Κινητό: Ποια ανησυχία προκαλεί η συσσώρευση ψηφιακών δεδομένων – Οι ειδικοί εξηγούν

Η συσσώρευση ψηφιακών αρχείων σε κινητά μπορεί να προκαλέσει άγχος και δυσαρέσκεια στην ψυχική υγεία, ενώ οι ειδικοί προτείνουν στρατηγικές για την αντιμετώπισή της και την αποκατάσταση της παραγωγικότητας.
Αποθήκευση άρθρου
Το άρθρο προστέθηκε στη λίστα σας
  • Η υπερβολική αποθήκευση ψηφιακών αρχείων μπορεί να προκαλέσει ψυχικές επιπτώσεις, όπως άγχος και δυσκολία στη συγκέντρωση, αναδεικνύοντας την ανάγκη για προσοχή στη διαχείριση ψηφιακού υλικού.
  • Ειδικοί προτείνουν τακτικούς ψηφιακούς ελέγχους, αποσύνδεση από ειδοποιήσεις και περιορισμό του χρόνου σε ψηφιακές δραστηριότητες για την αντιμετώπιση της ψηφιακής υπερφόρτωσης.
  • Η ψηφιακή συσσώρευση σχετίζεται με ψυχιατρικές διαταραχές, όπως το OCD, και μπορεί να επηρεάσει την καθημερινή λειτουργία και την ψυχική υγεία των ατόμων.
  • Η υπερβολική αποθήκευση ψηφιακών αρχείων μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την ψυχική υγεία και την παραγωγικότητα, και οι ειδικοί προειδοποιούν για την πιθανότητα εμφάνισης μιας νέας διαταραχής στην ψηφιακή εποχή.
  • Η ψηφιακή υπερφόρτωση προκαλεί άγχος και ανησυχία, καθώς οι χρήστες συσσωρεύουν μεγάλο αριθμό μηνυμάτων, εικόνων και αρχείων, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε δυσκολίες συγκέντρωσης.
  • Για την αντιμετώπιση της ψηφιακής συσσώρευσης, προτείνεται η εφαρμογή τακτικών ψηφιακών ελέγχων, η αποσύνδεση από τις συνεχείς ειδοποιήσεις και η διαχείριση του χρόνου που αφιερώνεται σε ψηφιακές δραστηριότητες.

Φανταστείτε χιλιάδες στιγμιότυπα οθόνης, μηνύματα και emails που δεν έχουν ανοιχτεί και μια ειδοποίηση που σας προειδοποιεί ότι ο αποθηκευτικός χώρος στο κινητό σας είναι σχεδόν γεμάτος. Οι επιστήμονες τονίζουν ότι η υπερβολική αποθήκευση ψηφιακών αρχείων κρύβει μια διαταραχή.

Κι αυτό γιατί μπορεί να επηρεάζει την ψυχική σας υγεία και την παραγωγικότητά σας, επισημαίνουν οι ειδικοί. Το νέο αυτό φαινόμενο κάνει τους ειδικούς να αναρωτιούνται αν πρόκειται για μια νέα διαταραχή που αφορά την ψηφιακή εποχή.

Άνοια: Η κακή συνήθεια όταν χρησιμοποιούμε κινητό ή laptop που αυξάνει τον κίνδυνο

«Είναι κάτι που προκαλεί πολύ άγχος και ανησυχία, η συλλογή email, εικόνων, ανοιχτών καρτελών — ένας τεράστιος αριθμός ψηφιακών αντικειμένων που προκαλεί υπερφόρτωση», αναφέρει η Δρ. Σούζαν Άλμπερς, κλινική ψυχολόγος στο Cleveland Clinic στο Οχάιο.

Η ίδια προσθέτει ότι «το ενδιαφέρον σε αυτό είναι ότι αυτό δεν ήταν το είδος του προβλήματος που είχαν να αντιμετωπίσουν οι πρόγονοί μας, αλλά όταν προχωράμε στο σήμερα, η καθημερινή μας ζωή είναι γεμάτη με πολύ άχρηστο ψηφιακό υλικό».

Ο καθένας με ένα κινητό θα το αντιμετωπίσει κάποια στιγμή. Αλλά μερικές φορές, η κοινή αυτή συμπεριφορά μπορεί να εξελιχθεί σε μια διαταραχή που προσπαθούν να κατανοήσουν όλο και περισσότεροι ερευνητές: την ψηφιακή συσσώρευση.

