- Ανασκαφές στο Üçhöyük αποκάλυψαν σιλό σιτηρών και δύο σφραγίδες, μία από τις οποίες κοσμείται με δικέφαλο αετό.
- Οι ανασκαφές έχουν ανακαλύψει εμπορικές σφραγίδες, υφαντικά τεχνουργήματα και κεραμικά υπολείμματα στην περιοχή Üçhöyük.
- Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι ο οικισμός Üçhöyük λειτούργησε ως διοικητικό κέντρο, με ελπίδες για ανακάλυψη εγγράφων που θα αποδείξουν την ταυτότητά του ως το Βασίλειο της Puruşhanda.
Αυτά τα αρχαιολογικά έργα, στα οποία χορηγήθηκε το επίσημο καθεστώς ανασκαφών με προεδρικό διάταγμα, βρίσκονται υπό τον συντονισμό του Μουσείου Afyonkarahisar, με επιστημονική συμβουλευτική υποστήριξη του καθηγητή Δρ Özdemir Koçak από το Τμήμα Ιστορίας του Πανεπιστημίου Selçuk. Από το 2020, οι ανασκαφές πραγματοποιούνται από διεπιστημονική επιστημονική ομάδα.Η ανασκαφή, η οποία συνεχίζεται με την υποστήριξη της κυβέρνησης Afyonkarahisar, της Πρυτανείας του Πανεπιστημίου Selçuk, του Δήμου και της Κυβέρνησης της Περιφέρειας Bolvadin, έχει μέχρι στιγμής οδηγήσει στην ανακάλυψη εμπορικών σφραγίδων, υφαντικών τεχνουργημάτων, κεραμικών υπολειμμάτων και θραυσμάτων τοίχων.Στις φετινές ανασκαφές στο Üçhöyük, με τη συμμετοχή Ιαπώνων επιστημόνων, βρέθηκε ένα σιλό σιτηρών, στο οποίο υπέστησαν ζημιές οι περισσότεροι πίθοι (αποθηκευτικά πιθάρια), μαζί με δύο διακριτές σφραγίδες, εκ των οποίων η μία κοσμείται με την εικόνα ενός δικέφαλου αετού.Ο καθηγητής Dr. Koçak ανέφερε ότι έχουν κάνει σημαντικές ανακαλύψεις στις ανασκαφές που διεξάγουν στην περιοχή Üçhöyük, την οποία αποκαλούν “Kuzeytepe”.Ο Koçak δήλωσε ότι τα σιλό, οι σφραγίδες και τα αποτυπώματα σφραγίδων που ανακαλύφθηκαν στην ανασκαφή αποτελούν στοιχεία που δείχνουν ότι ο οικισμός Üçhöyük λειτουργούσε ως διοικητικό κέντρο.Αναφερόμενος στις ανακαλύψεις που έγιναν φέτος στο Üçhöyük, ο Altın είπε: «Μέσα σε αυτά τα βάζα, βρήκαμε αμμώδες χώμα. Γίνεται επιστημονική εργασία πάνω τους. Παρατηρώντας τη ροή της ιστορίας, εάν βρούμε ένα γραπτό έγγραφο ή μια πινακίδα από την ανασκαφή Üçhöyük, θα γίνουν επιστημονικές εκτιμήσεις που θα υποδηλώνουν ότι αυτή θα μπορούσε να είναι η περιοχή του Βασιλείου της Puruşhanda. Πιστεύουμε ότι εάν λάβουμε αυτά τα δεδομένα, το Αφιόν Καραχισάρ θα έχει σημαντικό αντίκτυπο στον κόσμο».
Δείτε ΦΩΤΟ ΕΔΩ
photo: pixabay