Έλληνας επιστήμονας αναπτύσσει προγνωστικά εργαλεία για τον καρκίνο του πνεύμονα και του παχέος εντέρου

Έλληνας επιστήμονας αναπτύσσει καινοτόμα προγνωστικά εργαλεία για τη βελτίωση της θεραπείας καρκίνου του πνεύμονα και του παχέος εντέρου.
Αποθήκευση άρθρου
Το άρθρο προστέθηκε στη λίστα σας
  • Ο Ανδρέας Κουλούρης, 34χρονος διδακτορικός φοιτητής στο Ινστιτούτο Καρολίνσκα στη Σουηδία, αναπτύσσει προγνωστικά εργαλεία για τον καρκίνο του πνεύμονα και του παχέος εντέρου με στόχο την εξατομίκευση της θεραπείας και την καλύτερη ποιότητα ζωής των ασθενών.
  • Η έρευνά του εστιάζει στην ανάλυση μεταβλητών που επηρεάζουν την πρόγνωση και την επιβίωση, ενώ σκοπεύει να ενσωματώσει τεχνητή νοημοσύνη για τη βελτίωση της ακρίβειας των εργαλείων του.
  • Ο Κουλούρης, που έχει διακριθεί με υποτροφίες, αναγνωρίζει τη σημασία της Ιατρικής Ακριβείας στην Ογκολογία και την ανάγκη να βλέπουμε τους ασθενείς ως μοναδικές περιπτώσεις, αντιμετωπίζοντας τις προκλήσεις με φιλοσοφική προοπτική.

Ο καινοτόμος σχεδιασμός προγνωστικών εργαλείων για τον καρκίνο του πνεύμονα και τον καρκίνο του παχέος εντέρου, με στόχο τη βελτιστοποίηση της προγνωστικής ακρίβειας, την εξατομίκευση της θεραπείας και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών βρίσκεται στο επίκεντρο της έρευνας του 34χρονου διδακτορικού φοιτητή του τμήματος Ογκολογίας-Παθολογίας του Ινστιτούτου Καρολίνσκα της Σουηδίας, Ανδρέα Κουλούρη.

«Η Ογκολογία προσπαθεί να βρει τον σωστό τρόπο, αυτόν της εξατομίκευσης, ώστε να δούμε κάθε ασθενή ξεχωριστά», λέει ο ίδιος στο ΑΠΕ-ΜΠΕ. Για την έρευνά του, έλαβε πρόσφατα υποτροφία από το Ίδρυμα «Έλενα Ηλιοπούλου-Γιαμά» και τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό «Deloitte Greece Foundation».

Ο Ανδρέας Κουλούρης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα, αποφοίτησε με άριστα από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και ειδικεύθηκε στην Παθολογική Ογκολογία στο Πανεπιστήμιο της Κρήτης. Εκεί, ολοκληρώνει την πρώτη του διδακτορική διατριβή, που επικεντρώνεται στον καρκίνο του παχέος εντέρου και συγκεκριμένα στην ανάπτυξη προγνωστικών εργαλείων με στόχο την προστασία των ασθενών στη μετεγχειρητική περίοδο από μη απαραίτητες περαιτέρω χημειοθεραπείες και ογκολογικές παρεμβάσεις.

Πλέον, διεξάγει τη δεύτερη διδακτορική του διατριβή στο Ινστιτούτο Καρολίνσκα της Σουηδίας, που αφορά στον καινοτόμο σχεδιασμό θεραπείας και βελτιωμένων προγνωστικών εργαλείων του καρκίνου του πνεύμονα δίνοντας έμφαση σε ασθενείς με στοχευμένες μεταλλάξεις και εγκεφαλικές μεταστάσεις, οι οποίοι πρόκειται να υποβληθούν σε ακτινοχειρουργική.

Και τα δύο εργαλεία που αναπτύσσει με τη βοήθεια στατιστικών αναλύσεων εντοπίζουν τις μεταβλητές που επηρεάζουν περισσότερο την πρόγνωση της νόσου και την επιβίωση των ασθενών.