Η καθημερινή συνήθεια των παιδιών που πλήττει τη συναισθηματική ανάπτυξη – Τα κάνει μοναχικά

Τι είναι η ψηφιακή συσσώρευση και γιατί αποτελεί διαταραχή

Ανησυχείτε μήπως έχετε αποθηκεύσει πάρα πολλά αρχεία στη συσκευή σας; Ακολουθούν τρόποι για να μειώσετε το ψηφιακό φορτίο και να καταλάβετε πότε ίσως εμφανίζετε σημάδια διαταραχής, σύμφωνα με τους ειδικούς.

Εάν διαπιστώσετε ότι πρέπει να ψάξετε μέσα από χιλιάδες φωτογραφίες ή αρχεία για να βρείτε αυτό που χρειάζεστε ή ότι βιώνετε λιγότερη συγκέντρωση και ψυχική ενέργεια από το συνηθισμένο, ίσως αυτό να είναι σημάδι ότι υπάρχει ψηφιακή υπερφόρτωση, δήλωσε η Άλμπερς.

«Η ψηφιακή υπερφόρτωση είναι εξίσου αγχωτική με τη φυσική υπερφόρτωση», ανέφερε. «Ο εγκέφαλός μας είναι προγραμματισμένος να προτιμά την καθαρότητα και την απλότητα αντί για το χάος και μπορεί να νιώθετε έτσι όταν έχετε εκατομμύρια ανοιχτές καρτέλες».

Η ψηφιακή υπερφόρτωση μπορεί επίσης να είναι μια συνεχής ροή ειδοποιήσεων, οι οποίες μπορούν να αποσπάσουν την προσοχή σας και να επιβραδύνουν τη συγκέντρωσή σας, πρόσθεσε.

Ίσως θέλετε να κρατήσετε αναμνήσεις μέσω εικόνων ή να κρατήσετε αχρείαστα έγγραφα και αρχεία από μαθήματα του πανεπιστημίου ή παλιές δουλειές, «μήπως χρειαστείτε κάτι στο μέλλον».

Πότε τα κινητά ευθύνονται για την εμφάνιση καρδιαγγειακών παθήσεων – Ποιοι κινδυνεύουν σύμφωνα με έρευνα

Η ψηφιακή συσσώρευση ως ένδειξη για διαταραχή

Μερικές φορές όταν αυτή η συμπεριφορά οδηγεί σε μεγάλες ποσότητες αποθηκευμένων πληροφοριών, μπορεί να θεωρηθεί συσσώρευση, αναφέρει ο Δρ. Εμανουέλ Μαϊντενμπεργκ, καθηγητής ψυχιατρικής και βιο-συμπεριφορικών επιστημών στη Σχολή Ιατρικής David Geffen του UCLA.

«Γίνεται συνήθεια που τροφοδοτείται από το άγχος και εκεί είναι που γίνεται δύσκολο και απαιτητικό. Σχετίζεται με το φόβο του να χρειαστείτε αυτή την πληροφορία κάποια στιγμή στο μέλλον και να μην μπορείτε να την βρείτε», σχολίασε ο Μαϊντενμπεργκ, ο οποίος είναι επίσης διευθυντής της Κλινικής Γνωσιακής-Συμπεριφορικής Θεραπείας του UCLA.

Υπολογίζεται ότι περίπου το 3% με 5% του παγκόσμιου πληθυσμού, περίπου 8 έως 12 εκατομμύρια άτομα στις ΗΠΑ, πάσχουν από διαταραχή συσσώρευσης, δήλωσε ο Δρ. Σαντζάγια Σαξένα, ψυχίατρος και διευθυντής κλινικών και ερευνητικών υποθέσεων στο Διεθνές Ίδρυμα OCD στη Βοστώνη.

Η ψηφιακή νομάς που έχει αφαντασία: Βγάζει χιλιάδες φωτογραφίες από τα ταξίδια της για να θυμάται πού πήγε

Σύνδεση ψηφιακής συσσώρευσης με το OCD

Η ψηφιακή συσσώρευση θεωρείται ότι σχετίζεται με την ψυχιατρική διαταραχή του OCD (Διαταραχή Ιδεοψυχαναγκαστικής Συμπεριφοράς), και μια μελέτη του 2019 που εξέτασε εκατοντάδες ενήλικες στο Ηνωμένο Βασίλειο βρήκε ότι η συμπεριφορά είναι κοινή στον εργασιακό χώρο.

