Πώς οι «παραισθήσεις» της τεχνητής νοημοσύνης μπορούν να φέρουν μεγάλες ανακαλύψεις

Η χρήση της τεχνητής νοημοσύνης ενδέχεται να οδηγήσει σε σημαντικές επιστημονικές ανακαλύψεις μέσω των "παραισθήσεων" που παράγει.
Αποθήκευση άρθρου
Το άρθρο προστέθηκε στη λίστα σας
  • Η τεχνητή νοημοσύνη παράγει «παραισθήσεις» που, αν και ψευδείς, μπορούν να οδηγήσουν σε σημαντικές επιστημονικές ανακαλύψεις και καινοτομίες, όπως στον τομέα της έρευνας για τον καρκίνο και του σχεδιασμού φαρμάκων.
  • Ο Δρ. Ντέιβιντ Μπέικερ έχει χρησιμοποιήσει την τεχνητή νοημοσύνη για να σχεδιάσει νέες πρωτεΐνες, κερδίζοντας το Νόμπελ Χημείας και αποκτώντας πολλές πατέντες στον τομέα της ιατρικής.
  • Ερευνητές όπως η Άνιμα Αναντκουμάρ και ο Δρ. ΜακΓκόβερν επισημαίνουν την αξία της τεχνολογίας, τονίζοντας ότι οι «παραισθήσεις» μπορούν να συμβάλλουν στην ανακάλυψη νέων ιδεών και λύσεων, αν χρησιμοποιούνται σωστά.

Η τεχνητή νοημοσύνη συχνά επικρίνεται για την παραγωγή «ψευδαισθήσεων» — πιθανών αλλά ψευδών πληροφοριών. Ενώ αυτό μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα, όπως παραπληροφόρηση και νομικά ζητήματα, οι «ψευδαισθήσεις» της τεχνητής νοημοσύνης αποδεικνύονται πολύτιμες στην επιστημονική καινοτομία. Η τεχνολογία μπορεί να δημιουργήσει νέες, μερικές φορές σουρεαλιστικές ιδέες που οδηγούν σε νέες ερευνητικές κατευθύνσεις και ανακαλύψεις. Οι επιστήμονες χρησιμοποιούν αυτές τις «παραισθήσεις» για να επιταχύνουν τις ανακαλύψεις σε τομείς όπως η έρευνα για τον καρκίνο, ο σχεδιασμός φαρμάκων, οι ιατρικές συσκευές και η κλιματική επιστήμη.

Η τεχνητή νοημοσύνη βοηθά τους ερευνητές να εξερευνήσουν νέες ιδέες παράγοντας απροσδόκητες λύσεις, επιταχύνοντας τη διαδικασία του πειραματισμού και τελειοποιώντας τις έννοιες. Για παράδειγμα, η εν λόγω τεχνολογία έπαιξε καθοριστικό ρόλο στο σχεδιασμό νέων πρωτεϊνών, ένα κατόρθωμα που χάρισε στον Δρα. Ντέιβιντ Μπέικερ από το Πανεπιστήμιο της Ουάσιγκτον, το Νόμπελ Χημείας.

Ο Δρ. Μπέικερ βραβεύτηκε για την πρωτοποριακή του έρευνα στις πρωτεΐνες – τα μόρια που ενδυναμώνουν τη ζωή. Η επιτροπή του Νόμπελ τον επαίνεσε γιατί ανακάλυψε πώς να κατασκευάζει γρήγορα εντελώς νέα είδη πρωτεϊνών που δεν υπάρχουν στη φύση, αποκαλώντας το κατόρθωμά του «σχεδόν αδύνατο». Η νέα τεχνολογία βοήθησε το εργαστήριό του να αποκτήσει περίπου 100 πατέντες, πολλές από τις οποίες σχετίζονται με την ιατρική περίθαλψη. Ο Δρ. Μπέικερ έχει επίσης ιδρύσει ή έχει βοηθήσει στην ίδρυση περισσότερων από 20 εταιρειών βιοτεχνολογίας.

