Η Ελένη Καστάνη, σε συνέντευξή της στην εκπομπή «Χαμογέλα και πάλι», μίλησε για τη συμμετοχή της στο πρωινό πρόγραμμα Breakfast@Star, που της ανέβασε τη διάθεση μετά την απώλεια του συζύγου της από καρκίνο. Η ηθοποιός εξήγησε ότι η κωμωδία, αν και σκληρή, είναι ευλογημένη, καθώς προσφέρει γέλιο και καλύτερες αμοιβές από τη δραματική υποκριτική. Αναφέρθηκε επίσης στον ανταγωνισμό στον χώρο της υποκριτικής και αποκάλυψε τις μαγειρικές της ικανότητες, αναφέροντας το παστίτσιο ως το καλύτερό της πιάτο.
Πιο αναλυτικά
Η Ελένη Καστάνη βρέθηκε καλεσμένη στην εκπομπή «Χαμογέλα και πάλι» με αφορμή τη συμμετοχή της στην παράσταση «Η δεξιά, η αριστερά και ο κυρ Παντελής». Η αγαπημένη ηθοποιός μίλησε ανοιχτά για τη συμμετοχή της στο Breakfast@Star από τον Σεπτέμβρη έως τον Δεκέμβρη του 2022 και τους λόγους που την οδήγησαν σε αυτή την επιλογή.
Η ίδια αποκάλυψε ότι η βασική αιτία ήταν η προσωπική της απώλεια: ο θάνατος του συζύγου της από καρκίνο, με τον οποίο είχαν αποκτήσει έναν γιο. «Είχα χάσει τον άντρα μου και ήμουν πολύ down. Πάντα δεχόμουν τέτοιες προτάσεις για πρωινό και τα προηγούμενα χρόνια, αλλά εκείνη την εποχή είπα να πάω για να μου φτιάξει τη διάθεση και όντως μου την έφτιαξε. Τέσσερις μήνες έκατσα, τόσο ήταν το συμβόλαιό μου και πέρασα υπέροχα, τους έφερα και γούρι γιατί σκίζουν», εξομολογήθηκε.
Ελένη Καστάνη: «Οι κωμικοί ηθοποιοί αμείβονται καλύτερα από τους δραματικούς»
Η Ελένη Καστάνη μίλησε για τη φύση της δουλειάς της και τον ανταγωνισμό που συναντάει, ιδίως στον χώρο της κωμωδίας: «Σε όλες τις δουλειές υπάρχει η εξουσία, και στη δική μας. Απλά στη δική μας είσαι μονίμως στην ανασφάλεια και δυστυχώς δεν έχει να κάνει μόνο με το σωματείο αυτό. Η φύση της δουλειάς μας είναι αυτή. Αν δεν πάω εγώ για έναν ρόλο, περιμένουν άλλοι 5-6 και έτσι δεν γίνεται να υπάρξει σοβαρό σωματείο».
Η ίδια εξήγησε πως η κωμωδία είναι το πιο σκληρό, αλλά και ευλογημένο είδος: «Υπάρχει το μέτρημα του γέλιου κάθε φορά, και κάθε μέρα είναι διαφορετικό. Το κοινό είναι ζωντανό και αλλάζει. Είμαστε σκληροί οι κωμικοί, αλλά και ευλογημένοι, γιατί μας αγαπάει ο κόσμος επειδή του χαρίζουμε γέλιο, επίσης αμειβόμαστε καλύτερα συνήθως από τους δραματικούς ηθοποιούς. Θεωρώ τον εαυτό μου τυχερή, κάνω ένα σκληρό είδος, αλλά εμπεριέχει μεγάλη χαρά και αποδοχή».
Η ηθοποιός δεν έκρυψε και τις… μαγειρικές της ικανότητες: «Με περιτριγύρισαν και εκπομπές μαγειρικής, αλλά δεν έκανα. Κάνουμε ανταγωνισμό με τον Σταμάτη Φασουλή, γιατί μαγειρεύει κι εκείνος τέλεια. Το τοπ μου νομίζω ότι είναι το παστίτσιο».






