Ο Dr. Saurabh Sethi, ένας διακεκριμένος γαστρεντερολόγος εκπαιδευμένος στα Πανεπιστήμια του Χάρβαρντ και του Στάνφορντ, μοιράζεται τέσσερις βασικές συνήθειες που αποφεύγει πριν τον ύπνο για να διασφαλίσει καλύτερη ποιότητα ύπνου και συνολική υγεία.
Συγκεκριμένα, αποφεύγει τα βαριά γεύματα καθώς αυτά διαταράσσουν την πέψη και την ποιότητα του ύπνου, το ατελείωτο σκρολάρισμα στο τηλέφωνο που εμποδίζει την παραγωγή μελατονίνης, την κατανάλωση καφεΐνης αργά το βράδυ λόγω της μεγάλης διάρκειας δράσης της, καθώς και το να πηγαίνει για ύπνο με άγχος.
Αυτές οι απλές αλλά καθοριστικές συμβουλές μπορούν να βοηθήσουν οποιονδήποτε αναζητά έναν πιο ξεκούραστο ύπνο και καλύτερη ευεξία.
Πιο αναλυτικά
Ένας διακεκριμένος γαστρεντερολόγος που έχει εκπαιδευτεί στα Πανεπιστήμια του Χάρβαρντ και του Στάνφορντ, αποκαλύπτει τις τέσσερις βασικές συνήθειες που ακολουθεί αυστηρά κάθε βράδυ για να διασφαλίσει έναν ξεκούραστο ύπνο και να προωθήσει τη συνολική του υγεία. Από τη διατροφή μέχρι την ψυχική ηρεμία, οι συμβουλές του είναι απλές, αλλά καθοριστικές για όσους αναζητούν έναν πιο ποιοτικό ύπνο.
Τα 4 πράγματα που δεν κάνει ποτέ ένας γιατρός πριν από τον ύπνο
Ο Dr. Saurabh Sethi μοιράστηκε στο Instagram μια λίστα με τα πράγματα που αποφεύγει τη νύχτα για καλύτερο ύπνο. Σύμφωνα με τον Dr. Sethi, αποφεύγοντας τα βαριά γεύματα, την υπερβολική χρήση τηλεφώνου, την καφεΐνη και το άγχος πριν από τον ύπνο, μπορείτε να εξασφαλίσετε καλύτερη πέψη, βελτιωμένη ποιότητα ύπνου και συνολική ευεξία.
Στην λεζάντα της ανάρτησής του, έγραψε: «Αυτά είναι τα 4 πράγματα που ποτέ δεν κάνω τη νύχτα ως γιατρός». Ο Dr. Sethi μοιράστηκε τις συμβουλές του για όποιον θέλει να δώσει προτεραιότητα στην υγεία και τον ύπνο του. Ενσωματώνοντας αυτές τις συνήθειες, μπορείτε να εξασφαλίσετε έναν ξεκούραστο ύπνο και να ξυπνήσετε πιο ξεκούραστοι το επόμενο πρωί.
Τι αποφεύγει ο Dr. Sethi πριν τον ύπνο
- Βαριά γεύματα
- Ατελείωτο σκρολάρισμα στο τηλέφωνο
- Κατανάλωση καφεΐνης αργά το βράδυ
- Να πηγαίνει για ύπνο με άγχος
Βαριά γεύματα πριν από τον ύπνο
«Διαταράσσουν την πέψη, αυξάνουν την ινσουλίνη και υποβαθμίζουν την ποιότητα του ύπνου. Φροντίζω να τελειώνω το δείπνο τουλάχιστον 2 με 3 ώρες πριν κοιμηθώ», εξηγεί ο Dr. Sethi.
Ατελείωτο σκρολάρισμα στο τηλέφωνο
«Το μπλε φως καταστρέφει την παραγωγή μελατονίνης, καθιστώντας πιο δύσκολο τον ύπνο. Φροντίζω να βάζω το τηλέφωνό μου μακριά, μία ώρα πριν από τον ύπνο», δηλώνει ο ειδικός.
Κατανάλωση καφεΐνης αργά το βράδυ
«Η καφεΐνη έχει χρόνο ημιζωής περίπου 5 με 6 ώρες. Έτσι, αποφεύγω το τσάι ή τον καφέ τουλάχιστον 6 ώρες πριν τον ύπνο για να αποτρέψω τη διαταραχή του ύπνου», αναφέρει ο γιατρός.
Να πηγαίνει για ύπνο με άγχος
Συνοπτικά
- Ο Dr. Saurabh Sethi αποφεύγει τα βαριά γεύματα πριν τον ύπνο για να μην διαταραχθεί η πέψη και η ποιότητα του ύπνου.
- Αποφεύγει το ατελείωτο σκρολάρισμα στο τηλέφωνο για να μην επηρεαστεί η παραγωγή μελατονίνης.
- Δεν καταναλώνει καφεΐνη αργά το βράδυ λόγω της μεγάλης διάρκειας δράσης της που μπορεί να διαταράξει τον ύπνο.
- Αποφεύγει να πηγαίνει για ύπνο με άγχος για να εξασφαλίσει καλύτερη ποιότητα ύπνου.