Ωστόσο, ορισμένοι επιστήμονες βρίσκουν τον όρο «παραισθήσεις» παραπλανητικό και ανακριβή, και έτσι αποφεύγουν να τον χρησιμοποιούν.

Η Άνιμα Αναντκουμάρ, καθηγήτρια στο Caltech και πρώην ερευνητρια τεχνητής νοημοσύνης στην Nvidia, τονίζει ότι αυτή η τεχνολογία μπορεί να παράγει αποτελέσματα υψηλής ακρίβειας όταν βασίζεται σε αξιόπιστα γεγονότα. Ενώ τα chatbots τεχνητή νοημοσύνης δεν μπορούν να επαληθεύσουν ανεξάρτητα την ακρίβεια των απαντήσεών τους, οι επιστήμονες μπορούν να δοκιμάσουν ιδέες που δημιουργούνται από αυτή την τεχνολογία σε συνθήκες πραγματικού κόσμου. Η ομάδα της χρησιμοποίησε πρόσφατα παραισθήσεις της τεχνητής νοημοσύνης για το σχεδιασμό ενός νέου τύπου καθετήρα που μειώνει τη βακτηριακή μόλυνση, μια κύρια αιτία λοιμώξεων του ουροποιητικού συστήματος. Το μοντέλο πρότεινε χιλιάδες σχέδια, επιλέγοντας τελικά ένα με αιχμές που μοιάζουν με πριονωτό δόντι στα εσωτερικά τοιχώματα, που αποτρέπει την ανάπτυξη βακτηρίων. Η ομάδα διερευνά τώρα την εμπορευματοποίηση αυτής της καινοτόμου συσκευής.

Ο επικεφαλής του επιστημονικού τμήματος της DeepMind της Google που αναπτύσσει εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης, είπε ότι οι ψευδαισθήσεις προάγουν την ανακάλυψη. Ένα παράδειγμα, είπε, ήταν πώς ένας υπολογιστής DeepMind το 2016 κέρδισε τον παγκόσμιο πρωταθλητή παίκτη του Go, ενός πολύπλοκου επιτραπέζιου παιχνιδιού. Το σημείο καμπής του παιχνιδιού ήταν η κίνηση 37, αρκετά νωρίς στον διαγωνισμό. «Σκεφτήκαμε ότι ήταν λάθος», είπε. «Και οι άνθρωποι κατάλαβαν καθώς το παιχνίδι συνεχιζόταν ότι ήταν μια ιδιοφυΐα. Έτσι, αυτά τα μοντέλα είναι σε θέση να παράγουν αυτές τις πολύ, πολύ νέες ιδέες» πρόσθεσε.

Ο Δρ. ΜακΓκόβερν, καθηγητής μετεωρολογίας και πληροφορικής στο Πανεπιστήμιο της Οκλαχόμα, είπε ότι οι ψευδαισθήσεις θα μπορούσαν να περιγραφούν ως «κατανομή πιθανοτήτων» – ένας πολύ παλιός όρος στον κόσμο της επιστήμης. Οι μετεωρολόγοι ερευνητές, πρόσθεσε ο Δρ ΜακΓκόβερν, χρησιμοποιούν την τεχνητή νοημοσύνη συχνά για να δημιουργήσουν χιλιάδες ανεπαίσθητες παραλλαγές ή εύρη πιθανοτήτων. Αυτό τους επιτρέπει να ανακαλύψουν απροσδόκητους παράγοντες που μπορούν να οδηγήσουν σε ακραία φαινόμενα όπως θανατηφόρα κύματα καύσωνα. «Είναι ένα πολύτιμο εργαλείο», είπε ο Δρ. ΜακΓκόβερν.

