Τεχνητή Νοημοσύνη: Μπορεί να βοηθήσει στην αντιμετώπιση της επόμενης πανδημίας;

Αποθήκευση άρθρου
Το άρθρο προστέθηκε στη λίστα σας
  • Η τεχνητή νοημοσύνη θεωρείται κρίσιμο εργαλείο για την πρόληψη και αντιμετώπιση μελλοντικών πανδημιών.
  • Ένα σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης με τεχνητή νοημοσύνη αναλύει δισεκατομμύρια αναρτήσεις στα social media για να προβλέψει επικείμενες κρίσεις υγείας.
  • Το EVEScape προβλέπει μεταλλάξεις ιών, ενώ η AstraZeneca χρησιμοποιεί την τεχνητή νοημοσύνη για την ανακάλυψη νέων αντισωμάτων.
  • Ειδικοί υποστηρίζουν την προετοιμασία με τεχνητή νοημοσύνη, αναγνωρίζοντας τη σημασία της εμπιστοσύνης και την ανάγκη για ηθική χρήση.
  • Η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να επιταχύνει την προετοιμασία για μελλοντικές πανδημίες, αλλά χρειάζεται περαιτέρω ανάπτυξη.
  • Σύμφωνα με ειδικούς, η πρόοδος στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης μας καθιστά πιο προετοιμασμένους για την αντιμετώπιση μελλοντικών πανδημιών.

Καθώς επιστήμονες σε όλο τον κόσμο εργάζονται για την πρόληψη της επόμενης πανδημίας, ορισμένοι στρέφονται στην τεχνητή νοημοσύνη ως ένα κρίσιμο εργαλείο για την ετοιμότητα. Με ορισμένους να προβλέπουν μια άλλη μεγάλη πανδημία μέσα στην επόμενη δεκαετία, ο ρόλος της τεχνητής νοημοσύνης στην έγκαιρη ανίχνευση, την ανάπτυξη εμβολίων και την πρόβλεψη, έχει τη δυνατότητα να μετριάσει σημαντικά τις επιπτώσεις ενός τέτοιου γεγονότος.

Αν και είναι δύσκολο να προβλεφθεί ποιο παθογόνο θα προκαλέσει την επόμενη πανδημία, η αξιολόγηση προηγούμενων προσπαθειών για τον σχεδιασμό και την αντιμετώπιση επιδημιών και πανδημιών μπορεί να επιτρέψει μια πιο προληπτική και αποτελεσματική αντιμετώπιση στο μέλλον. Πολλοί επιστήμονες ποντάρουν στις δυνατότητες της τεχνητής νοημοσύνης, καθώς, όπως υποστηρίζουν, θα μπορούσε να βοηθήσει στην αντιμετώπισή της.

Ερευνητές στην Καλιφόρνια αναπτύσσουν ένα σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης το οποίο λειτουργεί με τεχνητή νοημοσύνη και εντοπίζει πρώιμες ενδείξεις πιθανών πανδημιών.Το εν λόγω εργαλείο αναλύει δισεκατομμύρια αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να εντοπίσει μοτίβα που μπορεί να σηματοδοτούν μια επερχόμενη κρίση υγείας. Tο σύστημα κατηγοριοποιεί γεγονότα που θα μπορούσαν να υποδηλώνουν την εμφάνιση μιας επιδημίας, επιτρέποντας στις υγειονομικές αρχές να δράσουν γρήγορα. Η τεχνολογία αυτή μπορεί επίσης να αξιολογήσει τα αποτελέσματα των παρεμβάσεων στη δημόσια υγεία, επιτρέποντας στις κυβερνήσεις και τους παρόχους υγειονομικής περίθαλψης να προσαρμόζουν τις στρατηγικές σε πραγματικό χρόνο.

