- Φτιάξτε ψητά τσιπς μήλου με βούτυρο, ζάχαρη και κανέλα.
- Φτιάξτε τσάι από τις φλούδες μήλου με ξυλάκι κανέλας και μέλι.
- Οι φλούδες μήλου είναι ιδανικές για smoothies λόγω των φυτικών ίνων και της γλύκας τους.
- Δημιουργήστε μηλόξιδο αναμειγνύοντας τις φλούδες μήλου με ζάχαρη και νερό.
- Χρησιμοποιήστε τις φλούδες μήλου για να κάνετε τα μαγειρικά σκεύη σας να λάμπουν, βράζοντάς τες μαζί με νερό και χρησιμοποιώντας το υγρό στα σκεύη αλουμινίου.
Φτιάξτε ψητά τσιπς μήλου
Με λίγο λιωμένο βούτυρο, ζάχαρη και κανέλα, οι φλούδες μήλου μπορούν να ψηθούν στον φούρνο και να γίνουν ένα ελαφρύ και τραγανό σνακ για εσάς και τα παιδιά.
Φτιάξτε τσάι μήλου
Βουτήξτε σε βραστό νερό τις φλούδες μήλου μαζί με ένα ξυλάκι κανέλας και μέλι και θα απολαύσετε ένα χαλαρωτικό τσάι. Για επιπλέον γεύση χρησιμοποιήστε τις φλούδες από κόκκινα μήλα.
Ιδανικό για smoothies
Οι φλούδες μήλων είναι πλούσιες σε φυτικές ίνες και επίσης είναι γλυκές. Προσθέστε τις λοιπόν στα smoothies φρούτων ή λαχανικών για έξτρα γεύση.
Φτιάξτε μηλόξιδο
Άλλη μία εναλλακτική που έχετε για τις φλούδες μήλου είναι να τις αναμείξετε με ζάχαρη και νερό σε ένα γυάλινο βάζο, το οποίο στη συνέχεια θα καλύψετε με τούλι για να κυκλοφορεί ο αέρας, φτιάχνοντας σπιτικό μηλόξιδο.
Κάντε τα μαγειρικά σας σκεύη να λάμπουν
Βράστε νερό μαζί με τις φλούδες μήλου και στη συνέχεια ρίξτε το στο σκεύος αλουμινίου. Αφήστε το για 30 λεπτά και τρίψτε με ένα σφουγγάρι. Το οξύ στις φλούδες των μήλων βοηθά στην αφαίρεση των λεκέδων και τα μαγειρικά σκεύη αλουμινίου θα λάμπουν.
(με πληροφορίες από mothersblog. gr / thekitchn.com / photo: pixabay)