Για τις δημοσκοπήσεις, τα μέτρα της κυβέρνησης για την οικονομία, το στεγαστικό αλλά και την δικογραφία των Τεμπών για τον Κώστα Καραμανλή μίλησε η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Μιλένα Αποστολάκη στους Νίκο Χατζηνικολάου, Κάτια Μακρή και Αντώνη Δελλατόλα από την συχνότητα του Realfm 97,8.
Αναφορικά με τις δημοσκοπήσεις που δείχνουν ότι το 40% με 45% των πολιτών δηλώνει ικανοποιημένο από τα μέτρα της κυβέρνησης η Μιλένα Αποστολάκη τόνισε ότι «επισημαίνετε ευρήματα δημοσκοπήσεων της τελευταίας εβδομάδας, στα οποία η κυβέρνηση παρουσιάζεται να έχει μία πολύ μικρή αύξηση του ποσοστού της, που όλοι οι συνάδελφοί σας την αποδίδουν σε αυτή την πελατειακή μικροδιαχείριση των τελευταίων ημερών με τις εξαγγελίες των επιδομάτων και μία γενικότερη κατάσταση».
«Φαντάζομαι όλοι θα συμφωνήσετε δεν θυμάμαι ποτέ σε μία μη εκλογική χρονιά – γιατί εγώ είμαι καλόπιστη και κρατώ την δέσμευση του Πρωθυπουργού ότι οι εκλογές αργούν και θα γίνουν το 2027- να συζητιέται τον Απρίλιο και να είναι αντικείμενο και υπουργικών συσκέψεων το καλάθι της ΔΕΘ», είπε η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.
Και συνέχισε: «Από την μία πλευρά έχουμε αυτή την λογική, την λογική των επιδομάτων την οποία φαντάζομαι θυμάστε όλοι ότι ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο κύριος Μητσοτάκης την χτυπούσε με πολύ μεγάλη αυστηρότητα και ορθά έκανε».
Σε ερώτηση αν θα φέρει ανακούφιση στο στεγαστικό πρόβλημα το πρόγραμμα με τα ΣΔΙΤ, στα οποία το κράτος προσφέρει το οικόπεδο, οι εργολάβοι θα χτίζουν τα σπίτια και θα νοικιάζονται σε πολύ χαμηλές τιμές η Μιλένα Αποστολάκη σημείωσε ότι «θα σας έλεγα ότι είναι μία κακή προσπάθεια αντιγραφής του προγράμματος του ΠΑΣΟΚ για την κοινωνική κατοικία που ανακοινώθηκε εδώ και 20 μέρες περίπου. Σε κάθε περίπτωση, όμως θα συμφωνήσετε μαζί μου ότι είναι παρά πολύ αργά για όλα αυτά».
«Κακή αντιγραφή το επισημαίνω ως προς το ότι θα περίμενε κανείς από μία κυβέρνηση η οποία έχει πολλά εργαλεία στα χέρια της να τα εξαγγείλει αυτά το 2019. Οι εξαγγελίες οι σημερινές δεν θα έχουν αποδώσει το 2027 που θα έχουμε εκλογές και μέχρι τότε αυτό το οποίο κάνει ο Πρωθυπουργός είναι να επιδοτεί την ζήτηση και μέσα από τα προγράμματα Σπίτι μου Ι, ΙΙ, με τα οποία θα δείτε ότι -ακριβώς επειδή είναι παρά πολύ λίγοι εκείνοι που έχουν πρόσβαση στον τραπεζικό δανεισμό και πολύ λιγότεροι εκείνοι που έχουν κάποιο μικρό απόθεμα σε μορφή καταθέσεων και μπορούν να βοηθηθούν- δεν λύνεται το πρόβλημα στους πραγματικά ευάλωτους», υπογράμμισε η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.