«Νομίζω ότι η Ογκολογία προσπαθεί να βρει τον σωστό τρόπο, αυτόν της εξατομίκευσης, ώστε να δούμε κάθε ασθενή ξεχωριστά. Στην ουσία σέβεσαι την ξεχωριστή ταυτότητα του ασθενούς και του νοσήματος του», εξηγεί ο κ. Κουλούρης στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Σε επόμενο στάδιο ο στόχος του είναι να ενσωματώσει στα προγνωστικά του εργαλεία την τεχνητή νοημοσύνη, προκειμένου η αξιοποίησή της στις κλινικές, μοριακές και απεικονιστικές μεταβλητές που έχουν χρησιμοποιηθεί, να δώσει πιο ακριβή προγνωστικά εργαλεία.

Ο κ. Κουλούρης χαρακτηρίζει την Ιατρική Ακριβείας «το σήμερα και το αύριο της Ογκολογίας», τονίζει όμως πως προφανώς υπάρχει πολύς δρόμος για να διανυθεί, είναι ένα ταξίδι το οποίο δεν τελειώνει. Δεν υπάρχει τερματισμός και το γνωρίζουμε, συμφιλιωνόμαστε με αυτό. Βάζουμε εμείς τα λιθαράκια μας, δίνουμε τη σκυτάλη μας στους επόμενους και συνεχίζεται ο αγώνας», διευκρινίζει.

Ωστόσο, περιγράφει ότι ο συγκεκριμένος κλάδος «είναι μια νέα πραγματικότητα. Τη ζούμε μέσα από πολλές διαγνωστικές εξετάσεις, μέσα από τον τρόπο μας να προσδιορίσουμε ξεχωριστούς πληθυσμούς ασθενών. Υπάρχουν πάρα πολλοί παράγοντες που έχουν μπει στη σύγχρονη κλινική πράξη που μπορούμε να τους λάβουμε υπόψη μας για να ταξινομήσουμε τους ασθενείς σαν μονάδα και όχι σαν μια άμορφη μάζα. Με όλο αυτό τον γενετικό έλεγχο, δηλαδή, που θα στείλουμε, τις μεταλλάξεις που θα βρούμε, με την υγρή βιοψία που θα δούμε τι μεταλλάξεις έχουν τα καρκινικά κύτταρα ή το κυκλοφορούν καρκινικό γενετικό υλικό που κυκλοφορεί στο αίμα μας, το μικροβίωμα ακόμα, το ποια μικρόβια φιλοξενούνται στο σώμα μας χωρίς να προκαλούν απαραίτητα κάποιο πρόβλημα αλλά μπορεί να υπάρχει μια δυσβίωση μεταξύ τους και να δημιουργεί μια φλεγμονή και προβλήματα βάσει αυτού» εξηγεί ο ερευνητής.

«Επομένως, έχουμε ήδη μεγάλη εξέλιξη και όσο προχωρά η έρευνα θα βρίσκουμε καινούριες μεταλλάξεις, καινούριους παράγοντες, οι οποίοι επηρεάζουν την πρόγνωση και όλα αυτά θα είναι περαιτέρω εργαλεία στην ογκολογική μας φαρέτρα για να προσεγγίσουμε πιο ουσιαστικά και βαθύτερα τον εκάστοτε ασθενή» προσθέτει.

Έλληνας επιστήμονας αναπτύσσει προγνωστικά εργαλεία για τον καρκίνο του πνεύμονα και του παχέος εντέρου
(Ο ερευνητής Ανδρέας Κουλούρης. Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ταυτόχρονα με τη διεξαγωγή της διδακτορικής του διατριβής στο Ινστιτούτο Καρολίνσκα, ο Ανδρέας Κουλούρης είναι επιμελητής Παθολογικής Ογκολογίας στο Κέντρο Ογκολογίας Θώρακα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Καρολίνσκα. Αυτή η διπλή διαδρομή στην έρευνα και στο κλινικό έργο είναι για εκείνον πολύ σημαντική.

«Δεν είναι μόνο το κομμάτι της γνώσης, όπου όταν μπαίνεις σε βάθος ερευνητικά μπορείς αυτή τη γνώση να την μεταφράσεις πολύ πιο εύκολα σε πληροφορία στους ασθενείς για να σταθείς ίσως πιο άμεσα και πιο αποτελεσματικά στις κλινικές προκλήσεις. Βοηθά ακόμα και στο προσωπικό κομμάτι της αντιμετώπισης των επαγγελματικών δυσκολιών».

