Περιεμμηνόπαυση: Πώς να καταλάβετε ότι έχετε μπει και τι να κάνετε για να την αντιμετωπίσετε

Περιεμμηνόπαυση: Πώς αναγνωρίζεται και αντιμετωπίζεται η περίοδος πριν την εμμηνόπαυση, με συμπτώματα που επηρεάζουν τη σωματική και ψυχική υγεία
Αποθήκευση άρθρου
Το άρθρο προστέθηκε στη λίστα σας

Η περίοδος πριν την εμμηνόπαυση παραμένει αόρατη για πολλούς, ακόμη και για γιατρούς. Δεν διαγιγνώσκεται εύκολα, δεν ακολουθεί σαφείς κανόνες, και τα συμπτώματά της συχνά αποδίδονται αλλού. Καθώς γυναίκες γύρω στα 40 και τα 50 αρχίζουν να αναζητούν απαντήσεις για όσα τους συμβαίνουν, οι ειδικοί απαντούν: Τι είναι τελικά η περιεμμηνόπαυση, γιατί είναι τόσο δύσκολο να αναγνωριστεί και ποιες είναι οι επιλογές αντιμετώπισης;

Τι είναι η περιεμμηνόπαυση: Συμπτώματα και επιλογές θεραπείας

Καθώς η γενιά Χ και οι millennials φτάνουν σταδιακά στα 40 και στα 50 τους, οι γυναίκες είναι έτοιμες να αποτινάξουν το στίγμα γύρω από την εμμηνόπαυση και τον χρόνο που προηγείται αυτής -που ονομάζεται περιεμμηνόπαυση– υπέρ της υιοθέτησης της θεραπείας. Αλλά πώς ξέρετε αν βρίσκεστε σε περιεμμηνόπαυση;

Οργή, κόπωση, εναλλαγές διάθεσης, απώλεια μνήμης, εξάψεις, φαγούρα στα αυτιά, αδυναμία ύπνου, απώλεια λίμπιντο, αραίωση μαλλιών, κατάθλιψη, αύξηση βάρους, πόνος στα γόνατα, νυχτερινές εφιδρώσεις, ακράτεια. Αυτά είναι όλα συμπτώματα περιεμμηνόπαυσης.

Σε αντίθεση με την εμμηνόπαυση -που ορίζεται από τη διακοπή της εμμήνου ρύσεως- η περιεμμηνόπαυση μπορεί να είναι δύσκολο να εντοπιστεί. Δεν υπάρχει κάποιο τεστ που να τη διαγιγνώσκει και η αποσύνδεση των συμπτωμάτων από άλλους παράγοντες μπορεί να δυσκολέψει τη θεραπεία της. Δείτε πώς να ταξινομήσετε τα συμπτώματά σας και να εξετάσετε τις επιλογές θεραπείας σας.

Η περιεμμηνόπαυση είναι «δύσκολη» ακόμα και για τους γιατρούς

Όταν μια γυναίκα 40 ετών αρχίσει να δυσκολεύεται με τον ύπνο, η περιεμμηνόπαυση δεν είναι το πρώτο πράγμα που θα σκεφτεί ο γιατρός της. «Είναι εύκολο να αγνοήσεις τα συμπτώματα. Οι γιατροί συχνά τα αποδίδουν σε άγχος ή οτιδήποτε άλλο», επισημαίνει η Δρ. Monica Christmas, αναπληρώτρια ιατρική διευθύντρια της Εταιρείας Εμμηνόπαυσης.

Η περιεμμηνόπαυση συχνά θεωρείται πρόβλημα έλλειψης οιστρογόνων, αλλά αυτό δεν ισχύει απαραίτητα, σύμφωνα με τη Δρ. Christmas. Η μετάβαση στην εμμηνόπαυση χαρακτηρίζεται από διακυμάνσεις στις ορμόνες, γι’ αυτό και οι εμπειρίες πολλών γυναικών μπορεί να είναι ασυνεπείς.

«Η περιεμμηνόπαυση είναι η πιο ταραχώδης περίοδος για πολλούς ανθρώπους», εξηγεί η ειδικός. «Μόλις οι άνθρωποι περάσουν από αυτή τη φάση και εισέλθουν στην εμμηνόπαυση, όταν οι ωοθήκες δεν παράγουν πλέον οιστρογόνα, πολλοί αισθάνονται πραγματικά καλύτερα».