«Η χώρα έχει ένα εθνικό μέγα ζήτημα, το δημογραφικό. Μικραίνουμε, φτωχαίνουμε- εννοώ πληθυσμιακά- και αυτή η χώρα το 2050 κινδυνεύει να βρεθεί με πληθυσμό που θα είναι κοντά στα 8 εκατομμύρια. Τι κάνει, λοιπόν, η κυβέρνηση του κυρίου Μητσοτάκη; Η φορολογική μεταχείριση και ελάφρυνση που επιφυλάσσει στην ελληνική οικογένεια είναι η τέταρτη μικρότερη στον ΟΟΣΑ με μόλις 2%. Και είναι κατά 9% πάνω από τον μέσο όρο στην φορολόγηση της οικογένειας σε όλη την Ε.Ε. Με το να μην τιμαριθμοποιεί την φορολογική κλίμακα, όπως εμείς την προτρέπουμε, έχει αυξήσει την φορολογική επιβάρυνση στο 39,3% όταν ο μέσος όρος στον ΟΟΣΑ είναι 34,9%», ανέφερε η Μιλένα Αποστολάκη.
«Άρα θέλω να σας πω ο συνδυασμός αυτών συν η αδιανόητη σχέση έμμεσων και άμεσων φόρων που σε όλη την Ε.Ε. είναι 1 προς 1 ενώ σε εμάς είναι 1 προς 1,8% δεν βοηθά τους ευάλωτους. Αντιθέτως βοηθά την πολιτική ΣΥΡΙΖΑ την οποία συνεχίζει ο κύριος Μητσοτάκης, δηλαδή τα υπερπλεονάσματα και η μορφή επιδομάτων και pass που είναι όπως έλεγε ο Πρωθυπουργός κάτι που είναι προσβλητικό για την αξιοπρέπεια των πολιτών, τους εκμαυλίζει και επιχειρεί να εξαγοράσει την ψήφο και την συνείδηση τους» είπε η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.
«Άρα όλα αυτά είναι το επιστέγασμα ότι η συνταγή είναι λανθασμένη και θα σας έλεγα ότι ακόμη και σε αυτή την κατώτερη των περιστάσεων τακτική, δηλαδή της μικροπελατειακής διαχείρισης και εκεί ο Πρωθυπουργός κάνει λάθος. Γιατί το να γιγαντώνει την απόσταση του πολιτικού συστήματος, την αποσύνδεση του πολιτικού συστήματος από εκείνους που οφείλει να εκπροσωπεί, από την κοινωνία, το να βαθαίνει το ρήγμα εμπιστοσύνης, που υπάρχει σήμερα, και εκείνος με τις επιλογές του και με την πολιτική του να το ρηγματώνει ακόμη περισσότερο είναι μεγάλο πρόβλημα όχι μόνο για την ΝΔ – γιατί να σας πω την αλήθεια αυτό δεν θα μου προξενούσε ιδιαίτερη αγωνία- είναι μεγάλο πρόβλημα για την χώρα», τόνισε η Μιλένα Αποστολάκη.
Παράλληλα για το περιστατικό στην Νομική η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ανέφερε ότι «αδιανόητο το περιστατικό. Ξέρετε ως πολιτικός και πολύ περισσότερο ως ένας άνθρωπος που τέλειωσε αυτή την σχολή και σε αυτές τις αίθουσες έχω βρεθεί πριν από χρόνια σπουδάζοντας στην Νομική Αθηνών ντρέπομαι να λέω ότι καταδικάζω τα περιστατικά βίας. Πραγματικά σας λέω ντρέπομαι και να κοιτάζω τους ανθρώπους, τους γονείς αυτών των παιδιών και κυρίως τους φοιτητές. Αδιανόητο αυτά τα πράγματα να συμβαίνουν σε μία ευνομούμενη, δυτική, δημοκρατική χώρα».
«Επειδή τα λόγια χάνουν και το νόημα τους εδώ η κυβέρνηση είναι πραγματικά εκτεθειμένη. Δεν θα μιλήσω για τις διαχρονικές ευθύνες του μεταπολιτευτικού πολιτικού συστήματος, της ανοχής κτ.λ. Όλα αυτά είναι δεδομένα, τα έχουμε πει και στο βαθμό που μας αναλογούσε έχουμε κάνει και την αυτοκριτική μας. Αλλά προσέξτε έχουμε μία κυβέρνηση που το 2019 εξήγγειλε τον απίθανο θεσμό της πανεπιστημιακής αστυνομίας. Της είπαμε τότε όλοι ότι είναι ο λάθος δρόμος. Σήμερα έρχεται τέσσερα πέντε χρόνια μετά να πει ότι είναι λάθος. Η λύση είναι απλούστατη. Η κάρτα εισόδου και το τουρνικέ σε κάθε πανεπιστημιακό ίδρυμα της χώρας – εδώ που τα λέμε 4, 5 ιδρύματα είναι που έχουν τα προβλήματα, δεν θα δεις προβλήματα στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, στο Πολυτεχνείο της Μαγνησίας σε τέτοια έκταση και δεν θα δεις και καθόλου. Η λύση του προβλήματος δεν απαιτεί να εφεύρουμε την πυρίτιδα, κάρτα εισόδου και ένα τουρνικέ» είπε η Μιλένα Αποστολάκη.