Το έργο χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Predictive Intelligence for Pandemic Prevention του Εθνικού Ιδρύματος Επιστημών των ΗΠΑ. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα χρηματοδοτεί έρευνα που «αποσκοπεί στον εντοπισμό, τη μοντελοποίηση, την πρόβλεψη, την παρακολούθηση και τον μετριασμό των επιπτώσεων των μελλοντικών πανδημιών». Το έργο βασίζεται σε προηγούμενη έρευνα επιστημόνων του UCI και του UCLA, συμπεριλαμβανομένης μιας βάσης δεδομένων που περιλαμβάνει 2,3 δισεκατομμύρια αναρτήσεις στο Χ (πρώην Twitter) που συλλέγονται από το 2015, για την παρακολούθηση των τάσεων της δημόσιας υγείας.

Πρόβλεψη μεταλλάξεων των ιών και επιτάχυνση της ανάπτυξης εμβολίων

Ένα εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης που ονομάζεται EVEScape και αναπτύχθηκε από ερευνητές της Ιατρικής Σχολής του Χάρβαρντ και του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, προβλέπει νέες παραλλαγές του κορονοϊού. Σύμφωνα με την ερευνητική ομάδα, το εργαλείο μπορεί να προβλέψει τις μεταλλάξεις και άλλων ιών, συμπεριλαμβανομένου του HIV και της γρίπης.

«Ένα από τα μοναδικά πλεονεκτήματα του εργαλείου μας είναι ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί νωρίς σε μια πανδημία», είπε η ερευνήτρια Νίκι Ταντάνι, η οποία συμμετείχε στην ανάπτυξη του EVEScape.

«Θα μπορούσε να βοηθήσει τους παρασκευαστές εμβολίων, αλλά και τους ανθρώπους που αναζητούν νέα θεραπευτικά μέσα- όπως αντισώματα– προκειμένου να μάθουν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις μεταλλάξεις που μπορεί να προκύψουν ακόμη και ένα χρόνο μετά» πρόσθεσε.

Οπως αναφέρει το BBC, ο φαρμακευτικός γίγαντας AstraZeneca χρησιμοποιεί την τεχνητή νοημοσύνη για να επιταχύνει την ανακάλυψη νέων αντισωμάτων. Τα αντισώματα είναι πρωτεΐνες που παράγονται από κύτταρα πλάσματος και βοηθούν στην απομάκρυνση μικροοργανισμών από το σώμα. Τα αντισώματα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την παρασκευή νέων εμβολίων.

Ο αντιπρόεδρος του τμήματος Επιστήμης των Δεδομένων και Ερευνας και Ανάπτυξης της Τεχνητής Νοημοσύνης της AstraZeneca, Τζιμ Γουέδερολ, είπε ότι η εταιρεία μπορεί «να δημιουργήσει και να αναλύσει μια βιβλιοθήκη αντισωμάτων και να φέρει τις υψηλότερης ποιότητας προβλέψεις στο εργαστήριο, μειώνοντας τον αριθμό των αντισωμάτων που πρέπει να δοκιμαστούν και τον χρόνο για τον εντοπισμό των αντισωμάτων-στόχων, από τρεις μήνες σε τρεις ημέρες».

Ο Συνασπισμός για Καινοτομίες Ετοιμότητας για Επιδημίες (CEPI) με έδρα το Όσλο – ο οποίος χρηματοδότησε το EVEScape – εκτιμά πως η τεχνητή νοημοσύνη θα βοηθήσει στον στόχο του να προετοιμαστεί για επιδημίες και πανδημίες και να ανταποκριθεί σε αυτές.

«Πρέπει να είμαστε όσο το δυνατόν προετοιμασμένοι», δήλωσε ο Δρ. Ιν Κιου Γιουν, διευθυντής προγραμμάτων και καινοτόμων τεχνολογιών στο CEPI.

«Και αυτό που κάνει η τεχνητή νοημοσύνη είναι ότι επιταχύνει αυτή τη διαδικασία προετοιμασίας».

Ωστόσο, επισήμανε ότι η τεχνητή νοημοσύνη πρέπει να αναπτυχθεί περαιτέρω και να «ωριμάσει».

