Από την παρουσίαση της αισθησιακής και ανυπέρβλητης νέας 33 Stradale, όλοι περιμέναμε την επόμενη κίνηση της Alfa Romeo. Θα ήταν άλλο supercar; Η νέα GTV; Κάποιο ολοκαίνουργιο sportscar; Ουδείς γνώριζε, ούτε καν οι ίδιοι οι Ιταλοί, άπαντες συζητούσαν, η φημολογία έδινε και έπαιρνε. Τώρα, το Μιλάνο είπε να πατήσει παύση σε όλο αυτό το «μπίρι-μπίρι», ξεκαθαρίζοντας τα πράγματα και επιβεβαιώνοντας, για άλλη μια φορά, τη ζωτικότητα των SUV για το 99% της αυτοκινητοβιομηχανίας.
Ο επικεφαλής μάρκετινγκ της Alfa, Cristiano Fiorio, μίλησε σε βρετανικά Μέσα για την προοπτική εξέλιξης ενός καινούργιου sportscar, επιβεβαιώνοντας ξανά τη δυσάρεστη αλήθεια της αγοράς: ό,τι δεν πουλάει, δεν φτιάχνεται. Κι αν πρέπει να φτιαχτεί, θα πρέπει να πουλάει κάτι άλλο για ισοζύγιο. «Πάνω από όλα, οφείλουμε να εξασφαλίζουμε φερεγγυότητα. Να παρουσιάζουμε κάτι καινούργιο κάθε χρόνο, να το κάνουμε κερδοφόρο, να δείχνουμε ότι τα νούμερα των πωλήσεων υποστηρίζουν το ύψος της επένδυσης. Όταν καταφέρουμε να κάνουμε αυτή τη συνθήκη κανόνα, όχι εξαίρεση, τότε μπορούμε να ονειρευόμαστε», ήταν τα λόγια του Fiorio. Σε ελεύθερη μετάφραση, η Alfa Romeo έχει πολύ σημαντικότερα πράγματα να την απασχολούν εμπορικά, από το να φτιάξει ένα μοντέλο για λίγους.
Η 33 Stradale προέκυψε σαν μπόνους, εκτός του κανονικού οργανογράμματος, και δίχως να υπάρχει ο παραμικρός περιορισμός στην τιμή (επισήμως δεν ανακοινώθηκε, αλλά γύρω στα 2 εκατ. ευρώ πουλήθηκε η κάθε μια). Άλλο αυτό, άλλο να παράγεις κανονικά ένα sportscar ως πλήρες μέλος της γκάμας, που δεν θα κάνει πωλήσεις. Αν θες να κάνεις κάτι τέτοιο, όπως δηλώνει ο Fiorio, θα πρέπει να τραβάνε «κουπί» τα υπόλοιπα μοντέλα: «Αν πας με το σκεπτικό “έφτιαξα την 33 Stradale, χαλάλι που δεν πούλησα μια Junior, μια Tonale, μια Giulia ή Stelvio παραπάνω”, τότε άστα να πάνε. Κάθε πώληση μετράει. Δεν έχουμε τους πόρους της Audi, της Mercedes ή της Porsche, λόγω όγκου πωλήσεων. Πρέπει να το πάμε βήμα-βήμα. Αυτό κάνουμε τα 3-4 τελευταία χρόνια, προσπαθούμε πρώτα να βάλουμε τα πάντα σε τάξη. Εφόσον το επιτύχουμε, θα βάλουμε στο τραπέζι την προοπτική προτάσεων περιορισμένου εμπορικού ενδιαφέροντος».