Το 2003, ο Δρ. Μπέικερ και οι συνεργάτες του πέτυχαν έναν πολύ πιο φιλόδοξο στόχο: να φτιάξουν την πρώτη εντελώς νέα πρωτεΐνη στον κόσμο, την οποία ονόμασαν Top7. Το επίτευγμά τους θεωρήθηκε ως μια σημαντική πρόοδος, επειδή οι δομές των πρωτεϊνών είναι εξαιρετικά πολύπλοκες. Καθώς η τεχνητή νοημοσύνη εξελισσόταν, ο Δρ. Μπέικερ αναρωτήθηκε αν θα μπορούσε να επιταχύνει τον σχεδιασμό των πρωτεϊνών. Στη μελέτη του που δημοσιευθηκε στο περιοδικό «Nature» το 2021, αναφέρθηκε στο Google DeepDream – ένα μοντέλο που μεταμορφώνει υπάρχουσες εικόνες σε ψυχεδέλεια. Όταν οι άνθρωποι κοιτάζουν την πανσέληνο και βλέπουν το πρόσωπο ενός άνδρα, αυτό ονομάζεται παρειδωλία, το ψυχολογικό φαινόμενο κατά το οποίο ένα δυσδιάκριτο ή ασαφές εξωτερικό ερέθισμα εκλαμβάνεται εσφαλμένα ως ευκρινές και πλήρως αναγνωρίσιμο. Το DeepDream χρησιμοποιεί μια εκδοχή αυτού του φαινομένου για να δημιουργήσει τις σουρεαλιστικές παραισθήσεις του.

Το σχέδιο του Δρα. Μπέικερ ήταν να δει αν το μοντέλο θα μπορούσε να προκαλέσει το φαινόμενο της παρειδωλίας σε διφορούμενα σύνολα αμινοξέων, τα δομικά στοιχεία των πρωτεϊνών. Η ομάδα του τροφοδότησε τυχαίες σειρές αμινοαλληλουχιών σε ένα μοντέλο εκπαιδευμένο να αναγνωρίζει τα δομικά χαρακτηριστικά των πραγματικών πρωτεϊνών.  

Σύμφωνα με τον ερευνητή, το μοντέλο δημιούργησε χιλιάδες εικονικές πρωτεΐνες. Η ομάδα στη συνέχεια προσπάθησε να μετατρέψει αυτές τις φανταστικές πρωτεΐνες σε αληθινές. Αρχικά, πήρε πληροφορίες για τα μόρια που φαντάστηκε το μοντέλο και τις χρησιμοποίησε ως πρωτότυπο για να παράγει τους κλώνους του DNA που σχηματίζουν γονίδια. Στη συνέχεια, τα γονίδια εισήχθησαν σε μικρόβια και οι μικροσκοπικοί οργανισμοί δημιούργησαν 129 νέα είδη πρωτεϊνών άγνωστα στην επιστήμη και τη φύση.

ΠΗΓΗ: ΝΥΤ


Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο ΔΕΔΟΜΕΝΟ.

// ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Ευγενία Σαμαρά – Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος: Όλη η αλήθεια για τον χωρισμό τους

Ρόδος: Τραγικός θάνατος 28χρονου σε εργατικό δυστύχημα – Καταπλακώθηκε από χώματα

Επαναστατικά ρομπότ σμήνους λειτουργούν και συντονίζονται χωρίς κώδικα ή αισθητήρες

Όσμαν για το σύνθημα στα ελληνικά: «Το δούλευα καιρό, δεν ήταν τόσο δύσκολο»

Νέδα: Πατέρας και γιος γκρεμίστηκαν σε χαράδρα – Δραματική επιχείρηση διάσωσης

Ανδρουλάκης: Σιωπή Μητσοτάκη για το κρίσιμο χρονοδιάγραμμα της ηλεκτρικής διασύνδεσης Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ

Όσμαν αποκαλύπτει για το ελληνικό σύνθημα: «Το προετοίμαζα καιρό, δεν ήταν ιδιαίτερα δύσκολο»

Φιλιππιάδα: Τέσσερις Σύροι παρενόχλησαν και απαθανάτιζαν ανήλικες μαθήτριες πριν συλληφθούν

Το Παιδί: Επιτέλους μια πρωτοποριακή εκπομπή για τα παιδιά στο φάσμα του αυτισμού κάνει πρεμιέρα στην ΕΡΤ!