Επιπλέον, επισημαίνει, είναι αδύνατο να διαχωρίσει κανείς την περιεμμηνόπαυση από τη συνολική διαδικασία γήρανσης, η οποία μπορεί να είναι μια περίοδος σημαντικής φυσιολογικής αλλαγής.

Η Δρ. Christmas προειδοποιεί ότι ένα ποσοστό αποδοχής αυτού του χάους είναι απαραίτητο για να το ξεπεράσει κανείς. «Το γεγονός ότι μου είπατε ότι αυτές οι εναλλαγές της διάθεσης και αυτή η ομίχλη του εγκεφάλου είναι πραγματικές, ότι δεν το φαντάζομαι, είναι αρκετό για μένα», περιγράφει πως της λένε κάποιες ασθενείς.

Άλλοι θα συνεχίσουν να αναζητούν θεραπευτικές επιλογές. «Κάποιοι άνθρωποι έχουν πολύ λίγα συμπτώματα, αν όχι καθόλου, ενώ άλλοι μπορεί να έχουν κάθε πιθανό σύμπτωμα που θα μπορούσατε να σκεφτείτε. Οι περισσότεροι από εμάς είμαστε κάπου ενδιάμεσα», σημειώνει η Δρ. Christmas.

Αποκλείοντας άλλες παθήσεις για να «φτάσουμε» στην περιεμμηνόπαυση

Μερικοί κλινικοί γιατροί προτείνουν μια στρατηγική αρχικών εξετάσεων για μια σειρά από άλλες παθήσεις πριν εξετάσουν εάν η περιεμμηνόπαυση είναι η αιτία.

«Η δεκαετία των 40 είναι μια περίοδος στη ζωή κατά την οποία μπορούν να αρχίσουν να εμφανίζονται πολλές διαφορετικές αυτοάνοσες ασθένειες», αναφέρει η Nanette Santoro, γυναικολόγος στο Κολοράντο που ασχολείται με την εμμηνόπαυση. Συχνά, άλλες παθήσεις μπορεί να έχουν παρόμοια συμπτώματα με την περιεμμηνόπαυση και πολλές από αυτές είναι πιο εύκολο να διαγνωστούν.

«Αρκετά συχνά κάνω μια αρχική εξέταση για να βεβαιωθώ ότι δεν υπάρχουν σημάδια πρώιμου διαβήτη, κάτι που συμβαίνει σε αυτήν την ηλικιακή ομάδα», εξηγεί η Δρ. Santoro. Προβλήματα θυρεοειδούς, μπορούν επίσης να εμφανιστούν κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, όπως και η ρευματοειδής αρθρίτιδα, η οστεοπόρωση, η υπέρταση και η ινομυαλγία. Αξίζει επίσης να ληφθούν υπόψη ανησυχίες για την ψυχική υγεία, όπως το άγχος και η κατάθλιψη.

Η Δρ. Santoro τονίζει ότι συχνά είναι πιο πιθανό να κάνει εξετάσεις και να θεραπεύσει αυτές τις παθήσεις παρά να μετρήσει τα επίπεδα ορμονών, κάτι που δεν είναι απαραίτητα χρήσιμο. «Εάν οι εξετάσεις δεν είναι σωστά χρονισμένες στον κύκλο της εμμήνου ρύσεως, μπορεί να λάβουμε παραπλανητικές απαντήσεις», σημειώνει.

Επιλογές θεραπείας

Η ορμονοθεραπεία για την αντιμετώπιση ιδιαίτερα ανησυχητικών συμπτωμάτων όπως οι σοβαρές εξάψεις και οι εξουθενωτικές εναλλαγές της διάθεσης έχει αποτελέσει αντικείμενο πολλών συζητήσεων τις τελευταίες δεκαετίες. Ενώ πολλοί γιατροί που αντιμετωπίζουν την εμμηνόπαυση λένε ότι μπορεί να είναι χρήσιμη ή ακόμα και να αλλάξει τη ζωή ορισμένων ασθενών, πολλοί τονίζουν ότι χρειάζεται περισσότερη έρευνα.

«Θα ήθελα πολύ να μπορώ να πω ότι η ορμονοθεραπεία μειώνει τον καρδιαγγειακό κίνδυνο ή τη γνωστική παρακμή αργότερα στη ζωή, ή ότι έχει όλες τις θαυματουργές αντιγηραντικές ιδιότητες που ισχυρίζονται κάποιοι», υπογραμμίζει η Δρ. Christmas.

