Τίμων ο Αθηναίος: Έμεινε στην ιστορία ως μισάνθρωπος – Δεν συμπαθούσε και δεν μιλούσε με κανέναν

Η ιστορία του πρώτου μισάνθρωπου της αρχαίας Αθήνας, ενός πλούσιου πολίτη που κατέληξε φτωχός και απογοητευμένος από την ανθρώπινη αχαριστία
Αποθήκευση άρθρου
Το άρθρο προστέθηκε στη λίστα σας

Αν για κάτι είναι γνωστή η αρχαία Ελλάδα και η αρχαία Αθήνα, ειδικότερα, είναι οι ιδιόμορφες περσόνες που έδιναν έναν άλλον αέρα στην, τότε, πόλη κράτος.

Στην κλασική περίοδο του 5ου αιώνα π.Χ.,νικώντας τους Πέρσες, η Αθήνα καθιερώνεται ως ηγέτιδα του ελλαδικού χώρου και μπαίνει σε μία περίοδο πρωτοφανούς ακμής. Ξεκινάει ο «Χρυσός Αιώνας» της Αθηναϊκής Δημοκρατίας που αποτέλεσε τη βάση του Δυτικού πολιτισμού.

Την πνευματική ζωή της πόλης καθορίζουν πολιτικοί, φιλόσοφοι, αρχιτέκτονες και ποιητές όπως ο Περικλής, ο Πλάτωνας, ο Σωκράτης, ο Αριστοτέλης, ο Ικτίνος, ο Καλλικράτης, ο Φειδίας, ο Αισχύλος, ο Ευριπίδης, ο Σοφοκλής και ο Αριστοφάνης.

Το έργο τους και οι ιδέες τους διαμόρφωσαν την ιστορία της ανθρωπότητας, ενώ την εποχή αυτή χτίζεται ο Παρθενώνας.

Εκτός από όλους τους παραπάνω στην Αθήνα υπήρξε και μία μορφή που έμεινε στην ιστορία για όλους τους λάθος λόγους. Ο Τίμων ο Αθηναίος ήταν ο άνδρας που μισούσε τους πάντες και χαρακτηρίστηκε ως ένας από τους πρώτους μισανθρώπους.

Ποιος ήταν ο Τίμων ο πρώτος μισάνθρωπος Τίμων ο Αθηναίος: Έμεινε στην ιστορία ως μισάνθρωπος – Δεν συμπαθούσε και δεν μιλούσε με κανέναν

Ο Τίμων, ήταν Αθηναίος εύπορος πολίτης που έζησε το β’ μισό 5ου αι. π.Χ. και έμεινε στην ιστορία για τον στριφνό του χαρακτήρα και τη μισανθρωπία του. Η εποχή που έζησε, ήταν στο καιρό του Πελοποννησιακού πολέμου και εξαιτίας της ηθικής κατάπτωσης των συγχρόνων του, αλλά και της εξαπάτησης που δέχθηκε από διάφορους επιτήδειους οδηγήθηκε στην απομόνωση και το μίσος κατά των συνανθρώπων του.

Η Αθήνα στην αρχαιότητα (όπως και η «παλιά Αθήνα» του 19ου αιώνα φυσικά), είχε τους χαρακτηριστικούς «τύπους» της. Ιδιόμορφοι άνθρωποι Ανθρώπους ιδιόμορφους, που μόνο με την παρουσία τους και την συμπεριφορά τους προκαλούσαν την προσοχή και γι΄ αυτό ορισμένοι από αυτούς πέρασαν στην ιστορία.

Τέτοια περσόνα ήταν και ο Τίμων Εχεκρατίδου Κολυττεύς, που ονομάστηκε Μισάνθρωπος. Ήταν από καλή οικογένεια, αρκετά πλούσιος και πήρε φιλοσοφική μόρφωση, αλλά εύπιστος και καλόκαρδος. Αποτέλεσμα; Τον περιτριγύριζαν διάφορα παράσιτα και κόλακες παριστάνοντας τους φίλους του. Οι οποίοι εν τέλει, κατάφεραν να του φάνε όλη την περιουσία.

Σε έναν από αυτούς τον Φιλιάδη, χάρισε ένα μεγάλο χωράφι για να προικίσει την κόρη του, σε έναν άλλον τον Δημέα, τον ρήτορα, ο Τίμων του έδωσε ένα τεράστιο ποσό της εποχής για να αποφύγει την καταδίκη. Και επειδή, σύμφωνα με τον πανάρχαιο κώδικα ανθρώπινης συμπεριφοράς, η αχαριστία είναι παιδί της ευεργεσίας, όταν ο Τίμων έχασε τα πάντα όλοι αυτοί οι κόλακες του γύρισαν την πλάτη.

