Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, η κατανάλωση ενός συγκεκριμένου ροφήματος μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης άνοιας κατά 25%. Η σωστή διατροφή παίζει κρίσιμο ρόλο στην πρόληψη και διαχείριση της άνοιας, με το Alzheimer’s Disease International να υπογραμμίζει ότι η υποθρεψία, συχνή σε μεσήλικες και άτομα με ήπια γνωστική εξασθένιση, επιδεινώνει την κατάσταση. Η διατροφή μπορεί να βελτιώσει την ποιότητα ζωής και να περιορίσει την απώλεια βάρους στους ασθενείς, που μπορεί να φτάσει το 20‑45% μέσα σε ένα έτος.
Πιο αναλυτικά
Θέλετε να προστατεύσετε τη μνήμη σας και να μειώσετε τον κίνδυνο εμφάνισης άνοιας καθώς μεγαλώνετε; Υπάρχει ένα ρόφημα που, σύμφωνα με νέα μελέτη, μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο κατά 25%.
Το ρόφημα που μειώνει τον κίνδυνο για άνοια κατά 25%
Η σωστή διατροφή μπορεί να βελτιώσει σημαντικά τη ζωή των ατόμων με άνοια, αλλά και να περιορίσει τον κίνδυνο εμφάνισής της, σύμφωνα με το Alzheimer’s Disease International. Επισημαίνει πως η υποθρεψία, συχνή ανάμεσα στους μεσήλικους και αυτούς με ήπια γνωστική εξασθένιση, επιδεινώνεται καθώς προχωρά η νόσος, με απώλεια βάρους κατά 20‑45 % μέσα σε ένα έτος στους ασθενείς στην κοινότητα.
Συνοπτικά
- Η κατανάλωση ενός συγκεκριμένου ροφήματος μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο άνοιας κατά 25%.
- Η σωστή διατροφή είναι κρίσιμη για την πρόληψη και διαχείριση της άνοιας.
- Η υποθρεψία επιδεινώνει την κατάσταση σε μεσήλικες και άτομα με ήπια γνωστική εξασθένιση.
- Η διατροφή βοηθά στη βελτίωση της ποιότητας ζωής και στον περιορισμό της απώλειας βάρους στους ασθενείς με άνοια.