Έχοντας κερδίσει σημαντικές διακρίσεις, βραβεία και υποτροφίες στον τομέα ειδίκευσής του, ο Ανδρέας Κουλούρης δεν έχει μόνο πλούσια ερευνητική εμπειρία, έχει συμμετάσχει ακόμα και σε ψυχαγωγικές δράσεις για ογκολογικούς ασθενείς. Θυμάται χαρακτηριστικά όλη του τη διαδρομή από τα εφηβικά χρόνια, οπότε ήθελε να ασχοληθεί με έρευνα, τις φιλοσοφικές του αναζητήσεις μέχρι την απόφασή του να ασχοληθεί με την Ιατρική.

«Κατέληξα ότι τομέας πιο κοντά από την Ιατρική στη Φιλοσοφία είναι δύσκολο να βρεθεί. Γιατί στην ουσία έχεις και την αυτογνωσία μέσα, απαντάς και πολλά ερωτήματα που θα συναντήσεις στη διαδρομή την προσωπική και την επαγγελματική μέσα από την Ιατρική και έρχεσαι αντιμέτωπος με τους μηχανισμούς ζωής και θανάτου, από το κύτταρο μέχρι τον άνθρωπο. Όλο αυτό με γοήτευε. Και όταν έγινε μέσα μου κτήμα ότι ναι, σε αυτούς τους μηχανισμούς ζωής και θανάτου θέλω να σταθώ και να προσπαθήσω να τους κατανοήσω και να τους μετατρέψω σε όφελος προς τον ασθενή, ο κύβος ερρίφθη». 

 Μέσα από την Ιατρική εδραιώθηκε μέσα του και η επιθυμία να ασχοληθεί με την Ογκολογία, «γιατί είναι αυτή που εστιάζει στο κύτταρο, στους μοριακούς μηχανισμούς και, όπως είναι το σύμπαν με τα άστρα, είναι ο αντίστοιχος μικρόκοσμος μέσα στο κύτταρο που βλέπεις την προσπάθεια των κυττάρων να επιτύχουν αθανασία και το πώς αυτή η προσπάθειά τους καταστρέφει το όλο σύστημα».

Υπογραμμίζει δε, ότι «ο καρκίνος ήταν και παραμένει ένας δύσκολος αντίπαλος και όσο πιο βαθιά μπαίνεις, τόσο πιο δύσκολη γίνεται και η μάχη. Οι προκλήσεις δεν σταματάνε και το σημαντικό είναι να μένεις ακμαίος, να παίρνεις δύναμη και από τους ασθενείς και από τους συνεργάτες σου. Είναι αμφίδρομη όλη η διαδικασία. Αναγκάζεσαι να φτάσεις όσο πιο κοντά γίνεται και στην φιλοσοφία. Δεν είναι μόνο το τεχνοκρατικό πλαίσιο, δεν είναι μόνο οι αλγόριθμοι. Είναι και κάτι βαθύτερο όταν μπαίνεις σε τόσο δύσκολες μάχες. Αναγκάζεσαι να συμφιλιωθείς με τη φθορά, με τον θάνατο πολύ πιο νωρίς. Και μέσα από αυτή την κατανόηση, μέσα από αυτή τη φιλοσοφική προσέγγιση να μπορέσεις να βοηθήσεις και τις ακόμα πιο δύσκολες μάχες που δίνουν οι ασθενείς σου».

Πρόσφατα ανακοινώθηκε ότι ο Ανδρέας Κουλούρης έλαβε υποτροφία από το Ίδρυμα «Έλενα Ηλιοπούλου Γιαμά» και τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό «Deloitte Greece Foundation». Το Ίδρυμα «Έλενα Ηλιοπούλου Γιαμά» σύστησε ο Σπύρος Γιαμάς το 2021 στη μνήμη της συζύγου του, η οποία έχασε τη μάχη για τη ζωή έπειτα από τον τρίχρονο αγώνα της με τον καρκίνο του παχέος εντέρου.

Ο κ. Κουλούρης μιλάει για το «συγκινησιακό φορτίο» που φέρει η συγκεκριμένη υποτροφία.