Ο μόνος άνθρωπος που «συμπαθούσε» και μιλούσε

Ο Τίμων, είχε ένα μικρό κτήμα στις πλαγιές του Υμηττού εκεί που χοντρικά σήμερα είναι η Ηλιούπολη. Πάμφτωχος πλέον μετά βίας επιβίωνε, καλλιεργώντας μόνος του. Η δυστυχία τον έκανε να τραβηχτεί στον εαυτό του και να μη θέλει να δει άνθρωπο στα μάτια του.

Έπαψε να πηγαίνει στην Αγορά, ενώ έκοψε τις συναναστροφές με άλλους ανθρώπους. Μάλιστα όσους τον επισκέπτονταν στην καλύβα του, τους έπαιρνε κυριολεκτικά με τις πέτρες. Φυσικά, μολονότι ήταν πολίτης με όλα τα δικαιώματα της ιδιότητάς του αυτής, σταμάτησε να προσέρχεται στην Εκκλησία του Δήμου και αρνήθηκε να αναλάβει οποιοδήποτε αξίωμα ή λειτούργημα, που ως πολίτης εδικαιούτο. Έτσι με τον καιρό ονομάστηκε από τους συμπολίτες του, Τίμων ο Μισάνθρωπος.

Υπήρχε όμως ένας άνθρωπος που ο Τίμων «συμπαθούσε». Και η λέξη είναι σε εισαγωγικά γιατί στην προκειμένη η σχέση του Τίμωνα με τον Απήμαντο ήταν απλά σχέση που ο ένας απλά ανεχόταν τον άλλο. Μάλιστα οι δύο άνδρες συγκατοίκησαν. Δε θα μπορούσε να τους πει κανείς φίλους, αφού σπανίως αλλάζανε μια δυο κουβέντες.

Όταν κάποτε γιόρτασαν τις «επιτάφιες σπονδές», μετά το καθιερωμένο γεύμα, ο Απήμαντος είπε στον Τίμωνα:

«Ωραίο δεν ήταν το γεύμα μας Τίμων;»

Αυτός του απάντησε:

«Πράγματι ήταν ωραίο και θα ήταν ωραιότερο αν δεν ήσουνα κι εσύ στο τραπέζι». Τίμων ο Αθηναίος: Έμεινε στην ιστορία ως μισάνθρωπος – Δεν συμπαθούσε και δεν μιλούσε με κανέναν

«Έχω μια συκιά και θέλω να την κόψω, οπότε όποιος θέλει να κρεμαστεί ας σπεύσει»

Ο Τίμων έμεινε στην ιστορία και για τις ατάκες του που έσταζαν φαρμάκι. Όταν ο Τίμων για παράδειγμα έμαθε πως οι Αθηναίοι είχαν εκλέξει τον Αλκιβιάδη μεταξύ των δέκα στρατηγών χάρηκε ιδιαίτερα γιατί προέβλεπε πως η Αθήνα θα πάθαινε μεγάλες συμφορές από την εκλογή αυτή. Και δεν έπεσε και πολύ έξω.

Μολονότι ο ίδιος αποστρεφόταν τους συμπολίτες του και απέφευγε κάθε συνάφεια μαζί τους, οι Αθηναίοι μιλούσαν συχνά για τις παραξενιές του και ο Αριστοφάνης τον σατίρισε στις κωμωδίες του «Όρνιθες» και «Λυσιστράτη».

Δεν πατούσε το πόδι του στην Αθήνα. Εντούτοις κάποια μέρα φάνηκε στην Πνύκα, την ώρα που συνεδρίαζε αυτό το ανώτατο όργανο της Δημοκρατίας. Οι συμπολίτες του γνωρίζοντας το ποιόν του έκαναν μεγάλο σούσουρο. Το σούσουρο το διαδέχτηκε η κατάπληξη, όταν ο Τίμων ζήτησε τον λόγο. Ανέβηκε στο βήμα και εν μέσω νεκρικής σιγής είπε στους συγκεντρωμένους:

«Άνδρες Αθηναίοι, όπως ξέρετε στο χτήμα που έχω στους πρόποδες του Υμηττού, υπάρχει μια συκιά, που χρησίμεψε ως τώρα σε πολλούς για να κρεμαστούν. Επειδή σκοπεύω να χτίσω μια καλύβα εκεί και θα κόψω αυτή τη συκιά θα ήθελα να ειδοποιήσω όσους έχουν σκοπό να αυτοκτονήσουν, να το κάνουν σύντομα, πριν κόψω το δέντρο». Τίμων ο Αθηναίος: Έμεινε στην ιστορία ως μισάνθρωπος – Δεν συμπαθούσε και δεν μιλούσε με κανέναν

Το τέλος του Τίμωνα ήταν αρκετά ταιριαστό με τον βίο του. Κάποτε, αρκετά μεγάλος στην ηλικία, έπεσε από μιαν αχλαδιά και χτύπησε άσκημα. Δε θέλησε να φωνάξει γιατρό και το τραύμα χειροτέρεψε, έπαθε γάγγραινα και τελικά πέθανε.

Τον έθαψαν στην παραλία του Σαρωνικού, στον δρόμο που οδηγεί από τον Πειραιά στο Σούνιο. Στον τάφο του, που ήταν φυσικά πάντοτε απεριποίητος, σκεπασμένος με αγκάθια και πέτρες, υπήρχε επίγραμμα, που υπαγόρευσε ο ίδιος πριν πεθάνει:

«Διαβάτη, αφού άφησα μιαν άθλια ζωή, κοιμάμαι σ΄ αυτόν τον τάφο. Μη ζητήσεις να μάθεις το όνομά μου αλλά πήγαινε στον διάβολο».

Ο Λουκιάνειος Τίμων και ο Σαιξπηρικός Τίμων

Τον τύπο του περιέγραψαν εκτενώς ο Λουκιανός στο έργο του «Τίμων ή Μισάνθρωπος» και ο Σαίξπηρ στο δράμα του «Τίμων ο Αθηναίος» (The life of Timon of Athens).

Το θέμα του Τίμωνα και της μισανθρωπίας του γίνεται αφορμή για τον Λουκιανό να θίξει άλλη μια φορά το καυτό πρόβλημα του πλούτου, της φτώχειας και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, που το αντιμετώπισε στα Προς Κρόνον-Επιστολαί Κρονικαί και στους Εταιρικούς διαλόγους.

Στην κωμικοτραγική αντιπαράθεση του Πλούτου και της Πενίας δεν κρύβει τη συμπαράστασή του προς τη δεύτερη. Ταυτόχρονα όμως η σάτιρά του έχει κι άλλους στόχους: εξουθενώνει τον Δία, μαστιγώνει τους κόλακες, τους παρασίτους και τους νεόπλουτους απελεύθερους και εξευτελίζει τους ψευτορήτορες και ψευτοφιλοσόφους.

Κάτω από τον σκαιό μανδύα ενός μισανθρώπου όπως ο Τίμων, κρύβεται και υποδηλώνεται η αγανάκτηση του φιλάνθρωπου Λουκιανού. Τίμων ο Αθηναίος: Έμεινε στην ιστορία ως μισάνθρωπος – Δεν συμπαθούσε και δεν μιλούσε με κανέναν

Ο Τίμων ο Αθηναίος είναι, κατά χρονολογική σειρά (1607-1608) το τριακοστό δεύτερο έργο του Σαίξπηρ από τα τριάντα επτά, χωρίς τα ποιήματα και τα Σονέτα του. Πήρε το έργο από τον Πλούταρχο και τον Λουκιανό και έφτιαξε ένα δικό του ξεχωριστό και μοναδικό για την ποιητική του ανωτερότητα, την τραγική ειρωνεία και τη δραματική του απλότητα.

Είναι άλλωστε και το πιο σύντομο, μετά τον Μάκμπεθ, έργο του. Εδώ τώρα μπαίνουμε σε μια τραγική περιοχή χωρίς ορίζοντα, επάνω σε πεδίο ασύνορο, όπου το χάος περιβάλλει απειλητικά το πνεύμα: ο θάνατος του ήρωα είναι ένας τελειωτικός θάνατος, χωρίς καμία παρηγοριά, θάνατος πιο «ολοκληρωτικός» από τον θάνατο του Βασιλιά Ληρ, του Άμλετ, του Οθέλου, του Βρούτου. Είναι ο θάνατος του ανθρώπου, που έχασε την πίστη του στον άνθρωπο.

