Η Μαρία Κοζάκου, σε πρόσφατη συνέντευξή της, εξέφρασε την πεποίθηση ότι η Eurovision μπορεί να γίνει πιο πολιτισμένη μέσω ενός εθνικού τελικού, όπου όλοι οι συμμετέχοντες θα έχουν ρόλο στην επιλογή του τραγουδιού.
Ανέφερε ότι ο αρνητικός σχολιασμός που δέχεται ο διαγωνισμός θα πρέπει να προβληματίσει τους επικριτές και ότι είναι σημαντικό να δίνεται ευκαιρία σε νέους καλλιτέχνες να εκφραστούν.
Τόνισε ότι η συμμετοχή του κοινού στην επιλογή του τραγουδιού μπορεί να ενισχύσει την αίσθηση ευθύνης και χαράς, αποτρέποντας τα αρνητικά σχόλια.
Πιο αναλυτικά
H Μαρία Κοζάκου και ο Γιώργος Καπουτζίδης βρέθηκαν καλεσμένοι της Νάνσυς Ζαμπέτογλου και του Θανάση Αναγνωστόπουλου, το απόγευμα της Πέμπτης, στο Στούντιο 4 της ΕΡΤ. Οι δυο παρουσιαστές της Eurovision 2025 αναφέρθηκαν μεταξύ άλλων στα αρνητικά σχόλια που δέχεται συχνά ο μουσικός διαγωνισμός.
Συγκεκριμένα, η Μαρία Κοζάκου σημείωσε πως «πιστεύω ότι ο αρνητικός σχολιασμός για την Eurovision είναι κάτι το οποίο θα πρέπει αυτούς που το κάνουν, που είναι ολοένα και λιγότεροι, γενικότερα στον δημόσιο διάλογο, να τους προβληματίσει τους ίδιους για τον ίδιο τους τον εαυτό».
«Δεν πιστεύω δηλαδή ότι δικαιολογείται το “α, Eurovision, πάμε να βρίσουμε”. Θα πρέπει να το ξεπεράσουμε λίγο και αυτό και να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε για να δίνουμε βήμα σε νέους καλλιτέχνες, να έρχονται και να ακούμε νέες προτάσεις σε στίχο, μουσική και ερμηνεία, νέα παιδιά. Μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε αυτό σαν ένα φυτώριο και να κάνουμε προτάσεις».
«Πιστεύω ότι μπορεί να γίνει πολιτισμένα η Eurovision όταν υπάρχει ένας εθνικός τελικός όπου όλοι έχουμε ένα μερίδιο ευθύνης και χαράς στην επιλογή του τραγουδιού. Αυτό το τραγούδι το επέλεξε ο κόσμος, το επιλέξαμε εμείς. Όταν είμαστε όλοι μαζί σε μια προσπάθεια και δίνουμε στον άλλον να καταλάβει τι θέλει να πει ο ποιητής, τι θέλει να πει ο Φωκάς Ευαγγελινός και τι θέλει να πει η Klavdia, μετά τελείωσε. Καταλαβαίνουμε και είτε συμφωνούμε είτε διαφωνούμε, τα βρισίδια δεν έχουν θέση πουθενά» πρόσθεσε, εν συνεχεία, η Μαρία Κοζάκου.