Η νέα βιογραφία του Τζ. Ράντι Ταραμπορέλι αποκαλύπτει λεπτομέρειες για τη σχέση της Τζάκι Κένεντι με την ερωμένη του συζύγου της, Μαίρη Μέγιερ.
Παρόλο που η Τζάκι ανεχόταν την ερωτική σχέση, θεωρώντας την μη πραγματική, είχε αρνητική άποψη για τη Μέγιερ, την οποία δεν σεβόταν.
Η Μέγιερ, που ανήκε σε γνωστή πολιτική οικογένεια, είχε σχέση με τον Τζακ Κένεντι από το 1962, ενώ η Τζάκι έβλεπε τη Μέγιερ ως απειλή, κυρίως λόγω της ελευθερίας που απολάμβανε.
Παρά τις εχθρικές σχέσεις, ο Τζακ διατηρούσε στενή επαφή με τη Μέγιερ, μέχρι τον θάνατό της το 1964, που παραμένει ανεξιχνίαστος και ενισχύει τις θεωρίες συνωμοσίας γύρω από τη ζωή του Κένεντι.
Πιο αναλυτικά
Η Τζάκι Κένεντι, σύμφωνα με νέα βιογραφία, ανεχόταν τις ερωτικές σχέσεις του συζύγου της με την Μαίρη Μέγιερ, με το σκεπτικό ότι η οικειότητά τους δεν ήταν πραγματική σχέση.
Στο τελευταίο του βιβλίο για την οικογένεια Κένεντι, ο καταξιωμένος βιογράφος Τζ. Ράντι Ταραμπορέλι, λέει ότι η Τζάκι παρ’ όλα αυτά είχε «αρνητική άποψη» για τη Μέγιερ. Σύμφωνα με το βιβλίο με τίτλο «JFK: Δημόσιο, Ιδιωτικό, Μυστικό», που κυκλοφορεί σήμερα, η Τζάκι κάποτε αρνήθηκε να σφίξει το χέρι της Μέγιερ σε ένα γεύμα στον Λευκό Οίκο και αντ’ αυτού της έδωσε ένα ποτήρι σαμπάνια σαν να ήταν υπηρέτρια.
Αν ο «Τζακ» δεν είχε γνωρίσει την Τζάκι, η Μέγιερ μπορεί να ήταν το ιδανικό ταίρι. Γνωρίστηκαν σε έναν σχολικό χορό, όταν ο Τζακ προσπάθησε να την εμποδίσει να συμμετάσχει στο ραντεβού της. Κινούνταν στους ίδιους κοινωνικούς κύκλους και η κάποτε ερωμένη του Κένεντι προερχόταν επίσης από μια γνωστή πολιτική οικογένεια, με τον θείο της, Γκίφορντ Πίντσοτ, να είναι ο 28ος κυβερνήτης της Πενσυλβάνια και έμπιστος φίλος του προέδρου Θίοντορ Ρούσβελτ.
Το βιβλίο «Δημόσιο, Ιδιωτικό, Μυστικό» αποκαλύπτει ότι ο Τζακ και η Μέγιερ είχαν για πρώτη φορά σχέση τον Ιανουάριο του 1962 στον Λευκό Οίκο.
Ο Τζακ πρότεινε στη σύζυγό του να πάει στη Βιρτζίνια με την αδερφή της, Λι Ράτζιβιλ, και τα παιδιά τους. Εκείνο το βράδυ, η Μέγιερ έφτασε στον Λευκό Οίκο και το ζευγάρι πήγε στην ιδιωτική του κατοικία. Σκεφτόταν τη Μέγιερ από τότε που την είχε δει σε ένα γεύμα τον προηγούμενο Σεπτέμβριο και την είχε προσκαλέσει.
Δυστυχώς για τον πρόεδρο, ένα μέλος της οικογένειας της Τζάκι βρισκόταν στον Λευκό Οίκο, η μητέρα της Τζάνετ, η οποία σχολίασε: «Τι κάνει στην κατοικία όταν η κόρη μου δεν είναι σπίτι; Θα πάω εκεί τώρα για να μάθω». Χρειάστηκε η παρέμβαση της προσωπικής γραμματέως του Τζακ, Έβελιν Λίνκολν, η οποία γνώριζε καλά τα φλερτ του προέδρου, για να πείσει την Τζάνετ να μείνει στη θέση της.
Επικαλούμενος ένα ανώνυμο μέλος της οικογένειας, ο Tαραμπορέλι γράφει ότι ο Τζακ της είχε «ορκιστεί (στην Τζάκι) ότι η Μαίρη του προσέφερε μόνο στοματικό σεξ, τίποτα περισσότερο». «Πολλές γυναίκες της δεκαετίας του 1950 και του 1960 πίστευαν ότι το σεξ αυτής της συγκεκριμένης φύσης δεν ήταν «πραγματικό σεξ» και η Τζάκι συμφωνούσε με αυτή την υπόθεση».
Το μέλος της οικογένειας είπε: «Η Τζάκι έβλεπε αρνητικά τη Μαίρη λόγω του τρόπου με τον οποίο ήξερε ότι εξυπηρετούσε τον Τζακ. «Δεν την σεβόταν καθόλου». Η Τζάκι φέρεται να είπε: «Αν αυτή είναι η φήμη που θέλει εδώ», εννοώντας τον Λευκό Οίκο, «αυτό είναι δικό της πρόβλημα». Η πρώην πρώτη κυρία ένιωσε επίσης ότι η Μέγιερ ζήλευε τη θέση της και «τα θέλει όλα αυτά», αναφερόμενη στον Λευκό Οίκο.