«Η τεχνητή νοημοσύνη εξακολουθεί να εξαρτάται από τις πληροφορίες που εισάγονται, και δεν νομίζω ότι μπορούμε να έχουμε όλες τις πληροφορίες. Η τεχνητή νοημοσύνη είναι ένα εργαλείο που μπορεί να εφαρμοστεί σε διάφορους τομείς ώστε να βελτιώσει την ποιότητα και την ταχύτητα της προετοιμασίας για την επόμενη πανδημία. Αλλά θα ήταν μάλλον λάθος να πούμε ότι μπορεί να επιβραδύνει ή να αποτρέψει την επόμενη πανδημία. Εναπόκειται στους ανθρώπους να καθορίσουν πού θα την εφαρμόσουν» τόνισε.

Στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ), ο Δρ. Φίλιπ Αμπντελμαλίκ υπογραμμίζει τον ρόλο που παίζουν οι άνθρωποι στην αποτελεσματικότητα της τεχνητής νοημοσύνης. Σύμφωνα με τον επιστήμονα, η τεχνητή νοημοσύνη έχει συγκεκριμένη αξία. Μπορεί να αντιληφθεί, για παράδειγμα, τις συζητήσεις γύρω από συγκεκριμένα συμπτώματα και να εντοπίσει πιθανές απειλές προτού οι κυβερνήσεις τις ανακοινώσουν επίσημα. Ωστόσο, ενώ αναγνωρίζει τα οφέλη της, επισημαίνει το γεγονός ότι η τεχνητή νοημοσύνη δεν πρόκειται να παράγει αποφάσεις για εμάς. Επιπλέον, ανησυχεί για τα ζητήματα που αφορούν την ηθική χρήση της και την ισότιμη εκπροσώπηση.

«Εάν την τροφοδοτώ με πληροφορίες που δεν έχω επαληθεύσει και οι οποίες μπορεί να είναι λανθασμένες, ή να αντιπροσωπεύουν μόνο ορισμένους υποπληθυσμούς, τότε το αποτέλεσμα θα είναι αντιπροσωπευτικό μόνο για ορισμένους υποπληθυσμούς ή θα περιέχει παραπληροφόρηση» επισήμανε.

Ωστόσο, οι ειδικοί πιστεύουν ότι σήμερα είμαστε πιο προετοιμασμένοι να αντιμετωπίσουμε την επόμενη πανδημία, εν μέρει λόγω της προόδου που έχει σημειωθεί στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης.

«Νομίζω ότι αυτή η πανδημία ήταν ένα είδος αφύπνισης για πολλούς ανθρώπους που ασχολούνται με αυτόν τον τομέα», είπε η Ταντάνι.

«Είμαστε σε πολύ καλύτερη κατάσταση τώρα απ’ ό,τι ήμασταν πριν από τρία χρόνια», συμπλήρωσε ο Αμπντελμαλίκ.

«Ωστόσο, υπάρχει κάτι πιο σημαντικό από την τεχνολογία που μπορεί να μας βοηθήσει όταν χτυπήσει η επόμενη πανδημία, και αυτό είναι η εμπιστοσύνη. Νομίζω ότι πρέπει πραγματικά να δουλέψουμε πάνω στις διαπροσωπικές σχέσεις, στην ανταλλαγή πληροφοριών και στην οικοδόμηση της εμπιστοσύνης. Το λέμε συνεχώς αυτό, όλοι το λένε, αλλά το κάνουμε στην πραγματικότητα;» κατέληξε ο επιστήμονας.

ΠΗΓΗ: BBC


Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο ΔΕΔΟΜΕΝΟ.

// ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Κατάρ: Καταδικάζει την «προκλητική» ρητορική του Νετανιάχου

Νετανιάχου: Επιτέλους το Κατάρ να «σταματήσει το διπλό παιχνίδι»

Ελληνική Λύση: Η κυβέρνηση κατέρρευσε οικτρά στην αντιμετώπιση της βίας στα πανεπιστήμια

Κυπριακό: Σφοδρές αντιδράσεις για τις προκλήσεις Ερντογάν περί δύο κρατών – «Η πραγματικότητα είναι η παράνομη κατοχή» αντεπιτίθεται ο Χριστοδουλίδης

Ουκρανία: Η Ρωσία εξαπέλυσε μαζική αεροπορική επιδρομή στο Κίεβο, αναφέρουν Ουκρανοί αξιωματούχοι

Συρία: Συνέλαβαν τον αρχηγό του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης

Σοφία Ζαχαράκη από την Κύπρο: Ισχυρή συμμαχία και στον τομέα της Παιδείας

Αυστραλία: Πώς το φάντασμα του συντηρητικού Τραμπ εκτόξευσε στην νίκη τους Εργατικούς του Άντονι Αλμπανέζι

Θάνατος 47χρονου άνδρα εντός κρατητηρίου στο Α.Τ. Ομόνοιας

Βαγιαδολίδ – Μπαρτσελόνα 1-2: Θρίαμβος με ανατροπή και στο +7 οι Καταλανοί στην κορυφή της «La Liga»

ΗΠΑ: Το Voice of America, που ο Τραμπ επιδιώκει να εξαφανίσει, ετοιμάζεται να αναγεννηθεί

Η συγκλονιστική αλήθεια πίσω από τη γιορτή της μητέρας

Ίντερ – Βερόνα 1-0: Καλπάζουν προς την κορυφή της Serie A οι «νερατζούρι»

Θεσσαλονίκη: Ανθρωποκυνηγητό για τον “εγκέφαλο” της βόμβας – Σύμπραξη ποινικών με αντάρτες πόλης για το χτύπημα με «άρωμα» τρομοκρατίας

Χριστοδουλίδης: Μισό αιώνα παράνομης κατοχής στην Κύπρο – Προκλητική η επίσκεψη Ερντογάν στα κατεχόμενα καταγγέλλει το κυπριακό ΥΠΕΞ

00:00 / 00:00

Η Κίνα επιζητά στρατηγική σύμπραξη με τη Ρωσία στην τεχνητή νοημοσύνη

Ο Κινέζος πρεσβευτής στη Ρωσία, Zhang Hanhui, δήλωσε ότι η Κίνα επιθυμεί να αναπτύξει συνεργασία με τη Ρωσία στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης, με...

Μελέτη: Ο συνδυασμός δύο φαρμάκων θωρακίζει ασθενείς μετά από έμφραγμα

Ο συνδυασμός δύο φθηνών φαρμάκων θα μπορούσε να σώσει χιλιάδες ζωές και να μειώσει δραστικά τα περιστατικά καρδιακών προσβολών και εγκεφαλικών επεισοδίων, σύμφωνα με...

Πρωτοποριακή τεχνολογία αποκαλύπτει τα «δακτυλικά αποτυπώματα» του καρκίνου στο αίμα με υπέρυθρη ακτινοβολία

Ερευνητές από το Ινστιτούτο Max Planck ανέπτυξαν μια καινοτόμο εξέταση με τεχνητή νοημοσύνη που χρησιμοποιεί υπέρυθρη ακτινοβολία για τον εντοπισμό του καρκίνου στο αίμα,...

Η μανία με τις AI κούκλες σαρώνει τα social media — αλλά κρύβει επικίνδυνες παγίδες;

Μια νέα ψηφιακή τάση εξαπλώνεται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπου οι χρήστες μετατρέπουν τον εαυτό τους σε ψηφιακές μινιατούρες χρησιμοποιώντας εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης, δημιουργώντας...

Υγεία: Η αξιοποίηση της τεχνολογίας θωρακίζει τον εγκέφαλο από γνωστική εξασθένηση

Μια νέα μετα-ανάλυση σε 57 επιστημονικές μελέτες με 411.430 συμμετέχοντες άνω των 50 ετών αποκαλύπτει ότι η συστηματική χρήση ψηφιακής τεχνολογίας (υπολογιστής, smartphone, διαδίκτυο)...

Η μανία με τις AI κούκλες σαρώνει τα social media — αλλά κρύβει...

Μια νέα ψηφιακή τάση εξαπλώνεται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπου οι χρήστες μετατρέπουν τον εαυτό τους σε ψηφιακές μινιατούρες χρησιμοποιώντας εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης, δημιουργώντας...

Επιστήμονες δημιούργησαν ανθρώπινα δόντια από μηδενική βάση στο εργαστήριο

Για πρώτη φορά, επιστήμονες κατάφεραν να αναπτύξουν ανθρώπινα δόντια σε εργαστήριο, ανοίγοντας τον δρόμο για μια μελλοντική, φυσική εναλλακτική στα σφραγίσματα και τα οδοντικά...

