Η Αλεξάνδρα Νίκα, που πρόσφατα έγινε μητέρα, μοιράστηκε μια τρυφερή ανάρτηση στο Instagram με τον γιο της, Βασίλη, φωτογραφίζοντας τα ποδαράκια του δίπλα στα παιχνίδια του.
Η Νίκα, που επιθυμεί να προστατεύσει την ιδιωτικότητα του παιδιού της, δημοσιεύει συχνά στιγμές από την καθημερινότητά τους.
Παράλληλα, ο σύντροφός της, Κωνσταντίνος Αργυρός, αποκάλυψε ότι χρησιμοποιούν τη μέθοδο Tomatis για την ανάπτυξη του νευρικού συστήματος του μωρού τους, μια φυσική μέθοδος που ενισχύει τις κινητικές και γνωστικές δεξιότητες μέσω ειδικών ακουστικών προγραμμάτων.
Πιο αναλυτικά:
Η Αλεξάνδρα Νίκα πριν από μερικούς μήνες έγινε μαμά για πρώτη φορά, φέρνοντας στον κόσμο ένα υγιέστατο αγόρι, καρπό του έρωτά της με τον Κωνσταντίνο Αργυρό. Πάντοτε ήταν ενεργή στα social media και κυρίως στο Instagram, αλλά από τότε που έγινε μαμά το περιεχόμενο που αναρτά στο προσωπικό της λογαριασμό έχει να κάνει κυρίως με το παιδί της.
Ανεβάσει φωτογραφίες του και βίντεο, χωρίς να δείχνει το πρόσωπό του, διότι θέλει να το προστατεύσει από τα φώτα της δημοσιότητας, και οι ακόλουθοί της ξετρελαίνονται κάθε φορά. Την Παρασκευή 7 Μαρτίου, μάλιστα, ανέβασε άλλο ένα story στο προφίλ της με τον μικρό Βασίλη, όπως θα τον ονομάσουν.
Η τρυφερή ανάρτηση της Αλεξάνδρας Νίκα με το μωρό της
Φωτογράφισε τα ποδαράκια του δίπλα από τα παιχνίδια του, τα οποία είχε βάλει σε ένα γυάλινο δοχείο για να παίξει μαζί του και να τον μάθει τι είναι το καθένα από αυτά. Φαίνεται πως απολαμβάνει το έπακρο τον χρόνο που περνάει μαζί του – δείτε εδώ την απαγόρευση που έχει θέσει με τον τραγουδιστή σε όλους για τον μπέμπη τους.

Τι είναι η μέθοδος Tomatis που χρησιμοποιούν με τον Κωνσταντίνο Αργυρό στο παιδί
Ο Κωνσταντίνος Αργυρός, το πρωί της Παρασκευής 20 Δεκεμβρίου του ’24, παραχώρησε μία πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη στο Super Κατερίνα, κατά την οποία μίλησε ανοιχτά για την σύντροφό του, Αλεξάνδρα Νίκα, τη στιγμή που του ανακοίνωσε την εγκυμοσύνη της και για τον γιο τους.
Κάποια στιγμή, την ώρα που μιλούσε για τον μπέμπη και την καθημερινότητα μαζί του, αποκάλυψε πως χρησιμοποιεί μία συγκεκριμένη μέθοδο σε εκείνον, από τώρα που είναι πολύ μικρό μωρό, καθώς αυτή ενισχύει το νευρικό του σύστημα. Πρόκειται για τη μέθοδο Tomatis.
«Το συναίσθημα όταν πήρα αγκαλιά το γιο μου ήταν μοναδικό, είναι το καλύτερο δώρο. Κοιμάται, τρώει τώρα στο σπίτι είναι μικρό ακόμα. Χρησιμοποιώ το γιο μου τη μέθοδο “Tomatis” που κάνει καλό στο νευρικό σύστημα των νεογέννητων», είπε χαρακτηριστικά ο τραγουδιστής.
Η μέθοδος Tomatis είναι μια φυσική μέθοδος νευροαισθητηριακής διέγερσης. Τα προγράμματα ακρόασης τροποποιούν τη μουσική και τη φωνή σε πραγματικό χρόνο και εκπλήσσοντας τον εγκέφαλο, αναπτύσσουν τις κινητικές, συναισθηματικές και γνωστικές δεξιότητες του ατόμου. Η μέθοδος Tomatis αναπτύχθηκε από το Γάλλο Ιατρό και ερευνητή Alfred Tomatis, και βασίζεται σε μια προηγμένη τεχνολογία και στην άριστη κατάρτιση των εκπαιδευμένων επαγγελματιών Tomatis που την εφαρμόζουν.
Πως λειτουργεί
Η μέθοδος Tomatis εφαρμόζεται μέσω μίας φορητής συσκευής που ονομάζεται TalksUp. Έχει σχεδιαστεί ειδικά για να επεξεργάζεται τη μουσική και τη φωνή, βάσει συγκεκριμένων παραμέτρων. Η συσκευή αυτή έχει πολλά χαρακτηριστικά, όπως το “Ηλεκτρονικό Gating®”. Το “Ηλεκτρονικό Gating” είναι μια μη παρεμβατική διαδικασία, η οποία επιτρέπει να εναλλάσσονται απρόσμενες ηχητικές αντιθέσεις, μεταβαίνοντας από χαμηλές σε υψηλές συχνότητες. Αυτή η εναλλαγή μεταξύ χαμηλών και υψηλών συχνοτήτων αναγκάζει το αυτί να προσαρμοστεί σε αυτές τις μη αναμενόμενες αλλαγές διεγείροντας έτσι τον εγκέφαλο.
Μετά την αξιολόγηση της ακρόασής σας, ο εξειδικευμένος επαγγελματίας Tomatis καθορίζει ένα πρόγραμμα συνεδριών προσαρμοσμένες στο προφίλ σας. Με τη χρήση του TalksUp, μπορείτε να παρακολουθήσετε το πρόγραμμα ακρόασης στο σπίτι σας ή σε ένα πιστοποιημένο κέντρο Tomatis.
Κατά τη διάρκεια των παθητικών συνεδριών, οι συμμετέχοντες ακούν την συγκεκριμένη φιλτραρισμένη μουσική, με ακουστικά που μεταδίδουν τον ήχο τόσο αέρινα όσο και οστέινα.
Κατά τη διάρκεια των συνεδριών ενεργητικής συνεδριών, οι συμμετέχοντες διαβάζουν και επαναλαμβάνουν λεκτικές ασκήσεις χρησιμοποιώντας τα ίδια ακουστικά εξοπλισμένα με ένα μικρόφωνο. Σε αυτές τις συνεδρίες η φωνή είναι εκείνη που χρησιμοποιείται για να επανεκπαιδεύσει το ακουστικό κύκλωμα ανάδρασης (auditory feedback loop).
Πηγή: tomatis.com