NASA: Διπλή διαστημική αποστολή προς αναζήτηση των βασικών συστατικών της ζωής και μια πρωτοποριακή μελέτη του Ήλιου

Διπλή διαστημική αποστολή της NASA στοχεύει στην αναζήτηση βασικών συστατικών ζωής και στην μελέτη του Ήλιου, υποσχόμενη ανακαλύψεις για το σύμπαν.
Αποθήκευση άρθρου
Το άρθρο προστέθηκε στη λίστα σας

Η NASA εκτόξευσε πρόσφατα δύο διαστημικές αποστολές, το SPHEREx και το PUNCH, με στόχο την αναζήτηση των βασικών συστατικών της ζωής και τη μελέτη του Ήλιου.

Το SPHEREx θα εξερευνήσει περισσότερους από 450 εκατομμύρια γαλαξίες και θα αναζητήσει στοιχεία για νερό και άλλες χημικές ενώσεις που είναι απαραίτητες για τη ζωή, ενώ το PUNCH θα παρατηρήσει την εξωτερική ατμόσφαιρα του Ήλιου και τον ηλιακό άνεμο, προσφέροντας πολύτιμες πληροφορίες για τη δραστηριότητα του Ήλιου και τις επιπτώσεις του στο ηλιακό σύστημα.

Οι δύο αποστολές, αν και με διαφορετικούς στόχους, θα συνεργαστούν για να προσφέρουν μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα του σύμπαντος και του ηλιακού μας συστήματος.

Πιο αναλυτικά:

Μια κοσμική αποστολή «δύο σε ένα». Το νεότερο διαστημικό τηλεσκόπιο της NASA, το SPHEREx – σχεδιασμένο για να αναζητήσει τα βασικά συστατικά για τη ζωή στον Γαλαξία μας – και μια συσκευή προσανατολισμένη προς τον Ήλιο και ονομάζεται PUNCH, εκτοξεύτηκαν μαζί πριν λίγες ημέρες πάνω σε έναν πύραυλο SpaceX Falcon 9 από τη Διαστημική Βάση Vandenberg στην Καλιφόρνια.

Παρόλο που οι αποστολές έχουν τελείως διαφορετικούς στόχους, η εκτόξευση του PUNCH ως δευτερεύοντος δρομολογίου μαζί με το SPHEREx βοηθά να φέρουμε «περισσότερη επιστήμη στο διάστημα με λιγότερο κόστος», δήλωσε ο Δρ Nicky Fox, συνεργάτης διαχειριστής της Διεύθυνσης Επιστημονικής Αποστολής της NASA.

NASA: Διπλή διαστημική αποστολή προς αναζήτηση των βασικών συστατικών της ζωής και μια πρωτοποριακή μελέτη του Ήλιου
Ο δορυφόρος PUNCH με τις ηλιακές συστοιχίες του. Alex Valdez/USSF 30th Space Wing/NASA

Και βοηθά το γεγονός ότι οι αποστολές πηγαίνουν σε ένα παρόμοιο μέρος: μια σύγχρονη τροχιά γύρω από τους πόλους της Γης, που σημαίνει ότι κάθε διαστημόπλοιο θα διατηρεί τον ίδιο προσανατολισμό σε σχέση με τον Ήλιο καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Το SPHEREx (Spectro-Photometer for the History of the Universe, Epoch of Reionization and Ices Explorer), στοχεύει να ρίξει φως στο πώς έχει εξελιχθεί το σύμπαν και να βρει από πού προέρχονται τα βασικά συστατικά της ζωής στο σύμπαν.

Το PUNCH (Polarimeter to Unify the Corona and Heliosphere) θα μελετήσει πώς ο Ήλιος επηρεάζει το ηλιακό σύστημα. Η αποστολή θα παρατηρήσει την καυτή εξωτερική ατμόσφαιρα του ήλιου, που ονομάζεται στέμμα, και θα μελετήσει τον ηλιακό άνεμο, ή τα ενεργοποιημένα σωματίδια που εκτοξεύονται με σταθερή ροή από τον ήλιο.

Και οι δύο πρωτοποριακές αποστολές υπόσχονται να αποκαλύψουν άγνωστες πτυχές του ηλιακού μας συστήματος και του γαλαξία μας.