Έρευνα αποκαλύπτει σχεδόν 200 επικίνδυνα παρασιτοκτόνα σε ευρωπαϊκά σπίτια

Μια εκτεταμένη μελέτη σε σπίτια δέκα ευρωπαϊκών χωρών αποκάλυψε την παρουσία 197 παρασιτοκτόνων στην οικιακή σκόνη, με περισσότερο από το 40% να σχετίζεται με...

Δρ. Λάμπρος Περόγαμβρος στο ertnews.gr: Σκοπός μας ως θεραπευτές των εφιαλτών, να ξαναδώσουμε...

«Έχουμε βρει ότι ονειρευόμαστε κατά τη διάρκεια του μεγαλύτερου ποσοστού του ύπνου μας (~70%)»Τι ακριβώς συμβαίνει με τα όνειρά μας; Γιατί δεν θυμόμαστε, κυρίως...

E. Bellini, TikTok: Μαμούθ επένδυση 12 δισ. ευρώ για θωράκιση των δεδομένων των...

Το TikTok ανακοινώνει μια σημαντική επένδυση ύψους 12 δισ. ευρώ, με την ονομασία Project Clover, που στοχεύει στην προστασία των δεδομένων των Ευρωπαίων χρηστών...

Πρωτιά για το «Σωτηρία»: Όταν δίνεις φτερά στους νέους καρδιολόγους – Μ. Βαβουρανάκης,...

Συνέντευξη στη Σοφία ΠατραμάνηΣε μια Καρδιολογική κλινική – κόσμημα, η οποία «χτυπάει» στους ρυθμούς του «αύριο» της Επιστήμης, τρεις ειδικευόμενοι γιατροί της κατέκτησαν την...

Πάνω από 3 εκατ. παιδιά παγκοσμίως πέθαναν το 2022 από λοιμώξεις που σχετίζονται...

Περισσότερα από τρία εκατομμύρια παιδιά έχασαν τη ζωή τους το 2022 σε όλο τον κόσμο, εξαιτίας λοιμώξεων που σχετίζονται με τη μικροβιακή αντοχή, όπως...

A. Μπουρλά: Σύντομα θα δούμε πολύ περισσότερες και πολύ καλύτερες θεραπείες για τα...

Εξαιρετικά αισιόδοξος για το πεδίο της επιστήμης εμφανίστηκε ο κ. Άλμπερτ Μπουρλά, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Pfizer, ο οποίος, στο πλαίσιο του 10oυ...

Δέκα νέα νοσοκομεία προστίθενται εντός του 2025 στο καινοτόμο πρόγραμμα «Οίκοθεν»

Το πρόγραμμα Οίκοθεν έχει ήδη εξυπηρετήσει περισσότερους από 250 ασθενείς, εξοικονομώντας πάνω από χίλιες θεραπείες και αποδεσμεύοντας αντίστοιχα νοσοκομειακές κλίνες. Επικεντρώνεται στην ασφαλή μεταφορά...

Έρευνα: Πώς τα κέντρα δεδομένων επιδεινώνουν την παγκόσμια λειψυδρία

Τεχνολογικοί κολοσσοί όπως Amazon, Microsoft και Google κατασκευάζουν κέντρα δεδομένων σε περιοχές με σοβαρή λειψυδρία παγκοσμίως, με την υποστήριξη των τοπικών κυβερνήσεων. Τα κέντρα...

Επαναστατική φορετή συσκευή εντοπίζει καρδιακά προβλήματα με εντυπωσιακή ακρίβεια 90%

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Μιζούρι δημιούργησαν μια καινοτόμο φορετή συσκευή σε σχήμα αστερία, η οποία παρακολουθεί την υγεία της καρδιάς με ακρίβεια άνω...

Πρωτοποριακή τεχνολογία επιτρέπει το χειρισμό ολογραμμάτων

Ερευνητές ανέπτυξαν μια τεχνολογία με την οποία μπορεί κάποιος να παρεμβαίνει και να χειρίζεται ένα ολόγραμμα. Στη μελέτη τους, η οποία είναι διαθέσιμη στο...