Ορισμένα στοιχεία υποδηλώνουν ότι η ορμονοθεραπεία θα μπορούσε να έχει μακροπρόθεσμα οφέλη, λέει, αλλά η έρευνα δεν είναι αρκετά οριστική για να τη συστήσει για όλες τις γυναίκες σε περιεμμηνόπαυση.

Το 2002, η μελέτη της Πρωτοβουλίας για την Υγεία των Γυναικών σταμάτησε την ορμονοθεραπεία μεταξύ των συμμετεχόντων λόγω ανησυχιών για αυξημένο κίνδυνο καρκίνου και εγκεφαλικού επεισοδίου. Αλλά έκτοτε, οι επιστήμονες έχουν επανεκτιμήσει τα δεδομένα και έχουν γίνει διαθέσιμοι νέοι τύποι ορμονοθεραπείας.

Ως αποτέλεσμα, πολλοί ειδικοί λένε τώρα ότι οι προηγούμενες ανησυχίες σχετικά με αυτούς τους αυξημένους κινδύνους ήταν υπερβολικές. «Παρόλα αυτά, ο κίνδυνος είναι χαμηλός αλλά όχι ανύπαρκτος», υπογραμμίζει η Δρ. Christmas. Οι κλινικοί γιατροί προειδοποιούν ότι οι άνθρωποι πρέπει να λαμβάνουν υπόψη πράγματα όπως το οικογενειακό ιστορικό και άλλους παράγοντες για καρκίνο όταν εξετάζουν την ορμονοθεραπεία.

Η ορμονοθεραπεία επίσης δεν λειτουργεί για όλους. «Έχω ασθενείς που δοκιμάζουν ορμόνες για μερικούς μήνες και μετά επιλέγουν κάτι άλλο», περιγράφει η Δρ. Santoro. Ορισμένες ασθενείς παραπονιούνται για αύξηση βάρους, ευαισθησία στο στήθος ή ενοχλητικά συμπτώματα προεμμηνοροϊκού συνδρόμου.

Η ορμονοθεραπεία μπορεί να είναι ιδιαίτερα ευεργετική για όσες φτάνουν στην περιεμμηνόπαυση νωρίτερα στη ζωή τους και μπορεί να παρουσιάζουν άγχος, θόλωση του εγκεφάλου, επίμονη φαγούρα στα αυτιά και σκούρο χρώμα του δέρματος, που ονομάζεται μέλασμα.

Η Δρ. Christmas εξηγεί ότι υπάρχουν και άλλες φαρμακευτικές επιλογές που συνταγογραφεί στις ασθενείς για την αντιμετώπιση συγκεκριμένων συμπτωμάτων. Η συχνή, έντονη αιμορραγία κατά τη διάρκεια της περιόδου, για παράδειγμα -η οποία μπορεί να οδηγήσει σε αναιμία και κόπωση- μπορεί να αντιμετωπιστεί με αντισύλληψη ή ενδομήτρια συσκευή, η οποία μπορεί ακόμη και να σταματήσει την περίοδο.

Υιοθετήστε υγιεινές συνήθειες καθώς μεγαλώνετε

Ορισμένα συμπτώματα που σχετίζονται με την περιεμμηνόπαυση μπορεί να έχουν μεγαλύτερη σχέση με τη διαδικασία γήρανσης. Έρευνες δείχνουν ότι τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες, υπάρχουν άλματα στη γήρανση που συμβαίνουν γύρω στις ηλικίες των 45 με 60 ετών. «Πολλές γυναίκες θα παρατηρήσουν μια αλλαγή στον μεταβολισμό. Δεν είναι μόνο εμμηνόπαυση», τονίζει η Δρ. Santoro.

Λόγω αυτών των αλλαγών, είναι ιδιαίτερα σημαντικό να εντείνουμε τις υγιεινές συνήθειες, όπως η διατροφή, η άσκηση -ειδικά η προπόνηση αντίστασης, για τη διατήρηση των μυών- και ο επαρκής και ποιοτικός ύπνος.

Η Δρ. Christmas συμβουλεύει τις ασθενείς της να είναι πολύ σχολαστικές σχετικά με το πώς τροφοδοτούν το σώμα τους. «Άτομα που μπορεί να κατάφερναν να τη γλιτώνουν χωρίς να ασκούνται πολύ ή να τρώνε ό,τι ήθελαν στα νεότερα χρόνια τους μπορεί να χρειαστεί να κάνουν κάποιες σημαντικές αλλαγές για να διατηρήσουν την υγεία τους», καταλήγει.

Πηγή: oloygeia.gr


Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο ΔΕΔΟΜΕΝΟ.

// ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Ισραήλ: Καταγγέλλει «αφόρητες εξωτερικές πιέσεις» μετά το ναυάγιο των διαπραγματεύσεων στο Λονδίνο

Περιεμμηνόπαυση: Πώς να καταλάβετε ότι έχετε μπει και τι να κάνετε για να την αντιμετωπίσετε

Το συγκινητικό «αντίο» στον Νίκο Γαλανό: Αποκαλύφθηκαν λεπτομέρειες κηδείας – Η τελευταία επιθυμία της οικογένειας

Φάμελλος: «Ο ΣΥΡΙΖΑ μετασχηματίζεται για να πυροδοτήσει την πολιτική αλλαγή στη χώρα μας» – Η επιστολή στα μέλη του κόμματος

Γαλλία: Το κίνημα αναγνώρισης της Παλαιστίνης δεν θα σταματήσει – Πότε μπορεί να γίνει η πρώτη αναγνώριση

Χρηματιστήριο Αθηνών: Κλείσιμο με κέρδη 0,93% – Σε νέα υψηλά 15 ετών η αγορά

Με τα Παιδικά Χωριά SOS στην καρδιά του ο Παναθηναϊκός AKTOR στο μαγικό Final 4 της Euroleague

Νίκος Γαλανός: Την Τετάρτη το τελευταίο αντίο στον αξέχαστο πρωταγωνιστή στο κοιμητήριο Παπάγου

Σεισμός 3,4 Ρίχτερ ανάμεσα σε Σαντορίνη και Αμοργό – Στα 11,5 χιλιόμετρα το εστιακό βάθος

Ελ Κααμπί και Συλαϊδόπουλος αποκαλύπτουν στο ντοκιμαντέρ του MEGA για τον Ολυμπιακό: «Το να φοράς αυτή τη φανέλα δεν είναι εύκολο πράγμα»

Πέτρος Ζούλιας αποκαλύπτει για Νίκο Γαλανό: «Δεν ήθελε να φανεί η πτώση του, στη Γη της Ελιάς ξεκίνησε η κατάρρευση»

Κυριάκος Μητσοτάκης στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ: Δεσμεύομαι ότι η Ελλάδα θα παραμείνει θεματοφύλακας της ελεύθερης ναυσιπλοΐας

Τουρκία: To PKK ζητεί να χαλαρώσει η απομόνωση του «επικεφαλής διαπραγματευτή» του, Αμπντουλάχ Οτσαλάν

Πρόγραμμα Υποτροφιών για μεταπτυχιακό της HELLENiQ ENERGY: Σπεύσε να υποβάλεις αίτηση έως 25/5

Με το κλειδί στο χέρι ο τυχερός υπερνικητής του Λαϊκού Λαχείου – Κέρδισε έπαυλη αξίας 400.000 ευρώ σε ειδική κλήρωση του παιχνιδιού

00:00 / 00:00

Βιταμίνη Β12: Το ελάχιστα γνωστό σύμπτωμα στα πόδια που δείχνει έλλειψη στο βασικό...

Η βιταμίνη Β12 είναι ζωτικής σημασίας για την υγεία του νευρικού συστήματος και την παραγωγή ερυθρών αιμοσφαιρίων. Ένα από τα πρώτα προειδοποιητικά σημάδια έλλειψης...

Ύπνος: Οι άνθρωποι που κοιμούνται με φώτα αναμμένα, αποκαλύπτουν 5 κρυφά χαρακτηριστικά

Το άρθρο εξετάζει την συνήθεια πολλών ανθρώπων να αφήνουν τα φώτα αναμμένα τη νύχτα, υποστηρίζοντας ότι αυτή η προτίμηση μπορεί να αποκαλύψει πέντε βασικά...

Επίμονος βήχας: Πότε θεωρείται χρόνιος, ποιες οι αιτίες του και πώς να απαλλαγείτε

Ο επίμονος βήχας, ο οποίος διαρκεί περισσότερο από οκτώ εβδομάδες, μπορεί να είναι ένδειξη υποκείμενων προβλημάτων υγείας, όπως άσθμα, μεταρινική καταρροή ή γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση. Η...

Καρκίνος: Η κορυφαία τροφή που πρέπει να αποφεύγετε για να θωρακίσετε την υγεία σας, σύμφωνα με ειδικό – Δεν είναι η ζάχαρη

Σύμφωνα με τον Dr. Tim Tiutan, η υπερβολική κατανάλωση κόκκινου κρέατος αποτελεί τον κύριο παράγοντα κινδύνου για τον καρκίνο, αντί της ζάχαρης, όπως συχνά...