«Αυτές οι αποστολές καλύπτουν όλο το εύρος της επιστήμης που ασχολείται η NASA καθημερινά», είπε ο Δρ Mark Clampin, αναπληρωτής διαχειριστής της Διεύθυνσης Επιστημονικής Αποστολής της NASA.

«Το PUNCH… θα μελετήσει τον Ήλιο με μεγάλη λεπτομέρεια, ενώ το SPHEREx είναι μια αποστολή έρευνας που θα σαρώσει ολόκληρο τον ουρανό και θα παρατηρήσει εκατοντάδες εκατομμύρια αστέρια. Έτσι, κάθε λεπτό της ημέρας, οι επιστημονικές αποστολές της NASA εξερευνούν το σύμπαν σε διαφορετικές κλίμακες για να μας βοηθήσουν πραγματικά να κατανοήσουμε το σύμπαν στο οποίο ζούμε και να κατανοήσουμε τον ήλιο που κρατά τον πλανήτη μας ζωντανό», συμπλήρωσε.

Το SPHEREx

Μετά την εκτόξευση, το SPHEREx θα περάσει λίγο περισσότερο από δύο χρόνια σε τροχιά γύρω από τη Γη σε ύψος 650 χλμ., συλλέγοντας δεδομένα για περισσότερους από 450 εκατομμύρια γαλαξίες. Το τηλεσκόπιο θα ερευνήσει επίσης περισσότερα από 100 εκατομμύρια αστέρια στον γαλαξία μας.

Ο προσανατολισμός του SPHEREx μόλις φτάσει σε τροχιά. NASA/JPL

Η χαρτογράφηση της κατανομής των γαλαξιών θα βοηθήσει τους επιστήμονες να κατανοήσουν ένα κοσμικό φαινόμενο που ονομάζεται πληθωρισμός, ή αυτό που πυροδότησε το σύμπαν να αυξηθεί σε μέγεθος κατά ένα τρισεκατομμύριο τρισεκατομμύρια φορές σχεδόν αμέσως μετά τη Μεγάλη Έκρηξη.

Το τηλεσκόπιο θα δημιουργήσει έναν χάρτη του ουρανού στο υπέρυθρο φάσμα, αόρατο στο ανθρώπινο μάτι, αλλά ιδανικό για τη μελέτη άστρων και γαλαξιών. Θα χωρίζει το υπέρυθρο φως σε μεμονωμένα μήκη κύματος, όπως ένα πρίσμα. Τα διαφορετικά χρώματα του φωτός μπορούν να βοηθήσουν τους επιστήμονες να αποκαλύψουν τη σύνθεση των ουράνιων αντικειμένων απομονώνοντας τις χημικές τους ενώσεις.

Θα μετρά επίσης τη συνολική λάμψη του φωτός που εκπέμπεται από όλους τους γαλαξίες, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που είναι πολύ μακρινοί και αμυδροί για να ανιχνευθούν από άλλα τηλεσκόπια, για να παρέχει μια ευρεία ματιά σε όλες τις κύριες πηγές φωτός σε όλο το σύμπαν.

Το SPHEREx θα μπορεί να δημιουργήσει έναν χάρτη του ουρανού μέσα από διαφορετικά μήκη κύματος του υπέρυθρου φωτός. NASA/JPL

Ένας από τους κύριους στόχους του SPHEREx είναι να αναζητήσει στοιχεία για νερό, διοξείδιο του άνθρακα, μονοξείδιο του άνθρακα και άλλα συστατικά απαραίτητα για τη ζωή παγωμένα μέσα στα σύννεφα αερίου και σκόνης που δημιουργούν πλανήτες και αστέρια.

Συγκεκριμένα, οι αστρονόμοι σκοπεύον να κοιτάξουν μέσα σε μοριακά νέφη ή γιγάντιες περιοχές γεμάτες αέριο και σκόνη, που μπορεί να περιέχουν νεοσχηματισθέντα αστέρια. Είναι πιθανό ότι αυτά τα αστέρια θα σχηματίσουν δακτυλίους από υλικά που στη συνέχεια σχηματίζουν πλανήτες. Οι αστρονόμοι πιστεύουν ότι ο πάγος που συνδέεται με μικρούς κόκκους σκόνης είναι το μέρος όπου μπορεί να βρεθεί το μεγαλύτερο μέρος του νερού στο σύμπαν – και πιθανότατα από εκεί προήλθε και το νερό που δημιούργησε τους ωκεανούς της Γης.