«Είναι μια υποτροφία που ξεκίνησε από μια ασθενή, σε φέρνει αντιμέτωπο με το βαθύτερο χρέος σου και βλέπεις πώς οι δυσκολίες, πώς η οδύνη, πώς όλη αυτή η συντριβή μπορεί να μετατραπεί σε κάτι δυνατό, αισιόδοξο, σε κάτι με όραμα για το αύριο. Νοηματοδοτεί στην ουσία και την ύπαρξή σου, βλέπεις πώς ο πόνος του ανθρώπου που νιώθεις ότι εκεί όλα τελειώνουν, μπορεί να έχει μια άλλη απαρχή, ένας άνθρωπος συνεχίζει να εμπνέει ακόμα και όταν τα κύτταρά του δεν είναι εκεί. Δηλαδή μπορεί να είναι κάποιες χορδές που θα σπάσουν, αλλά η μελωδία μένει».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο ΔΕΔΟΜΕΝΟ.

// ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 4 Μαΐου 2025

Έντερο: Γαστρεντερολόγος προειδοποιεί ότι 1 καθημερινή συνήθεια στην τουαλέτα καταστρέφει αθόρυβα την υγεία σας

Καιρός σήμερα: Λαμπερός ήλιος, θερμοκρασίες σε άνοδο και μεμονωμένες καταιγίδες στα βόρεια ορεινά

Ουκρανία: Μαζική επίθεση της Ρωσίας με drones στο Κίεβο – Τυλίχθηκαν στις φλόγες πολυκατοικίες και οχήματα

Κατάρ: Καταδικάζει την «προκλητική» ρητορική του Νετανιάχου

Νετανιάχου: Επιτέλους το Κατάρ να «σταματήσει το διπλό παιχνίδι»

Ελληνική Λύση: Η κυβέρνηση κατέρρευσε οικτρά στην αντιμετώπιση της βίας στα πανεπιστήμια

Κυπριακό: Σφοδρές αντιδράσεις για τις προκλήσεις Ερντογάν περί δύο κρατών – «Η πραγματικότητα είναι η παράνομη κατοχή» αντεπιτίθεται ο Χριστοδουλίδης

Ουκρανία: Η Ρωσία εξαπέλυσε μαζική αεροπορική επιδρομή στο Κίεβο, αναφέρουν Ουκρανοί αξιωματούχοι

Συρία: Συνέλαβαν τον αρχηγό του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης

Σοφία Ζαχαράκη από την Κύπρο: Ισχυρή συμμαχία και στον τομέα της Παιδείας

Αυστραλία: Πώς το φάντασμα του συντηρητικού Τραμπ εκτόξευσε στην νίκη τους Εργατικούς του Άντονι Αλμπανέζι

Θάνατος 47χρονου άνδρα εντός κρατητηρίου στο Α.Τ. Ομόνοιας

Βαγιαδολίδ – Μπαρτσελόνα 1-2: Θρίαμβος με ανατροπή και στο +7 οι Καταλανοί στην κορυφή της «La Liga»

ΗΠΑ: Το Voice of America, που ο Τραμπ επιδιώκει να εξαφανίσει, ετοιμάζεται να αναγεννηθεί

00:00 / 00:00

Η Κίνα επιζητά στρατηγική σύμπραξη με τη Ρωσία στην τεχνητή νοημοσύνη

Ο Κινέζος πρεσβευτής στη Ρωσία, Zhang Hanhui, δήλωσε ότι η Κίνα επιθυμεί να αναπτύξει συνεργασία με τη Ρωσία στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης, με...

Μελέτη: Ο συνδυασμός δύο φαρμάκων θωρακίζει ασθενείς μετά από έμφραγμα

Ο συνδυασμός δύο φθηνών φαρμάκων θα μπορούσε να σώσει χιλιάδες ζωές και να μειώσει δραστικά τα περιστατικά καρδιακών προσβολών και εγκεφαλικών επεισοδίων, σύμφωνα με...

Πρωτοποριακή τεχνολογία αποκαλύπτει τα «δακτυλικά αποτυπώματα» του καρκίνου στο αίμα με υπέρυθρη ακτινοβολία

Ερευνητές από το Ινστιτούτο Max Planck ανέπτυξαν μια καινοτόμο εξέταση με τεχνητή νοημοσύνη που χρησιμοποιεί υπέρυθρη ακτινοβολία για τον εντοπισμό του καρκίνου στο αίμα,...