Ύπνος: Αν επιλέγετε πάντα την ίδια πλευρά του κρεβατιού, ακόμα και όταν είστε μόνοι, αποκαλύπτονται αυτά τα 7 κρυφά χαρακτηριστικά προσωπικότητας

Το άρθρο εξετάζει τη σύνδεση μεταξύ της συνήθειας να κοιμάται κάποιος πάντα στην ίδια πλευρά του κρεβατιού και των χαρακτηριστικών της προσωπικότητάς του. Σύμφωνα με...

Μπορεί το αρνητικό μυαλό να πυροδοτήσει καρκίνο; Τι αποκαλύπτουν οι νέες έρευνες

Το άρθρο εξετάζει τη σχέση μεταξύ αρνητικών σκέψεων και καρκίνου, υπογραμμίζοντας ότι οι συνεχείς αρνητικές σκέψεις μπορεί να επηρεάσουν την ψυχολογία και τη σωματική...

Ο «αθόρυβος εκτελεστής» που σκοτώνει 11 εκατ. ανθρώπους πρόωρα

Η αρτηριακή υπέρταση, γνωστή και ως «σιωπηλός δολοφόνος», προκαλεί περίπου 11 εκατομμύρια πρόωρους θανάτους παγκοσμίως ετησίως και αποτελεί σοβαρό πρόβλημα δημόσιας υγείας, με σημαντική...

Καρδιακή προσβολή και εγκεφαλικό: Η κορυφαία τροφή που θωρακίζει την υγεία σας όταν καταναλώνεται με μέτρο, αποκαλύπτει έρευνα

Μια πρόσφατη μελέτη αποκαλύπτει ότι η μέτρια κατανάλωση τυριού μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο καρδιακής προσβολής και εγκεφαλικού, παρά τις ανησυχίες για την περιεκτικότητά...

Ύπνος: Οι άνθρωποι που κοιμούνται με πολλά μαξιλάρια αποκαλύπτουν αυτά τα 7 εντυπωσιακά...

Το άρθρο εξετάζει τη συνήθεια ορισμένων ανθρώπων να κοιμούνται με πολλά μαξιλάρια και συνδέει αυτή τη συμπεριφορά με επτά χαρακτηριστικά της προσωπικότητάς τους. Αυτοί οι...

Το θαυματουργό ρόφημα που καταπολεμά τη γήρανση και χαρίζει αδυνάτισμα: «Είναι η μαγική...

Ένα νέο ρόφημα, το νερό με υδρογόνο, προτείνεται ως καινοτόμος λύση για την αντιγήρανση και την απώλεια βάρους, σύμφωνα με τον Dr. Nicholas Perricone,...

Άδωνις Γεωργιάδης: Αποκαλύπτει τα νοσοκομεία όπου προσλαμβάνονται 500 τραυματιοφορείς – Δείτε ολόκληρη τη...

Ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, ανακοίνωσε τη δημοσίευση της λίστας με τα νοσοκομεία όπου θα διοριστούν 500 τραυματιοφορείς, με στόχο τη μείωση της ταλαιπωρίας...

«Αυτές είναι οι 3 τροφές που τρώω κάθε πρωί» – Γιατρός αποκαλύπτει τη...

Ένας γαστρεντερολόγος αποκαλύπτει τις τρεις βασικές τροφές που καταναλώνει καθημερινά για να υποστηρίξει την υγεία του εντέρου, τη λειτουργία του ήπατος και τη γενική...

Ύπνος: Νευρολόγος αποκαλύπτει γιατί το ξύπνημα στις 5 το πρωί – «Για κάποιους...

Ένας νευρολόγος προειδοποιεί ότι το πρωινό ξύπνημα στις 5 π.μ. δεν είναι απαραίτητα ωφέλιμο για όλους, καθώς η παραγωγικότητα εξαρτάται περισσότερο από την ποιότητα...

Άνοια: Αυτό το θαυματουργό φρούτο μειώνει τον κίνδυνο κατά 28%, αποκαλύπτει νέα έρευνα

Σύμφωνα με νέα έρευνα, η καθημερινή κατανάλωση μούρων μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης άνοιας έως και 28%. Η μελέτη, που διεξήχθη από την...