Ο εντοπισμός των συστατικών για τη ζωή στον γαλαξία μας και η ενδεχόμενη αφθονία τους, θα επιτρέψει στους ερευνητές να προσδιορίσουν πώς θα μπορούσαν να ενσωματωθούν σε νεοσύστατους πλανήτες.

Το SPHEREx θα λειτουργεί σαν συνεργάτης του διαστημικού τηλεσκοπίου James Webb. Ενώ το Webb είναι ένα στοχευμένο τηλεσκόπιο, που σημαίνει ότι παρατηρεί μια μικρή περιοχή αλλά με μεγαλύτερη λεπτομέρεια, το SPHEREx είναι ένα τηλεσκόπιο έρευνας που παρατηρεί γρήγορα μεγάλα τμήματα του ουρανού. Ο συνδυασμός των δεδομένων και από τα δύο τηλεσκόπια μπορεί να συνδέσει τις λεπτές λεπτομέρειες με τη μεγαλύτερη εικόνα.

Το PUNCH

Από την πλευρά του, το PUNCH είναι ένας σύμπλεγμα τεσσάρων μικρών δορυφόρων σε μέγεθος βαλίτσας που θα περάσουν τα επόμενα δύο χρόνια στροβιλίζοντας γύρω από τη Γη για να παρατηρήσουν τον Ήλιο και την ηλιόσφαιρα που εκτείνεται πολύ πέρα ​​από την τροχιά του Πλούτωνα.

Κάθε δορυφόρος φέρει μια κάμερα, η οποία λειτουργεί σαν ένα συγχρονισμένο, ενιαίο, εικονικό όργανο με αδιάκοπη θέα προς τον Ήλιο. Οι κάμερες είναι εξοπλισμένες με φίλτρα πόλωσης, παρόμοια με τα πολωτικά γυαλιά ηλίου, που τους επιτρέπουν να κάνουν χάρτες για το ηλιακό στέμμα.

Πώς το PUNCH θα περιφέρεται γύρω από τη Γη. Εργαστήριο εννοιολογικής εικόνας του Goddard Space Flight Center της NASA

Μαζί, οι τέσσερις δορυφόροι θα δημιουργήσουν παγκόσμιες, τρισδιάστατες παρατηρήσεις για το πού μεταβαίνει η εξωτερική ατμόσφαιρα του ήλιου για να γίνει ο ηλιακός άνεμος για να βοηθήσουν τους επιστήμονες να κατανοήσουν πώς συμβαίνει αυτή η διαδικασία. Το PUNCH θα δει επίσης πώς η κορώνα και ο ηλιακός άνεμος επηρεάζουν το υπόλοιπο ηλιακό σύστημα. Θα είναι η πρώτη αποστολή για την απεικόνιση της κορώνας και του ηλιακού ανέμου μαζί.

Ο ηλιακός άνεμος, καθώς και οι ηλιακές καταιγίδες, ευθύνονται για τον διαστημικό καιρό που μπορεί να επηρεάσει τη Γη, δημιουργώντας όμορφα σέλας κοντά στους πόλους, αλλά επίσης παρεμποδίζοντας τους δορυφόρους επικοινωνιών και πυροδοτώντας διακοπές στα δίκτυα ηλεκτρικής ενέργειας.

Οι μετρήσεις που συλλέγονται από το PUNCH θα βοηθήσουν τους επιστήμονες να κατανοήσουν καλύτερα πώς σχηματίζονται και εξελίσσονται οι ηλιακές καταιγίδες, κάτι που θα μπορούσε να οδηγήσει σε ακριβείς προβλέψεις για το πότε ο καιρός στο διάστημα θα μπορούσε να επηρεάσει τη Γη.