Μια επόμενη μελέτη του 2020 εντόπισε τέσσερις διακριτούς τύπους ψηφιακής συσσώρευσης: αυτούς που είναι οργανωμένοι, αυτούς που είναι ακατάστατοι, αυτούς που κρατούν ψηφιακές πληροφορίες για τις εταιρείες τους και αυτούς που τις κρατούν λόγω συναισθηματικών δεσμών και συχνά ανησυχούν για το να τις χάσουν.

Η αποθήκευση ψηφιακού υλικού που μπορεί να οδηγήσει σε διαταραχή εξαρτάται από τον κάθε άνθρωπο, αλλά ένας βασικός παράγοντας είναι όταν προκαλεί σημαντική αναστάτωση ή βλάβη στη καθημερινή λειτουργία, πρόσθεσε ο Σαξένα.

Πώς να καταλάβετε αν υποφέρετε από ψηφιακή συσσώρευση;

Εάν τα αρχεία σας καταλαμβάνουν τόσο χώρο στη συσκευή σας ώστε να μην μπορείτε να αποθηκεύσετε άλλες απαραίτητες πληροφορίες ή αν η διαχείριση του υλικού «σας παίρνει χρόνο από άλλες απαραίτητες δραστηριότητες ή κοινωνικές δραστηριότητες, ή παρεμβαίνει σε άλλους τομείς της ζωής σας», ίσως πρόκειται για υπερβολική απόκτηση ψηφιακών υλικών, είπε ο Σαξένα.

Η ψυχική υγεία των Ελλήνων έχει επιδεινωθεί – Ποιοι είναι οι λόγοι

Πώς να μειώσετε την υπερβολική αποθήκευση ψηφιακών αρχείων

«Η αποκατάσταση της τάξης είναι σαν ένα μαγικό ραβδί για την ψυχική υγεία σας», τόνισε η Άλμπερς.

Για όσους δυσκολεύονται με την αποκατάσταση της τάξης, συνιστά να αφιερώνετε λίγα λεπτά κάθε πρωί για έναν ψηφιακό έλεγχο, διαγράφοντας τα emails και άλλες ειδοποιήσεις που δεν είναι απαραίτητες.

«Εάν αφιερώσετε μερικά λεπτά το πρωί για αποκατάσταση της τάξης, αυτό θα ανοίξει το δρόμο για μια πολύ πιο παραγωγική ημέρα».

Συμβουλές μείωσης περιττών αρχείων

Απενεργοποιήστε μη απαραίτητες ειδοποιήσεις. «Είναι σαν ψυχικά κουνούπια. Πάντα βουίζουν», είπε η Άλμπερς. Περιορίζοντας τις ειδοποιήσεις, περιορίζετε την ικανότητά τους να αποσπούν την προσοχή σας όταν τη χρειάζεστε.

Θέστε όρια: Ελαχιστοποιήστε το χρόνο που περνάτε ελέγχοντας τα email και τις ειδοποιήσεις από τα social media και χρησιμοποιήστε τις λειτουργίες σίγασης. Επίσης, περιορίζοντας τον αριθμό των λογαριασμών που ακολουθείτε στα social media, μπορείτε να μειώσετε την άχρηστη πληροφορία στο feed σας και τον χρόνο που ξοδεύετε χωρίς σκέψη, πρόσθεσε η Άλμπερς.

Κάντε μια ψηφιακή αποτοξίνωση, ή τουλάχιστον αφιερώστε κάποια ώρα μέσα στην ημέρα που δεν θα είστε συνδεδεμένοι με τον ψηφιακό σας κόσμο, κάτι που θα σας βοηθήσει να αισθανθείτε λιγότερο καταπιεσμένοι από την υπερφόρτωση και τις συνεχείς ειδοποιήσεις.

Έχοντας ένα σχέδιο για το πώς να αντιμετωπίσετε την ψηφιακή υπερφόρτωση και κάνοντάς το μέρος της καθημερινότητάς σας, ή απλά το να μην αποθηκεύετε περισσότερα από όσα χρειάζεστε, μπορεί να βοηθήσει όσους πάσχουν από ψηφιακή συσσώρευση, πρόσθεσε ο Μαϊντενμπεργκ.

Αν διαπιστώσετε ότι σας επηρεάζει στο σχολείο ή στη δουλειά, όπως το να παραδίδετε καθυστερημένα εργασίες ή να έχετε πρόβλημα στον ύπνο λόγω του άγχους ή να νιώθετε αποκομμένοι από σχέσεις, αυτά μπορεί να είναι σημάδια σημαντικής αναστάτωσης και ίσως είναι καιρός να συμβουλευτείτε έναν επαγγελματία ψυχικής υγείας, συμβούλευσε η Άλμπερς.