Ερωτηθείσα αν το ΠΑΣΟΚ μετά την αποστολή της δικογραφίας στη Βουλή βιάστηκε να μιλήσει για κακουργήματα του Κώστα Καραμανλή η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι «εμείς υπενθυμίσαμε δύο πράγματα. Δεν μιλήσαμε για τις ευθύνες του κυρίου Καραμανλή ακόμα. Πρόκειται για μία χαώδη δικογραφία 59.000 εγγράφων. Εγώ έχω ήδη επισκεφθεί αυτό το δωματιάκι στο οποίο η κάθε κοινοβουλευτική ομάδα έχει στην διάθεση της μίας οθόνη ενός υπολογιστή. Αντιλαμβάνεστε πόσο δύσκολη είναι η μελέτη και πόσο χρόνο απαιτεί. Αλλά οφείλουμε να επισημάνουμε δύο χαρακτηριστικά, δύο ζητήματα βαρύνουσας σημασίας και αυτά επισημάναμε».
«Πρώτον να υπενθυμίσουμε ότι για τον κύριο Καραμανλή και σε ό,τι αφορά ένα άλλο ζήτημα αυτό της διαχείρισης και εφαρμογής της 717 μία δικογραφία η οποία καταλόγιζε κακουργηματική απιστίας στον κύριο Καραμανλή με παρέμβαση και επιλογή του κυρίου Πρωθυπουργού την οποία οι εντολοδόχοι βουλευτές της πλειοψηφίας υλοποίησαν εξασφαλίστηκε το ακαταδίωκτο του», υπογράμμισε η Μιλένα Αποστολάκη.
Και πρόσθεσε: «Δεύτερον ότι η οποιαδήποτε Προανακριτική Επιτροπή εφόσον αποφασιστεί από την Ολομέλεια και συσταθεί που πλέον αφορά το κύριο έγκλημα και όχι το επικουρικό έγκλημα, αυτό που βαραίνει τον κύριο Τριαντόπουλο, θα είναι αδιανόητο να ακολουθηθεί η ίδια μεθόδευση της καταστρατήγησης του Συντάγματος καθώς τώρα πια δεν έχουμε ούτε καν διάταξη εισαγγελέα που να περιγράφει τις πράξεις».
«Και τρίτο και σημαντικό: εμείς δεν μιλήσαμε για τις ευθύνες του κυρίου Καραμανλή ακόμα. Εμείς επισημάναμε ότι θα ήταν οξύμωρο υφιστάμενα πρόσωπα, διοικητικοί υφιστάμενοι, διευθυντές υπουργείων να διώκονται για πράξεις κακουργηματικού χαρακτήρα με απόφαση του εισαγγελέα και του ανακριτή και να τους έχουν επιβληθεί ως προσωρινό μέτρο περιοριστικοί όροι και από την άλλη πλευρά τα προϊστάμενα πρόσωπα, η προϊστάμενη Αρχή είτε πολιτικό πρόσωπο είναι είτε προϊστάμενη διοικητική Αρχή να διώκεται για πλημμέλημα. Θα ήταν εξαιρετικά οξύμωρο. Θα ήταν προσβλητικό της νοημοσύνης του ελληνικού λαού αλλά και προσβλητικό και στον αγώνα που δίνεται από τις οικογένειες και τους συνηγόρους τους για την απόδοση της αλήθειας και της δικαιοσύνης. Αυτό επισημάναμε», κατέληξε η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.
Ακούστε το ηχητικό: