Η κατανάλωση φασολιών συχνά συνοδεύεται από δυσάρεστες πεπτικές αντιδράσεις. Αυτό οφείλεται στην παρουσία ορισμένων πολυσακχαριτών, γνωστών ως ολιγοσακχαρίτες, οι οποίοι δεν αποδομούνται εύκολα από τον ανθρώπινο οργανισμό.
Η διαδικασία της πέψης επηρεάζεται επίσης από τη χημική σύνθεση των φασολιών και τη μικροχλωρίδα του εντέρου. Η κατανόηση αυτών των παραγόντων μπορεί να προσφέρει λύσεις για όσους επιθυμούν να απολαύσουν τα φασόλια χωρίς παρενέργειες, όπως η προετοιμασία τους ή η προσθήκη συγκεκριμένων μπαχαρικών.