Επιδείνωση παρουσιάζει η ψυχική υγεία των εφήβων στην Ελλάδα -κυρίως των κοριτσιών

«Όλοι αντιμετωπίζουμε την ψηφιακή υπερφόρτωση περισσότερο απ’ ό,τι νομίζουμε και πιστεύω ότι (η αποκατάσταση της τάξης) είναι ένας απλός τρόπος, αν αφιερώσουμε λίγο χρόνο σε αυτό, που έχει εξαιρετικά αποτελέσματα στην παραγωγικότητα και την ευτυχία μας συνολικά», κατέληξε.


Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο ΔΕΔΟΜΕΝΟ.

// ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Ωνάσεια σχολεία: Σήμερα οι εξετάσεις για την εισαγωγή των μαθητών

Κηφισός: Αναποδογύρισε όχημα στη λεωφόρο προς Πειραιά – Διασώθηκε μόνος του ο οδηγός

Θεσσαλονίκη: Ερευνούν το κινητό της 39χρονης που εντοπίστηκε στο επίκεντρο της έκρηξης – Δεν είχε καλυμμένα τα χαρακτηριστικά της

Ειδικό βοήθημα από τη ΔΥΠΑ: Όσα πρέπει να γνωρίζετε για τις αιτήσεις, τους δικαιούχους, τα ποσά και τις πληρωμές

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων: Τι γράφουν σήμερα Κυριακή 4 Μαΐου 2025

e-ΕΦΚΑ – ΔΥΠΑ: Ποιοι σπεύδουν από Δευτέρα στα ΑΤΜ – Όλες οι πληρωμές της εβδομάδας

Σοκαριστικό εύρημα σε οικία μετά από καταγγελίες για αφόρητη δυσοσμία

Καιρός: Σαρώνει το καλοκαίρι – Εκτοξεύεται πάνω από τους 30 βαθμούς από αύριο η θερμοκρασία

ΗΠΑ: Ισχυρός σεισμός 5,2 Ρίχτερ συγκλόνισε το δυτικό Τέξας

Αντιδράσεις των στρατιωτικών για τα δασοπερίπολα

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 4 Μαΐου 2025

Έντερο: Γαστρεντερολόγος προειδοποιεί ότι 1 καθημερινή συνήθεια στην τουαλέτα καταστρέφει αθόρυβα την υγεία σας

Καιρός σήμερα: Λαμπερός ήλιος, θερμοκρασίες σε άνοδο και μεμονωμένες καταιγίδες στα βόρεια ορεινά

Ουκρανία: Μαζική επίθεση της Ρωσίας με drones στο Κίεβο – Τυλίχθηκαν στις φλόγες πολυκατοικίες και οχήματα

Κατάρ: Καταδικάζει την «προκλητική» ρητορική του Νετανιάχου

00:00 / 00:00

Αϋπνία: Η κορυφαία τροφή που υπόσχεται να “μεταμορφώσει ριζικά τον ύπνο σας”, σύμφωνα...

Στο άρθρο εξετάζεται η σχέση μεταξύ διατροφής και ποιότητας ύπνου, εστιάζοντας σε ένα συγκεκριμένο τρόφιμο που μπορεί να βελτιώσει την αϋπνία: το λευκό ρύζι....

Καρκίνος του παχέος εντέρου: «Είμαι ογκολόγος και αυτή είναι η κορυφαία τροφή-ασπίδα που...

Σύμφωνα με τον καθηγητή ογκολογίας Justin Stebbing, η κατανάλωση γιαουρτιού το πρωί μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο καρκίνου του παχέος εντέρου, ο οποίος έχει...

Ύπνος: Η ομάδα τροφίμων που πρέπει να τρώτε το πρωί για να κοιμηθείτε καλά το βράδυ – «Ο τρόπος που ξεκινάτε την ημέρα σας...

Ξεκινήστε την ημέρα σας σωστά και απολαύστε έναν καλύτερο ύπνο. Μάθετε ποια ομάδα τροφίμων πρέπει να καταναλώνετε το πρωί για να προετοιμάσετε το σώμα...

Αλκοόλ: Πόσα ποτήρια πυροδοτούν τον κίνδυνο για καρκίνο

Το άρθρο εξετάζει την αυξανόμενη επιστημονική συναίνεση ότι ακόμη και η μέτρια κατανάλωση αλκοόλ μπορεί να ενέχει σοβαρούς κινδύνους για την υγεία, συμπεριλαμβανομένου του...

