Οι μυθικές «γυναίκες της θάλασσας» στη Νότια Κορέα που βουτούν ελεύθερα ακόμη και στα 80 τους!

Εξερεύνηση της μοναδικής γενετικής προσαρμογής των γυναικών δυτών Haenyeo στη Νότια Κορέα, που τους επιτρέπει να καταδύονται σε παγωμένα νερά μέχρι τα 80 τους
Αποθήκευση άρθρου
Το άρθρο προστέθηκε στη λίστα σας

Η μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Cell Reports διερευνά τη φυσιολογία των Jeju Haenyeo, των διάσημων γυναικών ελεύθερων δυτών στη Νότια Κορέα, οι οποίες συνεχίζουν να βουτούν σε βάθη σχεδόν 10 μέτρων μέχρι και την ηλικία των 80 ετών. Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι αυτές οι γυναίκες φέρουν μοναδικές γενετικές παραλλαγές που τους επιτρέπουν να αντέχουν στο κρύο νερό και να ρυθμίζουν την αρτηριακή τους πίεση κατά τη διάρκεια των καταδύσεων.

Οι Haenyeo παρουσιάζουν σημαντικές διαφορές στη γενετική τους σύνθεση σε σχέση με τις γυναίκες από την ηπειρωτική Νότια Κορέα, γεγονός που υποδηλώνει ότι η ιστορική τους καταγωγή μπορεί να έχει συμβάλλει στην ανάπτυξη αυτών των ικανοτήτων. Η μελέτη αναδεικνύει τη σύνδεση μεταξύ γενετικής και φυσιολογίας, καθώς και τη σημασία της εκπαίδευσης και της προσαρμογής στο περιβάλλον.

Πιο αναλυτικά

Μια νέα μελέτη διερευνά τη φυσιολογία της Jeju Haenyeo, των διάσημων γυναικών ελεύθερων δυτών στη Νότια Κορέα.

Μια ομάδα γυναικών στο μεγαλύτερο νησί της Νότιας Κορέας, το Τζέτζου, ακολουθεί μια μοναδική παράδοση να βάζει φαγητό στο τραπέζι: Κάνουν ελεύθερη κατάδυση σε βάθη σχεδόν 10 μέτρων χωρίς να χρησιμοποιούν κανέναν ειδικό εξοπλισμό.

Τώρα, μια νέα μελέτη αποκαλύπτει ότι αυτές οι γυναίκες φέρουν ξεχωριστά γονίδια που δεν υπάρχουν στις Νοτιοκορεάτισσες που ζουν στην ηπειρωτική χώρα. Αυτά τα γονίδια μπορεί να συνδέονται με την ικανότητα των γυναικών να αντέχουν στο παγωμένο νερό και να μειώνουν την αρτηριακή τους πίεση κατά την κατάδυση, έγραψαν οι επιστήμονες σε μια μελέτη που δημοσιεύθηκε την Παρασκευή (2 Μαΐου) στο περιοδικό Cell Reports .

Οι Jeju Haenyeo — που μεταφράζεται ως «γυναίκες της θάλασσας» — ξεκινούν τις καταδύσεις για θαλασσινά περίπου στην ηλικία των 15 ετών, μαζεύοντας αχινούς και χταπόδια. Σύμφωνα με την UNESCO , τα μέλη της ομάδας αλιεύουν έως και επτά ώρες την ημέρα για περίπου 90 ημέρες το χρόνο. Συνεχίζουν την πρακτική μέχρι και τα 80 τους, χωρίς καν να κάνουν διάλειμμα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

«Είναι απίστευτο», δήλωσε στο Live Science η Melissa Ilardo , συγγραφέας της μελέτης και γενετιστής στο Πανεπιστήμιο της Γιούτα. «Δεν είναι μόνο ότι το κάνουν αυτό σε μεγαλύτερη ηλικία, αλλά με πόσο αθλητισμό το κάνουν είναι απλά εκπληκτικό».