Το PUNCH θα μελετά την ηλιόσφαιρα ή την τεράστια φυσαλίδα που δημιουργείται από το μαγνητικό πεδίο του Ήλιου και τυλίγει όλους τους πλανήτες. Εργαστήριο εννοιολογικής εικόνας του Goddard Space Flight Center της NASA

Το PUNCH θα παρατηρεί τον ήλιο σε μια κρίσιμη στιγμή κατά τη διάρκεια του ηλιακού μέγιστου, ή την αιχμή της δραστηριότητας του ήλιου κατά τον 11ετή κύκλο του, όταν αναμένεται να συμβούν περισσότερες εκλάμψεις και ηλιακές καταιγίδες.

Όπως το SPHEREx με το τηλεσκόπιο Webb, το PUNCH θα μπορεί να συνεργαστεί με το Parker Solar Probe της NASA, το οποίο εκτοξεύτηκε το 2018 και πρόσφατα έκανε το πλησιέστερο πέρασμά του στον ήλιο , για να καταγράψει λεπτομέρειες από κοντά.

«Το PUNCH είναι η πιο πρόσφατη προσθήκη ηλιοφυσικής στον στόλο της NASA που προσφέρει πρωτοποριακή επιστήμη κάθε δευτερόλεπτο κάθε μέρα», δήλωσε ο Joe Westlake, διευθυντής του τμήματος ηλιοφυσικής της NASΑ.

Πηγή: CNN


Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο ΔΕΔΟΜΕΝΟ.

// ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Ολυμπιακός: Επέστρεψε η ερυθρόλευκη αποστολή από τη Μαδρίτη

“Κοιμώμενος γίγαντας”: Τεράστιο υποθαλάσσιο ηφαίστειο στις ΗΠΑ αναμένεται να εκραγεί «από μέρα σε μέρα»

Ηλιάνα Παπαγεωργίου – Έλενα Χριστοπούλου: Αποκαλύπτουμε τι συνέβη στο επεισοδιακό 7ωρο, το “παγωμένο” κλίμα και οι εντάσεις

Βαγγέλης Χαρισόπουλος αποκαλύπτει για Πάμε Δανάη: «Δεν ξέρω αν θα συνεχιστεί του χρόνου!»

e-ΕΦΚΑ και Εφορία: Ποιοι θα πρέπει να ανοίξουν από σήμερα βαριά το πορτοφόλι

Τίνα Μεσσαροπούλου για Ψαρρού: «Όταν δεν απολαμβάνεις αυτό που κάνεις θα ενοχλείσαι με το παραμικρό»

Πέτρος Πολυχρονίδης: Ανατρέπει τα λεγόμενά του για τη δήλωση: «Μόνο αν πεινούσα, θα έκανα σχολιαστική εκπομπή»

Μάρκο Ρούμπιο: Εάν οι ΗΠΑ δεν διαπιστώσουν πρόοδο στις διαπραγματεύσεις Ουκρανίας-Ρωσίας, άμεσα θα αναθεωρήσουν τη στρατηγική τους

Νομική: Στο μικροσκόπιο οι κάμερες ασφαλείας για την ταυτοποίηση των 8 κουκουλοφόρων που ξυλοκόπησαν φοιτητή – Τι ερευνά η ΕΛ.ΑΣ

Jill Sobule: Η 66χρονη καλλιτέχνιδα χάθηκε τραγικά σε πυρκαγιά στο σπίτι της – Έγινε γνωστή από τα τραγούδια «I Kissed a Girl» και «Supermodel»

Χαλάνδρι: Τραγικό τέλος 45χρονου μοτοσικλετιστή σε μοιραίο τροχαίο

Ανδρέας Φουστάνος: Εξομολογείται χωρίς φίλτρο – «Είχα βρει το άλλο μου μισό»

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο υποδέχτηκε το 4ο παιδί του – Αποκαλύφθηκε το ξεχωριστό όνομα Άρια Κάπρι

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων: Τι γράφουν σήμερα Παρασκευή 2 Μαΐου 2025

Γιάννης Αντετοκούμπο: Έφερε στον κόσμο η σύζυγός του, Μαρία – Αποκλειστικά η πρώτη φωτογραφία της νεογέννητης

00:00 / 00:00

Γονόρροια: Βρέθηκε πολλά υποσχόμενο αντιβιοτικό

Επιστήμονες ανακάλυψαν ένα νέο αντιβιοτικό, το Gepotidacin, που υπόσχεται αποτελεσματική θεραπεία για τη γονόρροια. Το φάρμακο μπορεί να θεραπεύσει τη νόσο με την ίδια...