ΕΟΔΥ: Ένας θάνατος από κορονοϊό και 47 νέες νοσηλείες την περασμένη εβδομάδα

Σύμφωνα με την επιδημιολογική έκθεση του ΕΟΔΥ για την εβδομάδα 5-11 Μαΐου, η θετικότητα για COVID-19 και γρίπη συνεχίζει να μειώνεται στην κοινότητα. Καταγράφηκαν...

Νοσοκομείο Ευαγγελισμός: Η πιλοτική εφαρμογή του tracker σε κάθε ασθενή – Πώς λειτουργεί το QR code

Αρχίζει σήμερα (15/5), στο τμήμα επειγόντων περιστατικών του «Ευαγγελισμού», η πρότυπη λειτουργία του ψηφιακού συστήματος με tracker σε κάθε ασθενή. Το σύστημα αυτό θα...

Πράσινο τσάι: Η ιδανική στιγμή κατανάλωσης – Το μυστικό για μέγιστη απορρόφηση αντιοξειδωτικών, αποκαλύπτουν διαιτολόγοι

Το άρθρο εξετάζει την καλύτερη ώρα για την κατανάλωση πράσινου τσαγιού, προκειμένου να μεγιστοποιηθεί η απορρόφηση των ευεργετικών του αντιοξειδωτικών, κυρίως των κατεχινών. Ειδικοί...

Tracker σε κάθε ασθενή από σήμερα: Εγκαινιάζεται στον «Ευαγγελισμό» το επαναστατικό ψηφιακό σύστημα – Πώς θα λειτουργεί

Από σήμερα, 15 Μαΐου, το τμήμα επειγόντων περιστατικών του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» ξεκινά τη λειτουργία ενός ψηφιακού συστήματος tracker για την παρακολούθηση των ασθενών. Το...

// ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αποκαλύφθηκε η αρχαιότερη πόλη της Ευρώπης και είναι ελληνική

Το Άργος, η αρχαιότερη πόλη της Ευρώπης που κατοικείται...

Θεοφάνους: Σάλος μετά την ανάρτησή του για την Klavdia – «Με ειλικρίνεια το έγραψα...

Ο Γιώργος Θεοφάνους, μέσω βίντεο στο Instagram, αποκάλυψε ότι...

Δημήτρης Κόκοτας: Η δυσάρεστη ανακοίνωση της γυναίκας του – «Δυστυχώς, εδώ και αρκετό καιρό…»

Ο Δημήτρης Κόκοτας συνεχίζει να νοσηλεύεται στο νοσοκομείο, μετά...

// ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ισραήλ: Καταγγέλλει «αφόρητες εξωτερικές πιέσεις» μετά το ναυάγιο των διαπραγματεύσεων στο Λονδίνο

Η κυβέρνηση του Ισραήλ αντέτεινε «εξωτερικές πιέσεις» μετά την...

Περιεμμηνόπαυση: Πώς να καταλάβετε ότι έχετε μπει και τι να κάνετε για να την αντιμετωπίσετε

Η περίοδος πριν την εμμηνόπαυση παραμένει αόρατη για πολλούς,...

Γαλλία: Το κίνημα αναγνώρισης της Παλαιστίνης δεν θα σταματήσει – Πότε μπορεί να γίνει η πρώτη αναγνώριση

Το κίνημα αναγνώρισης ενός παλαιστινιακού κράτους, όπως το οραματίζονται...

Χρηματιστήριο Αθηνών: Κλείσιμο με κέρδη 0,93% – Σε νέα υψηλά 15 ετών η αγορά

Ανοδικά κινήθηκαν οι τιμές των μετοχών στη συνεδρίαση του...

Με τα Παιδικά Χωριά SOS στην καρδιά του ο Παναθηναϊκός AKTOR στο μαγικό Final 4 της Euroleague

Ο Παναθηναϊκός ΑΚΤΟΡ θα αγωνιστεί στο Final Four της...

Νίκος Γαλανός: Την Τετάρτη το τελευταίο αντίο στον αξέχαστο πρωταγωνιστή στο κοιμητήριο Παπάγου

Ο Νίκος Γαλανός, ένας σπουδαίος ηθοποιός, απεβίωσε την 19η...

Σεισμός 3,4 Ρίχτερ ανάμεσα σε Σαντορίνη και Αμοργό – Στα 11,5 χιλιόμετρα το εστιακό βάθος

Σεισμός μεγέθους 3,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις...

Πέτρος Ζούλιας αποκαλύπτει για Νίκο Γαλανό: «Δεν ήθελε να φανεί η πτώση του, στη Γη της Ελιάς ξεκίνησε η κατάρρευση»

Ο Πέτρος Ζούλιας αποχαιρέτησε τον Νίκο Γαλανό, επισημαίνοντας την...