Η Ιλάρντο μελέτησε προηγουμένως έναν άλλο πληθυσμό ανθρώπων που κάνουν ελεύθερη κατάδυση για θαλασσινά: τους Μπατζάου, ή «νομάδες της θάλασσας», στην Ινδονησία. Η διαφορά είναι ότι, στα ανοιχτά του τροπικού νησιού της Ινδονησίας, το νερό είναι ζεστό — περίπου 80 βαθμοί Φαρενάιτ (26,7 βαθμοί Κελσίου) — ενώ το νερό στα ανοιχτά του Τζέτζου μπορεί να πέσει κάτω από τους 55 F (12,8 °C). Αυτό είναι αρκετά κρύο για να προκαλέσει υποθερμία .

Αλλά οι Jeju Haenyeo «θα βουτήξουν ανεξάρτητα από τη θερμοκρασία», είπε η Ilardo, κατεβαίνοντας έως και 10 μέτρα, συνήθως για περίπου 30 δευτερόλεπτα κάθε φορά, σύμφωνα με την εφημερίδα.

Για να διερευνήσουν τα μυστικά πίσω από την ανοχή της ομάδας στο κρύο νερό και την αντοχή της στις καταδύσεις, η Ilardo και η ομάδα της συνέκριναν τη γενετική 30 Jeju Haenyeo γυναικών με αυτή 30 γυναικών που δεν είναι δύτριες από το Jeju και 31 άλλων γυναικών από την ηπειρωτική Νότια Κορέα.

Τόσο οι Haenyeo όσο και οι μη δύτριες από το Jeju μοιράζονταν την ίδια γενετική σύνθεση, η οποία ήταν σημαντικά διαφορετική από τους ξαδέρφους τους στην ηπειρωτική χώρα. Αυτό πιθανότατα οφείλεται στο ότι όσοι ζούσαν στο νησί είχαν στενή κοινή καταγωγή, σύμφωνα με τους ερευνητές.

Σε σύγκριση με τους κατοίκους της ηπειρωτικής χώρας, οι άνθρωποι από το Τζέτζου ήταν πολύ πιο πιθανό να φέρουν μια ξεχωριστή παραλλαγή ενός γονιδίου για τη σαρκογλυκάνη Ζ ,μια πρωτεΐνη που συνδέεται με την ευαισθησία στο κρύο. Η πρωτεΐνη βρίσκεται στους μύες , οι οποίοι επιτρέπουν τις ακούσιες κινήσεις, όπως αυτές που εμπλέκονται στην κυκλοφορία του αίματος. Έρευνες έχουν δείξει ότι επηρεάζει τον πόνο από το κρύο , όπως θα ένιωθε κανείς όταν βυθίζει το χέρι του σε παγωμένο νερό. Η παραλλαγή σε αυτό το γονίδιο μπορεί να εξηγήσει την ανοχή των δυτριών που κάνουν ελεύθερη κατάδυση στο κρύο νερό, πρότεινε η Ιλάρντο.

Περίπου το ένα τρίτο των γυναικών από το Τζέτζου — δύτριες και μη δύτριες — έφεραν μια παραλλαγή γονιδίου που κωδικοποιεί μια πρωτεΐνη που ονομάζεται υποδοχέας Fcγ IIA. Συγκριτικά, μόνο το 7% των γυναικών από την ηπειρωτική χώρα έφεραν αυτήν την παραλλαγή.

Τα στοιχεία υποδηλώνουν ότι αυτή η πρωτεΐνη βοηθά στη ρύθμιση του τρόπου με τον οποίο οι μύες στην επένδυση των αιμοφόρων αγγείων αντιδρούν στη φλεγμονή . Εάν η παραλλαγή βοηθά στον περιορισμό των φλεγμονωδών επιδράσεων στα αιμοφόρα αγγεία, οι επιστήμονες θεωρούν ότι μπορεί να μειώσει τη διαστολική αρτηριακή πίεση. (Η αρτηριακή πίεση μετριέται γενικά με την αναλογία της συστολικής αρτηριακής πίεσης, η οποία μετρά την πίεση στις αρτηρίες κατά τους καρδιακούς παλμούς, προς τη διαστολική αρτηριακή πίεση, την πίεση μεταξύ των παλμών.)