Ο Τίμων είναι ο στενότερος συγγενής του βασιλιά Ληρ. Ο Ληρ πίστεψε στη στοργή των θυγατέρων του και τους μοίρασε το βασίλειό του. Κι όταν η πραγματικότητα τού διαψεύδει την πίστη του σ΄αυτή τη στοργή, έξαλλος βγαίνει έξω στην φύση και στη μπόρα τ΄ ουρανού και καταριέται τις κόρες του.

Με τον Τίμωνα, το ιδανικό δεν περιορίζεται στη στοργή την οικογενειακή, αλλά απλώνεται πλατιά, γενικά στην ανθρώπινη αγάπη, στη φιλία. Ο Τίμων δεν ζει στο φεγγάρι, ζει στην Αθήνα και βέβαια ξέρει, πως υπάρχουν και δούλοι και κλέφτες και τοκογλύφοι κι απατεώνες και κίβδηλοι κι Απήμαντοι. Αυτός όμως πιστεύει στην φιλία, γι’ αυτό μοιράζει τα πλούτη του αλογάριαστα.

Δείτε το έργο το Σαίξπηρ «Τίμων ο Αθηναίος» σε ένα animated video


Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο ΔΕΔΟΜΕΝΟ.

// ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Αυτό είναι το παλαιότερο όνομα στον κόσμο

Τίμων ο Αθηναίος: Έμεινε στην ιστορία ως μισάνθρωπος – Δεν συμπαθούσε και δεν μιλούσε με κανέναν

ΗΠΑ-Βρετανία: Έκκληση σε Ινδία και Πακιστάν για διάλογο και αποφυγή κλιμάκωσης της σύγκρουσης

Αττίλας ΙΙ: Η κατάληψη της Αμμοχώστου χωρίς αντίσταση και η αιματηρή σύγκρουση στη Μία Μηλιά

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ – Εξαφανίζεται η προσωρινή σύνταξη από το Δημόσιο – Αποκαλύπτουμε τους πίνακες με τα νέα ποσά για το 2025

H ποινικοποίηση της αναπηρίας και της ασχήμιας: Όταν σε τιμωρούσαν επειδή ήσουν “διαφορετικός”

Νέα Σμύρνη: Οικογενειακός εφιάλτης και συνεχείς εντάσεις – Το δράμα πίσω από τη δολοφονία του 45χρονου από τον πατέρα του

Φωτιά σε αυτοκίνητο στη Θεσσαλονίκη – Καταστράφηκε ολοσχερώς, οι Αρχές εξετάζουν εμπρησμό

Αργεντινή: Δεκάδες κιβώτια με ναζιστικό υλικό ανακαλύφθηκαν στο υπόγειο του Ανώτατου Δικαστηρίου

Ιστορική συμφωνία Ρωσίας-Βιετνάμ για πυρηνικούς σταθμούς ενέργειας

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 12 Μαΐου 2025

Απώλεια βάρους: Ο κορυφαίος ξηρός καρπός που επιταχύνει το αδυνάτισμα, σύμφωνα με διαιτολόγους

ΗΠΑ: Ο Τραμπ πανηγυρίζει για τη «μνημειώδη είδηση» της επικείμενης απελευθέρωσης του Aμερικανοϊσραηλινού ομήρου

Τραγωδία στη Σρι Λάνκα: Τουλάχιστον 21 άνθρωποι χάθηκαν όταν λεωφορείο κατέληξε σε χαράδρα

Υεμένη: Ισραηλινό χτύπημα ισοπεδώνει βάση των Χούθι στο λιμάνι της Χοντάιτα

00:00 / 00:00

Αποκαλύπτουμε τον θρυλικό Έλληνα πολεμιστή στην ιστορία: Παρέμεινε αήττητος στο πεδίο της μάχης

Ο Αχιλλέας, ο πιο εμβληματικός ήρωας της Ιλιάδας του Ομήρου, αναδεικνύεται ως ο κορυφαίος Έλληνας πολεμιστής, παρά το γεγονός ότι είναι περισσότερο μυθικό πρόσωπο. Γιος...

Αποκαλύφθηκε το αρχαιότερο όνομα στον κόσμο – Το μυστήριο της προέλευσής του

Το άρθρο εξετάζει την πιθανότητα ότι το όνομα "Kushim" είναι το παλαιότερο γνωστό όνομα στην ιστορία, καθώς βρέθηκε σε ένα πήλινο δισκίο από την...

