θεοφάνους, μέσω βίντεο στο Instagram, αποκάλυψε ότι...

Δημήτρης Κόκοτας: Η δυσάρεστη ανακοίνωση της γυναίκας του – «Δυστυχώς, εδώ και αρκετό καιρό…»

Ο Δημήτρης Κόκοτας συνεχίζει να νοσηλεύεται στο νοσοκομείο, μετά...

// ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο Ντίνος Μήτογλου του Παναθηναϊκού μαζί με τον Σίμο Μήτογλου της ΑΕΚ στο Final 4 του Άμπου Ντάμπι

Ο Παναθηναϊκός αναχώρησε το μεσημέρι της Τρίτης (20.05.2024) για...

Klavdia – Ακόμη και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο υποκλίθηκε μετά τη Eurovision: «Περήφανος για σένα»

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο εξέφρασε τη στήριξή του στην Klavdia...

ΔΕΗ: Εντυπωσιακό άλμα 17 μονάδων από την S&P Global στην αξιολόγηση εταιρικής βιωσιμότητας

Η ΔΕΗ σημείωσε σημαντική πρόοδο στην αξιολόγηση εταιρικής βιωσιμότητας...

ΝΑΤΟ: Στην Θράκη η μεγάλη άσκηση «Immediate Respone 2025» με 3.000 Αμερικανούς μαχητές

Στη Θράκη, θα διεξαχθεί η πολυεθνική άσκηση «Immediate Response...

Μάχη της Κρήτης: Όταν οι «κουζουλοί» ταπείνωσαν τον Χίτλερ – Το αφιέρωμα του ΓΕΣ

Η Μάχη της Κρήτης αποτελεί την τελική πράξη του αγώνα των...

Λιάγκας: Το επεισόδιο με τον Κασσελάκη που τον έκανε να “σκάσει” στα γέλια – “Είμαι το κισμέτ σου”

Στην εκπομπή του ΑΝΤ1 "Πρωινό", ο Γιώργος Λιάγκας μοιράστηκε...

Αλβέρτης και Μπαρτζώκας συναντήθηκαν στο αεροδρόμιο – Η συνύπαρξη των αιώνιων αντιπάλων ενόψει Άμπου Ντάμπι

Στο αεροδρόμιο "Ελ. Βενιζέλος", οι αποστολές του Παναθηναϊκού και...

Βασιλικότερο του βασιλέως: Μέσα στο εντυπωσιακό γκαράζ του Καρόλου Γ’

Ο βασιλιάς Κάρολος Γ' του Ηνωμένου Βασιλείου, γνωστός για...

Μανιφέστο περιπέτειας το εντυπωσιακό Fiat Grande Panda 4×4

Η Fiat ετοιμάζεται να λανσάρει το νέο Grande Panda...

Lexus IS500 Ultimate Edition: Ένας αποχαιρετισμός στον ατμοσφαιρικό V8

Σε μια εποχή όπου οι ατμοσφαιρικοί V8 κινητήρες περνούν...

Μαρκ Ρούτε: «Επικροτώ που ο Τραμπ αναλαμβάνει πρωταγωνιστικό ρόλο» στις εξελίξεις για την Ουκρανία

Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Μάρκ Ρούτε, εξέφρασε την...

Honda στροφή στρατηγικής: Προτεραιότητα στα υβριδικά έναντι ηλεκτρικών

Η Honda ανακοινώνει στροφή στη στρατηγική της, μειώνοντας τις...

Μπαρτζώκας: «Αναλαμβάνουμε πλήρως την ευθύνη, δεν κουβαλάμε απωθημένο»

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας, προπονητής του Ολυμπιακού, μίλησε πριν την...

Όμιλος Επιχειρήσεων Σαρακάκη: Χρυσός Χορηγός στο 36ο Συνέδριο Ηγεσίας της ΕΑΣΕ

Ο Όμιλος Επιχειρήσεων Σαρακάκη υποστηρίζει ως Χρυσός Χορηγός το...

Τέλος ο Χόρντουρ Μάγκνουσον από τον Παναθηναϊκό

Μετά τους Μπαρτ Σένκεφελντ, Ρούμπεν Πέρεθ και Γουίλιαν Αράο,...

Κώστας Παπανικολάου: Δεν έχω απωθημένα παρά μόνο ένα όνειρο, η κατάκτηση της Euroleague

Ο Κώστας Παπανικολάου, αρχηγός του Ολυμπιακού, μίλησε για την...

Ασφάλιση αυτοκινήτου 2025: Επαναστατικές αλλαγές, σύγχρονες ανάγκες

Το τοπίο στην ασφάλιση αυτοκινήτου αλλάζει με ταχείς ρυθμούς...

Κίνα: Καύσωνας-κόλαση σαρώνει με θερμοκρασίες άνω των 40 βαθμών Κελσίου

Η Κίνα καταγράφει θερμοκρασίες ρεκόρ άνω των 40 βαθμών...

Πυροπροστασία 2025: Θέσεις εργασίας με εννέα προκηρύξεις

Θέσεις εργασίας για εποχικό προσωπικό οκτώ ειδικοτήτων με εννέα...

Πυροπροστασία 2025: Θέσεις εργασίας με εννέα προκηρύξεις

Θέσεις εργασίας για εποχικό προσωπικό οκτώ ειδικοτήτων με εννέα...

Εργκίν Αταμάν: «Ο Λεσόρ αποδεικνύει πως θα κερδίσει θέση στο ρόστερ του Final Four»

Ο Εργκίν Αταμάν, προπονητής του Παναθηναϊκού, δήλωσε αισιόδοξος για...