Οι ερευνητές διερεύνησαν αυτήν την ιδέα με μια προσομοίωση κατάδυσης. Ζήτησαν από κάθε συμμετέχοντα να κρατήσει την αναπνοή του ενώ βυθίζει το πρόσωπό του σε ένα μπολ με κρύο νερό, κάτι που ενεργοποιεί το αντανακλαστικό της κατάδυσης . «Το σώμα σας αντιδρά σαν να κάνετε κατάδυση, και αυτό συμβαίνει επειδή το νεύρο που στην πραγματικότητα ενεργοποιεί την απόκριση της κατάδυσης βρίσκεται στο πρόσωπό σας», είπε η Ilardo. Αυτό το αντανακλαστικό ωθεί το σώμα να εξοικονομεί οξυγόνο επιβραδύνοντας τον καρδιακό ρυθμό και συστέλλοντας τα αιμοφόρα αγγεία, βοηθώντας στην επαρκή παροχή αίματος σε ζωτικά όργανα, πρόσθεσε.

Γενικά, οι συμμετέχοντες από το Τζέτζου είχαν υψηλότερη συνολική αρτηριακή πίεση από ό,τι οι συμμετέχοντες από την ηπειρωτική χώρα, και κατά τη διάρκεια της προσομοιωμένης κατάδυσης, και οι δύο ομάδες εμφάνισαν υψηλότερη διαστολική αρτηριακή πίεση από τις αρχικές τους τιμές. Ωστόσο, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η παρουσία της παραλλαγής του γονιδίου IIA του υποδοχέα Fcγ συνδέεται με σημαντικά χαμηλότερη διαστολική αρτηριακή πίεση στους συμμετέχοντες από το Τζέτζου κατά τη διάρκεια της κατάδυσης.

Αυτή η γονιδιακή παραλλαγή μπορεί να βοηθήσει στην προστασία των Jeju Haenyeo από επιπλοκές που σχετίζονται με την υπέρταση που προκαλείται από καταδύσεις, ή αλλιώς υψηλή αρτηριακή πίεση, η οποία θα μπορούσε να είναι ιδιαίτερα επιβλαβής κατά την εγκυμοσύνη, σύμφωνα με την ομάδα. Ωστόσο, αυτές οι υποθέσεις δεν έχουν ακόμη επιβεβαιωθεί.

«Η συχνότητα και των δύο γενετικών παραλλαγών είναι η ίδια σε όλους τους κατοίκους του Νησιού Τζέτζου», σημείωσε η Ιλάρντο. «Ουσιαστικά, φαίνεται ότι όλοι οι κάτοικοι του Τζέτζου είναι εξίσου πιθανό να κατάγονται από δύτες. Με άλλα λόγια, είτε είστε ενεργός δύτης είτε απόγονος ενός δύτη».

Ο Tatum Simonson , γενετιστής και φυσιολόγος στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, στο Σαν Ντιέγκο, ο οποίος δεν συμμετείχε στη μελέτη, θεώρησε ότι η σύνδεση της φυσιολογίας των Haenyeo με τη γενετική τους ήταν πραγματικά πολύτιμη για την κατανόηση του πώς οι άνθρωποι αντιδρούν στην υποξία, ή στα χαμηλά επίπεδα οξυγόνου. Ο Simonson μελετά τη γενετική και τη φυσιολογία των ανθρώπων που ζουν σε περιοχές μεγάλου υψομέτρου, όπου τα επίπεδα οξυγόνου στην ατμόσφαιρα είναι χαμηλότερα από ό,τι στο επίπεδο της θάλασσας.

«Ίσως κάποιες από τις ίδιες γενετικές παραλλαγές να εντοπίζονται και σε άλλες ομάδες», είπε, «και έτσι, αυτό θα μπορούσε να είναι σημαντικό όσον αφορά την εξέταση του πώς οι άνθρωποι αντιδρούν στο στρες της υποξίας».

Ορισμένες από τις διαφορές που παρατηρούνται στους δύτες και τους μη δύτες μπορεί να οφείλονται στην εκπαίδευση και όχι στη γενετική, πρόσθεσε η Ilardo. Εκτός από την πτώση της αρτηριακής πίεσης των δυτών, οι καρδιακοί παλμοί τους επηρεάστηκαν επίσης από την κατάδυση. Ο καρδιακός ρυθμός ενός δύτη μειώθηκε κατά περισσότερο από 40 παλμούς ανά λεπτό σε μόλις 15 δευτερόλεπτα κατά τη διάρκεια μιας κατάδυσης – ένα φαινόμενο που δεν παρατηρείται στους άλλους πληθυσμούς, που δεν κάνουν καταδύσεις.

