Ο καλλιτεχνικός κόσμος θρηνεί την απώλεια του Αχιλλέα Θεοφίλου, ενός εμβληματικού παραγωγού της ελληνικής δισκογραφίας, που “έφυγε” από τη ζωή στις 20 Μαΐου.
Ο Γιώργος Νταλάρας, σε μια συγκινητική ανάρτηση στο Facebook, αποχαιρέτησε τον φίλο του, εκφράζοντας ότι μαζί του φεύγει ένα κομμάτι της ζωής του και αναπολώντας τις όμορφες στιγμές που μοιράστηκαν.
Ο Θεοφίλου είχε σημαντική επιρροή στη μουσική σκηνή της Ελλάδας, συνεργαζόμενος με κορυφαίους καλλιτέχνες και αφήνοντας πίσω του μια πλούσια κληρονομιά.
Πιο αναλυτικά
Στο πένθος βυθίστηκε ο καλλιτεχνικός κόσμος, καθώς χτες (20/5) «έφυγε» από τη ζωή ο ο Αχιλλέας Θεοφίλου, ένας από τους πιο εμβληματικούς παραγωγούς της εγχώριας δισκογραφίας.
Πολλοί γνωστοί Έλληνες καλλιτέχνες προέβησαν σε αναρτήσεις για τον αποχαιρετήσουν, ενώ το ίδιο έκανε και ο Γιώργος Νταλάρας. Συγκεκριμένα, ο γνωστό καλλιτέχνης ανέβασε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook κάποιες κοινές τους φωτογραφίες από το παρελθόν, ενώ τις συνόδευσε με ένα πολύ συγκινητικό μήνυμα.
Η ανάρτηση του Γιώργου Νταλάρα για τον θάνατο του Αχιλλέα Θεοφίλου
Μεταξύ άλλων, ο Γιώργος Νταλάρας έγραψε ότι μαζί με τον μουσικό «έφυγε ένα κομμάτι από της ζωής του τώρα που ο μουσικός άφησε την τελευταία του πνοή, ενώ παράλληλα τον ευχαρίστησε που τον είχε στο πλευρό του σαν φίλο του.
«Μαζί με τον Αχιλλέα φεύγει ένα κομμάτι της ζωής μου. Τα χρόνια της αθωότητας. Όταν η φιλία, η αγάπη και η αλήθεια, μας έδιναν σε χρόνια δύσκολα κίνητρο και δύναμη να αντέξουμε να παλέψουμε και να δημιουργήσουμε. Φιλίες που έκαναν τη ζωή μας ωραία. Σ’ ευχαριστώ, Αχιλλέα μου! Σ’ ευχαριστώ για όλα!», έγραψε ο Γιώργος Νταλάρας στην ανάρτηση που έκανε για την απώλεια του αείμνηστου ηθοποιού.
Λίγα λόγια για τον Αχιλλέα Θεοφίλου
Η πορεία του ξεκίνησε δυναμικά τη δεκαετία του ’70, όταν ανέλαβε την παραγωγή σε σημαντικούς δίσκους του Γιώργου Νταλάρα, ανοίγοντας τον δρόμο για μια σειρά συνεργασιών με κορυφαίους καλλιτέχνες. Αντώνης Βαρδής, Γιάννης Πάριος, Σταμάτης Κραουνάκης, Μανώλης Ρασούλης, αλλά και θρύλοι όπως οι Καζαντζίδης, Θεοδωράκης, Χατζιδάκις, Σπανός και Μούτσης εμπιστεύτηκαν την καλλιτεχνική του κρίση.
Το έργο του ήταν τεράστιο, πίσω από δεκάδες ιστορικούς δίσκους που καθόρισαν το ελληνικό τραγούδι των τελευταίων πέντε δεκαετιών. Ήξερε πότε να μιλήσει και κυρίως πότε να σωπάσει, αφήνοντας τους δημιουργούς του να ανθίσουν μέσα από τη δική του διακριτική καθοδήγηση.