Κάλιο: 5 θησαυροί φρούτων με πλούσια περιεκτικότητα, πέρα από τις μπανάνες

Το άρθρο αναλύει τη σημασία του καλίου για την υγεία, επισημαίνοντας ότι συμβάλλει στη ρύθμιση της ενυδάτωσης, στη μυϊκή λειτουργία και στην καρδιοαγγειακή υγεία. Παρουσιάζει...

Ύπνος: Τα 5 μαγικά ροφήματα που εγγυώνται βαθιά χαλάρωση και ποιοτικό ύπνο

Σύμφωνα με τον ειδικό ύπνου Martin Seeley, η κατανάλωση συγκεκριμένων ζεστών ροφημάτων το βράδυ μπορεί να προάγει τη χαλάρωση και να βελτιώσει την ποιότητα...

Υπέρταση: Επαναστατική θεραπεία εξουδετερώνει αποτελεσματικά την αρτηριακή πίεση

Η υπέρταση, που πλήττει πάνω από 1 δισεκατομμύριο ανθρώπους παγκοσμίως, παραμένει μια σοβαρή πρόκληση για τη δημόσια υγεία, καθώς πολλές περιπτώσεις παραμένουν ανεξέλεγκτες παρά...

Φάρμακα: Γιατί επιβάλλεται να διατίθενται αποκλειστικά με ιατρική συνταγή – Η παρέμβαση του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης προς το υπουργείο Υγείας

Ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης (ΙΣΘ) επαναφέρει το αίτημα για τη νομοθέτηση της χορήγησης φαρμάκων μόνο με ιατρική συνταγή, επισημαίνοντας την επικίνδυνη κατάσταση στην Ελλάδα,...

Άνοια: Το κορυφαίο φρούτο που θωρακίζει τον εγκέφαλο, αποκαλύπτει έρευνα – «Η τακτική...

Έρευνα που δημοσιεύθηκε από τον καθηγητή Robert Krikorian του Πανεπιστημίου του Σινσινάτι αναδεικνύει τα μπλε μύρτιλα ως το κορυφαίο φρούτο για την προστασία του...

Ύπνος: Η μυστική τεχνική για να κοιμηθείτε ακαριαία, σύμφωνα με ειδικό – «Θεωρείται...

Η τεχνική του σαπουνιού, όπως προτείνει ο ειδικός σε θέματα ύπνου Adeel Ul-Haq, μπορεί να προσφέρει ανακούφιση από την αϋπνία και το σύνδρομο ανήσυχων...

Εκφύλιση ωχράς κηλίδας: Επαναστατική θεραπεία με νανοσωματίδια χρυσού αναγεννά την όραση

Μία νέα επαναστατική θεραπεία με νανοσωματίδια χρυσού υπόσχεται να αναγεννήσει την όραση σε ασθενείς με ηλικιακή εκφύλιση της ωχράς κηλίδας (AMD). Η μέθοδος, που...

Φραγμένες αρτηρίες: Το κορυφαίο σήμα κινδύνου κατά την άσκηση που αποκαλύπτει επικίνδυνο πρόβλημα...

Οι φραγμένες αρτηρίες αποτελούν σοβαρό κίνδυνο για καρδιοαγγειακές παθήσεις, συχνά χωρίς να εκδηλώνονται συμπτώματα για χρόνια. Ο καθηγητής Martin Bennett προειδοποιεί ότι ο πόνος...

Ύπνος: Η αρχαία μέθοδος που εξασφάλισε σε γυναίκα “βαθύ ύπνο όλη τη νύχτα”...

Μια γυναίκα από το Lancashire, η Angela Morton, ανακάλυψε μια αρχαία αιγυπτιακή μέθοδο ύπνου που της επέτρεψε να κοιμάται όλη τη νύχτα χωρίς τη...

Νόσος Πάρκινσον: Επαναστατική θεραπεία με βλαστοκύτταρα φέρνει ελπίδα

Η νόσος Πάρκινσον, μια ασθένεια που μέχρι πρότινος θεωρούνταν δύσκολα διαχειρίσιμη, φαίνεται να βρίσκει ελπίδα μέσω επαναστατικών θεραπειών με βλαστοκύτταρα. Σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες,...

