Η έρημος Τακλαμακάν, γνωστή ως "Θάλασσα του Θανάτου", έχει υποστεί σημαντική μεταμόρφωση χάρη σε κινεζικά πρότζεκτ που προωθούν την ιχθυοκαλλιέργεια στην περιοχή. Στην κομητεία Κιέμο, στην Αυτόνομη Περιφέρεια των Ουιγούρων του Σιντζιάνγκ, οι ιχθυοκαλλιέργειες παράγουν πλέον υψηλής ποιότητας φρέσκα ψάρια, όπως μπαρμπούνια και σφυρίδες, τα οποία προσφέρονται στα τοπικά εστιατόρια και κατευθύνονται στις αγορές της Κίνας. Αυτή η εξέλιξη αναδεικνύει την επιτυχή προσπάθεια μετατροπής μιας αφιλόξενης ερήμου σε παραγωγική περιοχή.
Πιο αναλυτικά
Στη διάρκεια των τελευταίων δεκαετιών, η έρημος Τακλαμακάν, που είναι γνωστή και ως “Θάλασσα του Θανάτου”, έχει μεταμορφωθεί πλήρως με τις ιχθυοκαλλιέργειες, αποδίδοντας μία μεγάλη ποικιλία υψηλής ποιότητας φρέσκων ψαριών.
Σε μία βάση ιχθυoκαλλιέργειας στην κομητεία Κιέμο στην Αυτόνομη Περιφέρεια των Ουιγούρων του Σιντζιάνγκ, τα εστιατόρια προσφέρουν τηγανισμένα μπαρμπούνια και σφυρίδες, τα οποία λίγο πριν κολυμπούσαν στις δεξαμενές των ιχθυοκαλλιεργειών, με την πρώτη φετινή σοδειά των ψαριών να οδεύει προς τις αγορές της Κίνας.
.entry-content
.entry-footer