Γραπτός ΑΣΕΠ: Εξασφαλίστε πλήρεις σημειώσεις-οδηγό (150 σελίδες)

Αχαΐα: Καθηγητές γυμνασίου εγκατέλειψαν 2 μαθήτριες σε φαστφουντ και αναχώρησαν – Ταξίδευαν με λεωφορείο για Θεσσαλονίκη

Συγκλονίζει η Ανίτα Μπραντ: «Η Γιορτή της Μητέρας φέτος δεν είναι γιορτή με λουλούδια! Είναι δάκρυα και…»

Πάπας Λέων ΙΔ’: «Ποτέ ξανά πόλεμος» – Η ηχηρή έκκληση του νέου Ποντίφικα για Ουκρανία και Γάζα στην παρθενική του κυριακάτικη προσευχή

Ο μαγευτικός δρόμος που εξαφανίζεται από την παλίρροια δύο φορές την ημέρα!

Ερντογάν-Πούτιν: Κρίσιμη τηλεφωνική επαφή για τις ειρηνευτικές συνομιλίες στην Κωνσταντινούπολη – «Η Τουρκία είναι πρόθυμη να φιλοξενήσει τις διαπραγματεύσεις»

00:00 / 00:00

Η Κίνα επιζητά στρατηγική σύμπραξη με τη Ρωσία στην τεχνητή νοημοσύνη

Ο Κινέζος πρεσβευτής στη Ρωσία, Zhang Hanhui, δήλωσε ότι η Κίνα επιθυμεί να αναπτύξει συνεργασία με τη Ρωσία στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης, με...

Μελέτη: Ο συνδυασμός δύο φαρμάκων θωρακίζει ασθενείς μετά από έμφραγμα

Ο συνδυασμός δύο φθηνών φαρμάκων θα μπορούσε να σώσει χιλιάδες ζωές και να μειώσει δραστικά τα περιστατικά καρδιακών προσβολών και εγκεφαλικών επεισοδίων, σύμφωνα με...

Πρωτοποριακή τεχνολογία αποκαλύπτει τα «δακτυλικά αποτυπώματα» του καρκίνου στο αίμα με υπέρυθρη ακτινοβολία

Ερευνητές από το Ινστιτούτο Max Planck ανέπτυξαν μια καινοτόμο εξέταση με τεχνητή νοημοσύνη που χρησιμοποιεί υπέρυθρη ακτινοβολία για τον εντοπισμό του καρκίνου στο αίμα,...

Η μανία με τις AI κούκλες σαρώνει τα social media — αλλά κρύβει επικίνδυνες παγίδες;

Μια νέα ψηφιακή τάση εξαπλώνεται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπου οι χρήστες μετατρέπουν τον εαυτό τους σε ψηφιακές μινιατούρες χρησιμοποιώντας εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης, δημιουργώντας...

Υγεία: Η αξιοποίηση της τεχνολογίας θωρακίζει τον εγκέφαλο από γνωστική εξασθένηση

Μια νέα μετα-ανάλυση σε 57 επιστημονικές μελέτες με 411.430 συμμετέχοντες άνω των 50 ετών αποκαλύπτει ότι η συστηματική χρήση ψηφιακής τεχνολογίας (υπολογιστής, smartphone, διαδίκτυο)...

Η μανία με τις AI κούκλες σαρώνει τα social media — αλλά κρύβει...

Μια νέα ψηφιακή τάση εξαπλώνεται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπου οι χρήστες μετατρέπουν τον εαυτό τους σε ψηφιακές μινιατούρες χρησιμοποιώντας εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης, δημιουργώντας...

Επιστήμονες δημιούργησαν ανθρώπινα δόντια από μηδενική βάση στο εργαστήριο

Για πρώτη φορά, επιστήμονες κατάφεραν να αναπτύξουν ανθρώπινα δόντια σε εργαστήριο, ανοίγοντας τον δρόμο για μια μελλοντική, φυσική εναλλακτική στα σφραγίσματα και τα οδοντικά...