Η Κίνα επιζητά στρατηγική σύμπραξη με τη Ρωσία στην τεχνητή νοημοσύνη

Ο Κινέζος πρεσβευτής στη Ρωσία, Zhang Hanhui, δήλωσε ότι η Κίνα επιθυμεί να αναπτύξει συνεργασία με τη Ρωσία στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης, με...

Μελέτη: Ο συνδυασμός δύο φαρμάκων θωρακίζει ασθενείς μετά από έμφραγμα

Ο συνδυασμός δύο φθηνών φαρμάκων θα μπορούσε να σώσει χιλιάδες ζωές και να μειώσει δραστικά τα περιστατικά καρδιακών προσβολών και εγκεφαλικών επεισοδίων, σύμφωνα με...

Πρωτοποριακή τεχνολογία αποκαλύπτει τα «δακτυλικά αποτυπώματα» του καρκίνου στο αίμα με υπέρυθρη ακτινοβολία

Ερευνητές από το Ινστιτούτο Max Planck ανέπτυξαν μια καινοτόμο εξέταση με τεχνητή νοημοσύνη που χρησιμοποιεί υπέρυθρη ακτινοβολία για τον εντοπισμό του καρκίνου στο αίμα,...

Η μανία με τις AI κούκλες σαρώνει τα social media — αλλά κρύβει επικίνδυνες παγίδες;

Μια νέα ψηφιακή τάση εξαπλώνεται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπου οι χρήστες μετατρέπουν τον εαυτό τους σε ψηφιακές μινιατούρες χρησιμοποιώντας εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης, δημιουργώντας...

Υγεία: Η αξιοποίηση της τεχνολογίας θωρακίζει τον εγκέφαλο από γνωστική εξασθένηση

Μια νέα μετα-ανάλυση σε 57 επιστημονικές μελέτες με 411.430 συμμετέχοντες άνω των 50 ετών αποκαλύπτει ότι η συστηματική χρήση ψηφιακής τεχνολογίας (υπολογιστής, smartphone, διαδίκτυο)...

Η μανία με τις AI κούκλες σαρώνει τα social media — αλλά κρύβει...

Μια νέα ψηφιακή τάση εξαπλώνεται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπου οι χρήστες μετατρέπουν τον εαυτό τους σε ψηφιακές μινιατούρες χρησιμοποιώντας εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης, δημιουργώντας...

Επιστήμονες δημιούργησαν ανθρώπινα δόντια από μηδενική βάση στο εργαστήριο

Για πρώτη φορά, επιστήμονες κατάφεραν να αναπτύξουν ανθρώπινα δόντια σε εργαστήριο, ανοίγοντας τον δρόμο για μια μελλοντική, φυσική εναλλακτική στα σφραγίσματα και τα οδοντικά...

Έρευνα αποκαλύπτει σχεδόν 200 επικίνδυνα παρασιτοκτόνα σε ευρωπαϊκά σπίτια

Μια εκτεταμένη μελέτη σε σπίτια δέκα ευρωπαϊκών χωρών αποκάλυψε την παρουσία 197 παρασιτοκτόνων στην οικιακή σκόνη, με περισσότερο από το 40% να σχετίζεται με...

Δρ. Λάμπρος Περόγαμβρος στο ertnews.gr: Σκοπός μας ως θεραπευτές των εφιαλτών, να ξαναδώσουμε...

«Έχουμε βρει ότι ονειρευόμαστε κατά τη διάρκεια του μεγαλύτερου ποσοστού του ύπνου μας (~70%)»Τι ακριβώς συμβαίνει με τα όνειρά μας; Γιατί δεν θυμόμαστε, κυρίως...