Καρκίνος: Το κορυφαίο φρούτο που θωρακίζει τον οργανισμό, σύμφωνα με γιατρό – Βοηθάει και στην διαχείριση του διαβήτη

Σύμφωνα με τον Dr. William Arias, ειδικό στην παχυσαρκία και τον διαβήτη, η κατανάλωση πράσινης «άγουρης» μπανάνας μπορεί να προσφέρει σημαντικά οφέλη για την...

Ύπνος: Εξαφανίστε το άγχος το βράδυ σε λιγότερο από 5 λεπτά με 5 μαγικές τεχνικές από ενεργειακό θεραπευτή του Χόλιγουντ

Ο ενεργειακός θεραπευτής Oliver Niño προτείνει πέντε απλές τεχνικές για την αποτοξίνωση από το άγχος, που μπορούν να εφαρμοστούν σε λιγότερο από πέντε λεπτά,...

Νευραλγία τριδύμου: Πώς ένα αθώο χαμόγελο πυροδοτεί τον “αόρατο εχθρό” – Ποιοι βρίσκονται σε μεγαλύτερο κίνδυνο

Η νευραλγία τριδύμου είναι μια εξαιρετικά επώδυνη νευρολογική πάθηση που προκαλεί έντονο, διαξιφιστικό πόνο στο πρόσωπο, συχνά πυροδοτούμενο από απλές κινήσεις όπως το χαμόγελο...

Υψηλή χοληστερίνη: Η κορυφαία τροφή που εξαφανίζει το πρόβλημα μέσα σε λίγες εβδομάδες, σύμφωνα με ειδικούς

Η υψηλή χοληστερίνη είναι ένα σημαντικό πρόβλημα υγείας που επηρεάζει πολλούς ανθρώπους, κυρίως άτομα άνω των 50 ετών. Σύμφωνα με ειδικούς, το γιαούρτι εμπλουτισμένο...

// ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ντενίση: «Τι με φέρατε εδώ πέρα για 5 λεπτά;» – Το ξέσπασμα της ηθοποιού...

Στην εκπομπή "Πρωινό" του ΑΝΤ1, η Μιμή Ντενίση παραχώρησε...

Αποκαλύφθηκε το θανατηφόρο ερπετό που αξιοποιούσαν ως “όπλο” οι αρχαίοι Έλληνες

Επιστήμονες από την Ιταλία ανακάλυψαν το φίδι «Javelin Sand...

Πέτρος Κωστόπουλος: «Ήθελα να αυτοκτονήσω, ήθελα με τη μηχανή να συντριβώ» – Το AIDS,...

Ο Πέτρος Κωστόπουλος, σε μια αποκαλυπτική συνέντευξη στην εκπομπή...

Άφαντη η θρυλική Ζωζώ Σαπουντζάκη

Η Ζωζώ Σαπουντζάκη, η εμβληματική μορφή του ελληνικού θεάτρου...

// ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ωνάσεια σχολεία: Σήμερα οι εξετάσεις για την εισαγωγή των μαθητών

Πραγματοποιούνται σήμερα (04.05.2025) στις 10:00 οι εξετάσεις για την...

Κηφισός: Αναποδογύρισε όχημα στη λεωφόρο προς Πειραιά – Διασώθηκε μόνος του ο οδηγός

Σοβαρό τροχαίο σημειώθηκε το πρωί της Κυριακής στον Κηφισό,...

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων: Τι γράφουν σήμερα Κυριακή 4 Μαΐου 2025

Δείτε παρακάτω όλα τα πρωτοσέλιδα των ελληνικών εφημερίδων. Πρωτοσέλιδα...

Σοκαριστικό εύρημα σε οικία μετά από καταγγελίες για αφόρητη δυσοσμία

Στο Λονγκ Άιλαντ, ανακαλύφθηκαν περίπου 100 νεκρές γάτες σε...

Καιρός: Σαρώνει το καλοκαίρι – Εκτοξεύεται πάνω από τους 30 βαθμούς από αύριο η θερμοκρασία

Από αύριο, η θερμοκρασία στην Ελλάδα αναμένεται να ξεπεράσει...

ΗΠΑ: Ισχυρός σεισμός 5,2 Ρίχτερ συγκλόνισε το δυτικό Τέξας

Στο δυτικό Τέξας, σημειώθηκε σεισμός 5,2 Ρίχτερ, σύμφωνα με...

Αντιδράσεις των στρατιωτικών για τα δασοπερίπολα

Με αφορμή την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου και τις...