Η μανία με τις AI κούκλες σαρώνει τα social media — αλλά κρύβει επικίνδυνες παγίδες;

Μια νέα ψηφιακή τάση εξαπλώνεται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπου οι χρήστες μετατρέπουν τον εαυτό τους σε ψηφιακές μινιατούρες χρησιμοποιώντας εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης, δημιουργώντας...

Υγεία: Η αξιοποίηση της τεχνολογίας θωρακίζει τον εγκέφαλο από γνωστική εξασθένηση

Μια νέα μετα-ανάλυση σε 57 επιστημονικές μελέτες με 411.430 συμμετέχοντες άνω των 50 ετών αποκαλύπτει ότι η συστηματική χρήση ψηφιακής τεχνολογίας (υπολογιστής, smartphone, διαδίκτυο)...

Η μανία με τις AI κούκλες σαρώνει τα social media — αλλά κρύβει...

Μια νέα ψηφιακή τάση εξαπλώνεται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπου οι χρήστες μετατρέπουν τον εαυτό τους σε ψηφιακές μινιατούρες χρησιμοποιώντας εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης, δημιουργώντας...

Επιστήμονες δημιούργησαν ανθρώπινα δόντια από μηδενική βάση στο εργαστήριο

Για πρώτη φορά, επιστήμονες κατάφεραν να αναπτύξουν ανθρώπινα δόντια σε εργαστήριο, ανοίγοντας τον δρόμο για μια μελλοντική, φυσική εναλλακτική στα σφραγίσματα και τα οδοντικά...

Έρευνα αποκαλύπτει σχεδόν 200 επικίνδυνα παρασιτοκτόνα σε ευρωπαϊκά σπίτια

Μια εκτεταμένη μελέτη σε σπίτια δέκα ευρωπαϊκών χωρών αποκάλυψε την παρουσία 197 παρασιτοκτόνων στην οικιακή σκόνη, με περισσότερο από το 40% να σχετίζεται με...

Δρ. Λάμπρος Περόγαμβρος στο ertnews.gr: Σκοπός μας ως θεραπευτές των εφιαλτών, να ξαναδώσουμε...

«Έχουμε βρει ότι ονειρευόμαστε κατά τη διάρκεια του μεγαλύτερου ποσοστού του ύπνου μας (~70%)»Τι ακριβώς συμβαίνει με τα όνειρά μας; Γιατί δεν θυμόμαστε, κυρίως...

E. Bellini, TikTok: Μαμούθ επένδυση 12 δισ. ευρώ για θωράκιση των δεδομένων των...

Το TikTok ανακοινώνει μια σημαντική επένδυση ύψους 12 δισ. ευρώ, με την ονομασία Project Clover, που στοχεύει στην προστασία των δεδομένων των Ευρωπαίων χρηστών...

Πρωτιά για το «Σωτηρία»: Όταν δίνεις φτερά στους νέους καρδιολόγους – Μ. Βαβουρανάκης,...

Συνέντευξη στη Σοφία ΠατραμάνηΣε μια Καρδιολογική κλινική – κόσμημα, η οποία «χτυπάει» στους ρυθμούς του «αύριο» της Επιστήμης, τρεις ειδικευόμενοι γιατροί της κατέκτησαν την...

Πάνω από 3 εκατ. παιδιά παγκοσμίως πέθαναν το 2022 από λοιμώξεις που σχετίζονται...

Περισσότερα από τρία εκατομμύρια παιδιά έχασαν τη ζωή τους το 2022 σε όλο τον κόσμο, εξαιτίας λοιμώξεων που σχετίζονται με τη μικροβιακή αντοχή, όπως...

A. Μπουρλά: Σύντομα θα δούμε πολύ περισσότερες και πολύ καλύτερες θεραπείες για τα...

Εξαιρετικά αισιόδοξος για το πεδίο της επιστήμης εμφανίστηκε ο κ. Άλμπερτ Μπουρλά, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Pfizer, ο οποίος, στο πλαίσιο του 10oυ...

Δέκα νέα νοσοκομεία προστίθενται εντός του 2025 στο καινοτόμο πρόγραμμα «Οίκοθεν»

Το πρόγραμμα Οίκοθεν έχει ήδη εξυπηρετήσει περισσότερους από 250 ασθενείς, εξοικονομώντας πάνω από χίλιες θεραπείες και αποδεσμεύοντας αντίστοιχα νοσοκομειακές κλίνες. Επικεντρώνεται στην ασφαλή μεταφορά...