Επαναστατικά ρομπότ σμήνους λειτουργούν και συντονίζονται χωρίς κώδικα ή αισθητήρες

Ερευνητές από το Χάρβαρντ και το Εθνικό Πανεπιστήμιο της Σεούλ παρουσίασαν μια νέα γενιά ρομπότ σμήνους, γνωστά ως «link-bots», που λειτουργούν χωρίς την ανάγκη...

Ο μαγευτικός δρόμος που εξαφανίζεται από την παλίρροια δύο φορές την ημέρα!

Το Passage du Gois είναι ένα μοναδικό φυσικό πέρασμα στη Γαλλία, που πλημμυρίζει δύο φορές την ημέρα από την παλίρροια, συνδέοντας το νησί Noirmoutier...

Η xAI του Μασκ εξοπλίζει με ισχύ τον κορυφαίο υπερυπολογιστή τεχνητής νοημοσύνης παγκοσμίως

Η xAI, η εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης του Έλον Μασκ, έχει προμηθεύσει τον υπερυπολογιστή Colossus με μπαταρίες Tesla Megapack, δημιουργώντας έτσι ένα σημαντικό βήμα για...

Οι αστροναύτες μπορεί να κατακτήσουν τον Άρη…αλλά ένα ζωτικό όργανο κινδυνεύει να καταστραφεί...

Η μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Nature Communications αποκαλύπτει ότι οι αστροναύτες που θα ταξιδέψουν στον Άρη ενδέχεται να υποστούν μόνιμη βλάβη στα νεφρά...

Οι ΗΠΑ θεσπίζουν πρωτοποριακό νόμο για τσιπ AI με παρακολούθηση τοποθεσίας

Οι Ηνωμένες Πολιτείες προωθούν τον πρώτο νόμο στον κόσμο για την ασφάλεια των τσιπ τεχνητής νοημοσύνης, με στόχο την ενσωμάτωση μηχανισμών επαλήθευσης τοποθεσίας στα...

Operation Praying Mantis: Η μυστική ναυμαχία που συγκλόνισε τον Ψυχρό Πόλεμο

Η επιχείρηση «Praying Mantis», που πραγματοποιήθηκε στις 18 Απριλίου 1988, υπήρξε η μεγαλύτερη ναυμαχία του αμερικανικού ναυτικού μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο και σημειώθηκε...

Εντυπωσιακό φαινόμενο! Η γιγάντια ινδική αγελάδα ράτσας Nelore Viatina-19 κατακτά τον τίτλο της...

Η αγελάδα ράτσας Nelore Viatina-19 από την Ινδία έχει καταγραφεί ως η πιο ακριβή στον κόσμο, πωλούμενη για 40 εκατομμύρια ρουπίες σε δημοπρασία στη...

Πτήση 19: Το Μυστήριο των Βερμούδων και το «Εξαφανισμένο Σμήνος» του Αμερικανικού Ναυτικού

Η «Πτήση 19» αναφέρεται στην μυστηριώδη εξαφάνιση πέντε αεροσκαφών του Ναυτικού των ΗΠΑ στις 5 Δεκεμβρίου 1945, κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής πτήσης στο Τρίγωνο...

Αιγέας: Ο θρυλικός ηγεμόνας της αρχαίας Αθήνας

Ο Αιγέας, μυθικός βασιλιάς της αρχαίας Αθήνας, ήταν γιος του Πανδίων και της Πυλίας και κυβέρνησε γύρω στον 13ο αιώνα. Μετά την επιστροφή του...

Πολιτικός αποκάλυψε ένα «μυστικό πέρασμα» κάτω από το Κογκρέσο των ΗΠΑ, vid

Το οποίο χρονολογείται από τον 18ο αιώνα.«Υπάρχουν ορισμένα κρυφά περάσματα», είπε μεταξύ άλλων ο Tim Moore δείχνοντας στην κάμερα πως… έβγαλε ένα κομμάτι από...

Έχετε απορήσει ποτέ; – Ανακαλύψτε ποια είναι η ελληνική λέξη με τα περισσότερα...

Το άρθρο αναδεικνύει τη μεγαλύτερη λέξη της ελληνικής γλώσσας, η οποία είναι η σύνθετη λέξη «λοπαδοτεμαχοσελαχογαλεοκρανιολειψανοδριμυποτριμματοσιλφιοκαραβομελιτοκατακεχυμενοκιχλεπικοσσυφοφαττοπεριστέραλεκτρυονοπτοκεφαλλιοκιγκλοπελειολαγῳοσιραιοβαφητραγανοπτερύγων». Αυτή η λέξη, που προέρχεται από την κωμωδία «Εκκλησιάζουσες»...