Πρόγραμμα Υποτροφιών για μεταπτυχιακό της HELLENiQ ENERGY: Σπεύσε να υποβάλεις αίτηση έως 25/5

Η HELLENiQ ENERGY προσφέρει για 13η χρονιά υποτροφίες σε...

Ο Ζουλιάν Μπιανκόν σφράγισε το μέλλον του με τον Ολυμπιακό

Ο Ζουλιάν Μπιανκόν ανανέωσε το συμβόλαιό του με τον...

Θεσσαλονίκη: Μία 35χρονη και ένας 57χρονος διακινούσαν κοκαΐνη στα στέκια των ναρκομανών

Στη Θεσσαλονίκη, συνελήφθησαν μία 35χρονη γυναίκα και ένας 57χρονος...

Ισπανία: Αποκαταστάθηκε το χάος στις τηλεπικοινωνίες – Αποκαλύπτεται η αιτία

Ένα περιστατικό στην Telefónica, την εθνική τηλεπικοινωνιακή εταιρεία της...

Μάριος Φραγκούλης: «Αναρωτιέμαι πόσοι χρηματίστηκαν για να στεφθεί το Ισραήλ νικητής»

Ο Μάριος Φραγκούλης εξέφρασε την απορία του για τη...

Πέλλα: Ποινή σε δάσκαλο που προέβαλλε σε μαθητές βίντεο με ακατάλληλο υλικό

Δάσκαλος στην Πέλλα καταδικάστηκε σε φυλάκιση 15 μηνών με...

Mercedes-AMG GT «έμεινε» χωρίς φρένα με 230 km/h [video]

Στην πίστα Sepang της Μαλαισίας, μια Mercedes-AMG GT υπέστη...

Μεντιλίμπαρ για τη σεζόν του Ολυμπιακού: «Όταν νικάς, δεν κουράζεσαι – Οι Έλληνες παίκτες εργάζονται σκληρά»

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ παραχώρησε στην ισπανική ιστοσελίδα «Ondavasca»...

Ραζβάν Λουτσέσκου: Κρέμεται από κλωστή το μέλλον του Ρουμάνου τεχνικού στον ΠΑΟΚ

Η παραμονή του Ραζβάν Λουτσέσκου στον πάγκο του ΠΑΟΚ...

ΖΩΝΤΑΝΑ – Η κρίσιμη συζήτηση στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ και η παρέμβαση του Κυριάκου Μητσοτάκη

Η συζήτηση στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ περιλάμβανε την...

Στο Ζάππειο η υπερειδική του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις 2025

Σε μια εκδήλωση υψηλού συμβολισμού, που πραγματοποιήθηκε στο Ζάππειο...

Μεντιλίμπαρ αποκαλύπτει για τον Ολυμπιακό: «Όταν νικάς, δεν κουράζεσαι – Οι Έλληνες παίκτες μοχθούν αδιάκοπα»

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, προπονητής του Ολυμπιακού, μίλησε στην...

Νέο FIAT Grande Panda 4×4: Η επιστροφή ενός θρυλικού τετρακίνητου

Η Fiat επαναφέρει το θρυλικό Grande Panda 4x4 με...

ΑΣΕΠ 8Κ/2024: 10 κρυφά κλειδιά για επιτυχημένη επίκληση

Το άρθρο αναλύει δέκα σημαντικά σημεία για την επίκληση...

Οι αδελφοί Μήτογλου πρωταγωνιστούν στο επικό Final 4 του Άμπου Ντάμπι

Ο Ντίνος Μήτογλου του Παναθηναϊκού αναχώρησε για το Άμπου...

Klavdia – Ακόμη και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο υποκλίθηκε μετά τη Eurovision: «Περήφανος για σένα»

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο εξέφρασε τη στήριξή του στην Klavdia...

ΔΕΗ: Εντυπωσιακό άλμα 17 μονάδων από την S&P Global στην αξιολόγηση εταιρικής βιωσιμότητας

Η ΔΕΗ σημείωσε σημαντική πρόοδο στην αξιολόγηση εταιρικής βιωσιμότητας...

ΝΑΤΟ: Στην Θράκη η μεγάλη άσκηση «Immediate Respone 2025» με 3.000 Αμερικανούς μαχητές

Στη Θράκη, θα διεξαχθεί η πολυεθνική άσκηση «Immediate Response...

