Στις αρχές του 20ού αιώνα, ένας Μανιάτης μετανάστης στη Νέα Υόρκη επιστρέφει κρυφά στην Ελλάδα όταν μαθαίνει για την υποτιθέμενη απιστία της συζύγου του.
Κρυμμένος στα βουνά, καταφέρνει να πιάσει στα πράσα το παράνομο ζευγάρι και εκτελεί εν ψυχρώ τον εραστή της γυναίκας του. Αμέσως μετά, επιστρέφει στην Αμερική, χωρίς να τον δει κανείς στο χωριό και χωρίς να τον αναζητήσει η αστυνομία.
Η υπόθεση δεν συγκλόνισε την τοπική κοινωνία της Μάνης, που ήταν συνηθισμένη σε βεντέτες, και μπήκε στο αρχείο.
Πιο αναλυτικά
Στις αρχές του 20ού αιώνα, ένας Μανιάτης από τη Βάθεια παίρνει τη μεγάλη απόφαση να μεταναστεύσει στη Νέα Υόρκη, για να εξασφαλίσει ένα καλύτερο μέλλον στην οικογένειά του.
Όμως, αυτό που θα ακολουθήσει, δεν το φανταζόταν ούτε ο πιο τολμηρός σεναριογράφος.
Λίγους μήνες αφότου εγκαταστάθηκε στην Αμερική, λαμβάνει γράμμα από συγχωριανό του: Η σύζυγός του λέγεται ότι διατηρεί παράνομο δεσμό με άλλον άντρα του χωριού, τον οποίο βλέπει κρυφά δίπλα στο ρέμα.
Χωρίς να το μάθει κανείς, ο Μανιάτης επιβιβάζεται σε πλοίο και επιστρέφει στην Ελλάδα. Δε φτάνει ποτέ επίσημα στο χωριό του. Αντίθετα, κρύβεται στα βουνά, περιμένοντας να πιάσει το παράνομο ζευγάρι στα πράσα.
Και το καταφέρνει.
Αφού αφήσει το “ζευγάρι” να ολοκληρώσει τη μυστική συνάντησή του, περιμένει τον εραστή της γυναίκας του να απομακρυνθεί και τον εκτελεί εν ψυχρώ με δύο σφαίρες στο κεφάλι.
Ψύχραιμα, σαν να είχε προπονηθεί για καιρό.
Την επόμενη κιόλας μέρα, ο δράστης επιβιβάζεται ξανά σε πλοίο για την Αμερική. Κανείς στο χωριό δεν τον είδε. Η αστυνομία δεν τον αναζήτησε ποτέ. Η υπόθεση μπήκε στο αρχείο. Και το αίμα, ξεπλύθηκε.
Η Μάνη ήταν γεμάτη βεντέτες τότε. Άλλο ένα πτώμα… δεν συγκλόνισε κανέναν!
Συνοπτικά
- Ο Μανιάτης μετανάστης επέστρεψε κρυφά στην Ελλάδα όταν έμαθε για την υποτιθέμενη απιστία της συζύγου του.
- Κρυμμένος στα βουνά, εκτέλεσε εν ψυχρώ τον εραστή της γυναίκας του και επέστρεψε στην Αμερική.
- Η αστυνομία δεν αναζήτησε ποτέ τον δράστη και η υπόθεση μπήκε στο αρχείο.
- Η τοπική κοινωνία της Μάνης δεν συγκλονίστηκε, καθώς τέτοιες βεντέτες ήταν συνηθισμένες.