Ο εντοπισμός του μεγαλύτερου σε διάρκεια κυκλοφοριακού μποτιλιαρίσματος στην ιστορία είναι δύσκολος, επειδή εξαρτάται από τους παράγοντες που λαμβάνονται υπόψη. Για παράδειγμα, σύμφωνα με τα Παγκόσμια Ρεκόρ Γκίνες , το μεγαλύτερο σε διάρκεια κυκλοφοριακό μποτιλιάρισμα που έχει καταγραφεί ποτέ σημειώθηκε το 1990, στα σύνορα Ανατολής-Δύσης Γερμανίας, και περιελάμβανε 18 εκατομμύρια αυτοκίνητα.
Αν μιλάμε για απόσταση, ένα μποτιλιάρισμα που σημειώθηκε τον Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους στο Ούταρ Πραντές θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως το μεγαλύτερο σε διάρκεια. Αναφέρεται ότι εκτεινόταν σε 300 χιλιόμετρα σε διάφορες περιοχές της Μάντια Πραντές και κράτησε τους οδηγούς να σέρνονται με ρυθμό χελώνας για περίπου 48 ώρες.
Αλλά, αν λάβουμε υπόψη τον χρόνο, δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το μποτιλιάρισμα στην Εθνική Οδό 110 της Κίνας, το οποίο διήρκεσε 12 ημέρες!
Μερικοί άνθρωποι δεν μπορούν να φανταστούν να περνούν περισσότερες από μερικές ώρες κολλημένοι στην κίνηση, αλλά φαντάζονται να είναι εγκλωβισμένοι σε έναν αυτοκινητόδρομο στη μέση του πουθενά για σχεδόν δύο εβδομάδες, χωρίς φαγητό ή νερό, ή έναν τρόπο να στρίψουν το αυτοκίνητό τους. Αυτή ήταν η δοκιμασία που βίωσαν εκατοντάδες χιλιάδες οδηγοί τον Αύγουστο του 2010, κατά τη διάρκεια της κυκλοφοριακής συμφόρησης στην Εθνική Οδό 110 της Κίνας.
Όλα ξεκίνησαν στις 14 Αυγούστου, όταν ένας συνδυασμός κατασκευαστικών εργασιών και πυκνής κυκλοφορίας δημιούργησε ένα σημείο συμφόρησης που όμοιό του δεν είχε ξαναζήσει η Κίνα. Φορτηγά που μετέφεραν άνθρακα και δομικά υλικά από την Εσωτερική Μογγολία στο Πεκίνο έφραξαν τον αυτοκινητόδρομο, ο οποίος ήταν ήδη εν μέρει κλειστός για επισκευές. Προσθέστε μια αύξηση στην κυκλοφορία μικρών οχημάτων και έχετε τα συστατικά μιας υλικοτεχνικής καταστροφής. Πριν οι αρχές συνειδητοποιήσουν τι είχε συμβεί και κλείσουν την εισερχόμενη κυκλοφορία από άλλους δρόμους, εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι είχαν ήδη κολλήσει σε απόσταση 100 χιλιομέτρων.
Στην αρχή, το μποτιλιάρισμα ήταν μια συμφωνία από κορναρίσματα, φωνές και κραυγές θυμωμένων οδηγών, αλλά καθώς περνούσε ο καιρός και τα αυτοκίνητα κινούνταν μόνο κατά περίπου 1 χιλιόμετρο την ημέρα, όλοι συνήθισαν στη νέα πραγματικότητα. Όλοι είχαν κολλήσει! Οι ντόπιοι κατά μήκος του αυτοκινητόδρομου εκμεταλλεύτηκαν γρήγορα την κατάσταση, στήνοντας κινητά καταστήματα που πουλούσαν τρόφιμα, νερό και τσιγάρα σε αστρονομικές τιμές. Για παράδειγμα, εκείνη την εποχή, ένα μπουκάλι νερό πωλούνταν για 1 γιουάν, αλλά στο σημείο του μποτιλιαρίσματος κόστιζε 15 γιουάν.
Οι αρχές προσπάθησαν να εκτονώσουν την κυκλοφορία επιτρέποντας την είσοδο περισσότερων φορτηγών στο Πεκίνο, ειδικά τη νύχτα, αλλά χρειάστηκαν 12 ημέρες για να διαλυθεί η χειρότερη κυκλοφοριακή συμφόρηση στην ιστορία της χώρας. Η κυκλοφοριακή συμφόρηση στην Εθνική Οδό 110 της Κίνας ήταν τόσο άσχημη που απέκτησε τη δική της σελίδα στη Wikipedia, οπότε παρόλο που δεν αναγνωρίζεται επίσημα ως η μεγαλύτερη κυκλοφοριακή συμφόρηση στον κόσμο, οι περισσότεροι ειδικοί πιστεύουν ότι αξίζει τον τίτλο.