Αυτή είναι η αρχαιότερη γλώσσα στον κόσμο

Στον πλανήτη Γη υπάρχουν πάνω από 7.100 γλώσσες, το 40% από αυτές κινδυνεύουν με εξαφάνιση (αυτό σημαίνει ότι οι πληθυσμοί που ομιλούν αυτές τις...

«Κοιλάδα του Θανάτου»: Το μυστηριώδες μέρος στο Τέξας όπου εξαφανίζονται γυναίκες

Η «Κοιλάδα του Θανάτου» στο Τέξας είναι μία περιοχή όπου από τη δεκαετία του 1970 έχουν εξαφανιστεί ή σκοτωθεί περισσότερες από 30 γυναίκες, κυρίως...

Αυτό είναι το εμβληματικό ελληνικό ποτό που γεννήθηκε στον Πειραιά και κατέκτησε τον πλανήτη

Το Metaxa, το ελληνικό ποτό που ξεκίνησε από ένα μικρό μαγαζί στον Πειραιά το 1888 από τον Σπύρο Μεταξά, έχει καταφέρει να αποκτήσει παγκόσμια...

Αρχαίοι Έλληνες: Τι απαγόρευαν στο τραπέζι τους και γιατί

Στο άρθρο εξετάζεται η σημασία της διατροφής στην Αρχαία Ελλάδα και οι συνήθειες που συνόδευαν τα γεύματα. Οι αρχαίοι Έλληνες θεωρούσαν τα γεύματα αναπόσπαστο...

Αποκάλυψη: Γιατί οι αρχαίοι Έλληνες κατακτούσαν τις αγαπημένες τους εκτοξεύοντας ένα μήλο;

Στο άρθρο εξετάζεται η παράδοση των αρχαίων Ελλήνων να κάνουν πρόταση γάμου πετώντας ένα μήλο στις αγαπημένες τους. Αυτή η συνήθεια συνδέεται με τον...

// ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Χριστίνα Κοραή: «Η εκκλησία αρνήθηκε να κηδέψει την αδερφή μου, που χάρισε 4 ζωές»

Στη συνέντευξή της στην εκπομπή Buongiorno, η Χριστίνα Κοραή...

Συγκλονίζει η Ανίτα Μπραντ: «Η Γιορτή της Μητέρας φέτος δεν είναι γιορτή με λουλούδια!...

Η Ανίτα Μπραντ, μοιράστηκε μέσω Instagram τις συναισθηματικές στιγμές...

Ο Δημήτρης Φιντιρίκος συνελήφθη αιφνιδιαστικά στο νυχτερινό κέντρο της Δέσποινας Βανδή στη Θεσσαλονίκη

Ο Δημήτρης Φιντιρίκος, γνωστός επιχειρηματίας και σύντροφος της θυγατέρας...

Συνελήφθη επιτέλους ο διαβόητος Δημήτρης Φιντιρίκος

Συνελήφθη ο Δημήτρης Φιντιρίκος, επιχειρηματίας, τα ξημερώματα της Κυριακής...

// ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αυτό είναι το παλαιότερο όνομα στον κόσμο

Οι άνθρωποι αποκαλούν ο ένας τον άλλον με ονόματα...

ΗΠΑ-Βρετανία: Έκκληση σε Ινδία και Πακιστάν για διάλογο και αποφυγή κλιμάκωσης της σύγκρουσης

Ο Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάρκο Ρούμπιο, είχε τηλεφωνική...

Αττίλας ΙΙ: Η κατάληψη της Αμμοχώστου χωρίς αντίσταση και η αιματηρή σύγκρουση στη Μία Μηλιά

Το άρθρο αναφέρεται στην τουρκική εισβολή στην Κύπρο το...

H ποινικοποίηση της αναπηρίας και της ασχήμιας: Όταν σε τιμωρούσαν επειδή ήσουν “διαφορετικός”

Στο άρθρο αναλύεται η ποινικοποίηση της αναπηρίας και της...

Φωτιά σε αυτοκίνητο στη Θεσσαλονίκη – Καταστράφηκε ολοσχερώς, οι Αρχές εξετάζουν εμπρησμό

Φωτιά ξέσπασε τα ξημερώματα της Δευτέρας σε αυτοκίνητο στην...