Klavdia: «Εκπλήρωσα δύο από τα σπουδαιότερά μου όνειρα» – Η συγκινητική εξομολόγηση μετά τη Eurovision

Η Klavdia, με την ερμηνεία της στο τραγούδι "Αστερομάτα",...

Νίκος Γαλανός: Η τραγική απώλεια του άγνωστου αδερφού του που τον “συνέτριψε” – Το μυστικό που κανείς δεν ήξερε

Ο Νίκος Γαλανός, ένας σπουδαίος Έλληνας ηθοποιός, έφυγε από...

Παναθηναϊκός: Αναγκαστική τροποποίηση στη φανέλα εξαιτίας των περιορισμών στο Άμπου Ντάμπι

Ο Παναθηναϊκός προχώρησε σε αλλαγή του χορηγού στη φανέλα...

Φωτιά μαίνεται στον Άγιο Γεώργιο Μεθάνων – Επιχειρούν 4 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο

Φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι της Τρίτης (20.5.25) σε χαμηλή...

ΣΤΑΣΥ: Ξεκινούν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για εκδότες και σταθμάρχες

Η ΣΤΑΣΥ Α.Ε. ανακοίνωσε την προκήρυξη για 44 μόνιμες...

Περικλής Κονδυλάτος: Αποκαλύπτει στο Youweekly.gr – «Η Μπάρκα κέρδισε εκπομπή λόγω της διάσημης μητέρας της»

Ο Περικλής Κονδυλάτος, γνωστός σχεδιαστής κοσμημάτων, μίλησε στο Youweekly.gr...

Etihad Arena: Αποκαλύπτουμε το εντυπωσιακό γήπεδο του Final Four της Euroleague στο Άμπου Ντάμπι

Το Final Four της Euroleague θα διεξαχθεί φέτος στην...

Νοσοκομείο Ρόδου: Αποχώρησαν αιφνιδιαστικά δύο νευροχειρουργοί – Τι αναφέρει η ΟΕΝΓΕ

Δύο από τους τρεις νευροχειρουργούς του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου...

Κινέζος έβαλε γεννήτρια σε Tesla Model Y!

Αυτό που έχουμε σκεφτεί πολλοί -κυρίως χιουμοριστικά- έκανε πράξη...

Klavdia: Η αποκάλυψη του μυστηριώδους τηλεφωνήματος λίγο πριν την Eurovision

Η Νάνα Μούσχουρη επικοινώνησε τηλεφωνικά με την Klavdia λίγο...

Ηλεία: Στη φυλακή ο 23χρονος Αιγύπτιος που αφαίρεσε τη ζωή συναδέλφου του για ένα τσιγάρο

Στην Ηλεία, προφυλακίστηκε 23χρονος Αιγύπτιος, ο οποίος σκότωσε τον...

Τριαντάφυλλος: Εξαπολύει επίθεση στον Λιάγκα μετά τα σχόλια του για την Klavdia – «Άντε γεια, πελάτη»

Ο Τριαντάφυλλος αντέδρασε έντονα σε δηλώσεις του Γιώργου Λιάγκα...

Χένρι Μόλεζον: Ο άνθρωπος που ανά 20 δευτερόλεπτα… ξεχνούσε

Ο Χένρι Μόλεζον ήταν μόλις 27 ετών, όταν η...

Στο χειρουργικό τραπέζι η Καίτη Φίνου – Αποκλειστικό βίντεο από το νοσοκομείο

Η Καίτη Φίνου, γνωστή για την ενεργή παρουσία της...

Άρειος Πάγος: Κατεπείγουσα έρευνα για την απόπειρα δωροδοκίας που κατήγγειλε δικαστής

Εντολή για κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση για το αδίκημα της...

KGM Musso EV, το επαναστατικό κορεατικό ηλεκτρικό pick-up

Η KGM, πρώην SsangYong, λανσάρει το KGM Musso EV,...

Προσλήψεις ΕΠΟΠ στις Ένοπλες Δυνάμεις: Ανακοινώθηκε η τελική μοριοδότηση των υποψηφίων ανά ειδικότητα

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία μοριοδότησης των υποψηφίων Επαγγελματιών Οπλιτών (ΕΠΟΠ)...

Παπασταύρου: Το 2026 ξεκινούν κρίσιμες έρευνες νότια της Κρήτης

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σταύρος Παπασταύρου, ανακοίνωσε ότι...

Σπύρος Μπιμπίλας: Θύμα διάρρηξης – «Μου διέλυσαν το αυτοκίνητο και άρπαξαν…»

Ο Σπύρος Μπιμπίλας αποκάλυψε σε δηλώσεις του ότι έπεσε...

Βουλγαράκη: Σοκαρισμένη από την αδιάκριτη ερώτηση του Λιάγκα – «Πώς πήγε το ραντεβού χτες;»

Στο πρωινό πρόγραμμα του ΑΝΤ1, ο Γιώργος Λιάγκας αιφνιδίασε...

Πάτρα: 15χρονος ξυλοκόπησε βάναυσα συμμαθητή του έξω από το σχολείο τους – Στο νοσοκομείο το θύμα

Στην Πάτρα, ένα 15χρονο αγόρι δέχθηκε άγρια επίθεση από...

Γραπτός ΑΣΕΠ: Τελευταία αντίστροφη μέτρηση για τις κρίσιμες δοκιμασίες

Στο τελικό στάδιο προετοιμασίας βρίσκεται το ΑΣΕΠ για τον...