Έρευνα: Πώς τα κέντρα δεδομένων επιδεινώνουν την παγκόσμια λειψυδρία

Τεχνολογικοί κολοσσοί όπως Amazon, Microsoft και Google κατασκευάζουν κέντρα δεδομένων σε περιοχές με σοβαρή λειψυδρία παγκοσμίως, με την υποστήριξη των τοπικών κυβερνήσεων. Τα κέντρα...

Επαναστατική φορετή συσκευή εντοπίζει καρδιακά προβλήματα με εντυπωσιακή ακρίβεια 90%

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Μιζούρι δημιούργησαν μια καινοτόμο φορετή συσκευή σε σχήμα αστερία, η οποία παρακολουθεί την υγεία της καρδιάς με ακρίβεια άνω...

Πρωτοποριακή τεχνολογία επιτρέπει το χειρισμό ολογραμμάτων

Ερευνητές ανέπτυξαν μια τεχνολογία με την οποία μπορεί κάποιος να παρεμβαίνει και να χειρίζεται ένα ολόγραμμα. Στη μελέτη τους, η οποία είναι διαθέσιμη στο...

Επιστήμονες χαρτογράφησαν τον πιο λεπτομερή χάρτη του εγκεφάλου θηλαστικού

Επιστήμονες δημιούργησαν το πιο λεπτομερές διάγραμμα καλωδίωσης εγκεφάλου θηλαστικού, χρησιμοποιώντας προηγμένη τεχνολογία και τεχνητή νοημοσύνη. Κατέγραψαν πάνω από 200.000 κύτταρα και 500 εκατομμύρια νευρωνικά...

// ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ντενίση: «Τι με φέρατε εδώ πέρα για 5 λεπτά;» – Το ξέσπασμα της ηθοποιού...

Στην εκπομπή "Πρωινό" του ΑΝΤ1, η Μιμή Ντενίση παραχώρησε...

Αποκαλύφθηκε το θανατηφόρο ερπετό που αξιοποιούσαν ως “όπλο” οι αρχαίοι Έλληνες

Επιστήμονες από την Ιταλία ανακάλυψαν το φίδι «Javelin Sand...

Πέτρος Κωστόπουλος: «Ήθελα να αυτοκτονήσω, ήθελα με τη μηχανή να συντριβώ» – Το AIDS,...

Ο Πέτρος Κωστόπουλος, σε μια αποκαλυπτική συνέντευξη στην εκπομπή...

Άφαντη η θρυλική Ζωζώ Σαπουντζάκη

Η Ζωζώ Σαπουντζάκη, η εμβληματική μορφή του ελληνικού θεάτρου...

// ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 4 Μαΐου 2025

Σήμερα, Κυριακή (4.5.2025), σύμφωνα με το εορτολόγιο τιμάται η...

Ουκρανία: Μαζική επίθεση της Ρωσίας με drones στο Κίεβο – Τυλίχθηκαν στις φλόγες πολυκατοικίες και οχήματα

Στη διάρκεια της νύχτας, οι ρωσικές δυνάμεις εξαπέλυσαν μαζική...

Κατάρ: Καταδικάζει την «προκλητική» ρητορική του Νετανιάχου

Το Κατάρ καταδίκασε τη «προκλητική» ρητορική του Ισραηλινού πρωθυπουργού...

Νετανιάχου: Επιτέλους το Κατάρ να «σταματήσει το διπλό παιχνίδι»

Ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου κάλεσε το Κατάρ να...

Ελληνική Λύση: Η κυβέρνηση κατέρρευσε οικτρά στην αντιμετώπιση της βίας στα πανεπιστήμια

Η Ελληνική Λύση καταγγέλλει την κυβέρνηση για την αποτυχία...

Ουκρανία: Η Ρωσία εξαπέλυσε μαζική αεροπορική επιδρομή στο Κίεβο, αναφέρουν Ουκρανοί αξιωματούχοι

Η Ρωσία εξαπέλυσε μαζική αεροπορική επιδρομή στο Κίεβο, σύμφωνα...

Συρία: Συνέλαβαν τον αρχηγό του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης

Στη Δαμασκό, οι συριακές αρχές συνέλαβαν τον ηγέτη του...

