Ο Δημήτρης Τσαρούχας, ιδιοκτήτης ενός παραδοσιακού εστιατορίου στη Θεσσαλονίκη, μοιράζεται τη μακρόχρονη εμπειρία του στη διαδικασία παρασκευής πατσά. Από το 1952, το εστιατόριο του έχει γίνει αγαπημένος προορισμός για τους λάτρεις αυτού του πιάτου, που θεωρείται ιδανικό για να σβήσει το αλκοόλ και να προσφέρει θρεπτικές ουσίες.
Η παρασκευή του πατσά απαιτεί προσοχή και ειδικές τεχνικές, που αναδεικνύουν την πλούσια γεύση του. Ο Δημήτρης εξηγεί τη σημασία της φρέσκιας πρώτης ύλης και των μυστικών του μαγειρέματος, που κάνουν τον πατσά έναν αγαπημένο ζεστό μεζέ για κάθε εποχή.