Επιστήμονες χαρτογράφησαν τον πιο λεπτομερή χάρτη του εγκεφάλου θηλαστικού

Επιστήμονες δημιούργησαν το πιο λεπτομερές διάγραμμα καλωδίωσης εγκεφάλου θηλαστικού, χρησιμοποιώντας προηγμένη τεχνολογία και τεχνητή νοημοσύνη. Κατέγραψαν πάνω από 200.000 κύτταρα και 500 εκατομμύρια νευρωνικά...

// ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ντενίση: «Τι με φέρατε εδώ πέρα για 5 λεπτά;» – Το ξέσπασμα της ηθοποιού...

Στην εκπομπή "Πρωινό" του ΑΝΤ1, η Μιμή Ντενίση παραχώρησε...

Αποκαλύφθηκε το θανατηφόρο ερπετό που αξιοποιούσαν ως “όπλο” οι αρχαίοι Έλληνες

Επιστήμονες από την Ιταλία ανακάλυψαν το φίδι «Javelin Sand...

Πέτρος Κωστόπουλος: «Ήθελα να αυτοκτονήσω, ήθελα με τη μηχανή να συντριβώ» – Το AIDS,...

Ο Πέτρος Κωστόπουλος, σε μια αποκαλυπτική συνέντευξη στην εκπομπή...

Άφαντη η θρυλική Ζωζώ Σαπουντζάκη

Η Ζωζώ Σαπουντζάκη, η εμβληματική μορφή του ελληνικού θεάτρου...

// ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Κατάρ: Καταδικάζει την «προκλητική» ρητορική του Νετανιάχου

Το Κατάρ καταδίκασε τη «προκλητική» ρητορική του Ισραηλινού πρωθυπουργού...

Νετανιάχου: Επιτέλους το Κατάρ να «σταματήσει το διπλό παιχνίδι»

Ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου κάλεσε το Κατάρ να...

Ελληνική Λύση: Η κυβέρνηση κατέρρευσε οικτρά στην αντιμετώπιση της βίας στα πανεπιστήμια

Η Ελληνική Λύση καταγγέλλει την κυβέρνηση για την αποτυχία...

Ουκρανία: Η Ρωσία εξαπέλυσε μαζική αεροπορική επιδρομή στο Κίεβο, αναφέρουν Ουκρανοί αξιωματούχοι

Η Ρωσία εξαπέλυσε μαζική αεροπορική επιδρομή στο Κίεβο, σύμφωνα...

Συρία: Συνέλαβαν τον αρχηγό του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης

Στη Δαμασκό, οι συριακές αρχές συνέλαβαν τον ηγέτη του...

Σοφία Ζαχαράκη από την Κύπρο: Ισχυρή συμμαχία και στον τομέα της Παιδείας

Η Υπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη ολοκλήρωσε διήμερη επίσκεψη στην...

Αυστραλία: Πώς το φάντασμα του συντηρητικού Τραμπ εκτόξευσε στην νίκη τους Εργατικούς του Άντονι Αλμπανέζι

Στις πρόσφατες εκλογές στην Αυστραλία, ο Άντονι Αλμπανέζι, ηγέτης...

Θάνατος 47χρονου άνδρα εντός κρατητηρίου στο Α.Τ. Ομόνοιας

Το Σάββατο 3 Μαΐου 2025, ένας 47χρονος χρήστης ουσιών,...

Βαγιαδολίδ – Μπαρτσελόνα 1-2: Θρίαμβος με ανατροπή και στο +7 οι Καταλανοί στην κορυφή της «La Liga»

Η Μπαρτσελόνα κατάφερε να ανατρέψει το σκορ και να...

Η συγκλονιστική αλήθεια πίσω από τη γιορτή της μητέρας

Η γιορτή της μητέρας, που σήμερα γιορτάζεται με αγάπη...

Ίντερ – Βερόνα 1-0: Καλπάζουν προς την κορυφή της Serie A οι «νερατζούρι»

Η Ίντερ κατάφερε να νικήσει τη Βερόνα με 1-0...