Έρευνα αποκαλύπτει σχεδόν 200 επικίνδυνα παρασιτοκτόνα σε ευρωπαϊκά σπίτια

Μια εκτεταμένη μελέτη σε σπίτια δέκα ευρωπαϊκών χωρών αποκάλυψε την παρουσία 197 παρασιτοκτόνων στην οικιακή σκόνη, με περισσότερο από το 40% να σχετίζεται με...

Δρ. Λάμπρος Περόγαμβρος στο ertnews.gr: Σκοπός μας ως θεραπευτές των εφιαλτών, να ξαναδώσουμε...

«Έχουμε βρει ότι ονειρευόμαστε κατά τη διάρκεια του μεγαλύτερου ποσοστού του ύπνου μας (~70%)»Τι ακριβώς συμβαίνει με τα όνειρά μας; Γιατί δεν θυμόμαστε, κυρίως...

E. Bellini, TikTok: Μαμούθ επένδυση 12 δισ. ευρώ για θωράκιση των δεδομένων των...

Το TikTok ανακοινώνει μια σημαντική επένδυση ύψους 12 δισ. ευρώ, με την ονομασία Project Clover, που στοχεύει στην προστασία των δεδομένων των Ευρωπαίων χρηστών...

Πρωτιά για το «Σωτηρία»: Όταν δίνεις φτερά στους νέους καρδιολόγους – Μ. Βαβουρανάκης,...

Συνέντευξη στη Σοφία ΠατραμάνηΣε μια Καρδιολογική κλινική – κόσμημα, η οποία «χτυπάει» στους ρυθμούς του «αύριο» της Επιστήμης, τρεις ειδικευόμενοι γιατροί της κατέκτησαν την...

Πάνω από 3 εκατ. παιδιά παγκοσμίως πέθαναν το 2022 από λοιμώξεις που σχετίζονται...

Περισσότερα από τρία εκατομμύρια παιδιά έχασαν τη ζωή τους το 2022 σε όλο τον κόσμο, εξαιτίας λοιμώξεων που σχετίζονται με τη μικροβιακή αντοχή, όπως...

A. Μπουρλά: Σύντομα θα δούμε πολύ περισσότερες και πολύ καλύτερες θεραπείες για τα...

Εξαιρετικά αισιόδοξος για το πεδίο της επιστήμης εμφανίστηκε ο κ. Άλμπερτ Μπουρλά, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Pfizer, ο οποίος, στο πλαίσιο του 10oυ...

Δέκα νέα νοσοκομεία προστίθενται εντός του 2025 στο καινοτόμο πρόγραμμα «Οίκοθεν»

Το πρόγραμμα Οίκοθεν έχει ήδη εξυπηρετήσει περισσότερους από 250 ασθενείς, εξοικονομώντας πάνω από χίλιες θεραπείες και αποδεσμεύοντας αντίστοιχα νοσοκομειακές κλίνες. Επικεντρώνεται στην ασφαλή μεταφορά...

Έρευνα: Πώς τα κέντρα δεδομένων επιδεινώνουν την παγκόσμια λειψυδρία

Τεχνολογικοί κολοσσοί όπως Amazon, Microsoft και Google κατασκευάζουν κέντρα δεδομένων σε περιοχές με σοβαρή λειψυδρία παγκοσμίως, με την υποστήριξη των τοπικών κυβερνήσεων. Τα κέντρα...

Επαναστατική φορετή συσκευή εντοπίζει καρδιακά προβλήματα με εντυπωσιακή ακρίβεια 90%

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Μιζούρι δημιούργησαν μια καινοτόμο φορετή συσκευή σε σχήμα αστερία, η οποία παρακολουθεί την υγεία της καρδιάς με ακρίβεια άνω...

Πρωτοποριακή τεχνολογία επιτρέπει το χειρισμό ολογραμμάτων

Ερευνητές ανέπτυξαν μια τεχνολογία με την οποία μπορεί κάποιος να παρεμβαίνει και να χειρίζεται ένα ολόγραμμα. Στη μελέτη τους, η οποία είναι διαθέσιμη στο...