E. Bellini, TikTok: Μαμούθ επένδυση 12 δισ. ευρώ για θωράκιση των δεδομένων των...

Το TikTok ανακοινώνει μια σημαντική επένδυση ύψους 12 δισ. ευρώ, με την ονομασία Project Clover, που στοχεύει στην προστασία των δεδομένων των Ευρωπαίων χρηστών...

Πρωτιά για το «Σωτηρία»: Όταν δίνεις φτερά στους νέους καρδιολόγους – Μ. Βαβουρανάκης,...

Συνέντευξη στη Σοφία ΠατραμάνηΣε μια Καρδιολογική κλινική – κόσμημα, η οποία «χτυπάει» στους ρυθμούς του «αύριο» της Επιστήμης, τρεις ειδικευόμενοι γιατροί της κατέκτησαν την...

Πάνω από 3 εκατ. παιδιά παγκοσμίως πέθαναν το 2022 από λοιμώξεις που σχετίζονται...

Περισσότερα από τρία εκατομμύρια παιδιά έχασαν τη ζωή τους το 2022 σε όλο τον κόσμο, εξαιτίας λοιμώξεων που σχετίζονται με τη μικροβιακή αντοχή, όπως...

A. Μπουρλά: Σύντομα θα δούμε πολύ περισσότερες και πολύ καλύτερες θεραπείες για τα...

Εξαιρετικά αισιόδοξος για το πεδίο της επιστήμης εμφανίστηκε ο κ. Άλμπερτ Μπουρλά, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Pfizer, ο οποίος, στο πλαίσιο του 10oυ...

Δέκα νέα νοσοκομεία προστίθενται εντός του 2025 στο καινοτόμο πρόγραμμα «Οίκοθεν»

Το πρόγραμμα Οίκοθεν έχει ήδη εξυπηρετήσει περισσότερους από 250 ασθενείς, εξοικονομώντας πάνω από χίλιες θεραπείες και αποδεσμεύοντας αντίστοιχα νοσοκομειακές κλίνες. Επικεντρώνεται στην ασφαλή μεταφορά...

Έρευνα: Πώς τα κέντρα δεδομένων επιδεινώνουν την παγκόσμια λειψυδρία

Τεχνολογικοί κολοσσοί όπως Amazon, Microsoft και Google κατασκευάζουν κέντρα δεδομένων σε περιοχές με σοβαρή λειψυδρία παγκοσμίως, με την υποστήριξη των τοπικών κυβερνήσεων. Τα κέντρα...

Επαναστατική φορετή συσκευή εντοπίζει καρδιακά προβλήματα με εντυπωσιακή ακρίβεια 90%

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Μιζούρι δημιούργησαν μια καινοτόμο φορετή συσκευή σε σχήμα αστερία, η οποία παρακολουθεί την υγεία της καρδιάς με ακρίβεια άνω...

Πρωτοποριακή τεχνολογία επιτρέπει το χειρισμό ολογραμμάτων

Ερευνητές ανέπτυξαν μια τεχνολογία με την οποία μπορεί κάποιος να παρεμβαίνει και να χειρίζεται ένα ολόγραμμα. Στη μελέτη τους, η οποία είναι διαθέσιμη στο...

// ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ντενίση: «Τι με φέρατε εδώ πέρα για 5 λεπτά;» – Το ξέσπασμα της ηθοποιού...

Στην εκπομπή "Πρωινό" του ΑΝΤ1, η Μιμή Ντενίση παραχώρησε...

Μαργαρίτα Θεοδωράκη: «Πληγώθηκα βαθιά από τη διαθήκη του πατέρα μου – Είμαι πεπεισμένη ότι...

Η Μαργαρίτα Θεοδωράκη παραχώρησε μια συγκινητική συνέντευξη στην εκπομπή...

Ο 28χρονος που θανατώθηκε ως ο «Δράκος του Σέιχ Σου» – «Μανούλα μου γλυκιά...

Ο 28χρονος Αριστείδης Παγκρατίδης, γνωστός ως ο «Δράκος του...

Νίκος Κοκλώνης: Ξέσπασε στο Πρωινό για τα χρέη και την Καινούργιου – «Ψέματα δεν...

Στην εκπομπή "Πρωινό" του ΑΝΤ1, ο Νίκος Κοκλώνης απάντησε...

// ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