Το μέλος της οικογένειας είπε: «Αυτή (η Τζάκι) ήταν έξαλλη με τις διαζευγμένες γυναίκες. Κάποτε μου είπε: «Δεν μπορώ να κάνω αλλιώς. Πάντα έχω αυτό το συναίσθημα ότι μια διαζευγμένη γυναίκα με κυνηγάει». «Η μητέρα μου και η αδερφή μου έχουν χωρίσει, οπότε παλεύω με αυτό». «Είπε ότι είχε μιλήσει με άλλες παντρεμένες γυναίκες και ήξερε ότι δεν ήταν μόνη».
Ο Ταραμπορέλι υπονοεί ότι ίσως η Τζάκι ένιωθε ότι η ελευθερία που απολάμβανε η Μέγιερ μπορεί να ήταν ένας άλλος λόγος για την εχθρότητά της. Μιλώντας σε έναν οικογενειακό φίλο πολλά χρόνια αργότερα, η Τζάκι σχολίασε: «Έκανα το καλύτερο που μπορούσα με τα χαρτιά που μου είχαν μοιραστεί». «Αγαπούσα τον Τζακ. Ξέρω ότι με αγαπούσε κι εκείνος. Έπρεπε να αγνοήσω τα υπόλοιπα. Ο γάμος μου ήταν σαν μια βαθιά μαύρη τρύπα, και ήξερα ότι αν κοίταζα κάτω, θα έπεφτα μέσα».
Η εχθρότητα ήταν έκδηλη τον Οκτώβριο του 1962, όταν οι δύο γυναίκες βρέθηκαν στο ίδιο δείπνο στον Λευκό Οίκο.
Αλλά αυτό δεν εμπόδισε τον «Τζακ» να κρατήσει τη Μέγιερ κοντά του, συμπεριλαμβανομένου ενός οικείου δείπνου στον Λευκό Οίκο μετά την ομιλία του προς το έθνος τον Οκτώβριο του 1962 για την κρίση των πυραύλων της Κούβας. Ο Tαραμπορέλι γράφει ότι η παρουσία της Mέγιερ ήταν «μυστήριο» μέχρι που αποκαλύφθηκε μια αδημοσίευτη συνέντευξη του 1998 με την Έλεν Τσαβτσαβάτζι με την οποία είχε επίσης σχέση.
Η Τσαβτσαβάτζι είπε ότι η Mέγιερ υποτίθεται ότι θα ερχόταν με το ραντεβού της, τον Μπιλ Γουόλτον, αλλά την πήρε αντ’ αυτού. Έτσι, η Μέγιερ, η οποία ήταν αναστατωμένη από τον κίνδυνο που αντιμετώπιζε το έθνος, τηλεφώνησε στον Λίνκολν ο οποίος της είπε ότι μπορούσε να έρθει. Δύο από τους ερωμένες του Κένεντι ήταν στον Λευκό Οίκο εκείνο το βράδυ.
Ορισμένες αφηγήσεις με την πάροδο των ετών ισχυρίστηκαν ότι ο Τζακ ήταν τόσο ερωτευμένος με την Mέγιερ που σκόπευε να χωρίσει την Τζάκι και να την κάνει πρώτη κυρία αν είχε μια δεύτερη θητεία. Η μοίρα παρενέβη για να μην συμβεί κάτι τέτοιο, γράφει η Daily Mail.
Η Μέγιερ πυροβολήθηκε θανάσιμα σε ένα μονοπάτι ρυμούλκησης στο Τζόρτζταουν, μια πλούσια περιοχή της Ουάσινγκτον, το 1964, και ο μόνος ύποπτος, ένας μαύρος άνδρας που εθεάθη στην περιοχή, αθωώθηκε, με τη δολοφονία της να παραμένει ανεξιχνίαστη μέχρι σήμερα. Η υπόθεση προσέλκυσε ένα τσουνάμι δημοσιότητας όταν έγινε φανερό ότι η Μέγιερ ήταν η ερωμένη του Τζακ και πρόσθεσε στις πολλές θεωρίες συνωμοσίας γύρω από τη ζωή και τη δολοφονία του ένα χρόνο νωρίτερα, το 1963 στο Ντάλας του Τέξας.
Συνοπτικά
- Η Τζάκι Κένεντι ανεχόταν τη σχέση του συζύγου της με τη Μαίρη Μέγιερ, θεωρώντας την μη πραγματική.
- Η Μέγιερ, μέλος γνωστής πολιτικής οικογένειας, ήταν απειλή λόγω της ελευθερίας της και της στενής επαφής με τον Τζακ Κένεντι.
- Η Τζάκι είχε αρνητική άποψη για τη Μέγιερ, δείχνοντας εχθρότητα σε κοινωνικές εκδηλώσεις στον Λευκό Οίκο.
- Η δολοφονία της Μέγιερ το 1964 παραμένει ανεξιχνίαστη, ενισχύοντας συνωμοσίες γύρω από τον Κένεντι.