Η τουρκική ιχθυοκαλλιέργεια έχει αναπτυχθεί ραγδαία τα τελευταία χρόνια, με αποτέλεσμα να διεισδύει δυναμικά στην ελληνική αγορά. Τα στοιχεία δείχνουν αύξηση των εισαγωγών τουρκικών αλιευμάτων κατά 35% την τελευταία τριετία, με κύρια είδη το λαβράκι και την τσιπούρα που παραδοσιακά αποτελούσαν ελληνικό πλεονέκτημα.
Οι Έλληνες παραγωγοί εκφράζουν ανησυχία για τον αθέμιτο ανταγωνισμό, καθώς το κόστος παραγωγής στην Τουρκία είναι σημαντικά χαμηλότερο. Οι ειδικοί προειδοποιούν πως χωρίς στοχευμένα μέτρα στήριξης της εγχώριας ιχθυοκαλλιέργειας, η ελληνική παραγωγή κινδυνεύει να συρρικνωθεί περαιτέρω τα επόμενα χρόνια.