Το άρθρο παρουσιάζει μια απλή και γρήγορη συνταγή για μπριάμ στο air fryer, βασισμένη στη συνταγή της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου.
Η διαδικασία περιλαμβάνει την κοπή και ανάμειξη λαχανικών όπως πατάτες, κολοκύθια, μελιτζάνες, πιπεριές και ντομάτες, μαζί με μπαχαρικά και ελαιόλαδο, τα οποία ψήνονται σε 40 λεπτά.
Το μπριάμ σερβίρεται με φέτα και φρέσκο ψωμί, προσφέροντας μια νόστιμη και υγιεινή επιλογή για γεύμα.
Πιο αναλυτικά
Από τα πιο εύκολα φαγητά το μπριάμ, πόσω μάλλον όταν γίνεται στο air fryer, όπου δεν χρειάζεται μεγάλη προετοιμασία. Σύμφωνα με την συνταγή της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου, τα βάζεις όλα στο μπολ, ανακατεύεις, ψήνεις και απολαμβάνεις!
Πώς θα φτιάξετε μπριάμ στο air fryer
Υλικά
- 1 μέτρια πατάτα
- 1 τρυφερό κολοκύθι
- 2 μέτριες τσακώνικες μελιτζάνες
- 2 μικρές χρωματιστές πιπεριές
- 1 σκελ. σκόρδο ψιλοκομμένη
- 1 ξερό κρεμμύδι
- 2 σφιχτές μέτριες ντομάτες
- 1/4 φλ. ελαιόλαδο
- Αλάτι
- Πιπέρι
- 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 2 κ.σ. δυόσμο ψιλοκομμένο
- Λίγα φύλλα βασιλικού
- Φέτα για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
- Πλένουμε τα λαχανικά, τα στεγνώνουμε και τα κόβουμε σε καρέ των 3 εκ.
- Τα ρίχνουμε σε ένα μπολ, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, το ελαιόλαδο, το σκόρδο, το μαϊντανό, το δυόσμο και το βασιλικό και ανακατεύουμε καλά, να λαδωθούν.
- Τα μεταφέρουμε σε ταψάκι ή σε θήκη που χωράει στο air fryer.
- Προθερμαίνουμε το air fryer για 3 λεπτά στους 180°C.
- Βάζουμε στον κάδο το ταψάκι ή τη θήκη με το μπριάμ και το ψήνουμε για 40 λεπτά.
- Στα μισά του χρόνου, ανακατεύουμε προσεκτικά τα λαχανικά και ελέγχουμε το ψήσιμο. Εάν θέλουμε πιο ξεροψημένο αποτέλεσμα, παρατείνουμε το χρόνο για 4-5 λεπτά επιπλέον.
- Βγάζουμε το μπριάμ από το air fryer και το αφήνουμε να σταθεί, να πέσει η θερμοκρασία του και να τραβήξει τα υγρά του.
- Το σερβίρουμε με φέτα και φρέσκο ψωμί.
Πηγή: argiro.gr