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 4 Μαΐου 2025

Σήμερα, Κυριακή (4.5.2025), σύμφωνα με το εορτολόγιο τιμάται η...

Καιρός σήμερα: Λαμπερός ήλιος, θερμοκρασίες σε άνοδο και μεμονωμένες καταιγίδες στα βόρεια ορεινά

Ο καιρός σήμερα, Κυριακή 4 Μαΐου 2025, αναμένεται γενικά...

Ουκρανία: Μαζική επίθεση της Ρωσίας με drones στο Κίεβο – Τυλίχθηκαν στις φλόγες πολυκατοικίες και οχήματα

Στη διάρκεια της νύχτας, οι ρωσικές δυνάμεις εξαπέλυσαν μαζική...

Κατάρ: Καταδικάζει την «προκλητική» ρητορική του Νετανιάχου

Το Κατάρ καταδίκασε τη «προκλητική» ρητορική του Ισραηλινού πρωθυπουργού...

Νετανιάχου: Επιτέλους το Κατάρ να «σταματήσει το διπλό παιχνίδι»

Ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου κάλεσε το Κατάρ να...

Ελληνική Λύση: Η κυβέρνηση κατέρρευσε οικτρά στην αντιμετώπιση της βίας στα πανεπιστήμια

Η Ελληνική Λύση καταγγέλλει την κυβέρνηση για την αποτυχία...

Ουκρανία: Η Ρωσία εξαπέλυσε μαζική αεροπορική επιδρομή στο Κίεβο, αναφέρουν Ουκρανοί αξιωματούχοι

Η Ρωσία εξαπέλυσε μαζική αεροπορική επιδρομή στο Κίεβο, σύμφωνα...

Συρία: Συνέλαβαν τον αρχηγό του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης

Στη Δαμασκό, οι συριακές αρχές συνέλαβαν τον ηγέτη του...

Σοφία Ζαχαράκη από την Κύπρο: Ισχυρή συμμαχία και στον τομέα της Παιδείας

Η Υπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη ολοκλήρωσε διήμερη επίσκεψη στην...

Αυστραλία: Πώς το φάντασμα του συντηρητικού Τραμπ εκτόξευσε στην νίκη τους Εργατικούς του Άντονι Αλμπανέζι

Στις πρόσφατες εκλογές στην Αυστραλία, ο Άντονι Αλμπανέζι, ηγέτης...

Θάνατος 47χρονου άνδρα εντός κρατητηρίου στο Α.Τ. Ομόνοιας

Το Σάββατο 3 Μαΐου 2025, ένας 47χρονος χρήστης ουσιών,...

Βαγιαδολίδ – Μπαρτσελόνα 1-2: Θρίαμβος με ανατροπή και στο +7 οι Καταλανοί στην κορυφή της «La Liga»

Η Μπαρτσελόνα κατάφερε να ανατρέψει το σκορ και να...

Η συγκλονιστική αλήθεια πίσω από τη γιορτή της μητέρας

Η γιορτή της μητέρας, που σήμερα γιορτάζεται με αγάπη...

Ίντερ – Βερόνα 1-0: Καλπάζουν προς την κορυφή της Serie A οι «νερατζούρι»

Η Ίντερ κατάφερε να νικήσει τη Βερόνα με 1-0...

Χάρης Δούκας για το γήπεδο του Παναθηναϊκού στο Βοτανικό: «Εφικτή η παράδοση τον Δεκέμβριο του 2026»

Ο δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας, ανακοίνωσε ότι οι εργασίες...

Βασίλης Ξανθόπουλος: Δάκρυα και αξέχαστες στιγμές στο αποχαιρετιστήριο ματς Πανιώνιος – Περιστέρι

Στο αποχαιρετιστήριο παιχνίδι του Βασίλη Ξανθόπουλου, ο Πανιώνιος επικράτησε...

Τι κρύβει ο μαγευτικός αστερισμός της Μεγάλης Άρκτου;

Ο αστερισμός της Μεγάλης Άρκτου, ο πιο σημαντικός του...

Πριγκίπισσα Νταϊάνα: Η κρυφή νύχτα σε γκέι μπαρ με τον Φ.Μέρκιουρι – Πώς ξεγέλασε τους πάντες!

Σε νέο βιβλίο του βιογράφου Έντουαρντ Γουάιτ, αποκαλύπτεται μια...

Δήμητρα Παπαδήμα για δίκη Πέτρου Φιλιππίδη: «Τα προκάλεσε και τα υπέστη»

Η Δήμητρα Παπαδήμα παραχώρησε συνέντευξη στην εκπομπή «Talk of...