Σοφία Ζαχαράκη από την Κύπρο: Ισχυρή συμμαχία και στον τομέα της Παιδείας

Η Υπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη ολοκλήρωσε διήμερη επίσκεψη στην...

Αυστραλία: Πώς το φάντασμα του συντηρητικού Τραμπ εκτόξευσε στην νίκη τους Εργατικούς του Άντονι Αλμπανέζι

Στις πρόσφατες εκλογές στην Αυστραλία, ο Άντονι Αλμπανέζι, ηγέτης...

Θάνατος 47χρονου άνδρα εντός κρατητηρίου στο Α.Τ. Ομόνοιας

Το Σάββατο 3 Μαΐου 2025, ένας 47χρονος χρήστης ουσιών,...

Βαγιαδολίδ – Μπαρτσελόνα 1-2: Θρίαμβος με ανατροπή και στο +7 οι Καταλανοί στην κορυφή της «La Liga»

Η Μπαρτσελόνα κατάφερε να ανατρέψει το σκορ και να...

Η συγκλονιστική αλήθεια πίσω από τη γιορτή της μητέρας

Η γιορτή της μητέρας, που σήμερα γιορτάζεται με αγάπη...

Ίντερ – Βερόνα 1-0: Καλπάζουν προς την κορυφή της Serie A οι «νερατζούρι»

Η Ίντερ κατάφερε να νικήσει τη Βερόνα με 1-0...

Χάρης Δούκας για το γήπεδο του Παναθηναϊκού στο Βοτανικό: «Εφικτή η παράδοση τον Δεκέμβριο του 2026»

Ο δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας, ανακοίνωσε ότι οι εργασίες...

Βασίλης Ξανθόπουλος: Δάκρυα και αξέχαστες στιγμές στο αποχαιρετιστήριο ματς Πανιώνιος – Περιστέρι

Στο αποχαιρετιστήριο παιχνίδι του Βασίλη Ξανθόπουλου, ο Πανιώνιος επικράτησε...

Τι κρύβει ο μαγευτικός αστερισμός της Μεγάλης Άρκτου;

Ο αστερισμός της Μεγάλης Άρκτου, ο πιο σημαντικός του...

Πριγκίπισσα Νταϊάνα: Η κρυφή νύχτα σε γκέι μπαρ με τον Φ.Μέρκιουρι – Πώς ξεγέλασε τους πάντες!

Σε νέο βιβλίο του βιογράφου Έντουαρντ Γουάιτ, αποκαλύπτεται μια...

Δήμητρα Παπαδήμα για δίκη Πέτρου Φιλιππίδη: «Τα προκάλεσε και τα υπέστη»

Η Δήμητρα Παπαδήμα παραχώρησε συνέντευξη στην εκπομπή «Talk of...

Θεσσαλονίκη: 33χρονη επιτέθηκε με μαχαίρι στον σύντροφό της

Στη Θεσσαλονίκη, μια 33χρονη γυναίκα από την Αιθιοπία επιτέθηκε...

Χάος και επεισόδια οπαδών με τα ΜΑΤ στον τελικό του Κυπέλλου Ερασιτεχνών Αχαΐας

Στον τελικό του Κυπέλλου Ερασιτεχνών Αχαΐας, η ομάδα του...

Άντζελα Δημητρίου: «Λιώνει» για την εγγονή της – Η γλυκιά στιγμή που την ταΐζει στο στόμα

Η Άντζελα Δημητρίου από τότε που έγινε γιαγιά δεν...

Τέμπη: Στη Βουλή η δικογραφία – Τα αποκαλυπτικά έγγραφα που “καρφώνουν” τον Καραμανλή

Η δικογραφία για το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη...

Θώνις-Ηράκλειο: Η μυθική πόλη που αναδύθηκε από τη θάλασσα και δικαίωσε τον Ηρόδοτο

Η αρχαία πόλη Θώνις-Ηράκλειο, που είχε εξαφανιστεί κάτω από...

Αλτσχάιμερ: Η απροσδόκητη σχέση της μύτης με τον κίνδυνο εμφάνισης

Το άρθρο εξετάζει τη σχέση μεταξύ του σκαλίσματος της...

Κλήρωση ΛΟΤΤΟ 2619: Αυτοί είναι οι τυχεροί αριθμοί

Στην κλήρωση ΛΟΤΤΟ 2619 που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 3...