Αργεντινή: Δεκάδες κιβώτια με ναζιστικό υλικό ανακαλύφθηκαν στο υπόγειο του Ανώτατου Δικαστηρίου

Στο υπόγειο του Ανώτατου Δικαστηρίου της Αργεντινής ανακαλύφθηκαν πρόσφατα...

Ιστορική συμφωνία Ρωσίας-Βιετνάμ για πυρηνικούς σταθμούς ενέργειας

Η Ρωσία και το Βιετνάμ ανακοίνωσαν τη συμφωνία τους...

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 12 Μαΐου 2025

Σήμερα, Δευτέρα (12.5.2025) σύμφωνα με το εορτολόγιο τιμάται η...

Απώλεια βάρους: Ο κορυφαίος ξηρός καρπός που επιταχύνει το αδυνάτισμα, σύμφωνα με διαιτολόγους

Σύμφωνα με διαιτολόγους, οι ξηροί καρποί, παρά την υψηλή...

Τραγωδία στη Σρι Λάνκα: Τουλάχιστον 21 άνθρωποι χάθηκαν όταν λεωφορείο κατέληξε σε χαράδρα

Σε τραγωδία εξελίχθηκε το πρωί της Κυριακής στη Σρι...

Υεμένη: Ισραηλινό χτύπημα ισοπεδώνει βάση των Χούθι στο λιμάνι της Χοντάιτα

Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις πραγματοποίησαν επιθέσεις στο λιμάνι Χοντάιτα...

Τραμπ: Θα επιβάλει διάταγμα για δραστική μείωση των τιμών φαρμάκων έως 80%

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, ανακοίνωσε ότι θα...

O Max Verstappen οδηγεί εντυπωσιακή Ferrari 296 GT3 στο Nürburgring

Ο Max Verstappen, πατέρας για πρώτη φορά, εκμεταλλεύτηκε το...

Αφγανιστάν: Απαγόρευσαν και το σκάκι οι Ταλιμπάν – Θα θεωρείται πλέον «τυχερό παιχνίδι»

Η κυβέρνηση των Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν πρόσθεσε στη λίστα...

Γερμανία: Χιλιάδες πολίτες ξεχύθηκαν στους δρόμους απαιτώντας την απαγόρευση του AfD

Δεκάδες χιλιάδες πολίτες διαδήλωσαν την Κυριακή σε περίπου 60...

Κίνα: Ισχυρός σεισμός 5,6 Ρίχτερ συγκλόνισε την περιοχή Σιτσάνγκ

Σεισμός μεγέθους 5,6 Ρίχτερ σημειώθηκε τη Δευτέρα στην περιοχή...

Εντοπίστηκε ο 23χρονος Θοδωρής που αγνοούνταν από τον Άγιο Παντελεήμονα από τις 7 Μαΐου

Ο 23χρονος Θεόδωρος Ψιάχος, που είχε εξαφανιστεί στον Άγιο...

Serie A: Το πρόγραμμα στο συγκλονιστικό φινάλε με τη μάχη για τον τίτλο

Η Νάπολι, μετά την ισοπαλία 2-2 με την Τζένοα,...

Ρωσία: Τρεις τραυματίες από φονικό ουκρανικό πύραυλο που ισοπέδωσε ξενοδοχείο στο Κουρσκ

Τρεις άνθρωποι τραυματίστηκαν σε μια ουκρανική πυραυλική επίθεση που...

ΑΕΚ: Τι συνεπάγεται για την Ένωση η κρίσιμη 4η θέση στα playoffs της Super League

Η ΑΕΚ ολοκλήρωσε τη σεζόν της με ήττα από...

Εκλογές στην Αλβανία: Την Τρίτη τα τελικά αποτελέσματα – Τι αποκάλυψαν τα exit polls

Στις βουλευτικές εκλογές της Αλβανίας που διεξήχθησαν την Κυριακή...

Γαλατάσαραϊ – Μάλαγα 67-83: Σάρωσε στον τελικό του Basketball Champions League και στέφθηκε ξανά πρωταθλήτρια

Η Ουνικάχα Μάλαγα κατέκτησε τον τίτλο του Basketball Champions...

Ευαγγελία Αραβανή – Σπύρος Λάζαρης: Παντρεύτηκαν! Η φωτογραφία που δημοσίευσε η Αντωνά

Με τα ιερά δεσμά του γάμου ενώθηκαν σήμερα, Κυριακή...

Ματίας Αλμέιδα: Αύριο το μεσημέρι η κρίσιμη συνάντηση που θα σφραγίσει το μέλλον της ΑΕΚ

Ο Ματίας Αλμέιδα, προπονητής της ΑΕΚ, ανακοίνωσε ότι θα...