Χάρης Δούκας για το γήπεδο του Παναθηναϊκού στο Βοτανικό: «Εφικτή η παράδοση τον Δεκέμβριο του 2026»

Ο δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας, ανακοίνωσε ότι οι εργασίες...

Βασίλης Ξανθόπουλος: Δάκρυα και αξέχαστες στιγμές στο αποχαιρετιστήριο ματς Πανιώνιος – Περιστέρι

Στο αποχαιρετιστήριο παιχνίδι του Βασίλη Ξανθόπουλου, ο Πανιώνιος επικράτησε...

Τι κρύβει ο μαγευτικός αστερισμός της Μεγάλης Άρκτου;

Ο αστερισμός της Μεγάλης Άρκτου, ο πιο σημαντικός του...

Πριγκίπισσα Νταϊάνα: Η κρυφή νύχτα σε γκέι μπαρ με τον Φ.Μέρκιουρι – Πώς ξεγέλασε τους πάντες!

Σε νέο βιβλίο του βιογράφου Έντουαρντ Γουάιτ, αποκαλύπτεται μια...

Δήμητρα Παπαδήμα για δίκη Πέτρου Φιλιππίδη: «Τα προκάλεσε και τα υπέστη»

Η Δήμητρα Παπαδήμα παραχώρησε συνέντευξη στην εκπομπή «Talk of...

Θεσσαλονίκη: 33χρονη επιτέθηκε με μαχαίρι στον σύντροφό της

Στη Θεσσαλονίκη, μια 33χρονη γυναίκα από την Αιθιοπία επιτέθηκε...

Χάος και επεισόδια οπαδών με τα ΜΑΤ στον τελικό του Κυπέλλου Ερασιτεχνών Αχαΐας

Στον τελικό του Κυπέλλου Ερασιτεχνών Αχαΐας, η ομάδα του...

Άντζελα Δημητρίου: «Λιώνει» για την εγγονή της – Η γλυκιά στιγμή που την ταΐζει στο στόμα

Η Άντζελα Δημητρίου από τότε που έγινε γιαγιά δεν...

Τέμπη: Στη Βουλή η δικογραφία – Τα αποκαλυπτικά έγγραφα που “καρφώνουν” τον Καραμανλή

Η δικογραφία για το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη...

Θώνις-Ηράκλειο: Η μυθική πόλη που αναδύθηκε από τη θάλασσα και δικαίωσε τον Ηρόδοτο

Η αρχαία πόλη Θώνις-Ηράκλειο, που είχε εξαφανιστεί κάτω από...

Αλτσχάιμερ: Η απροσδόκητη σχέση της μύτης με τον κίνδυνο εμφάνισης

Το άρθρο εξετάζει τη σχέση μεταξύ του σκαλίσματος της...

Κλήρωση ΛΟΤΤΟ 2619: Αυτοί είναι οι τυχεροί αριθμοί

Στην κλήρωση ΛΟΤΤΟ 2619 που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 3...

Ανδρουλάκης: «Στην κοινωνία θα συντρίψουμε τον δήθεν “μονόδρομο” που επιχειρούν να επιβάλουν τα συμφέροντα υπέρ του κ. Μητσοτάκη»

Στην Περιφερειακή Συνδιάσκεψη Θεσσαλίας, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής,...

ΟΦΗ – Άρης: Αναγκαστικό διάλειμμα στον αγώνα λόγω βλάβης σε πυλώνα φωτισμού

Στον αγώνα ΟΦΗ – Άρης για τα πλέι οφ...

Φωτιά στην Κερατέα: Τυλίχθηκαν στις φλόγες παράγκα και όχημα

Συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική το βράδυ του Σαββάτου στην...

Περού: Αρχαιολόγοι εντόπισαν μούμια 5.500 ετών σε χωματερή σκουπιδιών!

Σε μια σπουδαία ανακάλυψη προχώρησαν αρχαιολόγοι στο Περού, καθώς...

Μαρινάκης: Αυτό που εγγυώμαι απόλυτα είναι ότι στη ΔΕΘ θα ανακοινωθούν μειώσεις φόρων

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης δήλωσε ότι στη ΔΕΘ...

