Η Κίνα έχει καταφέρει να μεταμορφώσει την αφιλόξενη έρημο Τακλαμακάν, γνωστή και ως "Θάλασσα του Θανάτου", σε έναν παραγωγικό χώρο ιχθυοκαλλιέργειας. Στην κομητεία Κιέμο της Αυτόνομης Περιφέρειας των Ουιγούρων του Σιντζιάνγκ, οι ιχθυοκαλλιέργειες αποδίδουν υψηλής ποιότητας φρέσκα ψάρια, όπως μπαρμπούνια και σφυρίδες, τα οποία προσφέρονται στα τοπικά εστιατόρια και προορίζονται για τις αγορές της Κίνας. Αυτή η πρωτοβουλία αποτελεί μέρος των μεγαλεπήβολων πρότζεκτ του κινεζικού κράτους για την αξιοποίηση της ερήμου.
Πιο αναλυτικά
Στη διάρκεια των τελευταίων δεκαετιών, η έρημος Τακλαμακάν, που είναι γνωστή και ως “Θάλασσα του Θανάτου”, έχει μεταμορφωθεί πλήρως με τις ιχθυοκαλλιέργειες, αποδίδοντας μία μεγάλη ποικιλία υψηλής ποιότητας φρέσκων ψαριών.
Σε μία βάση ιχθυoκαλλιέργειας στην κομητεία Κιέμο στην Αυτόνομη Περιφέρεια των Ουιγούρων του Σιντζιάνγκ, τα εστιατόρια προσφέρουν τηγανισμένα μπαρμπούνια και σφυρίδες, τα οποία λίγο πριν κολυμπούσαν στις δεξαμενές των ιχθυοκαλλιεργειών, με την πρώτη φετινή σοδειά των ψαριών να οδεύει προς τις αγορές της Κίνας.
.entry-content
.entry-footer