Ο Άλμπερτ Αϊνστάιν, επηρεασμένος από τη γερμανική και εβραϊκή καταγωγή του, προτιμούσε ένα πιο ελαφρύ γερμανικό πρωινό, το οποίο περιλάμβανε συχνά δύο τηγανητά αυγά με μανιτάρια. Αγαπούσε τα μανιτάρια, τα μακαρόνια και τα φετουτσίνια, ενώ το αγαπημένο του φρούτο ήταν οι φράουλες και το αγαπημένο του γλυκό το κέικ πορτοκαλιού. Παρά τις γευστικές του προτιμήσεις, προς το τέλος της ζωής του, ο Αϊνστάιν επέλεξε να γίνει χορτοφάγος.
Πιο αναλυτικά
Ο Άλμπερτ Αϊνστάιν γεννήθηκε στη Γερμανία και αυτό επηρέασε αρκετά τις διατροφικές του συνήθειες.
Ενδεχομένως να έχετε φάει αυτό που λέμε γερμανικό πρωινό – δηλαδή μια γερή δόση από λίπος – αυγά, πατάτες, κρέπες, μπέικον και λουκάνικα. Κάπως έτσι και ο Αϊνστάιν, μόνο που λόγω και της Εβραϊκής του καταγωγής το έκανε λίγο πιο light.
Η οικονόμος του, Χέρτα Γουίνσλοου, είπε λοιπόν ότι για πρωινό έτρωγε τουλάχιστον δύο τηγανητά αυγά με μανιτάρια σχεδόν κάθε πρωί.
Αγαπούσε τα μανιτάρια, τα μακαρόνια και τα φετουτσίνια. Το αγαπημένο του φρούτο ήταν οι φράουλες και το αγαπημένο του γλυκό ήταν το κέικ πορτοκαλιού. Ο ίδιος ωστόσο προς το τέλος της ζωής του έγινε χορτοφάγος.
Συνοπτικά
- Ο Άλμπερτ Αϊνστάιν προτιμούσε ένα ελαφρύ γερμανικό πρωινό με δύο τηγανητά αυγά και μανιτάρια.
- Αγαπούσε τα μανιτάρια, τα μακαρόνια και τα φετουτσίνια, ενώ το αγαπημένο του φρούτο ήταν οι φράουλες.
- Το αγαπημένο του γλυκό ήταν το κέικ πορτοκαλιού, ενώ προς το τέλος της ζωής του έγινε χορτοφάγος.
- Η καταγωγή του από τη Γερμανία και την εβραϊκή κοινότητα επηρέασε τις διατροφικές του συνήθειες.