Χαμάς: Δεσμεύτηκε να αποδεσμεύσει άμεσα τον όμηρο Ίνταν Αλεξάντερ

Η παλαιστινιακή οργάνωση Χαμάς ανακοίνωσε την απελευθέρωση του Ισραηλινοαμερικανού...

Η οριστική κατάταξη στη μάχη των πλέι οφ της Super League

Στην τελευταία αγωνιστική των πλέι οφ της Super League,...

Ραζβάν Λουτσέσκου: Ο Αντελίνο Βιεϊρίνια είναι ο κορυφαίος θρύλος στην ιστορία του ΠΑΟΚ

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ, Ραζβάν Λουτσέσκου, επαίνεσε τον Αντελίνο...

Συγκλονίζει η Ζέτα Μακρυπούλια: «Πέρασα πάνω από 20 χρόνια που διαχειριζόμουν αυτές τις καταστάσεις»

Στην εκπομπή Τετ α Τετ του Τάσου Τρύφωνος φιλοξενήθηκαν...

Βαγγέλης Μαρινάκης: Νιώθουμε περήφανοι για τον Εσπίριτο Σάντο, επικράτησε αναστάτωση με τον τραυματισμό του Ταϊβό

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης, πρόεδρος της Νότιγχαμ Φόρεστ, εξέφρασε την...

Αγωνία για τον 23χρονο Θοδωρή που χάθηκε στον Άγιο Παντελεήμονα

Συναγερμός έχει σημάνει στις Αρχές λόγω της εξαφάνισης του...

Τζόκερ κλήρωση 2908: Οι τυχεροί αριθμοί σήμερα

Στην κλήρωση Τζόκερ αριθμός 2908 που διεξήχθη στις 11...

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 0-1: Θρίαμβος στο ντέρμπι για τους πρωταθλητές της Super League

Στο ντέρμπι των "αιωνίων" που διεξήχθη στο ΟΑΚΑ, ο...

Ύπνος: Το Νο1 προειδοποιητικό σημάδι που αποκαλύπτει κρυφούς κοριούς στο κρεβάτι σας, σύμφωνα με ειδικό

Το άρθρο εστιάζει στην ανίχνευση κοριών στο κρεβάτι, προειδοποιώντας...

Αντώνης Γούναρης: Έγινε παππούς! Η πρώτη φωτογραφία με το μωρό

Τρισευτυχισμένος είναι ο Αντώνης Γούναρης, καθώς έγινε παππούς! Η...

Αυτό το αγνοούσες; – Γιατί οι αρχαίοι Έλληνες ήταν διαρκώς προετοιμασμένοι για ερωτικές περιπτύξεις;

Το άρθρο εξερευνά τους λόγους που οι αρχαίοι Έλληνες...

ΗΠΑ σφραγίζουν ιστορική εμπορική συμφωνία με την Κίνα

Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε την επίτευξη εμπορικής συμφωνίας με...

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Οι πρωταθλητές του «τριφυλλιού» αποθεώθηκαν στο ΟΑΚΑ για τον θρίαμβο στο πρωτάθλημα

Η ομάδα βόλεϊ του Παναθηναϊκού πανηγύρισε την κατάκτηση του...

MEGA : Καπουτζίδης στη θέση της Δανάης Μπάρκα…

Ο… Γιώργος Καπουτζίδης και συγκεκριμένα τo Παρά Πέντε θα...

Εκλογές στην Αλβανία: Θριαμβευτική επικράτηση του Έντι Ράμα με 51,8% αποκαλύπτουν τα exit poll

Στις πρόσφατες εκλογές στην Αλβανία, το κυβερνών Σοσιαλιστικό Κόμμα...

Διάσημη σταρ υποδέχτηκε δίδυμα: «Το να γίνω μητέρα μόνη μου…»

Η Άμπερ Χερντ γιόρτασε την Ημέρα της Μητέρας με...

ΠΑΟΚ – ΑΕΚ: Άγρια σύγκρουση μεταξύ των παικτών στην Τούμπα

Στον αγώνα ΠΑΟΚ – ΑΕΚ στην Τούμπα, που διεξήχθη...

Eurovision: Γιατί η Κλαυδία και η Αστερομάτα προκαλούν σοκ στους Ευρωπαίους

Στην Eurovision 2025, η Κλαυδία Παπαδοπούλου και το τραγούδι...