Στο φαράγγι της Νέδας, μια εκδρομή μετατράπηκε σε τραγωδία όταν ένα 4χρονο παιδί από τη Γερμανία έχασε τη ζωή του μετά από πτώση.
Ο πρόεδρος της ομοσπονδίας συλλόγων ορεινής Μεσσηνίας, Κώστας Καράμπελας, τονίζει ότι οι πεζοί διασχίζουν την περιοχή με δική τους ευθύνη και επισημαίνει την ανάγκη για προστατευτικά μέτρα, καθώς το μονοπάτι όπου συνέβη το ατύχημα δεν διαθέτει επαρκή ασφάλεια.
Παρά τις προηγούμενες εργασίες, τα ξύλινα κάγκελα έχουν σαπίσει και δεν έχουν γίνει άλλες οργανωμένες ενέργειες για τη βελτίωση της ασφάλειας, αν και χιλιάδες επισκέπτες περνούν από εκεί κάθε χρόνο.
Πιο αναλυτικά
«Οι πεζοί διασχίζουν το φαράγγι με δική τους ευθύνη» λέει στο newsit.gr ο πρόεδρος της ομοσπονδίας των συλλόγων Ορεινής Μεσσηνίας, Κώστας Καράμπελας, για την τραγωδίασ τη Νέδα, όπου χθες Κυριακή (11.5.25) έχασε τη ζωή του ένα 4χρονο παιδί.
Η εκδρομή σε ένα μαγευτικό μέρος όπως είναι το φαράγγι της Νέδας, στα σύνορα των νομών Μεσσηνίας και Ηλείας, μετατράπηκε σε τραγωδία για την οικογένεια τουριστών από τη Γερμανία καθώς το 4χρονο παιδάκι γλίστρησε και έπεσε στο κενό.
Το παιδί ανασύρθηκε βαριά τραυματισμένο και μεταφέρθηκε με ελικόπτερο στο νοσοκομείο της Καλαμάτας όμως δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή.
Όπως λέει ο Κώστας Καράμπελας, το φαράγγι της Νέδας αποτελεί ένα μαγικό τοπίο το οποίο ελκύει πολύ κόσμο κάθε χρόνο να το επισκεφτεί, όμως πρέπει άμεσα να γίνει και να μπουν προστατευτικά στο σημείο.
«Το κομμάτι εκεί που έγινε το ατύχημα με το 4χρονο παιδί έχει κηρυχθεί πρόπερσι σαν διατηρητέο μνημείο και έχει μπει σε καθεστώς προστασίας και το χαρακτήρισαν σαν προστατευόμενη περιοχή. Το πιο διάσημο σημείο της Νεδας είναι οι καταρράκτες αυτοί όμως δεν είναι μέσα στο ποτάμι είναι στο πλάι σ’ ένα παραπόταμο οπότε υπάρχει ένα μονοπάτι που οδηγεί κάτω στους καταρράκτες», εξηγεί.
Σύμφωνα με τον Κώστα Καράμπελα, κάποια στιγμή είχαν τοποθετηθεί κάγκελα στο επικίνδυνο μονοπάτι, τα οποία εσάπισαν.
«Πρόκειται για παλιό μονοπάτι και αυτό το κομμάτι που έγινε το ατύχημα ανήκει στην Ηλεία και κάποια στιγμή έγιναν κάποιες εργασίες και βάλανε κάποια κάγκελα ξύλινα τα οποία όμως σάπισαν και έφυγαν και δεν είχε στο πλάι του μονοπατιου κάποιο προστατευτικό αλλά και αυτά τα είχανε βάλει πριν πολλά χρόνια με αποτέλεσμα να είχαν σαπίσει και τα είχαν πετάξει. Αυτή ήταν η μόνη δράση που έχει γίνει δεν έχει οργανωθεί κάτι σε αυτό το χώρο και ούτε υπάρχουν κάποιοι κανόνες από το δασαρχείο με δική τους ευθύνη περνάνε οι πεζοί», επισημαίνει.
«Χιλιάδες επισκέπτες περνάνε το χρόνο από εκεί και δυστυχώς έγινε και το ατύχημα αυτό με το παιδάκι αλλά ας ευχηθούμε μήπως τώρα κινητοποιηθούν οι υπεύθυνοι και κάνουν κάτι. Πρέπει να μπουν προστατευτικά στο σημείο», καταλήγει.