Η τονοσαλάτα της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου είναι μια εξαιρετική επιλογή για ένα γρήγορο και νόστιμο γεύμα, έτοιμη σε μόλις 10 λεπτά. Συνδυάζει τόνο με μαγιονέζα, κρεμμύδι, αγγούρι, καρότο και σέλερι, προσφέροντας μια δροσερή και χορταστική γεύση.
Ιδανική για καλοκαιρινές ημέρες, σερβίρεται τέλεια με ψωμί, κριτσίνια ή σαλάτα. Το άρθρο περιλαμβάνει και αναλυτικές οδηγίες εκτέλεσης της συνταγής.
Πιο αναλυτικά
Αν ψάχνετε μια εύκολη, γρήγορη και πεντανόστιμη λύση για μεσημεριανό ή ελαφρύ βραδινό, η τονοσαλάτα της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου είναι αυτό που χρειάζεστε! Δροσερή, χορταστική και γεμάτη γεύση, συνδυάζει τον τόνο με μπόλικη μαγιονέζα, τραγανό κρεμμυδάκι και λίγα απλά υλικά που όλοι έχουμε στην κουζίνα μας.
Το καλύτερο; Είναι έτοιμη μόλις σε 10 λεπτά! Ιδανική για τις ζεστές ημέρες του καλοκαιριού, συνοδεύει τέλεια το ψωμί, τα κριτσίνια ή ακόμα και μια πράσινη σαλάτα. Πάμε να δούμε πώς θα τη φτιάξουμε βήμα-βήμα!
Τα υλικά που θα χρειαστείτε
- 1 συσκ. τόνο σε νερό στραγγισμένη
- 1 μικρό τρυφερό αγγούρι τριμμένο
- 1 καρότο τριμμένο
- 1 κλων. σέλερι ψιλοκομμένο
- Λίγο μαϊντανό
- 1 κ.σ. ψιλοκομμένο ξερό κρεμμύδι
- 1 κ.σ. μαγιονέζα με χαμηλά λιπαρά
- 1 κ.γ. μουστάρδα
- Λίγο χυμό λεμονιού
- Αλάτι
- Πιπέρι (φρεσκοτριμμένο)
- 1 πολύ ώριμο και μαλακό αβοκάντο
- ψωμί ολικής
Εκτέλεση
- Τρίβουμε πρώτα σε χοντρό τρίφτη το αγγούρι και το στύβουμε.
- Εναλλακτικά το ψιλοκόβουμε.
- Στραγγίζουμε τον τόνο και με πιρούνι τον σπάμε.
- Τον βάζουμε σε μπολ και προσθέτουμε το σέλερι, το κρεμμύδι, το καρότο και το μαϊντανό.
- Βάζουμε αλάτι και πιπέρι κατά βούληση.
- Προσθέτουμε τη μαγιονέζα, τη μουστάρδα και το χυμό λεμόνι.
- Προσθέτουμε το αγγούρι και ανακατεύουμε.
- Καθαρίζουμε τα μαλακά αβοκάντο και προσθέτουμε αλάτι και λεμόνι.
- Τα λιώνουμε με πιρούνι.
- Φρυγανίζουμε φέτες ψωμιού.
- Αλείφουμε το φρυγανισμένο ψωμί, με λιωμένο αβοκάντο και από πάνω βάζουμε την τονοσαλάτα.
Αν ψάχνεις, επίσης, μια εύκολη γλυκιά συνταγή ρίξε μια ματιά εδώ.
Πηγή: Argiro.gr