Ο Δημήτρης Κυριαζίδης προκάλεσε σάλο με την προσβλητική του δήλωση προς τη Ζωή Κωνσταντοπούλου στη Βουλή, προτείνοντάς της να «κάνει κάνα παιδί». Η ατάκα του προκάλεσε έντονες αντιδράσεις από πολιτικούς και χρήστες των social media, οι οποίοι την χαρακτήρισαν σεξιστική.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε την παραπομπή του Κυριαζίδη στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Νέας Δημοκρατίας. Η Ντορέττα Παπαδημητρίου εξέφρασε την αγανάκτησή της μέσω Instagram, τονίζοντας την ανάγκη για αλλαγή νοοτροπίας και αναρωτώμενη πόσα παιδιά πρέπει να κάνουν οι γυναίκες για να ηρεμήσουν.
Πιο αναλυτικά:
Ο Δημήτρης Κυριαζίδης βρέθηκε στο μάτι του κυκλώνα μετά το σχόλιό του προς τη Ζωή Κωνσταντοπούλου στη Βουλή, όπου την προέτρεψε να πάει «να κάνει κάνα παιδί». Η ατάκα αυτή προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων, τόσο στον πολιτικό κόσμο όσο και στα social media.
Το περιστατικό σημειώθηκε στα έδρανα της Βουλής, όταν ο Δημήτρης Κυριαζίδης είπε συγκεκριμένα: «Πήγαινε κάνε κανένα παιδί ή υιοθέτησε ένα», απευθυνόμενος στην πρόεδρο της Πλεύσης Ελευθερίας. Η φράση αυτή εξόργισε τη βουλευτή, αλλά και όλες τις κοινοβουλευτικές ομάδες, που κατήγγειλαν δημόσια την προσβλητική τοποθέτηση.
Το γεγονός προκάλεσε την άμεση παρέμβαση του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος αποφάσισε να παραπέμψει τον Κυριαζίδη στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Νέας Δημοκρατίας, με το ερώτημα της διαγραφής.
Το ξέσπασμα της Ντορέττας Παπαδημητρίου για τον Δημήτρη Κυριαζίδη
Η Ντορέττα Παπαδημητρίου δεν έμεινε αμέτοχη στη συζήτηση και με ένα αιχμηρό Instagram Story, εξέφρασε την αγανάκτησή της.
«Τι καλά που θα ήταν, μαζί με τη διαγραφή, να μπορούσαμε να ξεακούσουμε και αυτό που ακούσαμε να λέγεται από έναν άντρα προς μια γυναίκα μέσα στη Βουλή, για να μην ντρεπόμαστε τόσο. Πόσα παιδιά να κάνουμε πια για να ηρεμήσουμε. Έλεος», έγραψε η Ντορέττα Παπαδημητρίου, συνοψίζοντας τη γενική οργή που προκάλεσε το σχόλιο του Κυριαζίδη.

Τα social media πήραν φωτιά, με χρήστες να καταδικάζουν το σχόλιο του πρώην βουλευτή, θεωρώντας το σεξιστικό και αναχρονιστικό. Κάποιοι μάλιστα επεσήμαναν ότι δεν είναι η πρώτη φορά που ακούγεται κάτι τέτοιο σε πολιτικό διάλογο, τονίζοντας την ανάγκη για αλλαγή νοοτροπίας.