Αυτή η ικανότητα φαίνεται να είναι αποτέλεσμα μιας ζωής εκπαίδευσης και όχι γενετικής, είπε η Ilardo. Η ανάλυση δεν αποκάλυψε κάποιο συγκεκριμένο γονίδιο που να συνδέεται με την ικανότητα και, επιπλέον, οι δύτες και οι μη δύτες από το Jeju έδειξαν δραματικές διαφορές, παρά το γεγονός ότι μοιράζονταν μεγάλο μέρος της γενετικής τους σύνθεσης.

Τα σώματά μας ανταποκρίνονται σε ακραία περιβάλλοντα είτε μέσω εξελικτικής προσαρμογής, η οποία λαμβάνει χώρα με την πάροδο των γενεών, είτε μέσω εγκλιματισμού, ο οποίος λαμβάνει χώρα κατά τη διάρκεια μιας ζωής, δήλωσε στο Live Science η Cara Ocobock , ανθρωποβιολόγος και ανθρωπολόγος στο Πανεπιστήμιο Notre Dame.

«Ακόμα κι αν έχετε μια ομάδα ανθρώπων που από γενιά σε γενιά κάνουν αυτές τις καταδύσεις για μεγάλο χρονικό διάστημα, θα δείτε ατομικές διαφορές στον τρόπο που αντιδρά κάθε άτομο», δήλωσε η Ocobock, η οποία δεν συμμετείχε στη νέα εργασία. Μελετά πώς οι κτηνοτρόφοι ταράνδων στη Φινλανδία αντιμετωπίζουν τις χαμηλές θερμοκρασίες.

Δείτε ΦΩΤΟ ΕΔΩ


Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο ΔΕΔΟΜΕΝΟ.

// ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Νώντας Πασχαλίδης (Neurosoft): Στοχεύουμε σε οργανική ανάπτυξη – Ανοιχτοί σε εξαγορές

Δραματικός τραυματισμός στην Bundesliga: O τερματοφύλακας της Χάιντενχαϊμ κατέρρευσε μετά από σύγκρουση στο κεφάλι

Οι μυθικές «γυναίκες της θάλασσας» στη Νότια Κορέα που βουτούν ελεύθερα ακόμη και στα 80 τους!

Στο επίκεντρο της οργής της Ομοσπονδίας ΑμεΑ ο Light: «Ντροπή για το ανθρώπινο είδος»

“Όλα για τη ζωή μας Vita”: Αποκαλύπτουμε τα highlights της Κυριακής 4/5 στο MEGA με τον Μιχάλη Κεφαλογιάννη

Όμηρος & Iστορία: Το Ομηρικό Ζήτημα

Νέα καθυστέρηση στο γήπεδο του Παναθηναϊκού στον Βοτανικό: Εγκαινιάζεται στα μέσα Απριλίου του 2027

Απομακρύνεται ο Λιμενάρχης Αλοννήσου για το περιστατικό με το σπάσιμο κάβου – «Μηδενική ανοχή σε θέματα ασφάλειας» τονίζει ο Κικίλιας

Θησαυρός χρυσών νομισμάτων αποκαλύφθηκε από την εποχή του Ιουστινιανού

Σίσσυ Χρηστίδου: «Έχω στείλει κι εγώ μήνυμα “Αν εξαφανιστώ, αναζητήστε με”»

Το πρώτο POS σε εκκλησία εγκαινιάστηκε – Η επιθυμία των τουριστών έγινε πραγματικότητα

Εργκίν Αταμάν: Το προκλητικό σύνθημα των φιλάθλων της Εφές που τον εξαγρίωσε και η θερμή υποστήριξη από τους οπαδούς του Παναθηναϊκού

Ο Max Verstappen έγινε τρισευτυχισμένος μπαμπάς

Ντόναλντ Τραμπ: Προκάλεσε σάλο με φωτογραφία του… ως Πάπας μέσω τεχνητής νοημοσύνης

e-ΕΦΚΑ – ΔΥΠΑ: Όλες οι πληρωμές από 5 έως 9 Μαΐου – Πότε μπαίνουν τα χρήματα στους λογαριασμούς σας

00:00 / 00:00

Πώς κατασκευάστηκαν οι πυραμίδες: Το μυστικό εργαλείο που αποκάλυψε τη μεγαλοφυΐα των αρχαίων...

