Η αυτοκρατορία του διάσημου εστιάτορα Νουσρέτ Γκιοκτσέ, γνωστού ως Salt Bae, φαίνεται να κλονίζεται, με το εστιατόριό του στη Νέα Υόρκη να αντιμετωπίζει προβλήματα, όπως άδεια τραπέζια και χαμηλές τιμές που δεν ανταποκρίνονται στη φήμη του. Ο σχεδιαστής μόδας Νίκος Αποστολόπουλος επιβεβαίωσε την κατάσταση, αναφέροντας ότι το εστιατόριο είχε μόνο τέσσερα ρεζερβέ σε ώρα αιχμής. Οι φήμες για επίθεση από ανταγωνιστές διαψεύστηκαν, καθώς η πτώση της επιχείρησης φαίνεται να είναι πραγματική, οδηγώντας τον Γκιοκτσέ να ακυρώσει τα σχέδιά του για νέο εστιατόριο στην Αθήνα.
Πιο αναλυτικά
Η είδηση ότι ο διεθνούς φήμης εστιάτορας, Νουσρέτ Γκιοκτσέ, αντιμετωπίζει πρόβλημα σε ότι αφορά τα εστιατόρια του στο εξωτερικό, με πρώτο στη λίστα εκείνο στην Νέα Υόρκη. Είχε αρχίσει να ψιθυρίζεται στους επιχειρηματικούς χώρους, αλλά πληροφορίες έγκυρες στην Ελλάδα, επιβεβαιωμένες από κάποια αξιόπιστη πηγή, δεν υπήρχαν, μέχρι πριν λίγες ημέρες, που την είδηση επιβεβαίωσε, για το εστιατόριο του Salt Bae, όπως έγινε γνωστός μέσα από τα social media, o γνωστός σχεδιαστής μόδας, Νίκος Αποστολόπουλος, ο οποίος πηγαίνοντας στη Αμερική, το επισκέφθηκε για να απολαύσει εκεί το φαγητό του.
Τι συμβαίνει με τις επιχειρήσεις του Νουσρέτ;
Ο Νίκος Αποστολόπουλος φθάνοντας στο εστιατόριο του Νουσρέτ Γκιοκτσέ, αντιμετώπισε μια κατάσταση που κανένας δε μπορούσε να φανταστεί, μετά από όσα έχει ακούσει, διαβάσει, αλλά και δει για τον διάσημο εστιάτορα, που έγινε γνωστός μέσα από την ιδιαίτερη τεχνική του να αλατίζει τις πανάκριβες μπριζόλες του.
Η κατάσταση που επικρατούσε στο εστιατόριο της Νέας Υόρκης, ήταν η εξής: Άδεια τραπέζια, αφού είχε μόνο τέσσερα ρεζερβέ, σε ώρα αιχμής, μεσημέρι, ενώ αν μιλήσουμε για τις τιμές, μόνο σε εστιατόριο πολυτελείας δεν ανταποκρίνονταν, αφού το μενού των 3 πιάτων για το βράδυ στοίχιζε μόνο 59$, ενώ το μεσημέρι, μόνο 39$, κάτι που πραγματικά φαντάζει εξωπραγματικό γνωρίζοντας τα ασύλληπτα νούμερα τιμολόγησης του φαγητού του ανά πιάτο.
Αρχικά πολλοί ήταν εκείνοι που είκαζαν, πως ο Νουσρέτ Γκιοκτσέ, δεχόταν επίθεση από ανταγωνιστές του, οι οποίοι δημιουργούσαν αναληθείς ειδήσεις, που αφορούσαν στις επιχειρήσεις του, όμως δεν ήταν καθόλου έτσι, αφού σιγά-σιγά, πήρε διαστάσεις το θέμα, κι έγινε γνωστό ότι η αυτοκρατορία των εστιατορίων με τις «χρυσές» μπριζόλες και τα μενού των πολλών χιλιάδων ευρώ, κατέρρευσε, αφού ήρθαν τα πάνω-κάτω στις επιχειρήσεις του. Οι πληροφορίες θέλουν, αυτός να είναι και ο λόγος, ο οποίος τον έκανε να ακυρώσει την αρχική του σκέψη, για τη δημιουργία νέου εστιατορίου, στην Αθήνα, κάτι το οποίο επιθυμούσε πολύ καιρό να πραγματοποιήσει, αλλά την τελευταία στιγμή τα σχέδιά του άλλαξαν, με αποτέλεσμα να ακυρώσει κάθε κίνηση που είχε κάνει για τη νέα του αυτή επιχείρηση στην Ελλάδα.