Ο γνωστός εστιάτορας Νουσρέτ Γκιοκτσέ, ευρέως γνωστός ως Salt Bae, αποφάσισε να ακυρώσει τα σχέδια για το άνοιγμα νέου εστιατορίου στα Βόρεια Προάστια της Αθήνας, πριν καν ξεκινήσει η λειτουργία του. Παρά τις αρχικές προετοιμασίες και την ανάθεση σε μεγάλο μεσιτικό γραφείο για την εύρεση κατάλληλου χώρου, οι συνεργάτες του ανακοίνωσαν την απόσυρση από το εγχείρημα, επικαλούμενοι αλλαγές στα σχέδια και τη μείωση της πελατείας στα υπάρχοντα εστιατόρια του Γκιοκτσέ διεθνώς. Η απόφαση αυτή έρχεται εν μέσω δυσκολιών στον τομέα της εστίασης, με σημαντική πτώση της πελατείας και των κερδών, όπως παρατηρήθηκε και στο εστιατόριό του στη Μύκονο.
Πιο αναλυτικά
«Λουκέτο» βάζει στο μαγαζί του στα Βόρεια Προάστια, πριν καν ανοίξει, ο γνωστός εστιάτορας σε Ελλάδα και εξωτερικό, o Salt Bae, ο γνωστός στο ευρύ κοινό ως Νουσρέτ Γκιοκτσέ. Ενώ, πριν από λίγο καιρό, όλα είχαν μπει σε μια σειρά, για να βρεθεί ο χώρος που θα δημιουργούσε τη νέα του επιχείρηση στην Ελλάδα, καθώς είχε δοθεί η ανάθεση σε μεγάλο μεσιτικό γραφείο, για το οίκημα που θα στέγαζε το νέο του εστιατόριο, συνεργάτες του εστιάτορα, σε επικοινωνία με το μεσιτικό γραφείο, έπαψαν την ανάθεση, δηλώνοντας ότι δεν υπάρχει καμία επιθυμία πλέον από την πλευρά του, για τη συνέχιση της συνεργασίας τους, καθώς τα πράγματα έχουν αλλάξει και τα νέα σχέδια είναι να ακυρώσουν όσα είχαν ειπωθεί για την αναζήτηση χώρο για νέο εστιατόριο.
Ο άνθρωπος που έγινε viral παγκόσμια, από μια μόνο κίνηση, εκείνη της χειρονομίας, με την πρέζα αλατιού, που έριχνε με ιδιαίτερη τεχνική πάνω στον αγκώνα του, κι από εκεί βλέπαμε το αλάτι να καταλήγει σε μια μπριζόλα, κατάφερε να δημιουργήσει μια πραγματική αυτοκρατορία, σε πολλά μέρη του κόσμου.
Ο λόγος που δεν θα ανοίξει το μαγαζί του Νουσρέτ
Οι συνεργάτες του Νουσρέτ έχουν δηλώσει πως η πορεία του στον χώρο της εστίασης δεν πηγαίνει καλά, ενώ στο εξωτερικό, πλέον, έχουν αλλάξει κατά πολύ τα πράγματα, καθώς έχει μειωθεί σε μεγάλο ποσοστό η πελατεία του, ενώ έχουν κλείσει πολλοί από τους χώρους εστίασης που διέθετε. Όπως γνωρίζουμε, στη Μύκονο, έπεσε κατά μεγάλο ποσοστό η πελατεία, κατά συνέπεια και τα κέρδη που εισέπραττε από τον κόσμο που επισκεπτόταν το εστιατόριό του. Βάση όλων αυτών, ο τούρκος σεφ, κουρδικής καταγωγής, αποφάσισε να απέχει από τη δημιουργία ενός άλλου εστιατορίου στην Ελλάδα. Αυτό συνέβη και λίγο πριν την υπογραφή της νέας συμφωνίας του, αποφάσισε να μην ανοίξει το νέο του εστιατόριο και να βάλει λουκέτο, πριν το ξεκίνημά του.
Συνοπτικά
- Ο Νουσρέτ Γκιοκτσέ ακύρωσε τα σχέδια για νέο εστιατόριο στα Βόρεια Προάστια της Αθήνας.
- Οι συνεργάτες του επικαλέστηκαν αλλαγές στα σχέδια και μείωση της πελατείας διεθνώς.
- Η απόφαση επηρεάστηκε από τις δυσκολίες στον τομέα της εστίασης και την πτώση κερδών.
- Το εστιατόριο στη Μύκονο επίσης αντιμετώπισε μείωση πελατείας και κερδών.