Η Έλενα Κρεμλίδου, γνωστή ως Μαριπόζα, μίλησε σε νέο βίντεο στο YouTube για την εμπειρία της με την υπόθεση revenge porn και τα αρνητικά σχόλια που δέχθηκε μετά τη διαρροή γυμνών φωτογραφιών της χωρίς τη συγκατάθεσή της.
Τόνισε την ανάγκη για σεβασμό στην ιδιωτικότητα και τη σημασία της συγκατάθεσης, υπογραμμίζοντας ότι η παραβίαση αυτή είναι έγκλημα, ανεξαρτήτως του πλαισίου στο οποίο μπορεί να εργάζεται μια γυναίκα.
Κάλεσε σε στήριξη των γυναικών που έχουν πληγεί από παρόμοιες καταστάσεις, δηλώνοντας ότι η μάχη της είναι συλλογική και όχι προσωπική.
Πιο αναλυτικά
Η Έλενα Κρεμλίδου, γνωστή και ως Μαριπόζα, άνοιξε την καρδιά της σε νέο βίντεο στο YouTube, μιλώντας για τα αρνητικά σχόλια που έλαβε, μετά την εξομολόγησή της για τη διαρροή γυμνών φωτογραφιών της χωρίς τη συγκατάθεσή της.
«Έχουν περάσει χρόνια κι ακόμα παλεύω με την αδικία, με το τραύμα, με τα βλέμματα, με τις ερωτήσεις», ανέφερε χαρακτηριστικά, περιγράφοντας με λεπτομέρεια πώς ξεκίνησε όλο αυτό όταν, κυριολεκτικά μέσα στην κουζίνα του σπιτιού της, έλαβε το πρώτο απειλητικό μήνυμα, το οποίο άνοιξε τον δρόμο για τον εφιάλτη που ακολούθησε.
Έλενα Κρεμλίδου: «Αν είσαι σέξι, όπως εγώ, λένε ότι αυτόματα ακυρώνεται το δικαίωμά μου στην ιδιωτικότητα»
Μέσα από τη δημόσια εξομολόγησή της, κατέδειξε την άγνοια και την υποκρισία της κοινωνίας γύρω από τη σημασία της συγκατάθεσης: «Δεν έχει σημασία αν κάποια έχει ανεβάσει φωτογραφίες με μαγιό ή έχει κάνει γυμνή φωτογράφιση. Ακόμα κι αν εργάζεται στη βιομηχανία του σεξ, κανείς δεν έχει δικαίωμα να διαρρεύσει προσωπικό της υλικό. Το ένα είναι επιλογή, το άλλο παραβίαση. Το ένα είναι εργασία, το άλλο είναι έγκλημα».
Απαντώντας σε όσους προσπαθούν να μειώσουν το βάρος της πράξης, ήταν κατηγορηματική: «Το πιο εξοργιστικό σε όλα αυτά είναι ότι, αντί να στραφούν εναντίον του θύτη, στρέφονται εναντίον του θύματος, της γυναίκες. Σαν να λένε ότι, αν είσαι σέξι όπως εγώ, αυτόματα ακυρώνεται το δικαίωμά μου στην ιδιωτικότητα. Το σώμα μου είναι δικό μου, το υλικό είναι δικό μου και το να ανεβάζεις ή να το στέλνεις χωρίς τη συγκατάθεσή μου δεν είναι ούτε λάθος, ούτε υπερβολή, είναι έγκλημα. Δεν είναι αστείο. Είναι κακούργημα. Στην Ελλάδα του 2025, διώκεται ποινικά».
Η Έλενα Κρεμλίδου σημείωσε πως μιλάει πλέον και για τις γυναίκες που ντρέπονται, φοβούνται ή δεν είναι πια εδώ επειδή δεν άντεξαν την πίεση: «Παλεύω για κάθε γυναίκα που δεν έχει φωνή. Για εκείνη που ένιωσε τον πόνο της να τη φέρνει κοντά στο απροχώρητο, για κάθε γυναίκα που το σκέφτηκε, που το έκανε και δεν είναι πια εδώ»
Κλείνοντας, τόνισε πως αυτή η μάχη δεν είναι προσωπική υπόθεση, αλλά αγώνας για κάθε γυναίκα που έχει δικαίωμα στην αξιοπρέπεια και την αυτοδιάθεση: «Κι ας φαίνεται ότι παλεύω μόνη μου, δεν είμαι μόνη μου. Και θα συνεχίσω να παλεύω».