Άντζελα Δημητρίου: «Λιώνει» για την εγγονή της – Η τρυφερή στιγμή που την ταΐζει με αγάπη

Η Άντζελα Δημητρίου εκφράζει τη μεγάλη της αδυναμία για...

Ο Άρης Μουγκοπέτρος συγκινεί αγκαλιά με τις κόρες του στο νοσοκομείο – «Ήρθαν οι βασίλισσές μου»

Ο Άρης Μουγκοπέτρος, γνωστός κλαρινίστας, νοσηλεύεται στο νοσοκομείο μετά...

Ο Μαξ Φερστάπεν καλωσόρισε κορίτσι! Έγινε πατέρας για πρώτη φορά!

Ο Μαξ Φερστάπεν και η σύντροφός του, Κέλι Πικέ,...

Οι Αρχαίοι Καρχηδόνιοι πρόσφεραν τα παιδιά τους θυσία για να εξασφαλίσουν την εύνοια των θεών

Μια πρόσφατη αρχαιολογική ανακάλυψη από Αμερικανούς ερευνητές αποκάλυψε ότι...

Αθηνά Οικονομάκου: Η τρυφερή ανάρτηση με τα παιδιά της και τον Μπρούνο Τσερέλα

Η Αθηνά Οικονομάκου και ο σύντροφός της, Μπρούνο Τσερέλα,...

Λέτσε – Νάπολι 0-1: Χρυσό διπλό κατάκτησης από τους Παρτενοπέι στη Serie A

Η Νάπολι συνεχίζει την πορεία της προς την κατάκτηση...

ΥΠΕΞ: Καταδικάζει την «προκλητική επίσκεψη» Ερντογάν στα Κατεχόμενα – «Αποκαλυπτική των τουρκικών σχεδιασμών»

Το Υπουργείο Εξωτερικών της Κύπρου καταδίκασε την πρόσφατη επίσκεψη...

Χλιδή: Αστυνομεύει με πολυτελή Rolls-Royce η τροχαία του Ντουμπάι

Η τροχαία του Ντουμπάι παρουσίασε τη νέα της προσθήκη,...

Εξοργισμένη η Ιωάννα Τούνη – Το απρόοπτο περιστατικό που αντιμετώπισε στο Λος Άντζελες

Η Ιωάννα Τούνη, κατά τη διάρκεια ενός solo ταξιδιού...

Ένα μυστήριο θανατηφόρο περιστατικό που δεν βρήκε ποτέ απάντηση: Ο πιλότος που πήδηξε στο κενό χωρίς αλεξίπτωτο!

Σοκ προκαλεί ένα πολύ περίεργο θανατηφόρο περιστατικό από το...

ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Με Τζούρισιτς και Μπακασέτα η αποστολή του «τριφυλλιού»

Ο Παναθηναϊκός θα αντιμετωπίσει αύριο (04/05/25, 20:00, Live από...

Εφημερεύοντα Φαρμακεία – Σάββατο 3 Μαΐου 2025

Μάθετε ποια φαρμακεία εφημερεύουν σε Αθήνα. Βρείτε εύκολα και γρήγορα...

Ο Χρήστος Ζαφείρης σκόραρε από ασίστ του Φοίβου Μπότου στο Σλάβια Πράγας – Βικτόρια Πλζεν 4-3

O Χρήστος Ζαφείρης και ο Φοίβος Μπότος είναι πρωταγωνιστές...

Άρης – Λαύριο 79-61: Κυριάρχησαν οι Θεσσαλονικείς στα πλέι άουτ της Basket League

Στον αγώνα της 4ης αγωνιστικής των πλέι άουτ της...

Καιρός: Επιστρέφει μίνι καλοκαίρι με θερμοκρασίες-φωτιά μέχρι την Πέμπτη – Η πρόγνωση του Θοδωρή Κολυδά

Ο Θοδωρής Κολυδάς προειδοποιεί για την επιστροφή ενός «μίνι...

Κι όμως το ποδόσφαιρο «γεννήθηκε» στην αρχαία Ελλάδα: Η συγκλονιστική αποκάλυψη έρευνας

Έρευνα αποκαλύπτει ότι οι ρίζες του ποδοσφαίρου ενδέχεται να...