Επιστήμονες χαρτογράφησαν τον πιο λεπτομερή χάρτη του εγκεφάλου θηλαστικού

Επιστήμονες δημιούργησαν το πιο λεπτομερές διάγραμμα καλωδίωσης εγκεφάλου θηλαστικού, χρησιμοποιώντας προηγμένη τεχνολογία και τεχνητή νοημοσύνη. Κατέγραψαν πάνω από 200.000 κύτταρα και 500 εκατομμύρια νευρωνικά...

// ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Χριστίνα Κοραή: «Η εκκλησία αρνήθηκε να κηδέψει την αδερφή μου, που χάρισε 4 ζωές»

Στη συνέντευξή της στην εκπομπή Buongiorno, η Χριστίνα Κοραή...

Θεοφάνους: Σάλος μετά την ανάρτησή του για την Klavdia – «Με ειλικρίνεια το έγραψα...

Ο Γιώργος Θεοφάνους, μέσω βίντεο στο Instagram, αποκάλυψε ότι...

Χάος στη δίκη Φιλιππίδη: Η δικηγόρος του πετάχτηκε όρθια και χειροκροτούσε – «Είμαστε για...

Στη δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη, που διεξάγεται σήμερα, παρουσιάστηκαν...

// ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ευγενία Σαμαρά – Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος: Όλη η αλήθεια για τον χωρισμό τους

Η Ευγενία Σαμαρά και ο Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος είναι δύο...

Ρόδος: Τραγικός θάνατος 28χρονου σε εργατικό δυστύχημα – Καταπλακώθηκε από χώματα

Στη Ρόδο, ένας 28χρονος εργάτης από το Αγρίνιο έχασε...

Επαναστατικά ρομπότ σμήνους λειτουργούν και συντονίζονται χωρίς κώδικα ή αισθητήρες

Ερευνητές από το Χάρβαρντ και το Εθνικό Πανεπιστήμιο της...

Όσμαν για το σύνθημα στα ελληνικά: «Το δούλευα καιρό, δεν ήταν τόσο δύσκολο»

Ο Τσέντι Οσμάν μίλησε στην Euroleague για το σύνθημα...

Νέδα: Πατέρας και γιος γκρεμίστηκαν σε χαράδρα – Δραματική επιχείρηση διάσωσης

Συναγερμός σήμανε στη Νέδα, όπου πατέρας και γιος έπεσαν...

Ανδρουλάκης: Σιωπή Μητσοτάκη για το κρίσιμο χρονοδιάγραμμα της ηλεκτρικής διασύνδεσης Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, κατά την...

Όσμαν αποκαλύπτει για το ελληνικό σύνθημα: «Το προετοίμαζα καιρό, δεν ήταν ιδιαίτερα δύσκολο»

Ο Τσέντι Οσμάν, παίκτης του Παναθηναϊκού, εντυπωσίασε με τα...

Φιλιππιάδα: Τέσσερις Σύροι παρενόχλησαν και απαθανάτιζαν ανήλικες μαθήτριες πριν συλληφθούν

Στη Φιλιππιάδα, τέσσερις Σύροι άντρες, ηλικίας άνω των 30...

Γραπτός ΑΣΕΠ: Εξασφαλίστε πλήρεις σημειώσεις-οδηγό (150 σελίδες)

Το άρθρο αναφέρεται στην προσφορά του workenter.gr για τους...

Αχαΐα: Καθηγητές γυμνασίου εγκατέλειψαν 2 μαθήτριες σε φαστφουντ και αναχώρησαν – Ταξίδευαν με λεωφορείο για Θεσσαλονίκη

Στην Αχαΐα, δυο μαθήτριες γυμνασίου ξεχάστηκαν σε κατάστημα εστίασης...

Συγκλονίζει η Ανίτα Μπραντ: «Η Γιορτή της Μητέρας φέτος δεν είναι γιορτή με λουλούδια! Είναι δάκρυα και…»

Η Ανίτα Μπραντ, μοιράστηκε μέσω Instagram τις συναισθηματικές στιγμές...