Ανδρουλάκης: «Στην κοινωνία θα συντρίψουμε τον δήθεν “μονόδρομο” που επιχειρούν να επιβάλουν τα συμφέροντα υπέρ του κ. Μητσοτάκη»

Στην Περιφερειακή Συνδιάσκεψη Θεσσαλίας, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής,...

ΟΦΗ – Άρης: Αναγκαστικό διάλειμμα στον αγώνα λόγω βλάβης σε πυλώνα φωτισμού

Στον αγώνα ΟΦΗ – Άρης για τα πλέι οφ...

Φωτιά στην Κερατέα: Τυλίχθηκαν στις φλόγες παράγκα και όχημα

Συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική το βράδυ του Σαββάτου στην...

Περού: Αρχαιολόγοι εντόπισαν μούμια 5.500 ετών σε χωματερή σκουπιδιών!

Σε μια σπουδαία ανακάλυψη προχώρησαν αρχαιολόγοι στο Περού, καθώς...

Μαρινάκης: Αυτό που εγγυώμαι απόλυτα είναι ότι στη ΔΕΘ θα ανακοινωθούν μειώσεις φόρων

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης δήλωσε ότι στη ΔΕΘ...

Άντζελα Δημητρίου: «Λιώνει» για την εγγονή της – Η τρυφερή στιγμή που την ταΐζει με αγάπη

Η Άντζελα Δημητρίου εκφράζει τη μεγάλη της αδυναμία για...

Ο Άρης Μουγκοπέτρος συγκινεί αγκαλιά με τις κόρες του στο νοσοκομείο – «Ήρθαν οι βασίλισσές μου»

Ο Άρης Μουγκοπέτρος, γνωστός κλαρινίστας, νοσηλεύεται στο νοσοκομείο μετά...

Ο Μαξ Φερστάπεν καλωσόρισε κορίτσι! Έγινε πατέρας για πρώτη φορά!

Ο Μαξ Φερστάπεν και η σύντροφός του, Κέλι Πικέ,...

Οι Αρχαίοι Καρχηδόνιοι πρόσφεραν τα παιδιά τους θυσία για να εξασφαλίσουν την εύνοια των θεών

Μια πρόσφατη αρχαιολογική ανακάλυψη από Αμερικανούς ερευνητές αποκάλυψε ότι...

Αθηνά Οικονομάκου: Η τρυφερή ανάρτηση με τα παιδιά της και τον Μπρούνο Τσερέλα

Η Αθηνά Οικονομάκου και ο σύντροφός της, Μπρούνο Τσερέλα,...

Λέτσε – Νάπολι 0-1: Χρυσό διπλό κατάκτησης από τους Παρτενοπέι στη Serie A

Η Νάπολι συνεχίζει την πορεία της προς την κατάκτηση...

ΥΠΕΞ: Καταδικάζει την «προκλητική επίσκεψη» Ερντογάν στα Κατεχόμενα – «Αποκαλυπτική των τουρκικών σχεδιασμών»

Το Υπουργείο Εξωτερικών της Κύπρου καταδίκασε την πρόσφατη επίσκεψη...

Χλιδή: Αστυνομεύει με πολυτελή Rolls-Royce η τροχαία του Ντουμπάι

Η τροχαία του Ντουμπάι παρουσίασε τη νέα της προσθήκη,...

Εξοργισμένη η Ιωάννα Τούνη – Το απρόοπτο περιστατικό που αντιμετώπισε στο Λος Άντζελες

Η Ιωάννα Τούνη, κατά τη διάρκεια ενός solo ταξιδιού...

Ένα μυστήριο θανατηφόρο περιστατικό που δεν βρήκε ποτέ απάντηση: Ο πιλότος που πήδηξε στο κενό χωρίς αλεξίπτωτο!

Σοκ προκαλεί ένα πολύ περίεργο θανατηφόρο περιστατικό από το...

ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Με Τζούρισιτς και Μπακασέτα η αποστολή του «τριφυλλιού»

Ο Παναθηναϊκός θα αντιμετωπίσει αύριο (04/05/25, 20:00, Live από...

Εφημερεύοντα Φαρμακεία – Σάββατο 3 Μαΐου 2025

Μάθετε ποια φαρμακεία εφημερεύουν σε Αθήνα. Βρείτε εύκολα και γρήγορα...