Μάχη της Κρήτης: Όταν οι «κουζουλοί» ταπείνωσαν τον Χίτλερ – Το αφιέρωμα του ΓΕΣ

Η Μάχη της Κρήτης αποτελεί την τελική πράξη του αγώνα των...

Λιάγκας: Το επεισόδιο με τον Κασσελάκη που τον έκανε να “σκάσει” στα γέλια – “Είμαι το κισμέτ σου”

Στην εκπομπή του ΑΝΤ1 "Πρωινό", ο Γιώργος Λιάγκας μοιράστηκε...

Αλβέρτης και Μπαρτζώκας συναντήθηκαν στο αεροδρόμιο – Η συνύπαρξη των αιώνιων αντιπάλων ενόψει Άμπου Ντάμπι

Στο αεροδρόμιο "Ελ. Βενιζέλος", οι αποστολές του Παναθηναϊκού και...

Βασιλικότερο του βασιλέως: Μέσα στο εντυπωσιακό γκαράζ του Καρόλου Γ’

Ο βασιλιάς Κάρολος Γ' του Ηνωμένου Βασιλείου, γνωστός για...

Μανιφέστο περιπέτειας το εντυπωσιακό Fiat Grande Panda 4×4

Η Fiat ετοιμάζεται να λανσάρει το νέο Grande Panda...

Lexus IS500 Ultimate Edition: Ένας αποχαιρετισμός στον ατμοσφαιρικό V8

Σε μια εποχή όπου οι ατμοσφαιρικοί V8 κινητήρες περνούν...

Μαρκ Ρούτε: «Επικροτώ που ο Τραμπ αναλαμβάνει πρωταγωνιστικό ρόλο» στις εξελίξεις για την Ουκρανία

Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Μάρκ Ρούτε, εξέφρασε την...

Honda στροφή στρατηγικής: Προτεραιότητα στα υβριδικά έναντι ηλεκτρικών

Η Honda ανακοινώνει στροφή στη στρατηγική της, μειώνοντας τις...

Μπαρτζώκας: «Αναλαμβάνουμε πλήρως την ευθύνη, δεν κουβαλάμε απωθημένο»

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας, προπονητής του Ολυμπιακού, μίλησε πριν την...

Όμιλος Επιχειρήσεων Σαρακάκη: Χρυσός Χορηγός στο 36ο Συνέδριο Ηγεσίας της ΕΑΣΕ

Ο Όμιλος Επιχειρήσεων Σαρακάκη υποστηρίζει ως Χρυσός Χορηγός το...

Τέλος ο Χόρντουρ Μάγκνουσον από τον Παναθηναϊκό

Μετά τους Μπαρτ Σένκεφελντ, Ρούμπεν Πέρεθ και Γουίλιαν Αράο,...

Κώστας Παπανικολάου: Δεν έχω απωθημένα παρά μόνο ένα όνειρο, η κατάκτηση της Euroleague

Ο Κώστας Παπανικολάου, αρχηγός του Ολυμπιακού, μίλησε για την...

Ασφάλιση αυτοκινήτου 2025: Επαναστατικές αλλαγές, σύγχρονες ανάγκες

Το τοπίο στην ασφάλιση αυτοκινήτου αλλάζει με ταχείς ρυθμούς...

Κίνα: Καύσωνας-κόλαση σαρώνει με θερμοκρασίες άνω των 40 βαθμών Κελσίου

Η Κίνα καταγράφει θερμοκρασίες ρεκόρ άνω των 40 βαθμών...

Πυροπροστασία 2025: Θέσεις εργασίας με εννέα προκηρύξεις

Θέσεις εργασίας για εποχικό προσωπικό οκτώ ειδικοτήτων με εννέα...

Πυροπροστασία 2025: Θέσεις εργασίας με εννέα προκηρύξεις

Θέσεις εργασίας για εποχικό προσωπικό οκτώ ειδικοτήτων με εννέα...

Εργκίν Αταμάν: «Ο Λεσόρ αποδεικνύει πως θα κερδίσει θέση στο ρόστερ του Final Four»

Ο Εργκίν Αταμάν, προπονητής του Παναθηναϊκού, δήλωσε αισιόδοξος για...

Klavdia: «Εκπλήρωσα δύο από τα σπουδαιότερά μου όνειρα» – Η συγκινητική εξομολόγηση μετά τη Eurovision

Η Klavdia, με την ερμηνεία της στο τραγούδι "Αστερομάτα",...