Η Εύα Καϊλή και ο Φραντσέσκο Τζιόρτζι, κατηγορούμενοι για οικονομικά εγκλήματα στο πλαίσιο του σκανδάλου QatarGate, εξέφρασαν τις ανησυχίες τους σχετικά με την απόσταση που τους χωρίζει από την 22 μηνών κόρη τους, λόγω της φυλάκισής τους.
Σε κοινή τους συνέντευξη, τόνισαν την αδικία της σύλληψής τους και την ψυχολογική πίεση που δέχθηκαν να στραφούν ο ένας εναντίον του άλλου, απειλούμενοι με την αφαίρεση της κόρης τους από την οικογένεια.
Επιπλέον, υπογράμμισαν την ανάγκη σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, καταγγέλλοντας τις μεθόδους που χρησιμοποιήθηκαν εναντίον τους και την αποδοχή της αστυνομίας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
Πιο αναλυτικά
«Πώς είναι δυνατόν δύο γονείς, κατηγορούμενοι για υποτιθέμενα οικονομικά εγκλήματα και όχι πράξεις βίας να συλλαμβάνονται, να χωρίζονται διά της βίας από την κόρη τους» αναρωτήθηκε ο Φραντσέσκο Τζιόρτζι σε συνέντευξή του αναφορικά με την υπόθεση QatarGate και την φυλάκιση του ίδιου και της Εύας Καϊλή.
Εύα Καϊλή και Φραντσέσκο Τζιόρτζι έδωσαν μία κοινή συνέντευξη και μίλησαν για την υπόθεση σκανδάλου QatarGate, που τους οδήγησε στη φυλακή, αλλά και στις δυσκολίες που αντιμετώπισαν οι ίδιοι και το παιδί τους που τότε ήταν μόλις 22 μηνών.
Το απόσπασμα από την συνέντευξή τους σχολίασε το πάνελ της εκπομπής το Πρωινό, το πρωί της Τρίτης (20.05.2025).
Ειδικότερα, ο Φραντσέσκο Τζιόρτζι υποστήριξε: «Είναι δύσκολο να συνοψίσει κανείς 2,5 χρόνια ζωής μέσα σε λίγα λεπτά, αλλά θα ήθελα να μιλήσω για τη δραματική και προσωπική πτυχή που αφορά τις μεθόδους που χρησιμοποιήθηκαν εναντίον μας.
Πώς είναι δυνατόν δύο γονείς, κατηγορούμενοι για υποτιθέμενα οικονομικά εγκλήματα και όχι πράξεις βίας να συλλαμβάνονται, να χωρίζονται διά της βίας από την κόρη τους, κατά παράβαση του διεθνούς Δικαίου και της Σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών για τα Δικαιώματα του Παιδιού και να εκβιάζονται ώστε να στραφούν ο ένας εναντίον του άλλου, υπό την απειλή ότι η κόρη μας που ήταν τότε 22 μηνών και βρισκόταν σε μία κρίσιμη φάση όπου μας είχε απόλυτη ανάγκη θα παραδιδόταν σε κοινωνικές υπηρεσίες.
Και όλα αυτά συνέβησαν στην καρδιά της Ευρώπης, μόλις δύο χιλιόμετρα μακριά από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, το οποίο δεν παύει να διακηρύσσει τον σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα. Αυτό είναι πραγματικό σκάνδαλο».
Από την πλευρά της, η Εύα Καϊλή είπε: «Το να επιτρέψουν τις μυστικές υπηρεσίες και την αστυνομία μέσα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είναι εξωφρενικό. Επέτρεψαν να υπάρχει μία συγκεκριμένη πολιτική για τις πολιτικές ιδέες, τις εκδοχές και τις θέσεις μέσα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
Οπότε η πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με σκοπό να προστατέψει τον εαυτό της, επέτρεψε όλη αυτή τη βιαιότητα, η οποία λαμβάνει μέρος μέχρι και σήμερα. Νομίζω ότι ο λόγος που υπάρχει αυτή η Ένωση είναι το να μην γίνουμε θύματα άδικης δίωξης».