Ο μαγευτικός δρόμος που εξαφανίζεται από την παλίρροια δύο φορές την ημέρα!

Το Passage du Gois είναι ένα μοναδικό φυσικό πέρασμα...

Τσιτσιπάς – Φις 1-2: Πικρή ήττα και πρόωρος αποκλεισμός του «Στεφ» στη Ρώμη

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς γνώρισε την ήττα από τον Άρθουρ...

Η xAI του Μασκ εξοπλίζει με ισχύ τον κορυφαίο υπερυπολογιστή τεχνητής νοημοσύνης παγκοσμίως

Η xAI, η εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης του Έλον Μασκ,...

Παναθηναϊκός: Στολίζεται η φανέλα των πρασίνων με το έμβλημα του Final Four 2025 της EuroLeague

Ο Παναθηναϊκός ετοιμάζεται για το Final Four της Euroleague,...

Οι αστροναύτες μπορεί να κατακτήσουν τον Άρη…αλλά ένα ζωτικό όργανο κινδυνεύει να καταστραφεί ανεπανόρθωτα

Η μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Nature Communications αποκαλύπτει...

Σία Κοσιώνη: Η αλήθεια για το τέλος της από τον ΣΚΑΪ!

Η Σία Κοσιώνη βρίσκεται πλέον σε τελικό στάδιο διαπραγματεύσεων...

Πένυ Αγοραστού: Αποκαλύπτει τη κρυοσυντήρηση ωαρίων – «Το σκεφτόμουν για χρόνια…»

Η Πένυ Αγοραστού, με αφορμή την Ημέρα της Μητέρας,...

Οι ΗΠΑ θεσπίζουν πρωτοποριακό νόμο για τσιπ AI με παρακολούθηση τοποθεσίας

Οι Ηνωμένες Πολιτείες προωθούν τον πρώτο νόμο στον κόσμο...

Αγρίνιο: Ποινικές διώξεις για 40 θανάτους από Covid-19 σε ΜΕΘ στο αποκορύφωμα της πανδημίας

Ποινικές διώξεις άσκησε ο εισαγγελέας Αγρινίου για 40 θανάτους...

Χριστίνα Μπόμπα: Απαντά σε Λιάγκα & Καλύβα μετά τον σάλο – «Να πω απαρχαιωμένες απόψεις; Να πω άσχετες;»

Η Χριστίνα Μπόμπα, πριν από μερικές ημέρες, προχώρησε σε...

Έρχεται οριστικό τέλος στα πειραγμένα χιλιόμετρα

Το άρθρο αναλύει το πρόβλημα της παραποίησης χιλιομέτρων σε...

Σεμινάριο ασφαλούς οδήγησης από τον όμιλο Σαρακάκη

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε και το δεύτερο διαδραστικό εκπαιδευτικό...

Ευρυδίκη Βαλαβάνη: «Το πρώτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης ήταν κόλαση!» – «Ανυπομονώ να αποκτήσω δεύτερο παιδί»

Η Ευρυδίκη Βαλαβάνη, σε πρόσφατη συνέντευξή της στην εκπομπή...

Ολυμπιακός: Ξεκινά Δευτέρα η προπώληση εισιτηρίων για τον μεγάλο τελικό Κυπέλλου με τον ΟΦΗ

Η ΠΑΕ Ολυμπιακός ανακοίνωσε ότι από τη Δευτέρα 13...

Μουντιάλ 2026: Μάχη ANT1 – ΕΡΤ για τα δικαιώματα!

Σε μια μάχη που θυμίζει πραγματικό τηλεοπτικό… ντέρμπι έχουν...

Operation Praying Mantis: Η μυστική ναυμαχία που συγκλόνισε τον Ψυχρό Πόλεμο

Η επιχείρηση «Praying Mantis», που πραγματοποιήθηκε στις 18 Απριλίου...

Νέα Σμύρνη: Πατέρας αφαίρεσε τη ζωή του γιου του έπειτα από έντονη λογομαχία

Στη Νέα Σμύρνη, μια τραγική υπόθεση σημειώθηκε την Κυριακή...