Μια νέα μελέτη αποκαλύπτει ότι οι αρχαίοι Αιγύπτιοι πιθανόν χρησιμοποίησαν ένα υδραυλικό σύστημα ανύψωσης με τη βοήθεια του νερού για την κατασκευή των πυραμίδων,...

Ένα ανεξιχνίαστο θανατηφόρο μυστήριο – Ο πιλότος που βούτηξε στο κενό χωρίς αλεξίπτωτο

Ένα σοκαριστικό περιστατικό συνέβη το καλοκαίρι του 2022, όταν ο συγκυβερνήτης ενός αεροσκάφους που προσπαθούσε να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο Ράλεϊ-Ντέρχαμ στην Βόρεια Καρολίνα, αποφάσισε...

Antarctic Snow Cruiser: Το μεγαλόπνοο εγχείρημα του αμερικανικού Ναυτικού που εξαφανίστηκε στους πάγους της Ανταρκτικής

Το άρθρο αναφέρεται στην ιστορία του Antarctic Snow Cruiser, ενός πρωτοποριακού οχήματος που σχεδιάστηκε από τον Αμερικανό ναύαρχο Richard Byrd για τις ανάγκες της...

Δέκα εκπληκτικά μυστικά που κρύβει ο Παρθενώνας

Ο Παρθενώνας, ένα από τα πιο εμβληματικά μνημεία της Ελλάδας, κρύβει πολλά μυστικά που αποκαλύπτονται μέσα από δέκα εκπληκτικές πληροφορίες. Από την ύπαρξη ενός προγενέστερου...

Μισθοφόροι του κόσμου: Οι σκιώδεις πολεμιστές μετά τον Β’ ΠΠ

Το άρθρο εξετάζει την ιστορία και την εξέλιξη των μισθοφορικών στρατευμάτων, εστιάζοντας κυρίως στη Γαλλική Λεγεώνα των Ξένων και άλλες μισθοφορικές μονάδες που δρούσαν...

Η Αιματηρή Τριήρης: Τα άγνωστα μυστικά του φονικότερου πλοίου της αρχαιότητας

Το άρθρο αναλύει την ιστορία και τις στρατηγικές των τριήρων, των πολεμικών πλοίων της αρχαιότητας, που αποτέλεσαν σημαντικό παράγοντα στις ναυμαχίες της εποχής. Περιγράφει...

Συγκλονιστικό ΒΙΝΤΕΟ: Αντίκρισαν τεράστια κατολίσθηση να κατευθύνεται προς το μέρος τους

Ένα συγκλονιστικό βίντεο που καταγράφηκε από μια ομάδα τουριστών στην κεντρική Ασία αποτυπώνει τη στιγμή που μια τεράστια χιονοστιβάδα κατευθύνεται προς το μέρος τους,...

Η αδίστακτη αυτοκράτειρα της δυναστείας Ζου που εξόντωσε 3.000 οικογένειες αντιφρονούντων

Η Γου Τσετιάν, μια παλλακίδα που έγινε αυτοκράτειρα της Κίνας, ξεκίνησε την καριέρα της στο χαρέμι του αυτοκράτορα Taizong και, μετά από μια σειρά...

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ; – Το μυστικό βάρος των Αρχαίων Ελλήνων

Το άρθρο εξετάζει τις σωματικές διαστάσεις και τη φυσική κατάσταση των αρχαίων Ελλήνων, βασισμένο σε αναλύσεις σκελετών από νεκροταφεία της κλασικής και ελληνιστικής περιόδου....

Το πτηνό με την πιο εξωφρενική χορογραφία που έχει αποθανατιστεί σε ΒΙΝΤΕΟ

Ένα εντυπωσιακό βίντεο αποτυπώνει τις εξαιρετικές χορευτικές ικανότητες ενός πτηνού, προκαλώντας θαυμασμό στο διαδίκτυο. Ο χρήστης του Twitter @AMAZlNGNATURE μοιράστηκε την εκπληκτική στιγμή, ζητώντας από...

