Η συνταγή της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου για μους μάνγκο προσφέρει μια εύκολη και αναζωογονητική λύση για γλυκό χωρίς ζάχαρη, ιδανική για τις ζεστές καλοκαιρινές μέρες. Με απλά υλικά όπως γιαούρτι, κρέμα γάλακτος, ώριμα μάνγκο και λίγο γλυκαντικό, η προετοιμασία της διαρκεί μόλις δέκα λεπτά.
Αφού μουλιάσουμε τη ζελατίνη και πολτοποιήσουμε τα μάνγκο, τα ζεσταίνουμε με στέβια και προσθέτουμε τη ζελατίνη. Ανακατεύοντας με χτυπημένη κρέμα και γιαούρτι, η μους μοιράζεται σε ποτήρια και ψύχεται, προσφέροντας ένα δροσερό και ελαφρύ επιδόρπιο.
Πιο αναλυτικά
Αν δεν έχετε δοκιμάσει ποτέ μους μάνγκο της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου, δεν ξέρε τι χάνετε! Δεν έχει ζάχαρη, χρειάζεται μόνο λίγα υλικά και καθόλου κόπο! Είναι ιδανική για τις καυτές καλοκαιρινές ημέρες!
Πώς θα φτιάξετε τη μους μάνγκο
Υλικά
- 200 gr στραγγιστό γιαούρτι 2% λιπαρά
- 200 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
- 3 ώριμα μάνγκο + λίγες φέτες επιπλέον για το γαρνίρισμα
- 2 κ.σ. κρυσταλλική στέβια ή άλλο γλυκαντικό
- 3 φύλλα ζελατίνης (3 x 2 γρ.)
Εκτέλεση
- Βυθίζουμε τη ζελατίνη σε ένα µπολ µε κρύο νερό και την αφήνουμε για 10 λεπτά να μουλιάσει.
- Καθαρίζουμε τα μάνγκο και τα πολτοποιούμε στο μπλέντερ.
- Ρίχνουμε τα πολτοποιημένα φρούτα σε μικρή κατσαρόλα, προσθέτουμε τη στέβια και τα ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να διαλυθεί το γλυκαντικό.
- Στύβουμε τις ζελατίνες και τις προσθέτουµε στην κατσαρόλα ανακατεύοντας το μείγμα με γρήγορες κινήσεις. Το αποσύρουμε από τη φωτιά και το αφήνουµε να κρυώσει για λίγα λεπτά.
- Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος µε το σύρµα στο μίξερ, μέχρι να γίνει παχύρρευστη.
- Προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε.
- Τέλος, ενσωματώνουμε το μείγμα του μάνγκο ανακατεύοντας απαλά να ομογενοποιηθούν.
- Μοιράζουμε τη μους σε πέντε ποτήρια και την παγώνουμε στο ψυγείο για μερικές ώρες.
- Γαρνίρουμε µε φέτες μάνγκο και απολαμβάνουμε
Πηγή: argiro.gr
Συνοπτικά
- - Η συνταγή της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου για μους μάνγκο είναι εύκολη, χωρίς ζάχαρη και ιδανική για το καλοκαίρι.
- - Χρησιμοποιεί απλά υλικά όπως γιαούρτι, κρέμα γάλακτος, ώριμα μάνγκο και στέβια.
- - Η προετοιμασία διαρκεί μόλις δέκα λεπτά και περιλαμβάνει ανακάτεμα πολτοποιημένων μάνγκο με ζελατίνη.
- - Η μους μοιράζεται σε ποτήρια, ψύχεται και γαρνίρεται με φέτες μάνγκο για ένα δροσερό επιδόρπιο.