Στην καρδιά της Μήλου, η οικογένεια Βήχου διατηρεί εδώ και 31 χρόνια μια γλυκιά παράδοση που περνάει από γενιά σε γενιά. Το “κουφέτο” της Μήλου, παρά το όνομά του, δεν είναι το συνηθισμένο κουφέτο των γάμων, αλλά ένα παραδοσιακό γλυκό που παρασκευάζεται από ντόπια λευκή κολοκύθα.
Η παρασκευή του γλυκού αυτού αποτελεί πλέον οικογενειακή υπόθεση τριών γενεών, με τη γιαγιά, το γιο και τα εγγόνια να συνεργάζονται αρμονικά. Αυτό το χαρακτηριστικό κέρασμα του νησιού αποτελεί ζωντανή απόδειξη της διατήρησης της τοπικής γαστρονομικής κληρονομιάς στο πέρασμα του χρόνου.