Μέσα στις επόμενες ημέρες, οι δήμοι και οι δημότες της Αττικής θα έχουν πρόσβαση σε έναν νέο οδικό χάρτη που θα τους ενημερώνει για τα σημεία όπου έχουν σημειωθεί τροχαία ατυχήματα.
Ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κωνσταντίνος Κυρανάκης, ανακοίνωσε ότι ο χάρτης θα λειτουργεί αρχικά για την Αττική και στη συνέχεια θα επεκταθεί σε όλη την Ελλάδα, διευκολύνοντας την καθημερινότητα των πολιτών και επιτρέποντας στους δήμους να εντοπίζουν και να διορθώνουν προβλήματα στους δρόμους.
Ο χάρτης θα περιλαμβάνει επίσης πληροφορίες για τις αιτίες των ατυχημάτων, με στόχο τη συμμετοχή των δημοτών στη βελτίωση της οδικής ασφάλειας.
Πιο αναλυτικά:
Μέσα στις επόμενες ημέρες δήμοι και δημότες θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίζουν σε ποιο σημείο της Αττικής έχει σημειωθεί τροχαίο ατύχημα μέσω ενός σχετικού οδηγού χάρτη, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κωνσταντίνος Κυρανάκης.
Την έναρξη της λειτουργίας του χάρτη τροχαίων ατυχημάτων προανήγγειλε ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης, μιλώντας στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, στο περιθώριο της ΟΤΑ ΕΧΠΟ 2025.
Ο χάρτης αυτός αρχικά θα λειτουργεί για κάθε γειτονιά της Αττικής και στη συνεχεία για όλη την Ελλάδα, γεγονός που θα διευκολύνει τόσο την καθημερινότητα των πολιτών εν μέσω κυκλοφοριακής συμφόρησης όσο και το έργο των δήμων, οι οποίοι θα μπορούν να παρεμβαίνουν άμεσα, ώστε να διορθώνουν τα προβλήματα που έχουν προκληθεί.
«Τις επόμενες ημέρες ξεκινάει ο οδικός χάρτης οδικών ατυχημάτων. Ένα ανοιχτό εργαλείο προσβάσιμο σε όλους τους δημότες, όπου μπορείς να βλέπεις σημειακά, σε κάθε γειτονιά της Αττικής αρχικά και εν συνεχεία σε όλη την Ελλάδα, το πλήθος των οδικών ατυχημάτων. Ανά σημείο σε κάθε γειτονιά», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Κυρανάκης.
Και πρόσθεσε: «Έτσι οι δήμοι θα έχουν τη δυνατότητα να εντοπίζουν ενδεχομένως συσσωρευμένα ατυχήματα σε ένα συγκεκριμένο δρόμο και να κάνουν παρεμβάσεις, μικρότερες ή μεγαλύτερες προκειμένου να διορθώσουν τα όποια προβλήματα».
Μάλιστα, στον χάρτη, που σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής, θα δίνονται και στοιχεία γύρω από τις αιτίες του ατυχήματος, όπως παράβαση ΚΟΚ, απόσπαση προσοχής οδηγού λόγω κινητού τηλεφώνου, κλπ..
«Στόχος είναι η συμμετοχή των δημοτών στη βελτίωση της καθημερινότητας», κατέληξε ο κ. Κυρανάκης.