Οι αυξήσεις στις τιμές των γλυκών προϊόντων συνεχίζουν να προβληματίζουν τους καταναλωτές, όπως δήλωσε ο πρόεδρος της ομοσπονδίας επαγγελματοβιοτεχνών ζαχαροπλαστών Ελλάδας, Γιάννης Γλυκός. Σύμφωνα με τον ίδιο, η κατάσταση έχει φτάσει σε σημείο να καθιστά την πάστα είδος πολυτελείας.
Η συνεχής αύξηση των τιμών επηρεάζει όχι μόνο τους καταναλωτές, αλλά και τους επαγγελματίες του κλάδου, οι οποίοι βλέπουν την ζήτηση να μειώνεται. Οι λόγοι πίσω από αυτές τις ανατιμήσεις περιλαμβάνουν την αύξηση του κόστους πρώτων υλών και την οικονομική αστάθεια που πλήττει τη χώρα.