Το έγκλημα που «πάγωσε» την Αμοργό: «Ή θα κάτσεις ή θα σε σκοτώσω»...

Ήταν 21 Απριλίου 1961 όταν η 19χρονη Πίτσα αρνήθηκε να παραδοθεί στον επίδοξο βιαστή της, τον 24χρονο Ν.Θ, στο χωριό Λαγκάδα της Αμοργού.Πάλεψε για...

Νέα μελέτη αποκαλύπτει τις δραματικές στιγμές των κατοίκων της Πομπηίας: Η απεγνωσμένη μάχη...

Μια νέα μελέτη αποκαλύπτει τις δραματικές στιγμές μιας οικογένειας στην Πομπηία κατά την έκρηξη του Βεζούβιου το 79 μ.Χ. Οι αρχαιολόγοι, εξετάζοντας την Casa di...

22 Ιουλίου 1943: Η μεγαλειώδης αντικατοχική διαδήλωση στο κέντρο της Αθήνας – 400...

«Έξι ώρες, μάτωναν οι δρόμοι της Αθήνας, από το αίμα των καλύτερων παιδιών της», αφηγείται ο Μίνως Σταυρίδης, αυτόπτης μάρτυρας των γεγονότων της μεγαλειώδους διαδήλωσης,...

Αυτός είναι ο πιο γρήγορος πόλεμος στην ιστορία – Διήρκεσε λιγότερο από 40...

Ο συντομότερος πόλεμος καταγράφηκε το 1896 όταν το μικροσκοπικό αφρικανικό κρατίδιο της Ζανζιβάρης επιτέθηκε στη Βρετανική Αυτοκρατορία. Συγκεκριμένα, στις 25 Αυγούστου του 1896 πέθανε ο...

Ο αυτοδίδακτος σκλάβος που έλυσε ακαριαία γρίφο που ταλαιπωρούσε επιστήμονες για ώρες!

Ο Thomas Fuller, ένας αυτοδίδακτος σκλάβος από την Αφρική, κατάφερε τη δεκαετία του 1700 να λύσει περίπλοκους μαθηματικούς γρίφους σε δευτερόλεπτα, ξεπερνώντας τους μορφωμένους...

Αποκάλυψη: Μυστικό έγγραφο της CIA ταράζει την θεωρία των εξωγήινων οντοτήτων, vid

Ένα πρόσφατο έγγραφο της CIA που αποκαλύφθηκε, φαίνεται να ταράζει τη θεωρία των εξωγήινων, καθώς αναφέρει ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ μπορεί να έχει...

Παγώνουν το αίμα: Αυτά είναι τα στοιχειωμένα σπίτια της Αττικής – Η ιστορία που «κρύβουν»

Το άρθρο εξερευνά τα στοιχειωμένα σπίτια της Αττικής, που συνδέονται με τρομακτικές ιστορίες και θρύλους. Αναφέρεται σε διάφορα κτίρια, όπως το Σανατόριο της Πάρνηθας,...

Ουκρανός χάκερ παραδόθηκε στις ΗΠΑ για καταστροφικές επιθέσεις ransomware Nefilim

Ένας Ουκρανός, ο Άρτεμ Αλεξάντροβιτς Στρίζακ, εκδόθηκε από την Ισπανία στις Ηνωμένες Πολιτείες για να αντιμετωπίσει κατηγορίες σχετικά με επιθέσεις ransomware που σχετίζονται με...

// ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ντενίση: «Τι με φέρατε εδώ πέρα για 5 λεπτά;» – Το ξέσπασμα της ηθοποιού...

Στην εκπομπή "Πρωινό" του ΑΝΤ1, η Μιμή Ντενίση παραχώρησε...

Μαργαρίτα Θεοδωράκη: «Πληγώθηκα βαθιά από τη διαθήκη του πατέρα μου – Είμαι πεπεισμένη ότι...

Η Μαργαρίτα Θεοδωράκη παραχώρησε μια συγκινητική συνέντευξη στην εκπομπή...

Νίκος Κοκλώνης: Ξέσπασε στο Πρωινό για τα χρέη και την Καινούργιου – «Ψέματα δεν...

Στην εκπομπή "Πρωινό" του ΑΝΤ1, ο Νίκος Κοκλώνης απάντησε...

// ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