Θεσσαλονίκη: 33χρονη επιτέθηκε με μαχαίρι στον σύντροφό της

Στη Θεσσαλονίκη, μια 33χρονη γυναίκα από την Αιθιοπία επιτέθηκε...

Χάος και επεισόδια οπαδών με τα ΜΑΤ στον τελικό του Κυπέλλου Ερασιτεχνών Αχαΐας

Στον τελικό του Κυπέλλου Ερασιτεχνών Αχαΐας, η ομάδα του...

Άντζελα Δημητρίου: «Λιώνει» για την εγγονή της – Η γλυκιά στιγμή που την ταΐζει στο στόμα

Η Άντζελα Δημητρίου από τότε που έγινε γιαγιά δεν...

Τέμπη: Στη Βουλή η δικογραφία – Τα αποκαλυπτικά έγγραφα που “καρφώνουν” τον Καραμανλή

Η δικογραφία για το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη...

Θώνις-Ηράκλειο: Η μυθική πόλη που αναδύθηκε από τη θάλασσα και δικαίωσε τον Ηρόδοτο

Η αρχαία πόλη Θώνις-Ηράκλειο, που είχε εξαφανιστεί κάτω από...

Αλτσχάιμερ: Η απροσδόκητη σχέση της μύτης με τον κίνδυνο εμφάνισης

Το άρθρο εξετάζει τη σχέση μεταξύ του σκαλίσματος της...

Κλήρωση ΛΟΤΤΟ 2619: Αυτοί είναι οι τυχεροί αριθμοί

Στην κλήρωση ΛΟΤΤΟ 2619 που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 3...

Ανδρουλάκης: «Στην κοινωνία θα συντρίψουμε τον δήθεν “μονόδρομο” που επιχειρούν να επιβάλουν τα συμφέροντα υπέρ του κ. Μητσοτάκη»

Στην Περιφερειακή Συνδιάσκεψη Θεσσαλίας, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής,...

ΟΦΗ – Άρης: Αναγκαστικό διάλειμμα στον αγώνα λόγω βλάβης σε πυλώνα φωτισμού

Στον αγώνα ΟΦΗ – Άρης για τα πλέι οφ...

Φωτιά στην Κερατέα: Τυλίχθηκαν στις φλόγες παράγκα και όχημα

Συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική το βράδυ του Σαββάτου στην...

Περού: Αρχαιολόγοι εντόπισαν μούμια 5.500 ετών σε χωματερή σκουπιδιών!

Σε μια σπουδαία ανακάλυψη προχώρησαν αρχαιολόγοι στο Περού, καθώς...

Μαρινάκης: Αυτό που εγγυώμαι απόλυτα είναι ότι στη ΔΕΘ θα ανακοινωθούν μειώσεις φόρων

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης δήλωσε ότι στη ΔΕΘ...

Άντζελα Δημητρίου: «Λιώνει» για την εγγονή της – Η τρυφερή στιγμή που την ταΐζει με αγάπη

Η Άντζελα Δημητρίου εκφράζει τη μεγάλη της αδυναμία για...

Ο Άρης Μουγκοπέτρος συγκινεί αγκαλιά με τις κόρες του στο νοσοκομείο – «Ήρθαν οι βασίλισσές μου»

Ο Άρης Μουγκοπέτρος, γνωστός κλαρινίστας, νοσηλεύεται στο νοσοκομείο μετά...

Ο Μαξ Φερστάπεν καλωσόρισε κορίτσι! Έγινε πατέρας για πρώτη φορά!

Ο Μαξ Φερστάπεν και η σύντροφός του, Κέλι Πικέ,...

Οι Αρχαίοι Καρχηδόνιοι πρόσφεραν τα παιδιά τους θυσία για να εξασφαλίσουν την εύνοια των θεών

Μια πρόσφατη αρχαιολογική ανακάλυψη από Αμερικανούς ερευνητές αποκάλυψε ότι...

Αθηνά Οικονομάκου: Η τρυφερή ανάρτηση με τα παιδιά της και τον Μπρούνο Τσερέλα

Η Αθηνά Οικονομάκου και ο σύντροφός της, Μπρούνο Τσερέλα,...

Λέτσε – Νάπολι 0-1: Χρυσό διπλό κατάκτησης από τους Παρτενοπέι στη Serie A

Η Νάπολι συνεχίζει την πορεία της προς την κατάκτηση...