O Βαγγέλης Παυλίδης αποθεώθηκε από τους Πορτογάλους για τα «μαγικά κόλπα» του στο ντέρμπι Μπενφίκα – Σπόριτνγκ

Ο Βαγγέλης Παυλίδης αναδείχθηκε σε πρωταγωνιστή του ντέρμπι Μπενφίκα...

Ινδία-Πακιστάν: Εύθραυστη εκεχειρία παρά τη «σίγαση» των όπλων – Αναφορές για εκρήξεις το βράδυ στο Κασμίρ

Έπειτα από τις σφοδρές συγκρούσεις που πραγματοποιήθηκαν χθες Σάββατο...

Τραγωδία στη Νέα Σμύρνη: Άνδρας εντοπίστηκε νεκρός σε διαμέρισμα – Συνελήφθη συγγενής του

Στη Νέα Σμύρνη, ένας άνδρας βρέθηκε νεκρός στο διαμέρισμά...

Τραγωδία στη Νέα Σμύρνη: Άνδρας εντοπίστηκε νεκρός σε διαμέρισμα – Συνελήφθη συγγενής του

Άνδρας βρέθηκε νεκρός σε διαμέρισμα στη Νέα Σμύρνη, με...

Ιωαννα Τούνη: Ραγίζει καρδιές με την ανάρτηση για την μητέρα της που έφυγε από τη ζωή 3 χρόνια πριν

Σήμερα, Κυριακή 11/5, γιορτάζουν οι μανούλες όλου του κόσμου,...

Ο Σέρχιο Αραούχο έσπασε τη σιωπή των διχτύων και μετάνιωσε για το πειθαρχικό του παράπτωμα

Ο Σέρχιο Αραούχο επέστρεψε στη δράση με τη Σέρο...

Πτήση 19: Το Μυστήριο των Βερμούδων και το «Εξαφανισμένο Σμήνος» του Αμερικανικού Ναυτικού

Η «Πτήση 19» αναφέρεται στην μυστηριώδη εξαφάνιση πέντε αεροσκαφών...

Γιορτή της μητέρας: Το συγκινητικό μήνυμα του Άγγελου Λάτσιου για την Ελένη Μενεγάκη

Στη γιορτή της μητέρας, ο Άγγελος Λάτσιος εξέφρασε την...

BMW X1 και Hyundai i10 αποκαλύπτουν στιλ… εμπνευσμένο από το Temu

Το άρθρο εξετάζει δύο αυτοκίνητα, τη BMW X1 και...

Ζελένσκι: Πρώτα κατάπαυση του πυρός, μετά διάλογος – Η άμεση απάντηση του Ουκρανού ηγέτη στην πρόταση Πούτιν

Ο Ουκρανός Πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι εξέφρασε αισιοδοξία για την...

Κώστας Τσουρός: Αποχωρεί οριστικά από το MEGA;

Αβεβαιότητα επικρατεί για το μέλλον της εκπομπής «Ακόμα δεν...

Κωστούλας: Ο ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού στο στόχαστρο της Μπράιτον

Το όνομα του Μπάμπη Κωστούλα έχει μπει για τα...

Θεσσαλονίκη: Στη φυλακή ο 36χρονος που διακίνησε τον εκρηκτικό μηχανισμό από την Αθήνα

Στη Θεσσαλονίκη, προφυλακίστηκε ένας 36χρονος ενοικιαστής Airbnb, ο οποίος...

Τζένη Θεωνά: Αποκαλύπτει περήφανα τη φουσκωμένη κοιλίτσα – «Mαμά στα φανερά»

Η Τζένη Θεωνά ανακοίνωσε την εγκυμοσύνη της για το...

Μπαρτσελόνα – Ρεάλ Μαδρίτης: Το στέμμα της La Liga κρίνεται στη Βαρκελώνη στο επικό clasico της σεζόν

Η Μπαρτσελόνα υποδέχεται τη Ρεάλ Μαδρίτης στο «Μονζουίκ» για...